Dobrý den, moc se nevyznám v tom, co už se dá nazvat šířením filmů. Když mám externí disk a na něm stažené filmy (ze sdílecích serverů, nikoli z torrentů - zde minitdotaz, dá se poznat, odkud jsem daný film stáhl, když už je na disku a není historie v prohlížeči o mé aktiviě/je počítač mimo mě?) jedná se už o šíření filmů, když někomu půjčím disk třeba kvůli studijním materiálům a on si odtamtud zkopíruje i filmy, které mám pro svou potřebu?
A moje druhá otázka, můj externí disk je pokažený a musím jej reklamovat, ale bojím se, že to pro mě bude mít nějaké následky, když je plný filmů, seriálů a instalačních programů na hry . . . mám důvod se bát ?
Děkuji za odpověď a přeji hezký den
Externí disk a šíření filmů
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: Student
- Dostal poděkování: 1 poděkování
- Zdenek.Stepanek
- Člen KS Ústecký kraj
- Profese: IT Expert
- Dal poděkování: 262 poděkování
- Dostal poděkování: 632 poděkování
Re: Externí disk a šíření filmů
Poznat to nejde.
Půjčení disku není šíření filmů. Bylo by v tom případě, kdyby tě někdo načapal (prokazatelně) při podávání HDD někomu jinému se slovy stáhni si ten film.
Než disk reklamuješ, tak ho radši smaž. Buď je pokažený tak že z něj už nikdo nic nepřečte a nebo se to smazat dá. Ale ukaž mi jedinýho předavače, který by to reklamoval jiným způsobem, než že disk zkusí připojit ve woknech a pokud mu to nepůjde, dá ti ze skladu nový. A i kdyby, po datech na tom HDD je mu putna.
Půjčení disku není šíření filmů. Bylo by v tom případě, kdyby tě někdo načapal (prokazatelně) při podávání HDD někomu jinému se slovy stáhni si ten film.
Než disk reklamuješ, tak ho radši smaž. Buď je pokažený tak že z něj už nikdo nic nepřečte a nebo se to smazat dá. Ale ukaž mi jedinýho předavače, který by to reklamoval jiným způsobem, než že disk zkusí připojit ve woknech a pokud mu to nepůjde, dá ti ze skladu nový. A i kdyby, po datech na tom HDD je mu putna.
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...
Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“ F. Gellner
Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“ F. Gellner