Externí disk a šíření filmů

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Uncle.Sam
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Student
Dostal poděkování: 1 poděkování

Externí disk a šíření filmů

Příspěvek od Uncle.Sam »

Dobrý den, moc se nevyznám v tom, co už se dá nazvat šířením filmů. Když mám externí disk a na něm stažené filmy (ze sdílecích serverů, nikoli z torrentů - zde minitdotaz, dá se poznat, odkud jsem daný film stáhl, když už je na disku a není historie v prohlížeči o mé aktiviě/je počítač mimo mě?) jedná se už o šíření filmů, když někomu půjčím disk třeba kvůli studijním materiálům a on si odtamtud zkopíruje i filmy, které mám pro svou potřebu?
A moje druhá otázka, můj externí disk je pokažený a musím jej reklamovat, ale bojím se, že to pro mě bude mít nějaké následky, když je plný filmů, seriálů a instalačních programů na hry . . . mám důvod se bát ?

Děkuji za odpověď a přeji hezký den
Zdenek.Stepanek
Člen KS Ústecký kraj
Profese: IT Expert
Dal poděkování: 262 poděkování
Dostal poděkování: 632 poděkování

Re: Externí disk a šíření filmů

Příspěvek od Zdenek.Stepanek »

Poznat to nejde.

Půjčení disku není šíření filmů. Bylo by v tom případě, kdyby tě někdo načapal (prokazatelně) při podávání HDD někomu jinému se slovy stáhni si ten film.

Než disk reklamuješ, tak ho radši smaž. Buď je pokažený tak že z něj už nikdo nic nepřečte a nebo se to smazat dá. Ale ukaž mi jedinýho předavače, který by to reklamoval jiným způsobem, než že disk zkusí připojit ve woknech a pokud mu to nepůjde, dá ti ze skladu nový. A i kdyby, po datech na tom HDD je mu putna.
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...

Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“
F. Gellner
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“