Filmy na webu
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
Pravidla fóra
V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.
Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Filmy na webu
Zdravím, vím, že se to tu několikrát řešilo, ale chtěl bych se zeptat, abych měl jistotu.
Pokud mám vlastní web, zakoupenou doménu .CZ a postupně tam přidávám filmy, seriály pomocí embed - filmy a seriály nemám umístěny na serveru, ale jen vkládám odkaz z jiných stránek, například z http://movies.sosac.ph/ nebo odjinud, pomocí kterého se dají na stránce spouštět filmy.
Může se něco stát, nebo ne? Jaké jsou Vaše názory, případně zkušenosti?
Pokud mám vlastní web, zakoupenou doménu .CZ a postupně tam přidávám filmy, seriály pomocí embed - filmy a seriály nemám umístěny na serveru, ale jen vkládám odkaz z jiných stránek, například z http://movies.sosac.ph/ nebo odjinud, pomocí kterého se dají na stránce spouštět filmy.
Může se něco stát, nebo ne? Jaké jsou Vaše názory, případně zkušenosti?
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11364 poděkování
- Dostal poděkování: 9051 poděkování
Re: Filmy na webu
Základní naše teze je, že odkaz není zločin.
Embeded videa jsou odkazem - nejsou kopírováním či šířením díla a tudíž jsou legální.
Může se stát, že vás samozřejmě obviní či budou žádat aby jste to zrušil, protože stát se může všechno. Teoreticky by se to dalo hrát na vysílání či sdělování díla veřejnosti, ale to by opět nemělo být aplikovatelné, protože vy nesdělujete nic, veškerý obsah neteče přes vás, ale přes odkazované úložiště. Nevím, jestli už je v tomhle nějaká jurisdikce.
Embeded videa jsou odkazem - nejsou kopírováním či šířením díla a tudíž jsou legální.
Může se stát, že vás samozřejmě obviní či budou žádat aby jste to zrušil, protože stát se může všechno. Teoreticky by se to dalo hrát na vysílání či sdělování díla veřejnosti, ale to by opět nemělo být aplikovatelné, protože vy nesdělujete nic, veškerý obsah neteče přes vás, ale přes odkazované úložiště. Nevím, jestli už je v tomhle nějaká jurisdikce.
-
Dobře, díky. Někde jsem četl a i jsem to slyšel, že prý seriály na webu se obvykle neřeší, ale spíše jen filmy se nedoporučují vkládat. Co na tom je pravdy? Mě osobně žádný rozdíl mezi vloženým filmem a seriálem na webu nepříjde, zdá se mi to stejné.
- Vojtech.Voparil
- Profese: programátor
- Dal poděkování: 49 poděkování
- Dostal poděkování: 129 poděkování
Jde o to, co je to za seriál. U áčkového seriálu by problém mohl být. U béčkových seriálů, u nichž není předpoklad, že se budou prodávat mimo televize, se to řeší, ale ne tak razantně. Ale třeba taková Nova si svá superdíla hlídá pečlivě, důvod je jasný, Voyo.
- Lukas.Findeis
- Člen KS Praha
- Profese: běžecký trenér
- Dal poděkování: 1425 poděkování
- Dostal poděkování: 1375 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
bodal1: Z pohledu práva v tom opravdu žádný rozdíl není. Zákon porušuje ten, kdo dílo nahrál a ten kdo ho má u sebe na serveru a neodstraní ho na vyžádání vlastníka práv. Provozovali jsme takový web a nikdo se se nás kvůli tomu neodvážil zažalovat, ale u jednotlivců to různé organizace zkouší. Kdyby byl nějaký problém, tak se nenech zastrašit a obrať se na nás.
735 07 66 99, Praha 12
-
Dobře. Takže by s tím pravděpodobně problém být neměl? Umožňuje to například server koukni.cz, kde má iframe pro sdílení videa. Ptal jsem se jich před chvílí přes kontaktní formulář na stejný dotaz a odepsali, že filmy by nedoporučovali vkládat, ale že seriály nikdo zatím neřeší.
Pokud by někdo napsal o odstranění odkazu, tak bych ho samozřejmě smazal.
Pokud by někdo napsal o odstranění odkazu, tak bych ho samozřejmě smazal.
-
Ještě mám jeden dotaz - když se rozhodnu na můj web vkládat trailery například na filmy, hry a další podobná videa z YouTube, tak by to mělo být legální, nebo ne? Myslím tím legální oproti vkládání filmů a seriálů na web, díky.
- Michal.Spacek
- Profese: Veterinární sestřičk
- Dal poděkování: 80 poděkování
- Dostal poděkování: 12 poděkování
embedovat YT videa je podle mě naprosto v pořádku, samo YT to umožňuje.bodal1 píše:Ještě mám jeden dotaz - když se rozhodnu na můj web vkládat trailery například na filmy, hry a další podobná videa z YouTube, tak by to mělo být legální, nebo ne? Myslím tím legální oproti vkládání filmů a seriálů na web, díky.
PEACE 

- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2946 poděkování
- Dostal poděkování: 5856 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Trailery jsou určené k šíření, protože je to reklama na film, s těmi problém nebude
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
-
Dobře, moc Vám všem děkuji. Pro jistotu jsem zkontaktoval autora videí, aby nenastal případně nějaký problém.