Filmy na webu

Pirátská strana podporuje liberální autorské právo a odstranění výsadního postavení OSA.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Pravidla fóra
  • V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.

• Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek

bodal12
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Filmy na webu

Příspěvek od bodal12 »

Zdravím, vím, že se to tu několikrát řešilo, ale chtěl bych se zeptat, abych měl jistotu.
Pokud mám vlastní web, zakoupenou doménu .CZ a postupně tam přidávám filmy, seriály pomocí embed - filmy a seriály nemám umístěny na serveru, ale jen vkládám odkaz z jiných stránek, například z http://movies.sosac.ph/ nebo odjinud, pomocí kterého se dají na stránce spouštět filmy.
Může se něco stát, nebo ne? Jaké jsou Vaše názory, případně zkušenosti?
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11364 poděkování
Dostal poděkování: 9051 poděkování

Re: Filmy na webu

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Základní naše teze je, že odkaz není zločin.
Embeded videa jsou odkazem - nejsou kopírováním či šířením díla a tudíž jsou legální.

Může se stát, že vás samozřejmě obviní či budou žádat aby jste to zrušil, protože stát se může všechno. Teoreticky by se to dalo hrát na vysílání či sdělování díla veřejnosti, ale to by opět nemělo být aplikovatelné, protože vy nesdělujete nic, veškerý obsah neteče přes vás, ale přes odkazované úložiště. Nevím, jestli už je v tomhle nějaká jurisdikce.

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

bodal1

Příspěvek od bodal1 »

Dobře, díky. Někde jsem četl a i jsem to slyšel, že prý seriály na webu se obvykle neřeší, ale spíše jen filmy se nedoporučují vkládat. Co na tom je pravdy? Mě osobně žádný rozdíl mezi vloženým filmem a seriálem na webu nepříjde, zdá se mi to stejné.
Vojtech.Voparil
Profese: programátor
Dal poděkování: 49 poděkování
Dostal poděkování: 129 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Voparil »

Jde o to, co je to za seriál. U áčkového seriálu by problém mohl být. U béčkových seriálů, u nichž není předpoklad, že se budou prodávat mimo televize, se to řeší, ale ne tak razantně. Ale třeba taková Nova si svá superdíla hlídá pečlivě, důvod je jasný, Voyo.
Lukas.Findeis
Člen KS Praha
Profese: běžecký trenér
Dal poděkování: 1425 poděkování
Dostal poděkování: 1375 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Findeis »

bodal1: Z pohledu práva v tom opravdu žádný rozdíl není. Zákon porušuje ten, kdo dílo nahrál a ten kdo ho má u sebe na serveru a neodstraní ho na vyžádání vlastníka práv. Provozovali jsme takový web a nikdo se se nás kvůli tomu neodvážil zažalovat, ale u jednotlivců to různé organizace zkouší. Kdyby byl nějaký problém, tak se nenech zastrašit a obrať se na nás.

735 07 66 99, Praha 12

bodal1

Příspěvek od bodal1 »

Dobře. Takže by s tím pravděpodobně problém být neměl? Umožňuje to například server koukni.cz, kde má iframe pro sdílení videa. Ptal jsem se jich před chvílí přes kontaktní formulář na stejný dotaz a odepsali, že filmy by nedoporučovali vkládat, ale že seriály nikdo zatím neřeší.
Pokud by někdo napsal o odstranění odkazu, tak bych ho samozřejmě smazal.
bodal1

Příspěvek od bodal1 »

Ještě mám jeden dotaz - když se rozhodnu na můj web vkládat trailery například na filmy, hry a další podobná videa z YouTube, tak by to mělo být legální, nebo ne? Myslím tím legální oproti vkládání filmů a seriálů na web, díky.
Michal.Spacek
Profese: Veterinární sestřičk
Dal poděkování: 80 poděkování
Dostal poděkování: 12 poděkování

Příspěvek od Michal.Spacek »

bodal1 píše:Ještě mám jeden dotaz - když se rozhodnu na můj web vkládat trailery například na filmy, hry a další podobná videa z YouTube, tak by to mělo být legální, nebo ne? Myslím tím legální oproti vkládání filmů a seriálů na web, díky.
embedovat YT videa je podle mě naprosto v pořádku, samo YT to umožňuje.
PEACE :fet:
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2946 poděkování
Dostal poděkování: 5856 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Trailery jsou určené k šíření, protože je to reklama na film, s těmi problém nebude
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
bodal1

Příspěvek od bodal1 »

Dobře, moc Vám všem děkuji. Pro jistotu jsem zkontaktoval autora videí, aby nenastal případně nějaký problém.
Odpovědět

Zpět na „Kopírování“