Veškeré kontaktní údaje mám včetně linku na dokumenty a heslu k nim.Dobrý den, pane Bartoši,
obracím se na Vás, jelikož už nevím, kam bych se mohl obrátit, a myslím, že Vy jste snad ta nejpovolanější osoba, která by mi mohla poradit.
Řeším ted problém s protipirátskou unií. Jsem uživatelem uložišť ulozto.cz a czshare.cz. Na těchto stránkách stahuji filmy pro vlastní potřebu a několik filmů jsem (ne za účelem výdělku) zpět na tato uložiště také nahrál. Jedná se o cca 4 filmy. Na můj zaregistrovaný účet má přístup několik dalších osob a ty také několik filmů nahráli, jedná se celkem o 22 filmů. Toto jsem dělal ne se záměrem někoho poškodit, či si vydělat.
Jednoho dne u mne doma zaťukala policie s povolením na domovní prohlídku a od té doby mám otravný kolotoč předvolání k výslechům. Zároveň mi během domovní prohlídky, kdy mi byl zabaven osobní PC a notebook, zjistili, že užívám nelegální systém, vč. jiných programů, jako je např. Photo Zoner aj.
Několik programů jsem stáhnul za účelem zkoušky během zkušební lhůty, některé jsem měl pouze stáhnuté, ale již ne nainstalované. Policie mne od této doby honí jako skutečného trestance, co spáchal ten nejhorší trestní čin.
V Trestním příkazu mi byl určen trest (návrh na trest) 2 roky podmínka a úhrada škody ve výši cca 909 000 Kč. Nemyslím, že jsme spáchal něco tak strašného, že by byl tento trest adekvátní, spíše jsem šokován z toho, kam až to policejní orgány dotáhly.
Proto se obracím na Vás, ač již tuto záležitost s právníkem projednávám, zda-li by jste se nemohl podívat na veškeré dokumenty, spisy o výslechu, o příkazu atd., které Vám zasílám v níže uvedeném odkazu. Trošku doufám, že by Vás tento případ mohl zaujmout, jelikož vystupujete na svých stránkách pirati.cz jako odpůrce této komunity "Protipirátská unie".
Pokud Vás zaujme a budete chtít se dokonce podílet v této kauze, byl bych Vám nesmírně vděčen! Nechci si toto nechat líbit, jsem slušný člověk, co si občas stáhnul film ke sledování doma a bohužel ho nahrál zpět na veřejné uložiště. Nikdy jsem se k uvedeným přečinům ve spisech nedoznal, nechápu a není mi tak jasné, na základě čeho jsem byl uznán vinen.
Prosím tak o přečtení spisů, snad Vás tato kauza zaujme. Kdyby ne, i tak předem děkuji za přečtení.
Napsal jsem, že to předložím do poradny.
Pokud se tím někdo může zabývat, písněte mi prosím do SZ.
Potřebná data předám.
Díky Ivan