Upload - ČPU - Policie - Soud (prosba o radu)

Pirátská strana podporuje liberální autorské právo a odstranění výsadního postavení OSA.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Pravidla fóra
  • V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.

• Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek

Odpovědět
Ivan.Bartos
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Dal poděkování: 901 poděkování
Dostal poděkování: 4238 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Upload - ČPU - Policie - Soud (prosba o radu)

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Zdarec. Obdržel jsem tento email :
Dobrý den, pane Bartoši,

obracím se na Vás, jelikož už nevím, kam bych se mohl obrátit, a myslím, že Vy jste snad ta nejpovolanější osoba, která by mi mohla poradit.
Řeším ted problém s protipirátskou unií. Jsem uživatelem uložišť ulozto.cz a czshare.cz. Na těchto stránkách stahuji filmy pro vlastní potřebu a několik filmů jsem (ne za účelem výdělku) zpět na tato uložiště také nahrál. Jedná se o cca 4 filmy. Na můj zaregistrovaný účet má přístup několik dalších osob a ty také několik filmů nahráli, jedná se celkem o 22 filmů. Toto jsem dělal ne se záměrem někoho poškodit, či si vydělat.
Jednoho dne u mne doma zaťukala policie s povolením na domovní prohlídku a od té doby mám otravný kolotoč předvolání k výslechům. Zároveň mi během domovní prohlídky, kdy mi byl zabaven osobní PC a notebook, zjistili, že užívám nelegální systém, vč. jiných programů, jako je např. Photo Zoner aj.
Několik programů jsem stáhnul za účelem zkoušky během zkušební lhůty, některé jsem měl pouze stáhnuté, ale již ne nainstalované. Policie mne od této doby honí jako skutečného trestance, co spáchal ten nejhorší trestní čin.
V Trestním příkazu mi byl určen trest (návrh na trest) 2 roky podmínka a úhrada škody ve výši cca 909 000 Kč. Nemyslím, že jsme spáchal něco tak strašného, že by byl tento trest adekvátní, spíše jsem šokován z toho, kam až to policejní orgány dotáhly.

Proto se obracím na Vás, ač již tuto záležitost s právníkem projednávám, zda-li by jste se nemohl podívat na veškeré dokumenty, spisy o výslechu, o příkazu atd., které Vám zasílám v níže uvedeném odkazu. Trošku doufám, že by Vás tento případ mohl zaujmout, jelikož vystupujete na svých stránkách pirati.cz jako odpůrce této komunity "Protipirátská unie".
Pokud Vás zaujme a budete chtít se dokonce podílet v této kauze, byl bych Vám nesmírně vděčen! Nechci si toto nechat líbit, jsem slušný člověk, co si občas stáhnul film ke sledování doma a bohužel ho nahrál zpět na veřejné uložiště. Nikdy jsem se k uvedeným přečinům ve spisech nedoznal, nechápu a není mi tak jasné, na základě čeho jsem byl uznán vinen.

Prosím tak o přečtení spisů, snad Vás tato kauza zaujme. Kdyby ne, i tak předem děkuji za přečtení.
Veškeré kontaktní údaje mám včetně linku na dokumenty a heslu k nim.
Napsal jsem, že to předložím do poradny.
Pokud se tím někdo může zabývat, písněte mi prosím do SZ.
Potřebná data předám.
Díky Ivan
Homo.Pyratus
Profese: Pyratství
Dal poděkování: 559 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování

Re: Upload - ČPU - Policie - Soud (prosba o radu)

Příspěvek od Homo.Pyratus »

Podle mě když sdílite, kopirujete nekoho praci i nazor, tak ho děláte lepsim, stastnym, hrdym no proste same kladne pocity.

takze, pane soudce, kdyz nekoho odsoudite a ja budu sdilet, kopirovat vasi praci i nazor na pripad v jinem pripadu, tak se vam to bude libit nebo s tim budete nesouhlasit?
Ivan.Bartos
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Dal poděkování: 901 poděkování
Dostal poděkování: 4238 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Hm díky Pyráte. To mu napíšu. To bude jistě rád :-)
Homo.Pyratus

To je obhajoba Pyrata ja nejsem pravnik.-)))
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 565 poděkování
Dostal poděkování: 12763 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Základním krokem je okamžitě podat odpor proti trestnímu příkazu - viz třeba http://www.jaktak.cz/jak-podat-odpor-pr ... ikazu.html
Doufám že tu lhůtu neprošvihl.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Frantisek.Navrkal
Profese: datový inženýr
Dal poděkování: 2337 poděkování
Dostal poděkování: 1290 poděkování

Příspěvek od Frantisek.Navrkal »

Martin Kucera píše:Základním krokem je okamžitě podat odpor proti trestnímu příkazu - viz třeba http://www.jaktak.cz/jak-podat-odpor-pr ... ikazu.html
Doufám že tu lhůtu neprošvihl.
Tak trestní příkaz musí obsahovat poučení o tom odporu, takže snad ne...

Flamewar does not determine who is right - only who is left.
Moje (bývalé) poslancování: poslanecký report, stránka na Facebooku, Twitter profil, podcast Na vrkanou

Homo.Pyratus

Kdyz uz je odsouzenej tak nema odporovat?
Adam.Skorepa
Příznivec Pirátů – Středočeský kraj
Profese: živnostník
Dal poděkování: 157 poděkování
Dostal poděkování: 1352 poděkování

Příspěvek od Adam.Skorepa »

Měl by se hájit tím, že pouze zálohoval svá data v cloudu (na společném účtu). Taky bych ho požádal, jestli by se nedostavil k soudu Piráti vs. Protipirátská unie, který bude asi nevyhnutelný.

A nabídl bych mu, že můžeme jeho příběh zkusit medializovat a veřejně se ho zastat.
Author Sensei Tyrant Pervert
trestanec
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Příspěvek od trestanec »

odpor jsme skrz advokátku podali, ted ovšem budeme čekat, co s ebude u soudního jednání dít. Vůbec si nedokáži představit, jaký možný trest mohu dostat. Právnička se bude snažit celý postup policie zpochybnit, je tam dosti nejasností, chybí čísla spisů, nejsou všude brány na zřetel mé výpovědi, kde jsem uváděl, že nejsem jediným uživatelem zabaveného PC a účtu na veřejném uložišti.
Přijd emi, že s epolicie ČR nudí a honí si trika na takových kauzách. Ale je mi jasné, že Protipirátská unie buzeruje a honí, aby už už byl někdo potrestán.
anonym72078
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 1169 poděkování

Příspěvek od anonym72078 »

Je zcela jasny, ze ty vypocty jsou postaveny na hlavu. Ta "skoda" je zcela vycucana z prstu pomoci jejich ulitly aritmetiky.

Ted - cim muzeme realne pomoct?
1. Ziskat pro ten pripad pravnika-odbornika, resp. mu zaplatit naklady/plat. Ono i blbe odvolani se je nakladne, nehlede na cas atp.
a) spolupracujeme s nekym dlouhodobe? Napada vas nekdo?
b) je ochota na to vyclenit finance?
2. Medializace neprimereneho sikanovani.
a) tiskova konference/clanky/infografika/happening?

Nemusim dodavat, ze povidanim si na internetu se nic neudela a cas utika.
Odpovědět

Zpět na „Kopírování“