INTERGRAM

Pirátská strana podporuje liberální autorské právo a odstranění výsadního postavení OSA.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Pravidla fóra
  • V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.

• Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek

alca
Návštěvník – nepatří k Pirátům

INTERGRAM

Příspěvek od alca »

Měla bych dotaz ohledně smlouvy s collective intelligence.
Jeden den přišel nějaký pohůnek, letmo ukázal nějaký papír že je od intergramu a hned že si bude zapisovat, fotit v provozovně, samozřejmě jsem mu nedovolila nic fotit, nic jsem nepodepsala, ale zapsal, že hudba hrála hlasitě, rádio na provozu, cozž nemohl vůbec nijak dokázat, protože bylo rádio v šatně, nijak nahlas nebylo. pak mi přišla smlouva od 1.1-31.12. jenže provoze jsem vůbec nevlastnila od té doby, takže jsem odepsala na intergram, kde mi poslali novou smlouvu, takže jsem napsala znovu, že prvoz mám od data do data, a že žádám o nějaký doklad o tom,že v mém provozu bylo zvukové zařízení, odpověd byla.. reagujeme na Vás dopis a upravujeme licenční smlouvu od data do data, podepište a pošlete zpět, na reakci jestli nemohl zaměstnanec udělat omyl a chybně uvést provoz atd., nikdo ani nijak nereagoval, jenom pořád dokola mletí, podepiš zaplat, dokonce v jednom dopisu bylo na konci věta, pokud nepodepíšete, budeme vymáhat poplatek jinou cestou. zajímalo by mě co ted s tím v lednu mi poslali znovu tu upravenou smlouvu, a já prozatím na to nijak nereagovala. díky za jakékoliv info
Zdenek.Stepanek
Člen KS Ústecký kraj
Profese: IT Expert
Dal poděkování: 263 poděkování
Dostal poděkování: 634 poděkování

Re: INTERGRAM

Příspěvek od Zdenek.Stepanek »

Asi by bylo vhodné poslat skeny veškeré korespondence. Samozřejmě začernit nepodstatné osobní údaje.

Pokud to rádio nebylo viditelně umístěné v prostoru pro zákazníky, tak se lze točit na tom, že to bylo zrovna ten jeden den puštěné omylem nahlas. Je to pak tvrzení proti tvrzení. Chtějte po nich jasné důkazy, že od-do bylo v provozovně rádio umístění za účelem hudby pro zákazníky.
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...

Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“
F. Gellner
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Dobrý den,mám k vám dotaz.Mám obchod "POTRAVINY Z RUSKA" a tam jsem pouštěl přez internet vysílání hudební stanice z Ruska.V loni 12.10.2012 jsem měl kontrolu z INTERGRAMU i oni mi řekli, že jim musím platit poplatek, protože zastupuji i práva úmělců z Ruska,na zaznamu o kontrole je uvedeno že byla puštěna ruska stanice přez PC.Tak jsem radši odstranil z prodejny repraky i když jsem četl na internetu o tom, že nemusím platit poplatek,a včera jsem dostal dopis od právníka, že musím zaplatit INTERGRAMU 2749 kč za obdobu od 7.03.2012-31.12.2012 i když od doby kontroly nikdo mne ne kontaktoval.Můžete mi poradit jak to je,má pravdu INTERGRAM?Na prodejne ne byl žadny radiopřijímač,a jen repraky.Děkuji za odpoveď .
Jana.Syrovatkova
Člen KS Praha
Profese: VŠ pedagog
Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
Dal poděkování: 233 poděkování
Dostal poděkování: 722 poděkování

Příspěvek od Jana.Syrovatkova »

Pokud to člověk podepíše Intergramu, přijdou i další. Není to jediný vymahač.

Takže alternativně něco ve smyslu: "Hezký den, při rekonstrukci dne 15.9. jsem dal do prodejny repráky pro lepší nastínění atmosféry. Domnívám se, že platit nemusím, nicméně pro jistotu jsem repráky ihned po vaší kontrole dne 12.10. z provozovny odstranil. Dále jsem se informoval, že za konkrétní rádio platit nemusím, prosím vás proto o předložení dokladů, že skutečně zastupujete i stanici XYZ z Ruska."

Rozhodně nadále doporučuji svobodnou hudbu, stanice typu Jamendo či hudbu, kde je smlouva přímo s autorem hudby.
Zdenek.Stepanek
Člen KS Ústecký kraj
Profese: IT Expert
Dal poděkování: 263 poděkování
Dostal poděkování: 634 poděkování

Příspěvek od Zdenek.Stepanek »

To samé co jsem psal výše. Požadovat od nich důkaz, že to bylo zapnuté a provozované v jimi uváděném období. Jestli to bylo rádio nebo PC nebo mluvící kohout je jedno. Případně bych jim i nabídnul zaplacení toho JEDNOHO dne, kdy ten výpalčí přišel.

Jinak existuje ruský rádio Tunguska, ale jak moc je to "ruská hudba" už nevím. Je to jen svobodná hudba - zcela zdarma.
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...

Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“
F. Gellner
ssergey
Profese: prodavač

Příspěvek od ssergey »

Děkuji za rady,poslal dopis právníkovi.
TomasP
Profese: vedoucí prodejny

Příspěvek od TomasP »

Dobrý den, nechci zbytečně zakládat nové téma, proto se zeptám zde.

V pátek 12.7.2013 naši prodejnu navštívila kontrola z Intergramu. V dané době bohužel hrálo běžné komerční rádio. Zaměstnanec nevěděl, s kým má tu čest, proto ochotně spolupracoval. V záznamu z kontroly mě zarazila jedna věc: je tam uvedeno, že zařízení sloužící k veřejné produkci je na prodejně od roku 2011, přestože zaměstnanec přítomný u kontroly nastoupil v dubnu 2012 a předchozí stav tudíž nemohl znát (předpokládám, že kontrolor vyvodil datum z roku, kdy zahájila provoz prodejna). Každopadně rád bych celou věc s Intergramem vyřešil nějakou smírnou cestou. Jak bych měl tedy postupovat, abych nemusel nic platit, případně zaplatil co nejméně, aniž bych riskoval zbytečné tahanice nebo třeba za dva roky nedostal příkaz k úhradě dlužné částky navýšené o penále a další poplatky?

Děkuji za odpověď.
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2946 poděkování
Dostal poděkování: 5856 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Pokud tam bylo komerční rádio a ty ho chceš na provozovně pouštět i do budoucna, je jediné řešení jim platit. Počáteční datum bych dal datum nástupu toho zaměstnance, nebo třeba o týden dřív, kdyby on jim řekl, že "to tam bylo, když nastoupil".
Jestli to hrálo jen v prostoru, kam nechodí návštěvníci, dalo by se jim odpvědět v tom smyslu, že si to pouštějí zaměstnanci, propřípadě že to není tvoje rádio, ale to by asi byl rozpor s půodní výpovědí. To musíš uvážit.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Jana.Syrovatkova
Člen KS Praha
Profese: VŠ pedagog
Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
Dal poděkování: 233 poděkování
Dostal poděkování: 722 poděkování

Příspěvek od Jana.Syrovatkova »

Teď už je pozdě, ale pro ostatní a případně pro příště podobně:

- zaměstnance instruovat, že když se někdo moc ptá, nemá se mu odpovídat, pokud se přesně neví, o co jde - případně volat rovnou vedoucího (může to být konkurence, kdokoli)
- za normální komerční rádia se platí - ale je mnoho hudby, za kterou se neplatí
TomasP
Profese: vedoucí prodejny

Příspěvek od TomasP »

Děkuji za odpovědi. Komerční rádio nadále provozovat nechci. Chápu tedy správně, že řešením je kontaktovat Intergram a uhradit jim platbu od dubna 2012 do července 2013, přestože nemohou nijak prokázat, že rádio hrálo jakýkoliv den před jejich návštěvou?
Odpovědět

Zpět na „Kopírování“