Materiály na 3. schůzi Senátu
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Fórum slouží pro diskuzi, připomínkování a přípravu předpisů vnějšího světa(zákonů, vyhlášek, evropské legislativy, mezinárodních smluv) - vnitrostranické předpisy diskutujeme zde
Fórum slouží pro diskuzi, připomínkování a přípravu předpisů vnějšího světa(zákonů, vyhlášek, evropské legislativy, mezinárodních smluv) - vnitrostranické předpisy diskutujeme zde
- Do fóra vkládejte návrhy předpisů označené jejich názvem případně návrhy na změnu předpisů.
- Do prvního příspěvku v tématu vložte odkaz na plný text návrhu.
- Michal_Wagner
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: Rebel
- Dal poděkování: 419 poděkování
- Dostal poděkování: 395 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Materiály na 3. schůzi Senátu
Ahoj, body pro 3. schůzi Senátu konanou dne 28.12.2012
[iwiki]zakony/3_2012[/iwiki]
[iwiki]zakony/3_2012[/iwiki]
"Tvářnost lze začít měnit s jedinou květinou, ..." -- Velvyslanec Spock
- Jakub.Michalek
- Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
- Profese: poslanec
- Dal poděkování: 1162 poděkování
- Dostal poděkování: 5349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Materiály na 3. schůzi Senátu
My jsme proti S-kartě. Není možné dát pozměňovací návrh, aby se S-karla zrušila?
Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.
- Michal_Wagner
- Kontaktovat uživatele:
IMHO zbytečné vzhledem k senátnímu návhru zákona o zrušení s-karty, viz. https://www.pirati.cz/zakony/2_2012#zruseni_s-kartyJakub Michalek píše:My jsme proti S-kartě. Není možné dát pozměňovací návrh, aby se S-karla zrušila?
A jak je to ve stavu legislativní nouze jsem ještě nenačetl, takže nevím.
- Mikulas.Ferjencik
- Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
- Dal poděkování: 3352 poděkování
- Dostal poděkování: 6235 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
kdy bude ta schůze?
Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů
- Michal_Wagner
- Kontaktovat uživatele:
28.12.2012Mikulas Ferjencik píše:kdy bude ta schůze?
-
- Profese: IT
- Dal poděkování: 468 poděkování
- Dostal poděkování: 247 poděkování
Možná mi něco uniká, ale proč by nebylo lepší tento návrh zamítnout?Michal Wagner píše:IMHO zbytečné vzhledem k senátnímu návhru zákona o zrušení s-karty, viz. https://www.pirati.cz/zakony/2_2012#zruseni_s-kartyJakub Michalek píše:My jsme proti S-kartě. Není možné dát pozměňovací návrh, aby se S-karla zrušila?
Ta změna přece směřuje k s-kartam a pokud by se zamítla, byl by to vzkaz právě jim.
- Michal_Wagner
- Kontaktovat uživatele:
šplhám po zádech génia Jakoubka, ale:Devilkin píše:Možná mi něco uniká, ale proč by nebylo lepší tento návrh zamítnout?Michal Wagner píše:IMHO zbytečné vzhledem k senátnímu návhru zákona o zrušení s-karty, viz. https://www.pirati.cz/zakony/2_2012#zruseni_s-kartyJakub Michalek píše:My jsme proti S-kartě. Není možné dát pozměňovací návrh, aby se S-karla zrušila?
Ta změna přece směřuje k s-kartam a pokud by se zamítla, byl by to vzkaz právě jim.
nebylo. protože legislativní proces(tedy fakt, že třemi čteními v PSP to prošlo, a už se o tom bude v PSP hlasovat jen JEDNOU (po Senátu) a pokud to někdo nevrátí na dopracování, nebo to nestopne - tak pak už jen prezident a hotovo) - senátní tisk na zrušení S-karty je na výborech - pokud projde Senátem, čeká jej ještě cesta Sněmovnou.
a nechci nám fandit (ale já nám stejně fandit budu), ale vzhledem k současné pozici vládní koalice ve sněmovně...
fakt by vám vadilo, kdyby na Pirátský návrh byla zrušena S-karta? (a teď moralizování) - byť přílepkem ?

- Vaclav.Malek
- Profese: filozof času, meta-politik
- Dal poděkování: 1217 poděkování
- Dostal poděkování: 1890 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Omluvám se, pokud se pletu, ale jsem jednoznačně pro zamítnutí.
Pokud jsem to správně pochopil, tak schválením tohoto návrhu může nastat pro lidi, kteří dostanou S-kartu omezení ve způsobu výplaty těchto dávek. A já jsem proti tomu aby lidé byly omezováni.
Pokud jsem to správně pochopil, tak schválením tohoto návrhu může nastat pro lidi, kteří dostanou S-kartu omezení ve způsobu výplaty těchto dávek. A já jsem proti tomu aby lidé byly omezováni.
- Michal_Wagner
- Kontaktovat uživatele:
ale notak, to je logika, to není ani politika.Vaclav Malek píše:Omluvám se, pokud se pletu, ale jsem jednoznačně pro zamítnutí.
Bude platit zákon, který bude říkat, že ty dávky se budou moci vyplácet i přes kartu (doufám, že tam není JEN přes skartu, to by bylo blbě,že?

-
- Profese: IT
- Dal poděkování: 468 poděkování
- Dostal poděkování: 247 poděkování
Tak ono je to dost složité a já neznám celé zákulisí. Teď je ale snad výdej možný podle toho, jak si určí příjemce (tedy i hotovost na přepážce). Je to tak?Michal Wagner píše: šplhám po zádech génia Jakoubka, ale:
nebylo. protože legislativní proces(tedy fakt, že třemi čteními v PSP to prošlo, a už se o tom bude v PSP hlasovat jen JEDNOU (po Senátu) a pokud to někdo nevrátí na dopracování, nebo to nestopne - tak pak už jen prezident a hotovo) - senátní tisk na zrušení S-karty je na výborech - pokud projde Senátem, čeká jej ještě cesta Sněmovnou.
a nechci nám fandit (ale já nám stejně fandit budu), ale vzhledem k současné pozici vládní koalice ve sněmovně...
fakt by vám vadilo, kdyby na Pirátský návrh byla zrušena S-karta? (a teď moralizování) - byť přílepkem ?
Tento návrh ale IMHO jasně říká, že v případě zavedení s-karet se pojede podle pravidel s-karet a kdyby prošel, tak umožňuje pouze převod na účet (bez s-karet), což je IMHO jasná příprava pro s-karty a znemožňuje jiné způsoby vyplacení dávky než převod na účet. Pak se bude argumentovat tím, že když se s-karty odklepnout, bude to změna k lepšímu, protože tento návrh to pro jistotu zhoršuje. Nevím, jestli jsou mé myšlenkové pochody dost jasné

Jak říkám, možná mi něco uniká a Jakub se jistě v právu vyzná lépe než já, ale zdůvodnění pokládám za nedostatečné. Nebo mu nerozumím

Z mého pohledu mi přijde konzistentní dělat vše proti s-kartám a tento návrh s-kartám pomáhá. To že je to bitva předem prohraná přece nemůže znamenat, že to rovnou vzdáme. Kdyby to zavedení jen zdrželo, tak je to jedině dobře.

Poznámce o přílepku také moc nerozumím. Je to myšleno tak, že paralelně s návrhem na zrušení se podá ještě přílepek na zrušení k tomuto zákonu? Jestli to tak je, tak opět nechápu, jak by to mělo fungovat. Jako že když poslanci budou pro, bude platit i přílepek a pak to vlastně zruší s-karty? To už by byl fakt dost velký úlet, ale jestli to zákon umožňuje, proč ne

Pak by to ale měl někdo jasně napsat, protože takto vypadá pozice "Pro" dost nelogicky. Ale možná je to úplně jinak