Libor Michálek píše:Zdravím Vás všechny,
5.12.2012 začne v Senátu naostro projednávání zákonů, ratifikace mezinárodních úmluv apod.
Na odkazu dole je 16 senátních tisků. Byl jsem informován, že tyto tisky nedostávají senátoři s předstihem, ale v okamžiku jejich vyvěšení na webu jsou informování e-mailem. Informační e-mail budete obratem dostávat také. (já budu na michalekl@senat.cz ale nejdříve 22.11.2012)
V zásadě jsou 3 možnosti, jaké doporučení mi můžete zaslat: Kromě schválení či zamítnutí je možné z Vaší strany doporučit podání pozměňujících návrhů. Aby ovšem "pozměňováky" nešly proti sobě (jako např. u preambule) navrhuji následující:
Podle pořadí v abecedě (či jiného kritéria, které si mezi sebou dohodnete) si každá strana vezme "garanci" za určitý počet senátních tisků (např. ČPS prvních pět, KDU dalších pět, SZ posledních 6 - příště se to může prohodit) a ostatní strany napíší své vyjádření garantovi.
Vyjádřením rozumím ANO, NE nebo ANO za podmínky zapracování následujících návrhů (rovnou paragrafované znění). V posledním případě považuji za důležité, aby shoda na textu nastala alespoň u 2 stran (garant nemusí být nutně mezi nimi).
Garantující strana zašle do stanoveného termínu (na startu si můžeme dovolit do 30.11.2012, neboť žádný z tisků již nebude projednáván ve výboru, kde budu od 21.11.2012 členem) výsledné doporučení. (+ případně wordovský soubor s max 10-ti pozměňováky)
Pokud bude 3x ANO (či 3x NE nebo 3x shoda na všech pozměňovácích), není co řešit. Důležité bude stanovit postup pro případ, když bude některá za stran "přehlasována" (někteří jsou na to hodně senzitivní)
Navrhuji, aby v opravdu závažných případech (např. Úmluva o ochraně finančních zájmů EU) došlo k "zapískání" případně přehlasované strany, čímž by byl spuštěn "konzultační proces".
Zatímco při negociaci pozměňováků ze strany garanta tisku bych se asi z časových důvodů jednání neúčastnil, s konzultačním procesem pochopitelně počítám, a to v rozsahu 1-2 dnů v měsíci.
Konzultační proces nemusí být nutně ve formě osobního jednání (můžeme komunikovat po mailech), vezměte ale prosím na vědomí, že těch cca 12 hod. resp. průměrně 4 hod. na každou stranu měsíčně (kdyby neběžela standardní komunikace mezi Vámi) považuji za hraniční.
Kvůli časovému plánování také prosím, abyste mi do 26.11.2012 poslali přehled svých akcí na prosinec, kde považujete za NUTNÉ, abych se zúčastnil. Podobně jako u konzultací mám rezervu cca 4 hod. měsíčně na akce každé strany (nelze převádět mezi měsíci:-))
Vzhledem k pokračující e-mailové komunikaci ohledně mé účasti v klubu KOD také upozorňuji, že čas strávený vysvětlováním a reakcemi na spekulace, zda je nějaký senátor rasista či nikoliv, budu z výše uvedených limitů odčítat a tím pádem např. na sjezd SZ už asi nedorazím.
Nyní (slavnostně) spouštím PRVNÍ připomínkové řízení. Vzhledem k rozložení sil v Senátu samozřejmě nechci roli tohoto procesu přeceňovat, ale pro pořádek shrnuji, že ČPS prosím o garanci za body 3-7, KDU 8-12 a SZ za body 13-18.
Děkuji za spolupráci
Libor Michálek
http://www.senat.cz/xqw/xervlet/pssenat ... value=4898
Režim připomínkování
Moderátor: Komise předsedajících
Fórum slouží pro diskuzi, připomínkování a přípravu předpisů vnějšího světa(zákonů, vyhlášek, evropské legislativy, mezinárodních smluv) - vnitrostranické předpisy diskutujeme zde
- Do fóra vkládejte návrhy předpisů označené jejich názvem případně návrhy na změnu předpisů.
- Do prvního příspěvku v tématu vložte odkaz na plný text návrhu.
- Mikulas.Ferjencik
- Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
- Dal poděkování: 3352 poděkování
- Dostal poděkování: 6235 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Režim připomínkování
Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů
- Vaclav.Malek
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: filozof času, meta-politik
- Dal poděkování: 1217 poděkování
- Dostal poděkování: 1890 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Režim připomínkování
lol...Libor Michálek píše: ...čas strávený vysvětlováním a reakcemi na spekulace, zda je nějaký senátor rasista či nikoliv, budu z výše uvedených limitů odčítat a tím pádem např. na sjezd SZ už asi nedorazím.
každopádně mi navržený systém nepřipadá(pro nás) vhodný. Vzhledem i k našem personálním a časovým limitům by mělo být prioritou vyjadřovat se k věcem, které jsou pro nás nejpodstatnější a hlavně dle demokratického minima.
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11364 poděkování
- Dostal poděkování: 9051 poděkování
Crowd sourcing?
Jinak doporučuju projít celí seznam a pro věci co by nás zajímali tady založit samostatné vlákno bez ohledu na garanci.
- Michal_Wagner
- Profese: Rebel
- Dal poděkování: 419 poděkování
- Dostal poděkování: 395 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
slyšel jsem všechny kola projednávání v PSP a docela vím o čem je v těch tiscích řeč, jak jsem na to koukal. Zkusím to dneska projít (aspoň body u kterých jsme garanti) a sepíšu k tomu moje stanovisko.
3) Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Smlouva mezi Českou republikou a Maďarskem o výměně a vzájemné ochraně utajovaných informací podepsaná v Budapešti dne 13. června 2012. Senátní tisk 409
Doporučení: ANO
Vysvětlení: http://www.senat.cz/xqw/xervlet/pssenat ... alue=66064
4) informace-z-kancelare-senatora-libora-m ... 14184.html
5) centralni-podatelna-f225/navrh-ep-a-rad ... 14185.html
6) Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Smlouva mezi Českou republikou a Panamskou republikou o zamezení dvojímu zdanění a zabránění daňovému úniku v oboru daní z příjmu a Protokol k této smlouvě, které byly podepsány v Panamě dne 4. července 2012
Vysvětlení: http://www.senat.cz/xqw/xervlet/pssenat ... alue=66066
7) Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 569/1991 Sb., o Pozemkovém fondu České republiky, ve znění pozdějších předpisů
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11364 poděkování
- Dostal poděkování: 9051 poděkování
Aby jsme věděli kam naše stanoviska k "cizím" bodům poslat.
- Mikulas.Ferjencik
- Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
- Dal poděkování: 3352 poděkování
- Dostal poděkování: 6235 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů
-
- Profese: technik
- Dostal poděkování: 1 poděkování
S pozdravem VF
- Michal_Wagner
- Profese: Rebel
- Dal poděkování: 419 poděkování
- Dostal poděkování: 395 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Dalibor.Zahora
- Profese: zakládající člen
- Dal poděkování: 11520 poděkování
- Dostal poděkování: 6591 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Michal Wagner píše:https://www.pirati.cz/zakony/2_2012
Tato stránka obsahuje pracovní verze stanovisek Pirátů k senátním tiskům. Zde uvedený text mohou upravovat všichni registrovaní příznivci Pirátů. Text nebyl schválen republikovým předsednictvem, a proto není oficiálním stanoviskem Pirátů. Návrhy můžete připomínkovat ve veřejném fóru.
zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz
- Jakub.Michalek
- Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
- Profese: poslanec
- Dal poděkování: 1162 poděkování
- Dostal poděkování: 5349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.