Člen komise u Prezidentských voleb za Piráty

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

xhonzax
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Student informatiky

Člen komise u Prezidentských voleb za Piráty

Příspěvek od xhonzax »

Zdraví,
chtěl bych se zeptat zda-li je možné být u Prezidentských voleb 2013 za Českou Pirátskou Stranu? Byl jsem se optat na úřadě a sdělili mi, že je určitě lepší být v komisi za nějakou stranu. Kdybych mohl tedy poprosit o bližší info ... :)
Děkuji
Ondrej.Profant
Vedoucí resortního týmu
Profese: Náměstek člena vlády
Dal poděkování: 3725 poděkování
Dostal poděkování: 1965 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Člen komise u Prezidentských voleb za ČPS

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Určitě to možné bude. Pokud vím, tak zatím přihlašování není spuštěno, čili doporučuji sledovat naše stránky.

profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika

Dana.Kozlova
Profese: studentka (ČZU, UK)
Dal poděkování: 137 poděkování
Dostal poděkování: 96 poděkování

Příspěvek od Dana.Kozlova »

Také se mi ptala jedna příznivkyně (https://www.facebook.com/ditule ), jestli se může přihlásit za Piráty.
Ahoj, budete (jako Piráti) zase nominovat lidi do volebních komisí při volbě prezidenta? Bavilo mě to teď v senátních a šla bych znova. Ale bylo mi řečeno, že se mám přihlásit u své strany :-D... Bude za Piráty zase tahle možnost? Děkuji Dita
Jak to tedy vypadá? Můžeme mít někoho v komisi, když nikoho nenominujeme? :)
xhonzax
Profese: Student informatiky

Příspěvek od xhonzax »

Jen pro mé osobní info. Jaké registrace máte na mysli? A kdy budou spuštěny? Protože pokud dobře vím, přihlašování zájemců na úřadech je do konce listopadu. Jen ať se můžu při nejhorším zaregistrovat včas jako nestraník.
Patrik.Dolezal
Profese: pirát
Dal poděkování: 611 poděkování
Dostal poděkování: 231 poděkování

Re: Člen komise u Prezidentských voleb za Piráty

Příspěvek od Patrik.Dolezal »

Ahoj,

jak jsem psal tady, není to vůbec samozřejmé.

Myslím si že i když jsme Michálka nominovali, nemůžeme delegovat lidi do komisí přímo za Piráty - ale možná se pletu ( bude mě někdo oponovat? - rád bych).
Tzn. zbývá jedině se domluvit s některým nezávislým kandidátem - to neznamená hned oficiální podporu (zatím jsem se ptal úplně nezávazně a soukromě týmu Táni Fischerové, (neměli o tom ani páru) nejspíš to budou řešit až když bude jistota vybraných podpisů - takže od středy ;) .) u dalších kand. nevím.

Politika jest těžký,robotný úřad,vysilující duši,ochromující fantazii,pijící z organizmu.
Oponenti, leč často též kolegové, jsou zlé,svéhlavé,bludně vychované bytosti,rafinované,zlomyslné,zhýčkané,zbloudilé,instinktivně nepřátelské a ve velikém procentu úžasně neschopné. Vracím se fyzicky i duševně vysílen,disgustován,zatemněn,mdlý a sešlý. Pouze noc jest vyhražena mé práci a i tu nedostavuje se vždy dispozice, vstřebaná celodenním rozechvíváním nervového systému a stálým krvácením intelektuálním.
*1892

Adam.Zabransky
Krajský zastupitel
Profese: politik, vystudovaný právník
Dal poděkování: 473 poděkování
Dostal poděkování: 1156 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adam.Zabransky »

Viz tady:
275/2012 Sb. §18 (2) píše:Delegovat nejpozději 30 dnů přede dnem volby prezidenta jednoho člena a jednoho náhradníka do okrskové volební komise může občan, který je oprávněn navrhnout kandidáta na funkci prezidenta republiky a jím podaná kandidátní listina byla zaregistrována, politická strana, politické hnutí nebo koalice, která má zastoupení v Poslanecké sněmovně nebo Senátu, anebo politická strana, politické hnutí nebo koalice, která nemá zastoupení v Parlamentu České republiky a v posledních volbách získala alespoň jeden mandát v územně příslušném zastupitelstvu kraje.
Teď jen, jak je to s Michálkem. Zeptám se druhého Michálka. ;)

Pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu, vystudovaný právník, bojovník za ochranu zvířat a efektivní altruista.
FB: https://www.facebook.com/piratzabransky Twitter: https://twitter.com/adamzabransky

Patrik.Dolezal
Profese: pirát
Dal poděkování: 611 poděkování
Dostal poděkování: 231 poděkování

Příspěvek od Patrik.Dolezal »

No právě, to je co jsem psal.

Politika jest těžký,robotný úřad,vysilující duši,ochromující fantazii,pijící z organizmu.
Oponenti, leč často též kolegové, jsou zlé,svéhlavé,bludně vychované bytosti,rafinované,zlomyslné,zhýčkané,zbloudilé,instinktivně nepřátelské a ve velikém procentu úžasně neschopné. Vracím se fyzicky i duševně vysílen,disgustován,zatemněn,mdlý a sešlý. Pouze noc jest vyhražena mé práci a i tu nedostavuje se vždy dispozice, vstřebaná celodenním rozechvíváním nervového systému a stálým krvácením intelektuálním.
*1892

Jana.Syrovatkova
Člen KS Praha
Profese: VŠ pedagog
Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
Dal poděkování: 232 poděkování
Dostal poděkování: 722 poděkování

Příspěvek od Jana.Syrovatkova »

Podle toho, co čtu, tak máme-li senátora jako koalice, tak jako koalice můžeme delegovat do volebních komisí - tzn. jediný problém by byl, kdyby v daném okrsku byli dva zájemci z tria SZ, KDU-ČSL a Piráti.

Pravda, je otázkou, jak by se to počítalo - protože SZ i KDU-ČSL tam mají i samostatné zastoupení - tzn. zda se to pak počítá či nepočítá jako koalice a zvlášť jako strana.

Nicméně sbírat zájemce o to být za nás u voleb, určitě můžeme - s tím, že se je pokusíme za někoho nominovat.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“