Volba nového předsednictva KS (7/2012)

Kontrolní komise je kontrolním orgánem strany, dohlíží na hospodaření a dodržování předpisů a vyšetřuje stížnosti na jejich porušení, které předává rozhodčí komisi.

Moderátor: Kontrolní komise

Vaclav.Malek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: filozof času, meta-politik
Dal poděkování: 1217 poděkování
Dostal poděkování: 1890 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Volba nového předsednictva KS (7/2012)

Příspěvek od Vaclav.Malek »

Rád bych zde diskutoval volbu nového předsednictva KS. Podle čl. 10(2)f St jsme pochopil, že novou volbu by měl vyhlašovat nadřízený orgán v případě krajského KS je to RP a proto jsem inicializoval toto vyhlášení zde: viewtopic.php?f=352&t=10317. Jakub mi to nerozporoval a tak to jaksi beru jako jasnou věc. Avšak jsou i lidé, kteří si to asi vykládají jinak: viewtopic.php?f=87&t=10473 (nebo asi i Adam Šoukal...). Takže mi jde o to zda původní "část" předsednictva nebo vůbec poslední členové předsednictva, kteří kvůli počtu musí kolektivně rezignovat mohou vyhlásit nové volby předsednictva KS nebo zda to musí jít vždy přes nadřízený orgán (RP) (můj názor je takový, že to musí jít přes RP...)... Možná by se hodilo RK zeptat na výklad stanov v této situaci?
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11364 poděkování
Dostal poděkování: 9051 poděkování

Re: Volba nového předsednictva KS (7/2012)

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Přiřazuju číslo, začal jsem v tom obecně něco podnikat, předpokládám, že dotáhnem pár předsednictev k nové volbě.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
Vaclav.Malek

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise

Jak jsem říkal, už jsem k tomu něco posílal, takže tady naházím korespondenci a doplním zjištěné údaje z jednotlivých krajů:

Výzva:
OFFTOPICVolební období předsednictev

Odesláno: 06 bře 2012, 00:31
Od: Vojtech Pikal
Komu: Krajsti predsedove
Zdravím krajské předsedy,
nejsem si jist, jestli vám teď píšu jako člen KK, nebo prostý člen AO, nicméně je to ouřední.
Po několika nedávných problémech s volebními termíny krajských předsednictev jsem se rozhodl v tom udělat jasno.

Na wiki jsem doplnil termíny zvolení krajských předsednictev. Vycházel jsem přitom z toho, co má které KS na wiki, případně jsem se snažil něco dohledat na stránkách. Posledním útočištěm mi byla evidence členů, které ovšem v tomto moc nevěřím.
Jsem si naprosto jist, že většina mnou dohledaných termínů je špatně.

Prosím, zkuste zjistit a doplnit (nebo mi to napište, pokud nejste s tabulkami na wiki kamarádi), kdy bylo předsednictvo vašeho KS zvoleno.
Upozorňuji, že se jedná o datum zvolení předsednictva jako celku, nikoliv o nějaké dovolení členů apod.
Pokud jste schopni tuto informaci třeba i doložit nějakým zápisem, nebo něčím, na co bych mohl ze seznamu odkázat, bylo by to ještě lepší.

Děkuji za spolupráci.

S Pozdravem,
Vojtěch PIkal

Odpovědí jsem dostal jen pár, takže asi bude třeba výzvu zopakovat.

Praha
Dle wiki zvoleno 27.10.2011, ověřit jestli se to shoduje s evidencí členů, jinak ok.

Střední Čechy
Na wiki je to dost odstrašující nicméně výsledek hlasování na fóru byl vyhlášen 23.2. 2012, takže porovnat se skupinami, s evidencí, sjednotit, přenést na wiki a OK.

Jižní Čechy
Stránky jsou určitě zastaralé: http://jihoceska.piratskastrana.cz/kraj ... cesky-kraj, wiki není. Na fóru lze najít akorát převolbu předsedy - viewtopic.php?f=408&t=7977. Vzhledem k tomu, že v předsednictvu jseou aktuálně členové dva, mělo se IMHO tehdy jednat o kolektivní rezignaci předsednictva a převolit komplatně. Třeba došetřit, pak uvést do souladu na různých systémech.

Plzeňský kraj
Na stránkách i na wiki jsou uvedeny stejné údaje, i když se blbě hledají. http://plzensko.pirati.cz/krajske-predsednictvo a https://www.pirati.cz/wiki/regiony:plzensko:start Problém je s datem převolení, to nemůžu nijak doložit.
Pravděpodobně se to odehrálo na volební schůzi 2.12.2011: viewtopic.php?f=415&t=10074&start=10 , ovšem u takhle dobře fungujícího sdružení bych rád měl i zápis či vyhlášení výsledků (předpokládám že existuje). Tedy: doplnit, sjednotit v evidenci členů, jinak OK.

Karlovarský kraj
OFFTOPICOdesláno: 06 bře 2012, 10:56
od Petr Tresnak
Popravdě - v tomto máme trochu bordel a nemůžeme ten zápis dohledat.
Ale protože tuším, že to přibližně už 2 roky budou, oznámili jsme již minulý týden volbu nového předsednictva, která proběhne na příští schůzi KS - ta je teď v sobotu 10.3. Takže pak hned doručíme naskenovaný zápis.

OFFTOPICOdesláno: 29 bře 2012, 19:42
Komu: Petr Tresnak
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak to dopadlo.
Máte nové předsednictvo? od kdy a je nějaký zápis, nebo vyhlášení? (ideální by bylo mít ho na wiki)

OFFTOPICOdesláno: 30 bře 2012, 14:57
od Petr Tresnak
Ahoj,
posílal jsem Ti to již 13.3. jako SZ. Šlo to i na celý AO a KS KvK.
Odpovídal mi Jakub Michálek, že AO bere na vědomí.

Je fakt, že zápis jsem k tomu nepřiložil tak přikládám sken nyní. Mám ho umístit na wiki sám, nebo to tam někdo centrálně sype?
Chybí v něm sice přímo docházka jmenovitě, tak doplňuji zde (ale je to z podpisů celkem jasné):
Přítomni za KS: Gareis, Timura, Třešňák
Omluveni: Hess, Hlaváček
Zájemci o členství: Gundacker, Kocmich

Přikládám i přihlášky nových členů, ale ještě doposud nezplatili členský příspěvek (od té doby již 2x urgováno)
[attachment=0]KSKVK_zapis_10_03_2012 (1).pdf[/attachment]

[quote="Petr Tresnak"]
Zdravím,
poprosím AO, aby vzal na vědomí výsledky volby krajského předsednictva, které proběhlo dne 10.3.2012 na schůzi KS Karlovarský kraj v Chodově:

předseda: Petr Třešňák
1. místorpředseda: Patrik Timura
2. místropředseda: Rudolf Gareis

Volba byla řádně oznámena SZ dne 27.2.2012 a v tomto vlákně ve fóru
viewtopic.php?f=412&t=10947[/quote]

Takže předsednictvo bylo zvoleno 10.3. 2012 (ukončení schůze) - zkontrolovat v evidenci. Dostat na wiki.

Ústecký kraj
jednoznačně zvoleno a vyhlášeno 17.11 -> viewtopic.php?f=88&t=10042#p117922, tzn. opravit v evidenci, dostat zápis na wiki a hotovo.

Liberecký kraj
OFFTOPICRe: Volební období předsednictev

Odesláno: 06 bře 2012, 08:24
od Petr Vyhnal
Ahoj,
opravil jsem udaj o LiK.

Zdroje:
viewtopic.php?f=87&t=10537
viewtopic.php?f=410&t=10836
viewtopic.php?f=410&t=10837
viewtopic.php?f=410&t=10838

Petr

Předsednictvo zvoleno 19.2. 2012 na fóru, vše OK. Zkontrolovat v evidenci, dostat na wiki.

Královéhradecký kraj
aktuálně podle všho nefunguje: viewtopic.php?f=409&t=10718, nutno ověřit, upravit v evidenci a zanést na wiki.

Pardubický kraj
Na webu, nic, na wiki nic, kraj snad jakš takš funguje ,volby jsem nenašel.

Vysočina
nic se nedá najít, nedávno proběhli nějaké změny.

Jihomoravský kraj
Yvoleno 12.10. vyhlášeno 13.10: viewtopic.php?f=83&t=505&start=20#p114129 - sjednotit v evidenci, jinak OK

Olomoucký kraj
OFFTOPICVolební období

Odesláno: 06 bře 2012, 00:56
od Petr Bajgar
Ahoj Vojto

oceňuji další tvůj chvályhodný počin s evidencí volebních období.
Dlouhodobě nechápu, že v poměrně jednoduché evidenci pár desítek členů a s tím spojenými náležitostmi je přes tolik zdejších IT odborníků takový binec a nepřehledno.

Koukl jsem do diáře a předsedou mě zvolili kolegové z KS OL 20.4.2011.
Ještě rok a snad to vezme do ruky někdo schopnější.

PB

OFFTOPICOdesláno: 06 bře 2012, 01:06
od Vojtech Pikal
Pro jistotu se doptám - bylo při té příležitosti převoleno celé předsednictvo? (Holík, Bartovič, vím, že Věrku jste dovolili později)

OFFTOPICOdesláno: 06 bře 2012, 15:57
Od: Petr Bajgar
Komu: Vojtech Pikal
Bártovič a Holík byli zvoleni dřív, ale netuším přesně kdy, snad někdy v létě 2010.

Víc jsem zatím nezjistil a byl bych rád, kdyby to někdo ode mne přebral pro podjatost. Mám pocit, že v kraji dávno došlo ke kolektivní rezignaci předsednictva.

Zlínský kraj
celkem OK zvoleno 27.10.2011 -> viewtopic.php?f=82&t=9728#p115742 Upravit v evidenci a jinak nic
Moravskoslezský kraj
zvoleno 16.9.2010> viewtopic.php?f=339&t=4847&start=10#p75968, sjednotit v evidenci, jinak ok.
Přílohy
KSKVK_zapis_10_03_2012 (1).pdf
Přiložený zápis
(313.08 KiB) Staženo 110 x

„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise

Jinak volby předsednictva vyhlašuje podle všeho nadřízený orgán, což je celorepublikové předsednictvo, ale pokud si to zvládne zorganizovat krajské forum neměl by to být problém. U nás to buda asi příště dšlat já, jak vedoucí krajského AO :D

Vaclav.Malek
Kontaktovat uživatele:

Vojtech Pikal píše:... ale pokud si to zvládne zorganizovat krajské forum neměl by to být problém.
To je to o co mi jde. Zda musím čekat vždy na nadřízený orgán nebo zda se prostě prohlásím za toho kdo to vyhlásí?
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise

Stanovy píše: (4) Oblastní fórum
a) volí a odvolává ze svého středu oblastní předsednictvo,
Tohle je základ. Pak je to otázkou jednacího řádů. Je zvykem na krajské úrovni přiměřeně uplatňovat řád celorepublikový
Jednací řád píše:§4 Svolání jednání
(1) Jednání celostátního fóra svolává předsedající ve věci, která již není na pořadu jiného jednání nebo zasedání celostátního fóra a jejímuž projednání nebrání zásada ne bis in idem.
(2) Jinak jednání předsedající svolá
a) pokud jej o to požádá člen předsednictva (strany), republikový výbor, vedoucí odboru, nebo komise,
b) pokud jej o to požádá nejméně pětina členů společně s návrhem pořadu jednání [např. čl. 8(5)h stanov],
c) pokud se na tom celostátní fórum usneslo,
d) pokud účastník ukončeného jednání do 10 dnů od zveřejnění zápisu ohlásil protest,
e) pokud se uvolní funkce volená celostátním fórem.
(3) Při svolání jednání přihlíží předsedající k požadavkům orgánu, který ho o to požádal, aby meškání nezpůsobilo újmu.
Primární je svolání z důvodu uvolnění postů, pokud to však člen současného předsednictva stihne v předstihu dá se to udělat. Pokud by se to zasekalo, lze to udělat zhora přes republikové předsednictvo či přes nějaký krajský orgán strany. Další čistou možností je iniciativa 1/5 členů kraje, kteří sestaví program, ze svého středu pověří předsedajícího a svolají to.
Teď nastává problém, kdo je předsedajícím, který má pravomoc svolat:
Jednací řád píše:Předsedající
označuje toho, kdo řídí jednání celostátního fóra. (...) Předsedající se vybírá z účastníků jednání na základě procedurálního návrhu; jinak je předsedajícím předseda nebo místopředseda (strany), z nich předsedá vždy nejvýše postavený člen předsednictva, který k tomu projeví vůli. Obdobné platí pro přijímání návrhů, pokud předsednictvo nestanoví věcnou působnost svých členů. Při hlasování na internetu se jím rozumí rovněž vedoucí administrativního odboru nebo jeho člen, který byl k tomu pověřen.
Primárně je předsedajícím kdokoliv z účastníků. Pokud se někomu bez pravomoci dané funkcí podaří fórum svolat, dodrží všechny ostatní lhůty apod a nikdo se proti zápisu nepostaví, lze to považovat za právoplatné, ale je to dost na hraně. Další možností je že svolá člen místního předsednictva, či předsednictva nadřízeného. Na internetovém jednání mohou navíc svolávat i vedoucí AO či jimi pověření členové. Na internetovém jednání se pak lze usnést na svolání fóra i na zasedání a k libovolné věci.

Něco jiného je pak vyhláška AO - https://www.pirati.cz/wiki/ao:zmena_predsednictva_ks - která je jakýmsi prováděcím doporučením, jak na to. (Vznikl důvod ke svolání fóra (uvolnění fce) -> předsednictvo svolá "schůzi"(debilní termín, mělo by se jednat buď o jednání, nebo lépe o zasedání)) Jak vidíš, ani ve vyhlášce není nic o republikovém předsednictvu. Ten se angažuje ve chvíli, kdy je potřeba vnější autority či pomocí, aby to zdárně proběhlo.

Ještě nějaké dotazy, návrhy co z toho a jak dál? (např. můžeme napadnout tu chybu ve vyhlášce :D)

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise

Takže jsme se pohnuly obešlu teď předsednictva, u nichž se to nikam nepohnulo, nebo ještě prostě vůbec nemáme rozumný termín.

OFFTOPICOdesláno: 31 bře 2012, 15:28
Komu: Republikove predsednictvo RegP Jihomoravsky kraj PKS Jihocesky kraj PKS Kralovehradecky kraj PKS Pardubicky kraj PKS Vysocina
Zdravím krajská předsednictva,
V kontrolní komisi již nějakou dobu probíhá vyšetřování, jehož účelem je ověřit legitimitu současných předsednictev a zjistit termíny kdy byla tato zvolena.
U většiny se nám již podařilo zjistit nějaké orientační datum na základě hlasování, údajů na fóru či wiki.
Ve vašem případě nemáme k dispozici nic.
Mohly by jste zapátrat ve svých pamětech, na krajských fórech či v uložených zápisech a dodat nějaké datum, k němuž bylo předsednictvo zvoleno? (Celé předsednictvo jako orgán, nikoli např. část jeho členů po rezignaci či odvolání části předsednictva.) Tyto informace bude pak nutno ještě sladit s evidencí členů a dodat na krajskou wiki.
Pokud nejste schopni takové datum dohledat, nabízí se možnost svolat schůzi a nechat si mandát potvrdit od krajského fóra.
Považuji za důležité, aby krajské předsednictva zvláště před krajskými volbami měla legitimitu.

Protože vím, že minimálně nad jedním krajem již přebralo patronaci republikové předsednictvo, obracím se s dotazem i na něj, pokud by mělo nějaké užitečné doplňující informace.

Mnoho zdaru

Vojtěch Pikal, Vyšetřovatel

Jižní Čechy
Seznam předsednictva
Královéhradecký kraj
Seznam předsednictva

Pardubický kraj
Seznam předsednictva

Vysočina
Seznam předsednictva

Prosím, aby se někdo ujal vyšetřování v olomouci, hrabu se tam v tom, jako místní AO a začínám být silně podjatý, protože nefunkčnější skupinu jsem dlouho neviděl.

Karel.Fuzik
Profese: Kolotočář
Dal poděkování: 422 poděkování
Dostal poděkování: 458 poděkování

Příspěvek od Karel.Fuzik »

Vojtech Pikal píše:
Prosím, aby se někdo ujal vyšetřování v olomouci, hrabu se tam v tom, jako místní AO a začínám být silně podjatý, protože nefunkčnější skupinu jsem dlouho neviděl.
Rád se toho z Ostravy ujmu, ale zatím nevím, kde začít. PS. Petr Bajgar mi nebere telefon :)
Předseda MS Ostrava. "Rozum nakonec vždycky zvítězí, jen co dorazí munice."
Chcete nějaký Bony, Marky? Nechcete? Tak co vlastně chcete . . .
Karel Fuzik
Vaclav.Malek
Kontaktovat uživatele:

Jižní Čechy
Královéhradecký kraj
Vysočina
V rámci zkoumání něčeho jiného jsem si všiml, že tyto 3 kraje nemají plnohodnotné předsednictvo ( dle Stanov čl.7(5)a ) aspoň podle fóra...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Malek za příspěvek:
Vojtech.Pikal
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise

Začni tím, že zamíříš sem: http://www.pirati.cz/wiki/kraje:olk:krajske_forum a časem až to budu mít sem: http://www.pirati.cz/wiki/kraje:olk:kra ... dsednictvo
Tam se budu snažit nadále rekonstruovat historii svého kraje,

Mrkni se výš v tomto vlákně na prozatimní výsledky a pokus se od ostatních místopředsedů (hlavně Bartovič, Holík) zjistit kdy byly zvoleni a za jakých okolností - náhradníci/volba předsednictva.

Edit: to václav: dík, odkazy jsem doplnil výše. Tak to vidím, že po našem vyšetřování bude zneschopněno více krajů... :/

Zamčeno

Zpět na „Kontrolní komise“