Piráti míří i do české politiky. Chystají se na volby

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1022 poděkování
Dostal poděkování: 2432 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Piráti míří i do české politiky. Chystají se na volby

Příspěvek od Michael.Polak »

Uff, tak se mi podařilo se dokonale znemožnit... ale slečna Lang aspoň vystříhala ty části mého projevu, které byly nejpříšernější :-)

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/nehotov ... mentu.html

tak že nás OSA srovnává s pedofily, tak to je fakt už síla :-)

http://tn.nova.cz/bin/search_adv_media_ ... _id=517256

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Michael.Polak
Kontaktovat uživatele:

Re: Piráti míří i do české politiky. Chystají se na volby

já říkám "slečna Lang"... ale vlastně ani nevím, jestli to není paní :-) mě to tak nějak automaticky vyplynulo z věku, nevím. Dnes je prý úzus už používat jen "paní".. v oslovení rozhodně ! Každopádně tn.cz skutečně nejsou to samé, jako staré Televizní noviny na TV Nova, a myslím, že pokud na nás jsou hodní - a vzhledem k tomu, jaké kraviny jsem plácal, a co z toho nakonec vybrali, asi skutečně jsou - tak bychom tak nějak "měli být hodní" i my na ně :-)

jinak ta reakce OSA je slabá, slabá, slabá.. ani jsem ji neviděl předem, ale skutečně jsem to myslím docela ustál tím, že jsem zmínil, že nám nejde podporovat stahování jako primární způsob šíření filmů - ale že nám jde o ty vysloveně protiústavní prostředky, kterými by to muselo být vynucováno/kontrolováno.

Navíc - kdo to ještě nevíte - Radiohead samozřejmě nabídli svoje poslední album ke stažení zdarma, a vydělali na tom na dobrovolných darech hromadu peněz, takže ono to opravdu není o tom, že "natáčení filmů stojí peníze"... peníze jsou všude, a nejde čekat, že když někdo nepůjde do (korporátního) (multi)kina, nebo když si nekoupí DVD v krámě, že ty peníze projí - může si kupovat CDčka kapel na koncertech, může jít do kina na film, na který si přečetl recenzi od někoho, kdo si ho "upirátil".. ty peníze v té ekonomice zůstanou, a budou se točit, neznamená to, že chceme okrádat autory...

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Michal.Kindura
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Student / IT
Dostal poděkování: 5 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal.Kindura »

Pokud bych měl zmínit někoho, kdo se se stahováním docela dobře vyrovnává (z umělců), tak je to Jarek Nohavica, ten taky dal své album ke stažení, nebo například Nine inch Nails.
Možná, že by s náma mohl sympatizovat, ikdyž nevím, dneska jsou všichni na peníze. :geek:
....vlastní rukou
Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11325 poděkování
Dostal poděkování: 6503 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

podle me to vyzniva dobre, ty slova o populismu, rasismu a pedofilii jen ukazuji jejich argumentecni zoufalost a to ze se nas boji
to ze se nas snazi od pocatku diskreditovat temi nejhorsimi podpasovkami bude jen kontraproduktivni
otazka je chceme na to nejak reagovat? tiskovkou?

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Michal.Kindura
Kontaktovat uživatele:

Díky regulaci internetu ve školství a cenzurou obsahu si to video nepřehraju, až odpoledne, mám tady obrovský ACCES DENIED :evil: , takže podle počtu informací, které jsou v tom videu, bych to mohl případně nějak komentovat a předhodil bych článek/odstaveček na zkritizování někde do privátu.
....vlastní rukou
next_ghost
Profese: programátor
Dal poděkování: 465 poděkování
Dostal poděkování: 1741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Dalibor Zahora píše:podle me to vyzniva dobre, ty slova o populismu, rasismu a pedofilii jen ukazuji jejich argumentecni zoufalost a to ze se nas boji
to ze se nas snazi od pocatku diskreditovat temi nejhorsimi podpasovkami bude jen kontraproduktivni
otazka je chceme na to nejak reagovat? tiskovkou?
Spíš to chce pořád dokola zdůrazňovat, že především velká část z nás jsou autoři. Jsme autoři, jsme autoři. A to, co se děje ve jménu ochrany autorů, se nám především jako autorům nelíbí, protože jsem autoři.

Čím víc pak budou Hlaváč a spol vykřikovat o populistickém poškozování práv autorů, tím větší kašpary ze sebe budou dělat :lol:

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

Ondrej.Profant
Vedoucí resortního týmu
Profese: Náměstek člena vlády
Dal poděkování: 3725 poděkování
Dostal poděkování: 1965 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Asi by bylo dobré začít (třeba na wiki) sestavovat seznam autorů, kteří svá díla uvolňují bezplatně, či částečně bezplatně. To lidi přesvědčí o modelu, nikoliv naše sebelepší argumenty. Založil bych to tam, ale z nějakého důvodu nemám editační práva (a teď to řešit nebudu).

profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika

dharmapala

Příspěvek od dharmapala »

Michale, muzes zkusit nejaky anonymizer, napr. kip6.com
Michael.Polak
Kontaktovat uživatele:

next_ghost píše: Spíš to chce pořád dokola zdůrazňovat, že především velká část z nás jsou autoři. Jsme autoři, jsme autoři. A to, co se děje ve jménu ochrany autorů, se nám především jako autorům nelíbí, protože jsem autoři.
já jsem uvažoval natočit jako předvolební spot masivní cover-verzi (nepříliš vydařeného) songu We are all the Pirate Bay - ovšem s tím, že by to byl mix žánrů - živě hrající rocková kapela, kytarová sóla (dodám :-), pak by to přešlo v nějaké techno nebo trance, hráli bychom si se samply toho zpěvu prohnanými přes vokodér... a nakonec mohutný full-on chorál, všechno dohromady, živé nástroje i elektronika....

oslovil bych na tohle nějaké dobré muzikanty a DJe, kdyby to šlo...

Michal.Kindura
Kontaktovat uživatele:

Ono to není o vykillování stránky, ale absolutnímu vyfiltrování obsahu. :twisted:
Je tady tady krutý firewall, který blokuje na základě typu stránek v celé síti. IPCop se myslím jmenuje ta distribuce na serveru. Web proxy jsou zabité v prohlížeči, proxy jako např. TOR jsou zabité díky portům, dokonale byrokraticky vyžraná síť. "Je to školní konektivita, né Vaše, ve školním řádu, v řádu toho a toho je..."

Přesně to, kam by měli piráti v politice mířit. Volit výchovu místo cenzury.
....vlastní rukou
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“