Přijetí eura - váš názor [EP 2014]
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Přijetí eura - váš názor [EP 2014]
Dobrý den,
programový názor znám, zajímalo by mne, zda jste Vy osobně pro přijetí měny Euro, až na to bude ČR připravena, či nikoli.
děkuji.
programový názor znám, zajímalo by mne, zda jste Vy osobně pro přijetí měny Euro, až na to bude ČR připravena, či nikoli.
děkuji.
- Frantisek.Kounovsky
- Profese: mechanik / obsluha výrobní linky
- Dal poděkování: 15 poděkování
- Dostal poděkování: 17 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Petra.Kopecka
- Profese: SW Tester
- Dal poděkování: 47 poděkování
- Dostal poděkování: 31 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přijetí eura - váš názor
Já s přijetím Eura nesouhlasím. Česká koruna je prostě naše národní měna a nikdo by nás neměl nutit jí měnit. Stabilitu si drží po většinu doby a HDP taky.
A představte si, že celá vaše měsíční výplata by se vešla do jedné 500 EUR bankovky namísto dvou pětitisícových bankovek
Prostě s CSK se cítíte více v balíku 
A představte si, že celá vaše měsíční výplata by se vešla do jedné 500 EUR bankovky namísto dvou pětitisícových bankovek

- Mikulas.Peksa
- Profese: fyzik v IT
- Dal poděkování: 2740 poděkování
- Dostal poděkování: 4633 poděkování
Jako jestli o mojí výplatě mají rozhodovat soudruzi v ČNB nebo v ECB? Mir egal.....já chci BitCoin.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 2):
- Michal.Ketner, Libor.Spacek
- Ales.Sura
- Profese: aplikační inženýr, vývoj IC
- Dal poděkování: 883 poděkování
- Dostal poděkování: 1727 poděkování
Osobně jsem za stávající situace proti přijetí eura. Po splnění všech kritérií bych ale každopádně nechal rozhodnout občany v referendu.
"Prosíme ty, kteří tvrdí, že něco nejde, aby nezdržovali ty, kteří už to dělají!"
- Marek.Necada
- Člen KS Praha
- Profese: silozpytec
- Dal poděkování: 3187 poděkování
- Dostal poděkování: 2465 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hádám, že dotaz byl pro Ivana.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Necada za příspěvky (celkem 2):
- Mikulas.Peksa, Petr.Balaz
Ministerio de Educación, ¡afuera!
Долой царя!
-
- Dal poděkování: 2556 poděkování
- Dostal poděkování: 2719 poděkování
koukám že lídr zarytě mlčí 
já chci eura, a chci jich za svou práci srovnatelně jako němec. A chci aby toto evropský parlament začal prosazovat. Zatím jen upravuje obchodní vztahy k obrazu bank a potřebám monopolů. V oblasti pracovního trhu a sociálních práv má EP obrovský deficit snahy. nebo tuto činnost důkladně utajuje, protože žádné posuny směrem k rovnoprávné evropě v této oblasti patrné nejsou. Chci dekolonializaci. Chci zásadní kroky zamezující daňové úniky a transfery mezi státy ( teda spíš mezi nadnárodními firmami). A pak klidně i euro. Mě je fuk čim platím.

já chci eura, a chci jich za svou práci srovnatelně jako němec. A chci aby toto evropský parlament začal prosazovat. Zatím jen upravuje obchodní vztahy k obrazu bank a potřebám monopolů. V oblasti pracovního trhu a sociálních práv má EP obrovský deficit snahy. nebo tuto činnost důkladně utajuje, protože žádné posuny směrem k rovnoprávné evropě v této oblasti patrné nejsou. Chci dekolonializaci. Chci zásadní kroky zamezující daňové úniky a transfery mezi státy ( teda spíš mezi nadnárodními firmami). A pak klidně i euro. Mě je fuk čim platím.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym2064 za příspěvky (celkem 5):
- Mikulas.Peksa, Marek.Necada, Ales.Sura, Ivan.Sirko, panjawa
-
Pro mě jde o otázku prosté bilance výhod a nevýhod. Nakonec jsme všichni viděli co s cenovou hladinou provedla nedávná intervence ČNB, pokud přijmeme Euro nebude taková intervence možná. Osobně jsem proti tomu, aby našim elitám zůstala zachována možnost měnových intervencí. Protože, kdykoliv k nim sáhli bylo to vždy v neprospěch širší veřejnosti.
- Ales.Sura
- Profese: aplikační inženýr, vývoj IC
- Dal poděkování: 883 poděkování
- Dostal poděkování: 1727 poděkování
Nechci tady rozjíždět diskuzi, ale otázkou zůstává co bylo důvodem pro zmíněnou intervenci. Mě přijde, že zrovna to, aby lidi byli náklonější euro přijmout. Kdo by taky podporoval přijmutí eura v případě silné koruny - tj. v případě, že by nebyla uměle oslabována? Argumenty ČNB mi přišli skoro k smíchu. Navíc jsme se přidali po bok západních bank, které tisknou prachy jak o život. Když devalvují všechny měny zároveň, tak to není tolik vidět - tj. vzájemné kurzy se tolik nemění.mkv píše:Osobně jsem proti tomu, aby našim elitám zůstala zachována možnost měnových intervencí. Protože, kdykoliv k nim sáhli bylo to vždy v neprospěch širší veřejnosti.
Oslabení koruny tak prospělo pár exportérům. Ale všechny firmy co zboží a materiál importují (včetně řadového spotřebitele) na tom byli biti.
"Prosíme ty, kteří tvrdí, že něco nejde, aby nezdržovali ty, kteří už to dělají!"
- Ivo.Vasicek
- Profese: manažer
- Dal poděkování: 2653 poděkování
- Dostal poděkování: 2908 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Je to trochu jinak. Kdo netiskne je v podstatě okrádán, jsme v měnové válce. Důvodem byl jednoznačně deflační trend, který tu byl a zase je.Ales Sura píše:Nechci tady rozjíždět diskuzi, ale otázkou zůstává co bylo důvodem pro zmíněnou intervenci. Mě přijde, že zrovna to, aby lidi byli náklonější euro přijmout. Kdo by taky podporoval přijmutí eura v případě silné koruny - tj. v případě, že by nebyla uměle oslabována? Argumenty ČNB mi přišli skoro k smíchu. Navíc jsme se přidali po bok západních bank, které tisknou prachy jak o život. Když devalvují všechny měny zároveň, tak to není tolik vidět - tj. vzájemné kurzy se tolik nemění.mkv píše:Osobně jsem proti tomu, aby našim elitám zůstala zachována možnost měnových intervencí. Protože, kdykoliv k nim sáhli bylo to vždy v neprospěch širší veřejnosti.
Oslabení koruny tak prospělo pár exportérům. Ale všechny firmy co zboží a materiál importují (včetně řadového spotřebitele) na to byli biti.
Na tisknutí peněz není vůbec nic špatného a problematického. Problém je v kompetencích k tisknutí. Teď tak jak to udělala ČNB vzrostly naše devizové rezervy (oni natiskli 200miliard Kč a koupili za ně EURa), takže jsme zbohatli.
Udržení inflačního cíle se týká všech, značný vliv to má i na nezaměstnanost.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvky (celkem 4):
- Marek.Necada, ItoldYouSo7227, Lenka.Kozlova, V__
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)