Umožňuje ČT manipulaci aktuálních voleb přes SCaC ??

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Vasicek2
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: volný novinář, publicista
Dostal poděkování: 10 poděkování

Umožňuje ČT manipulaci aktuálních voleb přes SCaC ??

Příspěvek od Vasicek2 »

(Níže je uveden obsah e-mailu doručeného tento týden úterý 81 členům Senátu, 200 poslancům PSP ČR a především 15 členům tzv. rady ČT. Samozřejmě na posledním zasedání Rady ČT včera 10.10. se to neprojednávalo, jak jsem si ověřil dnes v zápisu, ani se mi nikdo neozval z poslanců či TV-radních. Arogance, splachovatelnost pokračuje dál. Dokonce včera Radou ČT nebyl přijat návrh někoho z jejích členů, aby se zveřejnily okolnosti okolo výběru 2 agentur SCaC a STEM ve spolupráci s Otázkami Václava Moravce a dále i míra odpovědnosti, opět klasická tutlárna! Vážně uvažujeme s kolegy o zřízení tzv. OCCUPY ČT před Kavčími horami na trávníku (veř. prostor pod ÚMČ) a to nejpozději ve dnech 24.10. (další zasedání Rady ČT) - až - 28.10.2012 (státní svátek - vznik naší krásné, ale korupcí a arogancí promořené republiky). Tam chceme na úvodní TK pozvat konkurenční i nezávislé TV, FAMU, studenty a další iniciativy. Případně díky za podporu, více i na Occupy ČT na FCB či occupyct@seznam.cz)
------------------------------------------------------------------------------------------------

Umožňuje „nová ČT“ manipulaci voleb ? Jak ČT zneužívá bezdomovce – AROGANCE tzv. Reportérů ČT

Otevřený dopis především televizním radním, dále zákonodárcům, úřadu ombudsmana ČR (zároveň slouží jako podnět k přešetření tomuto úřadu), vybraným médiím a konkurenčním televizím

Vážení „televizní radní“, vážené zákonodárkyně, zákonodárci, zaměstnanci médií,

dovolte mi touto cestou se na Vás obrátit s několika závažnými problémy ohledně „fungování nově se reformující veřejnoprávní ČT“, budete mít tak možnost nahlédnout z jiných úhlů na funkčnost tohoto přepláceného a přezaměstnaného státního subjektu - týká se hned třech základních okruhů – spolupráce s nevěrohodným subjektem pro přípravu tzv. volebního zpravodajství (ag. SC a C), dále zneužívání bezdomovců v ČR jako bezmála levných námezdních otroků v některých reportážích, především z řady tzv. Reportéři ČT, dále bude následovat o něco méně závažné téma, týkající se organizace tiskových konferencí ČT.

Na tiskové konferenci v průběhu prázdnin byla panem Václavem Moravcem představena spolupráce na volebním zpravodajství se dvěma „vybranými“ agenturami, prý poskytujícími záruku odbornosti, profesionality a tradice. K první zúčastněné agentuře STEM-MARK nemám poznámek, vadí mi však zapojení tzv. profesionálů z agentury SC a C, jež se mj. na svém ofic. webu chlubí více než dvacetiletou tradicí. Jde o stejnou agenturu, jež zhruba v polovině své oslavované „kariéry“, čili nikoliv v první či druhém roce své činnosti, tak fatálně selhala v predikci volitelnosti tzv. „Důchodců“, hnutí, jež pak mělo o jeden rád nižší volební výsledek. Tuto hrubou chybu, mimo mantinely veškerých možných odchylek a akceptovatelných pochybení, jež by se měla ukázkově vyučovat na univerzitách, nedokázala tato agentura SC a C nikdy uspokojivě vysvětlit. Pojímám tak vážné podezření, že zapojení této agentury do sledování a komentování blížících se voleb může mít za následek, vzhledem k jejich zjevné neprofesionalitě a diletantství, dokonce ovlivnění – zmanipulování voleb v některém kraji či u některého ze zhruba dvou tuctů senátorů. Zástupci ČT by měli veřejnosti, prostřednictvím novinářů, vysvětlit, proč preferují v týmu zrovna tuto agenturu, když u nás existuje téměř desítka dalších agentur, jež by mohly splňovat kriteria pro tak zodpovědnou práci, při níž se vyžaduje nestrannost a určitá vysoká míra přesnosti – což vzorek práce s „Důchodci“ rozhodně popírá. Rád bych věřil, že zapojení této ag. není důsledkem nějakých osobních vazeb a kamarádíčkovství. Žádám vysvětlení tohoto stavu včetně sdělení, kolik za tuto legraci, za tuto spolupráci, ČT oběma agenturám zaplatí.

Dále chci upozornit na nekalé praktiky, zřejmě dlouhodobějšího rázu, v distriktu tzv. Reportérů ČT, dříve snad i uznávaného a oblíbeného pořadu. Mám nejen podezření, ale i důkazy, jež Vám mohu v případě zájmu osobně předložit či přeposlat, že některými tzv. tvůrčími týmy sdruženými pod neochraňující hlavičkou Reportéři ČT, jíž šéfuje osoba, již jsem pro další komunikaci se spřízněnými kolegy novináři překřtil dle podoby příjmení „Lord Voldermort“ (dohledejte si sami), podobně jako hyeny – ty však mají toto naprogramováno od jakési Matky Přírody, zneužívají buď momentální, či dlouhodobější sociální, zdravotní a jiné tísně tzv. osob bez přístřeší, bezdomovců a dalších sociálně vyloučených lidí často na okraji společnosti, pro něž se od valné části veřejnosti žel již zažily ošklivé výrazy jako „santusák“, „bomerák“ , „bezďák“,“socka“, „bezdík“,“bezdéčko“,“nula“ apod. Je možné, že některé z těchto osob se přihlásí samy na výzvy ČT zveřejněné na jejím oficiálním webu, či přes prostředníky, různé komparsní agentury. Některé osoby jsou ovšem „draftovány“ samotnými režiséry, kteří jim pak často v rozporu se sliby nezaplatí sjednanou cenu, rozsah natáčení v často nedůstojných a nebezpečných podmínkách je často větší, než měl původně být a předměty reportáže, osoby sociálně vyloučené se tak stávají dalšími novodobými polodobrovolnými otroky v jakési zrádné a nechutné hře, jež nemá žel punc lidské úcty a důstojnosti, dále tyto lidi dehonestuje a může prohloubit sociální propasti. Není vyloučeno, že v rámci nějakého scénáře jsou tyto osoby pobízeny i ke konzumaci alkoholu, v rámci jakési větší autentičnosti, tohoto jsem však svědkem nebyl. Co vím určitě, je podivný systém vyplácení odměn a záloh, které jsou čassto nízké, pod úroveň odměn komparsních agentur, spolupracujících často i s ČT, za obdobnou práci, především však BEZ jakýchkoliv předání peněz oproti podpisu, výdajových či příjmových dokladů, jak je jinde běžné. Z tohoto důvodu žádám důrazně, aby byl co nejdříve nařízen finanční audit nejméně v distriktu „Reportéři ČT“, jež by mohl odhalit systém financování, případné záhadné finanční toky a machinace.
V souvislosti s tímto mám připraveno i trestní oznámení, které brzy podám na Policii ČR a pro jistotu i na Nejvyšší státní zastupitelství, aby se to zase někde záhadně neodložilo, či neztratilo. Jistě, nepůjde zřejmě o miliony, ale ČT určitě není v situaci, kdy by mohla rozhazovat a měla by tak pečlivě sledovat každý haléř, aby se členové štábů, zabývající se předmětnou tématikou s osobami na okraji, případně jako hyeny či supi neobohacovali na úkor těchto špatně poučených novodobých polootroků, podstupujících často natáčení bez jakýchkoliv řádných smluv a to jak na odvysílání v TV, tak zvlášť i smluv pro uvedení v archivu na internetu, na webu ČT, jež pokud vím, často absentují a natáčení ČT se tak odehrává na hranici legality a lidské důstojnosti. V této souvislosti uvádím, že případné stažení takto pololegálně získaného „(pseudo)dokumentu“ Reportéři ČT, o jehož autentičnosti lze často pochybovat, trvá u „středověké“ ČT i nekonečných 50 dní od prvního kontaktu s upozorněním na závadný obsah a se řádným projevením nesouhlasu a žádostí o stažení. Proč tak dlouho, bych rád věděl. Zřejmě bude na vině arogance jak pracovníků právního, případně PR a informačního distriktu ČT, dále arogance vedení Reportéři ČT, kde jistě telefonát „Lorda Voldermorta“ advokátovi, zabývajícím se onou nekalostí, probíhá dle scénáře: „Dobrý den, tak nám tady přistála Vaše žádost, no to je věc, dlouho už jsem se tak nenasmál !“. Toto je profesionální, důstojné jednání zástupců ČT, dokonce z vedení ? Můžete mi toto Vy, televizní radní vysvětlit, kdo dává členům nejužšího vedení ČT (naštěstí snad ne všem) jakýsi mandát k podobně arogantnímu chování ? Případně řešené incidenty přes advokátní kanceláře se často odehrávají bez jakýchkoliv žádaných osobních či písemných, ideálně však veřejných omluv poškozeným, s arogantním přístupem diletantských zaměstnanců z tzv. „právního oddělení ČT“ ke vzniklé škodě. K tomu podotýkám, že na veřejné omluvě nejméně zveřejněné na webu ČT nadále trvám, sumu odškodnění, jež byla férovou nabídkou a zjevně nebyla akceptována, zdvojnásobuji a za každý den strávený zbytečně díky aroganci a diletantství některých pracovníků ČT ode dne odeslání tohoto otevřeného dopisu včetně budu požadovat navíc 1000, slovy jeden tisíc korun českých. Žádám dále o přešetření praktik ponižujících lidskou důstojnost – případně rád obšírněji vysvětlím – především v distriktu „Reportéři ČT“, řádné potrestání viníků např. formou snížení odměn, případně i díky zjevné přezaměstnanosti sankcí typu „Černý Petr musí z kola ven“, žádám o důstojnou, nezapadlou omluvu pro další zjištěné poškozené, zmíněným hyenickým přístupem některých pracovníků ČT, často se jedná o osoby sociálně vyloučené a necitlivým přístupem ČT tak dále poškozené a zabředávající do jakéhosi pomyslného bahna společnosti.
Žádám televizní radní, mají-li tu možnost, abych byl předvolán na nejbližší zasedání tzv. Rady ČT a tam budu rád vypovídat – a rád - jako host a svědek o praktikách zvláštního gangu z tzv. Reportéři ČT.
V souvislosti se zmíněnými perverznostmi v nekalém programu ČT, ale i s dalšími chybami, přešlapy, neprofesionalitou v ČT jsem již před několika týdny zveřejnil článek na webu „Piráti.cz“ pod svým příjmením, který se věnuje i jiným nedávným pochybením v ČT, pod názvem „Kam kráčí veřejnoprávní ČT ?“, tento článek bude brzy doplněn o další novinky v dění v ČT a zveřejněn např. na odborném mediálním webu Radiotv.cz a podobných periodicích, případně budou poskytnuty podklady pro natáčení reportáží konkurenčním TV včetně zahraničních, studentům FAMU apod.
Dokud se věci nevyšetří, neodškodní, neomluví, budu pokračovat v tzv. Bojkotu ČT, k němuž jsem vyzval nejen na FCB a spřízněných webových stránkách. Na pátek 12.10. na veř. prostranství před vchodem do budovy ČT na Kavčích horách jsem svolal malé protestní shromáždění kombinované s mini tiskovou konferencí pro konkurenční TV a odborná periodika. Shromáždění pravděpodobně bude zopakováno a postupně posilováno tolikrát, dokud se vše neobjasní, nevylučuji ani zapojení spřízněných hnutí do obdoby projektu „Occupy ČT – stydíme se za naši veřejnoprávní televizi“. V tak závažných systémových selháních, jež ČT předvádí a jimiž poškozuje některé své živitele – daňové poplatníky – musíme vyzkoušet všechny dosažitelné legální způsoby . a že jich naštěstí není málo !
Rád bych věřil, že i má případná předchozí kritika chystaného tunelu v Brně v ČT za odhadovaných cca 250 milionů Kč, o kterém jsem od svých informátorů slyšel již před třemi lety, jež by měla šetřit Policie ČR a v kteréžto souvislosti taktéž podám brzy příslušná podání i na NSZ v Brně, nijak nesouvisí ani s tím, že jeden z mých spolužáků s gymnázia, s nímž jsem rozhodně nevycházel tehdy koncem 80. let v dobrém a jenž je stále jedním z vedoucích činovníků ČT, mohl nějak zasáhnout do přípravy mnou napadnutého zmanipulovaného pořadu, odvysílaného začátkem července 2012 o mé osobě a do něhož teoreticky i on sám mohl ve svém postavení zasáhnout a vykonat svého druhu jakýsi opožděný akt pomsty, pokud se např. v nějakých připravovaných dokumentech objevilo mé jméno, jemu dobře známé - doufám, že takto se mocenské postavení v ČT nezneužívá – ostatně pravda časem vyjde najevo, v to pevně doufám.
Do třetice všeho zlého s ČT – zdá se, že byl razantně s personální změnou některých zaměstnanců tiskového odd. ČT, omezen přístup některých „méně pohodlných“, či lépe řečeno „vůbec nepíšících či spíše negativně píšících o ČT“ novinářů, jež prý kupodivu ještě uprostřed prázdnin v souvislosti např. s TK k volbám a s TK k podzimnímu programu prý byl velmi liberální a tak se tam doslova mohl přijít z ulice někdo i najíst, čili žádám tímto o zjednání nápravy a uvážlivé nastavení přístupu. ČT jak se zdá, je velmistrem extrémů, které dovede přepínat s ostrým zlomem, jako tomu nejspíš bylo nedávno – jde o to, ať se neprohlubuje další ostuda – zjednat přístup na TK v ne zrovna soukromé sféře, čemuž zřízení a poslání ČT odpovídá, totiž lze i ne zrovna standardními instrumenty, jako je např. výrok soudu či předběžné opatření, tyto nástroje jsou vděčné pro medializaci, např. u mě samotného by to nebyl první případ, kdy bych obdobný nástroj užil, je tedy možné po mém upozornění a nějaké revizi příslušného distriktu se těmto dalším ostudám v ČT vyhnout. Jistě, ať jsou odfiltrováni „jedlíci“, ale ať jsou připuštěni na TK i lidé, jež zrovna ČT permanentně neoslavují, neboť oni jsou tou potřebnou solí sloužící k případné kultivaci a podstatnému zlepšení samotné ČT. Zprávy o zhoršení přístupu mám od kolegů novinářů.
Závěrem mohu dodat jen, že mi sice vadí fakt, že např. generální ředitel ČT byl členem zločinné struktury zvané KSČ, byť nevím zda z prospěchářských a kariérních důvodů, co jej přesně k členství vedlo, to ví zřejmě jen on sám, více mi vadí, že při výběrovém řízení s tímto stigmatem včas nevyšel na povrch a především mi vadí zmíněná arogance, neprofesionalita některých pracovníků ČT, zřejmě jdoucí ruku v ruce s bující přezaměstnaností a vědomím jakési nepostižitelnosti.
Věřím, že po pečlivém přečtení mého příspěvku budu předvolán a budu moci podat svědectví, alespoň střípek z toho, co se v ČT děje a co ji dlouhodobě poškozuje. Nemohu totiž jinak, než říci:
STYDÍM se za naši veřejnoprávní ČT!
Zároveň však věřím v nápravu, ke které z titulu své funkce můžete přispět i Vy, rád se s Vámi případně sejdu a sdělím Vám další detaily ke zmíněným praktikám ČT.
S pozdravem
Zbyněk Vašíček, volný novinář, Brno, příp. kontakt: zbyv@post.cz
Kopie na vědomí: kancelář ombudsmana ČR, poslanci a senátoři Parlamentu ČR, konkurenční televize, samotní televizní radní – členové tzv. Rady ČT v ČR
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vasicek2 za příspěvky (celkem 2):
Ondrej.dj-bobr.Ulehla, Michaela.Vodova
Vasicek2
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: volný novinář, publicista
Dostal poděkování: 10 poděkování

OCCUPY ČT Kavky nejméně od 24.X.do 28.X.12 - úvod

Příspěvek od Vasicek2 »

Dobrý den, více v úvodu mého čerstvého příspěvku "Umožňuje ČT manipulaci s volbami přes SC a C ??" na jiné části fóra PS. V případě dalších info budu mj. přítomen jako novinář na místě vol. štábu na palubě Kristian Marco, aspoň tedy doufám, že u PS se s novináři nezachází stejně jako třeba u ODS, VV (kde mám zákaz, u VV jsem dokonce již 2,5 roku na čelním místě jejich BLACKLISTu kvůli zveřejnění foto jak jejich vol. auta parkují na přechodech pro chodce a "dalším proviněním) ) či tzv. veřejnoprávní ČT. Měl bych se tam chvíli pohybovat i dopoledne v sobotu, pak ale jedu na volby do Brna, kde mám trvalé bydliště. Případně Vás zodpovím i něco více k únikům dat - viz další příspěvek. Těším se, s úctou Vašíček, volný novinář, Brno/Praha
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vasicek2 za příspěvky (celkem 2):
Ondrej.dj-bobr.Ulehla, Michaela.Vodova
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“