Občanská společnost - má podle vás smysl a význam?

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra

Preferujete, aby se PS rozvíjela spíš občansky, nebo raději IT technologickým směrem:

Anketa končí za 02 kvě 2012, 22:01

jsem pro IT technologický směr
1
6%
jsem pro občansky směr
5
28%
považuji politiku za službu
9
50%
zdržuji se
3
17%

Celkem hlasujících: 4 - Celkem hlasů: 18

Petr.Bajgar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Občanská společnost - má podle vás smysl a význam?

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Občanská společnost - má podle vás smysl a význam, případně jak velký?

Právě v tomto týdnu probíhá další z těžkých resuscitačních kroků Občanské společnosti nazvaný Týden Protestů.
Vrcholem bude demonstrace 21.4.2012 na Václavském náměstí. Jde pouze o jeden z mnoha kroků, který následuje po těch loňských. Bohužel rostou také snahy o převzetí tohoto přirozeného společenského dění agilními jednotlivci a skupinkami. Dnešní mocní jedinci ignorují a destruují snahy občanů, aby si mohli dál zcela beztrestně přivlastňovat veškerou moc nad spoluobčany.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Ob%C4%8Dan ... %C4%8Dnost a mnoho následných odkazů.

Je smutné i když pochopitelné, že pro mnoho medii trvale matených lidí, je velký problém přiznat si své vlastní občanství a svou vlastní odpovědnost ke svým blízkým i vzdáleným spoluobčanům. Žijeme tak jak žijeme především díky tomu co jsme zdědili po našich předcích a tomu jak s tímto dědictvím hospodaříme. Naši potomci budou po nás žít v tom a tak jak bude vypadat Občanská společnost až dospějí oni a postupně převezmou svou zodpovědnnost.

Politické strany by měli společnosti občanů sloužit a ne jí ignorovat, snažit se jí ovládat, odklánět nebo ji dokonce destruovat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Bajgar za příspěvek:
Josef.Raba
Petr.Bajgar

Re: Občanská společnost má podle vás smysl a význam

Nejbližší událost pořádaná aktivními částmi Občanské společnosti proběhne už 20.4. po celé Praze.
Bude spočívat ve zvací a vysvětlovací kampani o čem a proč se uskuteční demonstrace 21.4. v Praze.

Rád bych vyjádřil pořadatelským iciativám postoj Pirátů, ale k tomu má samozřejmě mandát jedině RP.

Doplnil jsem toto vlákno o anketu pro představu jakou formu přímé demokracie tedy vlastně budeme prosazovat.
Jestli i pro ty podle mnohých kolegů naivně občanské, nebo zda pouze pro ty jaksi spřízněné a s jejich profesionálním zaměřením konvenujícími.

http://www.stopvlade.cz/
trinitrofenol
Profese: chemik
Dal poděkování: 434 poděkování
Dostal poděkování: 1235 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Občanská společnost - má podle vás smysl a význam?

Příspěvek od trinitrofenol »

Zavadil má s občanskou společností společného asi tolik, co Klaus. V tomto kontextu je anketa zajímavá, ale na úrovni Jistě, pane ministře. (bohužel BBC nya YT zablokovala ono známé video o manipulaci)

SMRT MODERACI
Free your hate.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10823 poděkování
Dostal poděkování: 8773 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

trinitrofenol píše:Zavadil má s občanskou společností společného asi tolik, co Klaus.
Presne tak. Mnohe programove cile ODS jsou mi blizke, ale neverim tem lidem ve vedeni ODS, ze je budou prosazovat. Stejne tak jsou mi blizke mnohe programove cile CSSD, ale opet neverim tem lidem ve vedeni. A Zavadil je stary kecal a s obcanskou spolecnosti a starosti o prava radovych odboraru ma spolecneho asi tolik, jako sportovni bafunar se sportem pro zaky zakladnich skol.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
anonym2064

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Petr.Bajgar

trinitrofenol píše:Zavadil má s občanskou společností společného asi tolik, co Klaus.
V tomto kontextu je anketa zajímavá, ale na úrovni Jistě, pane ministře. (bohužel BBC na YT zablokovala ono známé video o manipulaci)
To se pisateli opravdu povedlo. Takže p.Zavadil tedy na počátku devadesátých let také prohlašoval, že demokracie je to, že občané přijdou jednou za čtyři roky k volbám a všechny dlouhodobě sytematicky občansky aktivní uskupení jsou jem lobbystické skupiny navíc detruující to pravé tržní hospodářství, které určí všemu správnou míru. A hlavně že všechna moc ve státě patří politickým stranám které se o vše postarají. To si snad pisatel dělá srandu?

Bože co jsem komu udělal, že musím číst výše citované ubohosti.
trinitrofenol
Kontaktovat uživatele:

Petr Bajgar píše:
V tomto kontextu je anketa zajímavá, ale na úrovni Jistě, pane ministře. (bohužel BBC na YT zablokovala ono známé video o manipulaci)
To se pisateli opravdu povedlo. Takže p.Zavadil tedy na počátku devadesátých let také prohlašoval, že demokracie je to, že občané přijdou jednou za čtyři roky k volbám a všechny dlouhodobě sytematicky občansky aktivní uskupení jsou jem lobbystické skupiny navíc detruující to pravé tržní hospodářství, které určí všemu správnou míru. A hlavně že všechna moc ve státě patří politickým stranám které se o vše postarají. To si snad pisatel dělá srandu?

Bože co jsem komu udělal, že musím číst výše citované ubohosti.
"Co jsem napsal, napsal jsem." Cos mi podsunul, nebudu komentovat, laskavý čtenář si udělá názor sám.

SMRT MODERACI
Free your hate.

Petr.Bajgar

trinitrofenol píše:"Co jsem napsal, napsal jsem." Cos mi podsunul, nebudu komentovat, laskavý čtenář si udělá názor sám.
Předseda ČMKOS Zavadil je garantem součinnosti za ČMKOS která sdružuje asi 32 odborových svazů a ČMKOS pod jeho vedení nabídl zázemí organizátrům a pomoc s tiskem letáků a dalších potřebných záležitostí. Demonstraci dojenával ProAlt a přesvědčoval ČMKOS už od podzimu loňského roku.

Nebo snad chtěl "trtlfenol" naznačit, že v sobotu na občanské demonstraci vystoupí obrkorupčník p.Klaus? Nebo, že na Hradě vyvěsí transparent STOP VLÁDĚ?
Pkud ano tak jsou to pro mě zcela nové informace. Potom se tedy pisateli hluboce omlouvám. Ze veřejných zdrojů které mám, jsem nezanamenal ani sebeméně podobnou aktivitu páně Ing. Klause na podporu občanské společnosti. Pokud jí však pisatel vidí pak má jistě právo srovnávat Klause se Zavadilem.

Velice prosím o aspoň stručný výčet Klausových proobčanských aktivit. Tedy ovšem mimo ukradení názvu občanská do názvu ODS.
trinitrofenol
Kontaktovat uživatele:

Petr Bajgar píše:
trinitrofenol píše:"Co jsem napsal, napsal jsem." Cos mi podsunul, nebudu komentovat, laskavý čtenář si udělá názor sám.
Předseda ČMKOS Zavadil je garantem součinnosti za ČMKOS která sdružuje asi 32 odborových svazů a ČMKOS pod jeho vedení nabídl zázemí organizátrům a pomoc s tiskem letáků a dalších potřebných záležitostí. Demonstraci dojenával ProAlt a přesvědčoval ČMKOS už od podzimu loňského roku.

Nebo snad chtěl "trtlfenol" naznačit, že v sobotu na občanské demonstraci vystoupí obrkorupčník p.Klaus? Nebo, že na Hradě vyvěsí transparent STOP VLÁDĚ?
Pkud ano tak jsou to pro mě zcela nové informace. Potom se tedy pisateli hluboce omlouvám. Ze veřejných zdrojů které mám, jsem nezanamenal ani sebeméně podobnou aktivitu páně Ing. Klause na podporu občanské společnosti. Pokud jí však pisatel vidí pak má jistě právo srovnávat Klause se Zavadilem.

Velice prosím o aspoň stručný výčet Klausových proobčanských aktivit. Tedy ovšem mimo ukradení názvu občanská do názvu ODS.
Ty nevidíš, jak se liší odbory od občanských iniciativ? To není jiná liga, to je úplně jinej sport.
Přílohy
3595-i-dont-want-to-live-on-this-planet-anymore.jpg
3595-i-dont-want-to-live-on-this-planet-anymore.jpg (43.79 KiB) Zobrazeno 3018 x
Tito uživatelé poděkovali autorovi trinitrofenol za příspěvek:
Petr.Nemecek

SMRT MODERACI
Free your hate.

Petr.Bajgar

trinitrofenol píše:Ty nevidíš, jak se liší odbory od občanských iniciativ? To není jiná liga, to je úplně jinej sport.
Jistěže vidím, že jsou odbory mnohem zkušenější než OI a taky mají přímý přístup díky tripartitě jednat přímo s vládou.
Občanské iniciativi jsou naprosti tomu shlukem nebo skupinkami občanů aktivních lokálně nebo velice ruznorodě specificky zaměřených.

Taky vnímám rozdíly mezi různými individuálními a skupinovými pohledy díky erudicí, možnostem orientovat se, odvahou nebo ustrašeností, prorežimnímkonformizmem nebo vzdorujících programově vyčleňovaných skupin občanů. Je velice mnoho různorodých důvodů a motivací lidí.

Možná právě proto mají s námi tal snadnou práci dnešní zneužívači naší neschopnosti komunikovat mezi generacemi profesemi národnostmi a často i mezi pohlavími. Mezi aktivisty často slýchám jak málo jejich motivaci rozumějí jejich nejbližší v rodině i v zaměstnání. Díky vlivu mderních medií a dlouholetých manipulací jsme stratili přirozené komunikační a sdělovací schopnosti. Mnohem snadněji jsme manipulovatelní podléháme nesmyslným vizím a demagogiím.

Velice dobře toto znají dnes vlastníci bytových jednotek v panelových-bytových domech ve kterých je třeba se na něčem dohodnout.

Přese všechny rozdíly máme také mnoho společného a pokud se nenaučíme společně se bránit proti defraudantům moci naše otroctví bezmoci nikdy neskončí.
Petr.Bajgar

Už se vyjádřilo dokonce 6 kolegů Pirátů, kterým tímto děkuji za jejich hlas v anketě.
Jak je vidět z počtu hlasujících téma "Občanská společnost" pro ostatní kolegy Piráty není nijak zásadní.
Nevím jestli to snad má znamenat, že se ostatní členové ČPS se necítí být občany?
Zkusím doufat, že na vině je moje formulace ankety nebo nějaká jiná IT nepřijatelnost.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“