Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
ypsilonx
Příznivec Pirátů – Zlínský kraj
Profese: kontrola kvality, networker
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 121 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem

Příspěvek od ypsilonx »

Martin.Stanko píše: 25 zář 2024, 16:04

Tohle by si měl každý Pirát přečíst desetkrát každý den před spaním. https://nazory.aktualne.cz/komentare/fi ... f6b220ee8/

Tenhle elaborát jenom dokazuje jaká jsme otupělá společnost a jak zaspáváme dobu.
Je to masírka těchto bezduchých populistů.

Místo toho aby se vzdělávání právě opíralo o tyhle nástroje a jak s nimi nakládat abyste nebyl tak lehce manipulovatelní, což ještě lidé právě z těch stran které tyto nástroje používají k manipulaci budou bojkotovat úpravy vzdělávání na toto téma a radši budou zakazovat mobily ve školách apod... jenom aby si pak ovečky zvykly na to, že ta manipulace nepřichází od těch co s nimi manipulují, ale od těch co je chtějí učit s tím pracovat a odolávat.

Mějme se prostě rádi! :fet:
Profesní profil na LinkedIn

ypsilonx
Příznivec Pirátů – Zlínský kraj
Profese: kontrola kvality, networker
Dostal poděkování: 121 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ypsilonx »

Parádní souhrn:

ZDE

Kvalitní sumarizace, toho co se událo a co se vlastně děje.
Jenom další důkazy proč politický ansámbl ve formě 5tikoalice nejde držet pohromadě.

Tito uživatelé poděkovali autorovi ypsilonx za příspěvek:
Marek.Necada

Mějme se prostě rádi! :fet:
Profesní profil na LinkedIn

qnx
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Příspěvek od qnx »

Putin plánuje útoky na ukrajinské jaderné elektrárny, řekl v OSN Zelenskyj
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... j-40490466

Což je docela dezinformace. Podle ruských zdrojů nejde o útok přímo na elektrárny, ale o útok na infrastrukturu, která umožňuje chod jaderných elektráren. Cílem je tedy (pokud možno) bezpečné odstavení ukrajinských jaderných elektráren a tím naprostý rozpad energetické sítě. Záměrem je totální devastace ukrajinského hospodářství a zvýšení ekonomických, energetických a sociálních nákladů pro Západ.

nepokojx
Profese: Lékař a učitel
Dal poděkování: 64 poděkování
Dostal poděkování: 33 poděkování

Příspěvek od nepokojx »

Nevím, o čem je debata (jak vidno hlavně mezi “nečleny Pirátů”) tak složitá: PM odvolal předsedu koaliční strany bez předchozího jednání se zástupci jeho strany, resp. koalicí.
Faul.

Odvoláním lídra (a zvlášť tímto babišovským způsobem) je odvolána strana a je zcela lhostejné, zda v rámci vlastní strany je předseda v procesu demise na svou funkci. Do toho nestraníkům, natož jiným politickým subjektům, nic není a zasahování do vnitřního chodu koaličních stran je od profesora politologie nonsens.

Piráty mám rád, volím je, někdy mě strašně se..o, ale jako nečlen bych jim nikdy neradil, co mají nebo nemají dělat.
Pokud by se ministr ZAMINI zachoval tak, že by zůstal ve vládě jako nestraník - jeho věc.
Pro mne osobně by ztratil kredibilitu proto, abych jej někdy v jakýchkoliv volbách podpořil, protože by s ohledem na své vzdělání měl výše napsané chápat nejlépe, měl vy být loajální ke své straně a předsedovi, a mě by osobně (což mu může být jedno) velmi zklamal.

Posílat do debat Dr. Richterovou asi není šťastné stejně, jako dělat TK s jiným sdělením, než: “Odvoláním předsedy odvolal PM celou stranu z koalice. Odvoláním bez předchozího projednání PM z ODS porušil koaliční smlouvu a není na Pirátech, aby posuzovali jeho kredibilitu v oblasti dodržování zásadních smluvních svazků. Od TK premiéra se Piráti necítí být vázáni koaliční smlouvou. Děkujeme, bez dotazů.”.

Zdá se, jako by o likvidaci IB věděli všichni předsedové koaličních stran.
Komentář od 2 % TOP 09 a 2 % lidovců opravdu baví.
Pan premiér zřejmě chtěl vypadat jako krizový manažér, který rázně udílí úkoly a vede koalici k úspěchu ve volbách.
Tak jako takový nevypadal nikdy.
Ale to je věc ODS.

Děkuji.

Tito uživatelé poděkovali autorovi nepokojx za příspěvek:
vojtaolej
Jiri.Kaderavek
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 672 poděkování
Dostal poděkování: 1971 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Napsali o nás

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

mindi píše: 24 zář 2024, 18:44

Víte, mě na tom děsí jen ta věc s nepochopením závěrů schůzky mezi čtyřma očima samotnými jejími aktéry. Buď je Ivan Bartoš mezilidsky natolik tupej, že nepoznal, nepochopil, co je jejím vyústěním - a nebo Petr Fiala měl po této schůzce DŮLEŽITÝ telefonát a své myšlenkové pochody a závěry byl nucen rychle přehodnotit.
Obojí je špatně.

Znám Ivana dlouho, od roku 2009, jsme kamarádi, i když jsme se v posledních letech velmi rozcházeli v názorech na to, kam by měla strana směřovat, což nakonec vyústilo v můj odchod ze strany.

Takže moje zkušenost:

Ivan je extrémně rychlý myslitel, což často působí jako roztěkanost. Když s ním člověk mluví, než zformuluje odpověď, Ivan je už o několik myšlenek napřed. To často vede k tomu, že nenaslouchá nebo ignoruje výtky. Podobnou zkušenost měl podle mě i premiér Fiala, který se snažil Ivana upozornit na vážnost situace, ale nebyl vyslyšen. Kdo hodně mluví, většinou mizerně naslouchá a druhá strana má problém vůbec zformulovat kloudnou myšlenku. Ivan tak setrvává ve svých představách a odmítá přiznat chyby, což se opakovaně projevuje v politických rozhodnutích a zdánlivém popírání reality. Podle mého chtěl Fiala Ivanovi sdělit, že je situace vážná, ale nedokázal to. Sám později také uvedl, že si Ivan neuvědomuje vážnost situace. Pak si dal po schůzce půlhodinový detox a rozhodl se jako tvrdý manažer, bohužel nikoliv jako politik. Nehledal bych za tím spiknutí. To, že Piráti došli dost nepochopitelně až sem a takto tvrdě narazili má stejné příčiny jako problémy s DSŘ. A pro nás, kteří to celou dobu museli sledovat, je to hodně smutné.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Kaderavek za příspěvky (celkem 2):
Marek.Necada, Kuba.C
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
anon2025
Dal poděkování: 25 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Příspěvek od anon2025 »

Skopeček k výrokům Pirátů: Proč nás mají za kmotry až teď? | Kuloáry Napřímo: https://youtu.be/XLtI-7SYtU0?si=Ge86xcmNuW2wICuW

mindi
Dostal poděkování: 23 poděkování

Příspěvek od mindi »

To je smrt, tohle to.
Piráti naprosto ztratili kredibilitu.
Posledním hřebíčkem byla i ta digitalizace SŘ, kdy se vytratil úspěšně i punc zanícených ajťáků - což většina populace kdovíproč od Pirátů nějak tak podvědomě očekávala.
U nás ve firmě se se každých 10-12 let mění zákaznický systém. Už jsem to zažil 3x. Pamatuji i systém v MS-DOS od Pragodata (kde tomu je konec). A za ty roky jsem pochopil jedno - není problém udělat funkční IT systém, to je to nejmenší. Nejhorší na tom je, když ten systém není adekvátně naplněn šablonama, číselníkama a podobnýma pro správce sice "podružnýma" věcma, ale o to důležitějšími pro uživatele a jeho komfort. To pak vyvolává vztek a beznaděj až na půdu. V IT systému to sice nějak uživatelsky vyřešíte, ale trvá to několikanásobně déle, protože musí nastoupit "ruční" přiohýbání.
Jak už jsem říkal dříve, odřezávat bez rozmyslu pijavice je rizikové. DESÚ s Kupkou si nechalo pijavici přisátou.

qnx
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Příspěvek od qnx »

mindi: Že stát podělá jakýkoliv pokus o digitalizaci, na to už si lidé (se skřípěním zubů) zvykli. Myslím, že to většinu lidí moc nepřekvapilo a naštvalo to jen poměrně malou část populace. Asi jen dotčené úředníky a stavebníky. Tohle by voliči ještě dokázali odpustit. Bohužel, směřování strany se tak nějak celkově zvrtlo a s původními myšlenkami už to nemá mnoho společného. Tady bych hledal největší problém.

Tito uživatelé poděkovali autorovi qnx za příspěvky (celkem 2):
Marek.Necada, Michal.Just
mrkafr
Příznivec Pirátů – Středočeský kraj
Profese: Programátor
Dal poděkování: 44 poděkování
Dostal poděkování: 27 poděkování

Příspěvek od mrkafr »

Počkat... takže, digitalizace stavebního řízení byla vysoutěžená někdy v prosinci minulého roku, kvůli blokacím nějaké random firmy (zdroj). Vyvíjelo se to 7 měsíců a bylo to ve stavu v jakém to bylo. Po 3 měsících oprav Fiala Bartoše vyhodil s tím, že to není v dobrém stavu. A SPOLU teď oznámí, že oprava bude trvat 18 měsíců a že se do té doby naskočí na starý systém (zdroj) a to i přesto, že už se v novém systému už vyřizujou požadavky (zdroj), i když pořád není v dobrém stavu. Tohle je fakt
na palici

EDIT: prosím opravte mě někdo jestli se v něčem mýlím. Tohle mi totiž hlava nebere :D

Naposledy upravil(a) mrkafr dne 25 zář 2024, 20:44, celkem upraveno 3 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi mrkafr za příspěvky (celkem 2):
qnx, Petr.Jedelsky
wittgenstein
Profese: existuje
Dostal poděkování: 146 poděkování

Příspěvek od wittgenstein »

Celé smazat! Nebylo to Open-source! :fet:

Nakonec Vám budou vládnout ti nejméně schopní, protože si to zasloužíte.

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“