Nechci Ondřeje Dostála za kandidáta na ministra zdravotnictví

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1030 poděkování
Dostal poděkování: 2444 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nechci Ondřeje Dostála za kandidáta na ministra zdravotnictví

Příspěvek od Michael.Polak »

No já si celkem oddechl, že aspoň necitujou mě. Nicméně co, pohádat se na fóru je nakonec nejlepší forma předvolební kampaně :-)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvky (celkem 5):
Robert.Magni, Petr.Vileta, Lenka.Kozlova, Pavel.Moravec, YjM

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

qnx
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Příspěvek od qnx »

Michael.Polak: Pokud by bylo možné hodit hlas jen pro O.D. a ne pro jeho kritiky, tak by to i zafungovalo, já bych mu ten hlas hodil.

Tito uživatelé poděkovali autorovi qnx za příspěvky (celkem 4):
Robert.Magni, Ondrej.Dostal, Michaela.Krupickova, pan_houba
OKubicek
Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
Profese: molekulární mikrobiolog
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 50 poděkování

Příspěvek od OKubicek »

Michal.Lupecka píše: 29 zář 2021, 17:28
OKubicek píše: 29 zář 2021, 17:19

Toto je případ, který znevěrohodňuje piráty. Webař umí googlit a proto všemu rozumí lépe než všichni odborníci. Z vašich vyjádření je zřejmé, že netušíte jak funguje imunita. Ta nezáleží jen na hladině protilátek. Pokud je máte tak s největší pravděpodobností máte imunitu. Jak velkou to lze jen velmi obtížně zjistit. To ověří až případná infekce a nezáleží na tom zda se jedná o imunitu postvakcinační nebo postinfekční. Nesnažte se ze sebe dělat odborníka na všechno. Skutečným odborníkům budete jen k smíchu a některým k pláči.
O. Kubíček

V žádném případě nechci tvrdit že jsem na to větší odborník než … nevím kdo, to je jedno. Pokud ale budeme chtít k bezinfekčnosti uznávání protilátek, tak co tam bude napsáno? Jaká hladina, jakých protilátek? Nebo tam bude napsáno něco jako libovolná stopa po protilátkách znamená bezinfekčnost navždy? To už přece z příkladů víme zcela jistě že tak není.

Rozumíte co chci říct, ne? Když chceme uznávat protilátky, tak jak žádá náš kandidát na ministra zdravotnictví tak musíme vědět jaké a kolik. Těžko jde uznávat nespecifikovanou hladinu nespecifikovaných protilátek po nespecifikovanou dobu, zákony musí být konkrétní.

A mě jde o to kde vzít ty konkrétní údaje. To je to co se celou dobu snažím zjistit.

Každá laboratoř má stanovenou hladinu protilátek od kdy je považován výsledek za pozitivní. Laboratoř od laboratoře se to liší. To vychází s její validace metodiky. Nelze tedy říci žádnou hodnotu protože tu má každá laboratoř jinou. Když je výsledek pozitivní tak je imunita. Časem bude negativní a imunita bude neprůkazná. Tak to obecně funguje. Proč se nepostupuje jako u ostatních nemocí? Ti kdo argumentují nutností znát hladinu protilátek, vědomě a někteří z blbosti lžou. Jedná se výhradně o IgG protilátky. Ne o IgM nebo IgA a už vůbec ne o IgE. Může tam být například nejdéle 5 měsíců po prokázané přítomnosti protilátek a tím to je jasně dané.
O. Kubíček

Naposledy upravil(a) OKubicek dne 29 zář 2021, 19:24, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi OKubicek za příspěvky (celkem 3):
Jan.Bednarik, Robert.Magni, pan_houba
Michael.Polak
Kontaktovat uživatele:

No každopádně nejhorší, co se ohledně toho mohlo udělat, by bylo prostě mlčet, čekat, že si toho nikdo nevšimne a že to nějak vyšumí. Členská základna podle mě projevila duchapřítomnou akceschopnost a zachraňuje dobré jméno strany v očích své core voličské základny.

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

OKubicek

Příspěvek od OKubicek »

Michael.Polak píše: 29 zář 2021, 19:19

No každopádně nejhorší, co se ohledně toho mohlo udělat, by bylo prostě mlčet, čekat, že si toho nikdo nevšimne a že to nějak vyšumí. Členská základna podle mě projevila duchapřítomnou akceschopnost a zachraňuje dobré jméno strany v očích své core voličské základny.

Problém je, že se ukazuje, že je zde více žvanilů než odborníků. Neřeší se věci odborně ale kecy. To stranu zase znevěrohodňuje.
O.Kubíček

Tito uživatelé poděkovali autorovi OKubicek za příspěvky (celkem 4):
Robert.Magni, bape, Michaela.Krupickova, pan_houba
Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12561 poděkování
Dostal poděkování: 2835 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

Celé tohle téma mělo zůstat v úlevném,protože jde o debatu o hovně.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvky (celkem 5):
OKubicek, Jan.Prokop, Ales.Sura, bape, pan_houba

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

OKubicek

Příspěvek od OKubicek »

majercik píše: 29 zář 2021, 13:11
Rostislav.Matuska píše: 29 zář 2021, 12:23

Jako člen strany bych zde ve věci očkování proti CoVid-19 pouze rád uvedl, že mě některé postoje a názory dalších členů mrzí. Taktéž nejsem očkovaný a oproti Ondrovi naopak upřímně a veřejně říkám, že se ani očkovat nenechám. V dané věci má mou podporu a pokud je či není vhodným kandidátem, ať rozhodnou v prvé řadě volby. Pokud je však status očkovaný / neočkovaný pro některé členy strany už teď jasným kritériem a bude se podle něj dělat politika, pak se vážně obávám toho, že mé vnitřní já bude mít problém to tam PirStan hodit...

Pro ty jednodušší zde, kteří by měli potřebu mě automaticky zařadit do davu odpíračů typu SPD... jen za tento rok jsem se nechal očkovat proti žloutence typu A+B, žluté zimnici, vzteklině, břišnímu tyfu a 4 roky zpět jsem byl bez problémů na Tetanu. Očkovat proti covid-19 se ale nikdy nenechám :)

A můžeš sdělit proč Ti vadí konkrétně očkování proti Covidu a to totálně "navždy" - i kdyby bylo potřeba ještě dalších 20let a nekonečněkrát vyvráceny pochyby o jeho účinnosti či dokonce přímo škodlovosti?

Ohledně (teprve mnou teď zjištěnému zdejšímu odporu) ke kandidatuře Ondřeje Dostála na ministra zdravotnictví musím sdělit, že:

1.) mi nevadí, že je neočkovaný, protože (údajně) má dost protilátek, ale dosti se mi nelíbí, že jako kandidát Pirátské strany se ohání právem na soukromí, byť Pirátská strana (a dle mě tím i její kandidáti a následně i úspěšní nominanti) obecně prosazují co největší otevřenost - čili i částečnou ztrátu svobody osob b tzv. veřejných funkcích!
Přirovnám to takto - osobně nechápu proč někteří tzv. umělci (zejména zpěváci/ačky či herci/ečky) zveřejňují informaci, že mají někoho (a koho) za (tzv. životního) partnera/ku, protože na vědomí této soukromé informa ostatní lidé nemají žádné právo, ale u tzv. veřejné osoby, která je zvolená do tzv. veřejné funkce placené z veřejných peněz (či i jen na to kandiduje) je třeba znát i širší příbuzenské vztahy, aby se dalo vyloučit, že nemůže být v nějaké věci ve střetu zájmů, který by uškodil veřejnosti, ale pomohl soukromí dané osoby ve veřejné funkci!

2.) navíc také mám (jako mnou citovaný) přesvědčení, že v čelech odborných ministerstev (a dalších institucí) mají být lidé příslušných odborností a nikoliv (jak tvrdím já) tzv. univerzální manažeři - na to tam snad jsou (jako např. na MěÚ) "nějací" tajemníci, potažmo pak osobní či právní oddělení apod., aby řídili vlastní chod té dané instituce, ale její další rozvoj/vývoj musí řídit někdo znalý její problematiky a schopný vizí, jak věci tzv. posunout dál!

3.) dle mě svým přístupem k novinářům ohledně svého (ne)očkování se Ondřej Dostál totálně zdiskreditoval nejen po stránce otevřenosti k veřejnosti, ale i/zejména po stránce zjevné neschopnosti vize, jak zdravotnictví -zejména řešení jeho aktuálního problému covid- tzv. posunout dál!
Ta vize měla být dle mě jednoduchá - dojdeme (alespoň jako stát - nejlépe EU a potažmo i OSN) ke konzenzu minimální hladiny protilátek, nad níž nebudeme lidi nutit k očkování proti covid + testy na protilátky budou hrazené ze zdravotního pojištění + se stanoví interval (asi podle míry protilátek a případně věku člověka) jak dlouhou dobu (měsíce či roky) bude platit potvrzení o zjištěném množství protilátek!

Každá laboratoř má stanovenou hladinu protilátek od kdy je považován výsledek za pozitivní. Laboratoř od laboratoře se to liší. To vychází s její validace metodiky. Nelze tedy říci žádnou hodnotu protože tu má každá laboratoř jinou. Když je výsledek pozitivní tak je imunita. Časem bude negativní a imunita bude neprůkazná. Tak to obecně funguje. Proč se nepostupuje jako u ostatních nemocí? Ti kdo argumentují nutností znát hladinu protilátek, vědomě a někteří z blbosti lžou. Já bych doporučil 5 měsíců po pozitivním testu a to i opakovaně. Časem podle výsledků upravit.
O. Kubíček

Andrej.Ramaseuski, Jan.Bednarik, Robert.Magni, Michaela.Krupickova
Michal.Lupecka
Člen KS Olomoucký kraj
Profese: webař
Dal poděkování: 315 poděkování
Dostal poděkování: 214 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal.Lupecka »

OKubicek píše: 29 zář 2021, 19:09

Každá laboratoř má stanovenou hladinu protilátek od kdy je považován výsledek za pozitivní. Laboratoř od laboratoře se to liší. To vychází s její validace metodiky. Nelze tedy říci žádnou hodnotu protože tu má každá laboratoř jinou. Když je výsledek pozitivní tak je imunita. Časem bude negativní a imunita bude neprůkazná. Tak to obecně funguje. Proč se nepostupuje jako u ostatních nemocí? Ti kdo argumentují nutností znát hladinu protilátek, vědomě a někteří z blbosti lžou. Jedná se výhradně o IgG protilátky. Ne o IgM nebo IgA a už vůbec ne o IgE. Může tam být například nejdéle 5 měsíců po prokázané přítomnosti protilátek a tím to je jasně dané.
O. Kubíček

Takže super, každá laboratoř si to rozhodne sama a například nejdéle 5 měsíců. No pecička a to hlavní co tu probíráme pořád dokola je na čem je tohle postavené? Jak to zdůvodníme?

@iiic
PGP Key IDs: 0x760CC8FBFF5A6EA7 | 0x8BC4688A2B9556EF

Co znamená mediální vyváženost? "Dnes vám zprostředkujeme rozhovor s předním odborníkem na dané téma a v rámci vyváženosti i s někým kdo nemá ani ponětí o čem mluví, ale cokoliv si vymyslí"
OKubicek

Příspěvek od OKubicek »

Michal.Lupecka píše: 29 zář 2021, 20:46
OKubicek píše: 29 zář 2021, 19:09

O. Kubíček

Takže super, každá laboratoř si to rozhodne sama a například nejdéle 5 měsíců. No pecička a to hlavní co tu probíráme pořád dokola je na čem je tohle postavené? Jak to zdůvodníme?

To není každá laboratoř sama. To podléhá schvalování a laboratoř musí obhájit své výsledky v kruhových testech. Jenom ta čísla nelze porovnávat, lze však srovnávat hladinu pozitivity ta by měla být podobná. To můžete zpochybnit veškeré výsledky laboratoří pokud tomu vůbec nerozumíte. Zdůvodnění nechte prosím na odbornících. Věřte tomu, že to dokáží. Je otázkou jestli vy chcete věřit jejich argumentům a nebo dáte na pokřiky rozvášněného davu.
O. Kubíček

Robert.Magni, Jan.Bednarik, Michaela.Krupickova, pan_houba
Michael.Polak
Kontaktovat uživatele:

Mě jako rozvášněný dav připadají třeba voliči Volného bloku. Tady se vede členská debata na vysoké úrovni (a podle mě teda děláme přesně to, co se od nás očekává...)

Jinak pořád je tu ještě možnost navrhovaná sadistou Flégrem a uznávat protilátky pouze v případě odběru z kostní dřeně :-/

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvek:
Andrej.Ramaseuski

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“