Michal Adler - "Povídky a příběhy"
... krátké, čtivé, chytré.
vyd.:
Dauphin, Praha, 2021
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
Michal Adler - "Povídky a příběhy"
... krátké, čtivé, chytré.
vyd.:
Dauphin, Praha, 2021
Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям
і Героїням слава!
. Make ruzzia Small Again. Dosť bolo fica
. Dump trump–krasnov. A za Elišku
.
Vedoucí Místního týmu Brno-Řečkovice a okolí, člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz.
Rozhovor Petra Druláka k jeho nové knize Podvojný svět, ve které rekapituluje historické a postuluje aktuální procesy mizení českého národa v dobách převažujícího narativu (pracovně pojmenováno monoteismus) - aktuálně globální epoše liberálního kapitalismu, ve kterém neregulovaný trh byl postaven na piedestal a obdobně jako kdysi náboženská dogmata se o něm nediskutuje
Od tohoto úseku se detailněji věnuje přílladům a reálným následkům https://youtu.be/tSPKCCgLbUY?t=870
Záviš - "Muzikant"
Vyd. MAŤA, 2016
Cíl
Za malou chvíli
Budeme v cíli.
Co nás tam čeká
To mně dost leká
Pečení holubi
Až pečení holubi
Budou létat do huby
Snad konečně ožije
Naše ekonomie
Ivana Čornejová - "Temno"
stručná historie, od r. 1618 (stavovské povstání) do r. 1743
Vyd. Paseka, 2022
Já teď přelétl tohle: https://www.lepsizivot.shop/tecka-za-dezinformatory/ a to chvilku poté, co jsem dočetl
https://czchem.cz/index.php?id_product= ... er=product
To je takové shrnutí lží, kterými nás krmili všichni ti Svědci covidovi, ti Chlíbkové, Konvalinkové, Prymulové, Vojtěchové, Válkové, celá ČT a ČRo, Seznam, dokonce mnoho Pirátů (brrrr), a že roušky, testy, vakcíny! Všechno jsou to manipulátorský ZMRDI!
Pár stránek pro připomenutí, že už tahle svoloč opět začíná chystat půdu pro své další zisky (rozjíždí se další vlna strašení), tak aby se někteří "takyPiráti" - a že jich bylo, šašků!!! - opět nepřemístili na palubu těchto ziskuchtivých kořistníků.
Dušan Radovič - "Dobré jitro Bělehrade"
Vyd. Odeon, 1989
"Kdyby u nás nějakou náhodou došlo k únosu letadla, únosci by nepožadovali, aby byl někdo propuštěn z vězení, nýbrž aby byl určitý počet lidí zavřen."
Vlastimil.Bednarik píše: ↑27 črc 2022, 11:12Dušan Radovič - "Dobré jitro Bělehrade"
Vyd. Odeon, 1989"Kdyby u nás nějakou náhodou došlo k únosu letadla, únosci by nepožadovali, aby byl někdo propuštěn z vězení, nýbrž aby byl určitý počet lidí zavřen."
Mám čím dál intenzivnější pocit, že nás už zachrání pouze pád vládního letadla á la Smolensk... bohužel se takové události nevyskytují dostatečně často (jak vidno na aktuálním stavu polské politiky )
Nassim Nicholas Taleb - "Prokrústovo lože"
(Filosofické a praktické aforismy)
Vyd. Paseka, 2018
"Hlavní rozdíl mezi státními záchrannými balíčky a kouřením je ten, že výrok "tohle je moje poslední cigareta" v jistých vzácných případech pomůže".
"Uslyšíte-li prohlášení "nikdy víc", opakování máte zaručeno".