@Petr.Vileta prosím vyvarujme se polopravd a pomlouvání konkrétních osob - pravdivost nám dává výhody před konkurencí
T. Sedláček mluvit umí a jde často přímo k jádru věci, má neortodoxní ekonomické názory, ale nejsem si jist je-li to prezident konsenzuální pro většinu lidí
V. Franz je muzikální osobnost známá v uměleckých kruzích u nás i ve světě, osobně je mi jako umělec svou odvahou sympatický a přijde mi i rozumný (VŠ profesor) ale bohužel pro velkou část české veřejnosti je tetování na obličeji příliš
P. Fišer je zajímavá osobnost, jasně profilována směrem na západ, pro mne by byl asi přijatelnou variantou, ale nevím jistě možna trochu příliš militantní
P. Pavel - armádní generál AČR by jako vrchní velitel ozbrojených sil měl jistě nejvhodnější kvalifikaci, jeho pověst mi přijde dobrá i když členství v KSČ nelze přehlížet, o osobnosích kvalitách nemám pochyb, opět ale příliš militantní, raději bych někoho kdo bude šířeji založen, humanitně a filozoficky
Osobnosti velké jako pan Václav Havel nebo pan profesor Tomáš G. Masaryk asi nemáme, i když třeba jen o nich nevíme. Masaryk zdaleka nebyl známý ani velmi populární ale sebral odvahu a ve vysokém věku šel do boje s CK Rakouskem Uherskem a sám vytvořil tým který založil republiku , to vedlo k jeho pozdějšímu zbožštění. Havel byl před revolucí znám pro většinu národa (mimo disent a intelektuální kruhy) jako nejhorší prozápadní živel a kriminálník - pravidelně ho tak prezentovalo Rudé právo - paradoxně tím ho pak předurčilo do role prezidenta, jeho protikandidáti byli téměř neznámí
Hledejme dál a navrhuju hledat i mezi ženami - jde o reprezentaci České republiky a ženský šarm má svou váhu - chtělo by to někoho jako je mnou obdivovaná Zuzana Čaputová na Slovensku