Quo vadis, Piráti?

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 258 poděkování
Dostal poděkování: 1393 poděkování

Re: Prostá hloupost, nebo jen nedostatek vkusu?

Příspěvek od Ondra.kl »

Jensen68 píše: 07 led 2022, 07:48

Pokud jde o snahu partyzánky Janky reinkarnovat Marxe, připomínám,

Tyto snahy jsou na tom stejne jako snahy protestanta Ivana Bartose o zavadeni krestanskych paradigmatu ... taky je nikdy nikdo nevidel.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondra.kl za příspěvky (celkem 3):
eladar, Marek.Necada, Vojtech.Pikal
vojtechkral
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 20 poděkování

Re: Quo vadis, Piráti?

Příspěvek od vojtechkral »

Ondrej.Horak píše: 06 led 2022, 22:09

(nikdo nebude číst 700 stránek, sorry)

Já bych se teda 700-stránkového programu zastal, za mě to není špatně, pokud k tomu existuje krátší výcuc, ve kterém se člověk může rychle zorientovat, tzn. pokud ten dlouhý program doplňuje ten krátký.

Jsem deformovaný programováním, takže přirovnání: Kratší verze může být jako tutoriál, rychlý přehled vlastností a "featur", ta dlouhá verze pak může být v roli vyčerpávající reference, kompletní dokumentace, do které se můžu podívat na podrobnosti o nějakých bodech z toho kratšího přehledu. Konekonců, přesně takhle pracuju s obsáhlými technickými dokumentacemi, které číst od začátku do konce by byla hrůza, ale přesto jsou užitečné / nezbytné. (Třeba C++ standard :D)

Tito uživatelé poděkovali autorovi vojtechkral za příspěvky (celkem 2):
venih, 55108311
eladar
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Příspěvek od eladar »

vojtechkral píše: 07 led 2022, 12:13

Já bych se teda 700-stránkového programu zastal, za mě to není špatně, pokud k tomu existuje krátší výcuc, ve kterém se člověk může rychle zorientovat, tzn. pokud ten dlouhý program doplňuje ten krátký.

Jsem deformovaný programováním, takže přirovnání: Kratší verze může být jako tutoriál, rychlý přehled vlastností a "featur", ta dlouhá verze pak může být v roli vyčerpávající reference, kompletní dokumentace, do které se můžu podívat na podrobnosti o nějakých bodech z toho kratšího přehledu. Konekonců, přesně takhle pracuju s obsáhlými technickými dokumentacemi, které číst od začátku do konce by byla hrůza, ale přesto jsou užitečné / nezbytné. (Třeba C++ standard :D)

Ani krátký výcuc nebude nikdo číst. Každý, kdo má trochu životních zkušeností a zažil alespoň jedny volby, se přesvědčil, že program je jen literární cvičení bez jakéhokoli faktického závazku. To možná může fungovat na mladé a naivní studenty, kteří uvěří každé blbosti, která se jim nakuká. Ale to je tak vše.
Vytvářet pro voliče hluboce propracovaný program nebo i jeho výcuc je plýtvání energií a zdroji. Volič totiž ví, že nemá ani cenu papíru, na který by byl vytištěn.

vojtechkral
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 20 poděkování

Příspěvek od vojtechkral »

eladar píše: 07 led 2022, 12:32
vojtechkral píše: 07 led 2022, 12:13

Ani krátký výcuc nebude nikdo číst. Každý, kdo má trochu životních zkušeností a zažil alespoň jedny volby, se přesvědčil, že program je jen literární cvičení bez jakéhokoli faktického závazku. To možná může fungovat na mladé a naivní studenty, kteří uvěří každé blbosti, která se jim nakuká. Ale to je tak vše.
Vytvářet pro voliče hluboce propracovaný program nebo i jeho výcuc je plýtvání energií a zdroji. Volič totiž ví, že nemá ani cenu papíru, na který by byl vytištěn.

Já jsem si teda před volbama docela pečlivě prošel programy většiny stran (teda kromě ANO :D)
Pirátský program hodnotim z hlediska zpracování celkem kladně.
Ale asi v tomhle nejsem úplně typický volič, to je samozřejmě možný...
A máš pravdu, že program samotný nestačí...

Edit: Ještě je potřeba brát v úvahu, že i když program nečte konkrétní člověk, typicky lidi čtou různé komentáře, názory atd. od lidí, kteří si ten program přečetli, tj. jakoby čtou program nepřímo...

Tito uživatelé poděkovali autorovi vojtechkral za příspěvky (celkem 2):
55108311, Vojtech.Pikal
Nikezeus
Profese: Logistika
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 216 poděkování

Příspěvek od Nikezeus »

Ja jsem poprve od roku 2013 Piraty do Parlamentu nevolil.
Drive jsem volil ODS, ale po tech pruserech., ktere vybublaly jsem hledal protestni stranu s durazem na transparetni rizeni spolecnosti . Ale k tomu fakt nepatri priklon k zelenosti, korektnosti, neco co pripomina neomarxismus.
Mam rad ciste pravoleve videni typu ODS -CSSD. Konecne nekdo nasel odvahu zaradit Piraty mimo pohodlny bahnity stred. Ze se slecna prohlasila za komunistku mi zily netrha, ale pro poradek by mela hodne hlasite odsoudit co tady nomenklaturni KSC provadela - politicke procesy, popravy, strelbu do lidi pri uteku za svobodou, zabavovani majetku, vezneni za nazory atd..
Ale jinak za me fajn, proti nove levicove strane nic nemam, navic ted tady ani zadna parlamentni levice neni. Slecna ma odvahu, nekdo ji mit musi, kdyz Ivan ztratil koule a nechal se politicky ojet Vitkem.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Nikezeus za příspěvek:
Marek.Necada
renecichy
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od renecichy »

Přesně napsáno. Podepisuji. Doufám, že u Pirátu bude sebereflexe a návrat do středu, za mě spíše pravostředu.

renecichy
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od renecichy »

eladar píše: 06 led 2022, 15:42
renecichy píše: 06 led 2022, 15:32

... komunistka, která ani neví co to je ten komunismus, tak to pomalu, ale jistě zvedá můj adrenalin. Tato šílená ideologie založená na násilí, vraždění ...

Vy víte, co je komunismus ..?

Omlouvám se, ale co to je za blbá otázka.
Komunismus hlásá buďme si rovni, ale vždy se najde soudruh, který chce být rovnější. A ten, který nesouhlasí se soudruhem, tak strana s ním časem zatočí, tak nějak po bolševicku.
Hnus, který tady byl před 89, děkuji, ale nechci.

Miroslav.Sedlar
Komunální zastupitel/ka
Profese: Front-end developer, programátor, kodér
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Příspěvek od Miroslav.Sedlar »

renecichy píše: 08 led 2022, 18:55

Omlouvám se, ale co to je za blbá otázka.
Komunismus hlásá buďme si rovni, ale vždy se najde soudruh, který chce být rovnější. A ten, který nesouhlasí se soudruhem, tak strana s ním časem zatočí, tak nějak po bolševicku.
Hnus, který tady byl před 89, děkuji, ale nechci.

Věřím, že toto nechce nikdo v PS.

anonym73980
Dal poděkování: 140 poděkování
Dostal poděkování: 119 poděkování

Příspěvek od anonym73980 »

Po křížové výpravě vedené v oligarchických "pravicových" médiích proti Jance a následným výsledkům voleb chybí už jen aktualizace pirátské vlajky Obrázek

Přílohy
IMG_20220108_190405.jpg
IMG_20220108_190405.jpg (170.51 KiB) Zobrazeno 1142 x
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Odpověď na otázku v titulku: Tam, kam slunce nesvítí.
OFFTOPICA ne, nejde o to, že jsem nebyl zvolen. Můžu dělat spoustu užitečného mimo RP. Ale celkové složení RP znamená, že Piráti, na začátku odvážní vizionáři, mají nakročeno k další tuctové straně s rozhledem na nejvýš dvě sněmovní období.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 4):
Adam.Jaros, Lenka.Kozlova, anonym73980, Nikezeus

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“