Diskuze z Napsali o nás

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
anonym73980
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 140 poděkování
Dostal poděkování: 119 poděkování

Re: Napsali o nás

Příspěvek od anonym73980 »

Petr.Vileta píše: 08 pro 2021, 21:37
paveltucek píše: 08 pro 2021, 19:59

OFFTOPIC

Vlastimil.Bednarik píše: 07 pro 2021, 17:09

Malý český "naivní antisemitismus" ...

POZOR! Je důležité nesplést si antisemitismus s antisionismem! To první odsuzuje židy kvůli náboženství, to druhé reaguje na izraelský nacismus budovaný postupně s nelegálním státem a prokazatelnou agresivní rozpínavostí potažmo genocidou Palestinců...

...Liga arabských států a Vysoká arabská komise plán odmítly s odůvodněním, že porušuje „ustanovení Charty OSN, které dává národu právo na určení svého vlastního osudu“.

[/quote]

Uvidíme, jak moc bude sionista P.Vileta tleskat, až velká spousta muslimských (nelegálních) imigrantů založí v nějaké evropské zemi kalifát a začne jej dodávkami zbraní že spřátelených zemí vojensky bránit... překvapivě o genocidě Palestinců v jeho reakci ani slovo - o tom se mezi slušnými lidmi taktně mlčí ;-)

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

paveltucek píše: 09 pro 2021, 10:39

Uvidíme, jak moc bude sionista P.Vileta tleskat

Vyprošuji si označení za sionista. Já jsem nevěřící, neznaboh, bezbožník. Jsem přesvědčen o tom, že jakékoliv náboženství většinou plodí zlo a ohlupuje věřící. Vadí mi jak ortodoxní Židé, tak fanatičtí Palestinci, tak fanatičtí Arabové, tak konzervativní katolíci, evangelíci, anglikáni, atd.

A jak jsem uváděl jinde, největším paradoxem těch sporů je, že to jsou všichni semité a mydlí se mezi sebou. Když vyfotíte bez pokrývky hlavy a vousů Araba, Žida a Palestince, nepoznáte, kdo je kdo. Jako nepoznáte Poláka od Čecha nebo Rusa, všechno jsou to (víceméně) Slované.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

anonym73980

Petr.Vileta píše: 09 pro 2021, 16:05
paveltucek píše: 09 pro 2021, 10:39

Uvidíme, jak moc bude sionista P.Vileta tleskat

Vyprošuji si označení za sionista. Já jsem nevěřící, neznaboh, bezbožník...

A ještě k tomu ne moc vzdělaný. Jak vidno v mé reakci výše, problém českého sionismu je, že se antisionisté (tzn. odpůrci projevů existence státu Izrael) šmahem označují za antisemity - což je od 2.sv.v. velmi vražedná nálepka a je bohužel také velmi diskriminující. Sionismus totiž nesouvisí s náboženstvím ale se státností. Jinak dalším paradoxem je, že ta americká vojenská základna na Blízkém východě s vlastní porodnicí (novodobý Izrael) je zároveň jediný stát postavený na jednom náboženství. Židé, kteří se sem začali hrnout ze všech koutů světa na popud prvních sionistů na konci 19.století (a v masivních vlnách před a v průběhu 2.sv.války) spojuje pouze náboženství. Pokud postavím amerického, evropského a ruského žida vedle sebe, nebudou si podobní ani kulturně (oblečením, zvyky...). Hlavním důvodem odporu Velké Británie proti sionismu bylo bezpochyby to, že toto vše vnímali jako projev amerického imperialismu, který je připraví (nejen) o dominanci nad ropnými zásobami v této oblasti..

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

paveltucek píše: 09 pro 2021, 18:31
Petr.Vileta píše: 09 pro 2021, 16:05

Vyprošuji si označení za sionista. Já jsem nevěřící, neznaboh, bezbožník...

A ještě k tomu ne moc vzdělaný. Jak vidno v mé reakci výše, problém českého sionismu je, že se antisionisté (tzn. odpůrci projevů existence státu Izrael) šmahem označují za antisemity

No jo, mám jen střední školu s maturitou a to ještě technickou - průmyslovku. :)

Jestli Židé chtějí mít vlastní stát, tak ať ho mají (prý se z počátku uvažovalo i o Argentině). Stejně tak, jestli Kosovští Albánci chtějí svůj stát, ať ho mají a jestli Katalánci nebo Skotové chtějí svůj stát, ať ho mají. Nakonec, jestli Moravané chtějí opět Velkou Moravu, pro mě, za mě, ať se ČR přejmenuje na Velkomoravskou republiku. :D

Nejsem ani odpůrcem, ale ani horlivým zastáncem existence státu Izrael. Stejně vzniknul z náboženských důvodů. :P Jestli je ruský Žid podobný americkému Židu ... no oni už staletí hodně migrovali po planetě, jak je postupně různé státy vyháněly, takže může to být etnický Žid s velkým nosem. Od nějaké doby se prý k židovství lze přihlásit z náboženského důvodu a etnicita není nutná, tedy jsou i Židé etnickým původem z kmene Zulu. Jako bezvěrci je mi to fakt jedno, hlavně ať se přestanou tlouct po hlavách.

Věř, ale komu věříš měř.

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11092 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Re: Diskuze z Napsali o nás

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Petr Vileta by si měl aktualizovat o pár století znalosti o etnicitě židů, třeba těch etiopských: https://cs.wikipedia.org/wiki/Fala%C5%A1ov%C3%A9
Petře, jseš chodící soubor předsudků a zjevně i když budeš stokrát mimo, tak tě to nezastaví.

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuze z Napsali o nás

Vojtech.Pikal píše: 11 pro 2021, 23:28

Petr Vileta by si měl aktualizovat o pár století znalosti o etnicitě židů, třeba těch etiopských: https://cs.wikipedia.org/wiki/Fala%C5%A1ov%C3%A9
Petře, jseš chodící soubor předsudků a zjevně i když budeš stokrát mimo, tak tě to nezastaví.

No tak o těchto jsem nevěděl, zas tak detailně to nezkoumám. Nicméně na té Wikipedii se píše

Studie DNA přesvědčivě prokázaly, že etiopští Židé jsou po genetické stránce podobní jiným obyvatelům Etiopie.[2] To ukazuje, že k judaismu zřejmě kdysi konvertovali.[3][4] Studie z roku 2012 ukázala, že i když se Falašové více podobají původnímu obyvatelstvu Etiopie, mají vzdálený židovský původ starý asi 2000 let.[5]

Takže asi tak, jako někteří Češi mají tak trochu keltský, nebo tak trochu germánský, nebo tak trochu španělský původ. ;)

A kde mám nějaké předsudky? Já proti Židům nic nemám a že mají velký nos? No mnozí ano, stejně jako většina severoamerických indiánů má "orlí" nos, nebo jako mnohé Rusky mají nos "pršák". :)

Věř, ale komu věříš měř.

Martin.Stanek
Profese: geolog
Dal poděkování: 929 poděkování
Dostal poděkování: 307 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Stanek »

paveltucek píše: 16 pro 2021, 11:05

Nechápu, co vlastně u Pirátů dělá Tiskový odbor...tedy pokud vůbec něco dělá :?:

OFFTOPICviewtopic.php?f=1495&t=58949
memberlist.php?mode=viewprofile&u=10445

anonym73980

OFFTOPIC??!

Martin.Stanek píše: 16 pro 2021, 13:43
paveltucek píše: 16 pro 2021, 11:05

Nechápu, co vlastně u Pirátů dělá Tiskový odbor...tedy pokud vůbec něco dělá :?:

OFFTOPICviewtopic.php?f=1495&t=58949
memberlist.php?mode=viewprofile&u=10445

Martin Staněk je asi s neviditelností Pirátů v médiích spokojen. Moje kritika nulového mediálního dopadu demonstrace na podporu Assange, kterou Piráti na západ od nás dokázali vytěžit v masmédiích, je naopak velmi relevantní. Pokud ve vláknu Napsali o nás můžeme dlouhodobě najít o Pirátech z husta pouze články, které české Piráty problematizují, zesměšňují a marginalizují, je něco dlouhodobě špatně na Tiskovém/mediálním odboru... ostatně neschopnost sdělit veřejnosti podstatu pirátského volebního programu stojí za poklesem popularity a potažmo i za volební katastrofou..

Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym73980 za příspěvek:
Vojtech.Pikal
Martin.Stanek
Profese: geolog
Dal poděkování: 929 poděkování
Dostal poděkování: 307 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Stanek »

paveltucek píše: 16 pro 2021, 19:01

OFFTOPICToliko jsem vám chtěl poskytnout (odkaz na) zdroje informací o činnosti mediálního odboru.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Marketa.Pavlikova píše: 07 led 2022, 15:14

Z mého "forum dlouhodobě čtoucího" pohledu dost přesný Respekt:

https://www.respekt.cz/kontext/pragmati ... dsednictvo

Respekt je profi :lol: