Nováčci v Mladém Pirátstvu představovací vlákno

Fórum pro práci týmu Mladého Pirátstva.

Moderátoři: Předsedající, Rada Mladého Pirátstva

Odpovědět
Josef.Bouse
Komunální zastupitel/ka
Profese: SW Dev, IT Konzultant
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 367 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nováčci v Mladém Pirátstvu představovací vlákno

Příspěvek od Josef.Bouse »

Citace přihlášky smazána na žádost autora přihlášky - Matouš Fiala

Ahoj, jhsem rád že máš zájem se zapojit. Určitě neváhej sledovat náš kalendář a dorazit na naší další schůzi. Případně mi napiš kdekoliv klidně na josef.bouse@pirati.cz ten tvuj nápad, abych tě mohl klidně i dřív nakontaktovat na správné lidi a třeba jsme to mohli realizovat :)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Bouse za příspěvek:
Milan.Zeleny

"every utopia is someone else's dystopia"

Vedoucí Technického oddělení | Zastupitel obce Narysov
SW Developer
IT Consultant

Threads
Twitter
LinkedIn
Steam

anonym3658
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od anonym3658 »

Zdravím všechny Piráty a Pirátky,

jmenuji se Petr Jahoda a jsem 16letý chlapec, který by se s radostí zapojil do činnosti MP. Aktuálně studuji na 4letém gymnáziu. Aktivně se zajímám o politiku necelý rok. Pirátskou stranu jsem si vybral, protože s ní sdílím nejvíce názoru a jsou mi nejvíce sympatičtí. Velice obdivuji na Pirátech, že dávají hlas mladšímu obecenstvu, podporu nových technologii a skvělé řešení problémů s rozumem.

1) Chtěl by jsi se u MP nějak zapojit ? Jak ?
Samozřejmě, moc rád pomůžu. Jsem všestranný, pomohu s čím bude třeba. Nejradši bych se zapojoval do aktivit panelových diskuzí.
2) Měl by jsi zájem pomoct na nějakém Piráteconu, podcastu, streamu ? jak ?
Určitě ano! Zatím nejsem na 100% seznámen s tím, co by to mělo obnášet. Věřím, že po získání informací, co a jak, tak bych mohl třeba pomáhat s podklady k podcastům. Jsem, ale otevřen jakékoliv pomoci.
3) Hraješ nějaké hry ? (PC, deskovky, cokoliv) , Jakou hudbu posloucháš ?
To je jasná věc! Občasné zahrání PC her či stolních her mě doma nemine. Když mám chuť, tak si zahraji Zaklínače, CS:GO či nějakou pořádnou hororovku. Jinak s rodinou příležitostně hrajeme Člověče, nezlob se! , karty nebo dobble. Hudbu poslouchám elektro.
4) Víš že jsme i na instagramu ? Twitchi a máme web ?
Ano, vím o tom.
5) Jak jsi se o nás dozvěděl ?
Chtěl jsem se ve volném čase zapojovat do veřejného dění, tak bádal po netu a našel jsem sdružení MP.
6) Máš v plánu se nějak v rámci Pirátů zapojovat ?
Určitě ano, co mi budou síly stačit!
7) Jsi již v kontaktu s nějakými Piráty ? KS nebo MS ?
Ano jsem, kontaktoval jsem Tadeáše Štěpku a vyšel mi mile vstříc.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym3658 za příspěvek:
Josef.Bouse
Damian.Chalus
Člen KS Středočeský kraj
Dal poděkování: 62 poděkování
Dostal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od Damian.Chalus »

Ahoj,

jmenuji se Damian Chaluš, je mi 20 let a jsem celkem čerstvý člen Pirátské strany. Už druhým rokem studuju Politologii a Mezinárodní vztahy na FSV UK. Rád čtu, hraju na elektrickou kytaru a ztrácím svůj čas sledováním seriálů a na sociálních sítích (to se snad časem zlepší :D ). O nějakých mých politických názorech se dovíte na představovacím vláknu do strany: viewtopic.php?t=56976

Do Mladého Pirátstva bych se chtěl zapojit, jelikož si myslím, že je důležité u mladých budovat chuť k aktivnímu zapojování se do politiky a mládežnická organizace je pro to výborný nástroj. Zároveň mám pocit, že by měl hlas mladých víc zaznít i vnitrostranicky. Mimo to mi zatím takhle zdálky připadáte jako fajn lidi a rád bych se na vás napojil.

Ano, nejdřív bych se chtěl nějak rozkoukat, co a jak je třeba, a pak podle času a síly pomoct.
Jo, i měl, ale ještě nevím jak. Napadá mě třeba nějak zpracovat téma studentských rad.
Poslední dobou vlastně ani ne, ale to je hádám jenom nějaké období :D Jinak rozehráno mám teď Zaklínače I a Dragon Age Origins. Rád se vracím k Europa Universalis IV ale ta mě vždycky tak strhne, že si musím dávat pauzy... Pak příležitostně hraju League of Legends, tak příležitostně, že jsem po 10 letech hraní v silveru :Dd Slyšel jsem že hrajete CS 1.6 tak jsem ji trošku oprášil :) Jo a občas zapnu u Minecraft ^^ Z deskovek pak především "Dračák" raději v roli vypravěče. Hrajeme buď bez pravidel, nebo s nějakými minimalistickými (poslední dobou zkouším pravidla ve vývoji jménem Grimoár od českého tvůrce) Nebráním se ani DnD 5e
V hudbě jsem hodně otevřený posluchač. Ale co si poslouchám tak pro radost jsou především Beatles, pak Ramones a Redhoti. Z české scény je srdcovka Karel Kryl a Psí vojáci. Tohle je asi na delší povídání :Dd rád si občas poslechnu metal a když někdo doporučí, tak i nějaký rap. Irská hudba je taky úžasná. Musím uznat, že tahle otázka je mnohem těžší než bylo grilování od středočeských Pirátů :DDd
Ano, ano.
Nejspíš z médií. Jak jste změnili název na Mladé Pirátstvo.
Určitě. Chtěl bych se zapojit do nějakých KETů a taky pomoct zvednout stranu z nešťastného výsledku voleb. Mimo to budu pokračovat v účasti v OVK a v komunále rád podpořím místní kandidátku. A klasicky kampaňovat.
Jsem člen MS Benešov. Jinak se znám celkem dobře s Frantisek.Kopriva, Lukas.Funk, Petr.Prochazka a samozřejmě teda i s Hana.Chalusova a (příznivcem) Petr.Chalus ^^

Těším se na případnou spolupráci.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Damian.Chalus za příspěvky (celkem 4):
Josef.Bouse, Martin.Martin, Milan.Zeleny, Hana.Chalusova
richard.kolena
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: Student gymnázia
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od richard.kolena »

Ahoj,
jmenuji se Richard Kolena, je mi 15 let a pocházím z Ostravy. Často nicméně jezdím do Frýdlantu nad Ostravicí, kde máme chatu. Jelikož se zajímám o politiku, kterou mám opravdu rád, chtěl jsem se připojit k Mladému Pirátstvu. Již jsem registrovaným příznivcem České pirátské strany (MS Ostrava), trochu jsem pomáhal v kampani (roznos letáků, kontaktní kampaň). K Pirátům mě táhne především liberálnost, moderní profil strany a fakt, že na rozdíl od jiných parlamentních stran nejsou až tolik jednoznačně vyhranění v pravém křídlu politického spektra. Věřím, že MP je fajn komunita mladých lidí a příznivců strany.
Mám rád plavání a samozřejmě politiku. Dále se okrajově zajímám počítače a techniku, trošičku o auta (z technického hlediska) a elektromobilitu, což souvisí s ochranou životního prostředí.

Do předu odpovídám také na několik otázek z tohoto vlákna:
1) U MP bych se chtěl zapojit a pomáhat, jelikož toho však o MP tolik nevím, na všem se chci domluvit. Každopádně se na to těším.
2) Asi moje chyba, ale, co je „Pirátecon“? :D
3) Hry moc nehraju, jednou za čas zapnu na počítači CSGO, Rec Room, Fortnite atd., avšak jen výjimečně. Deskové hry jdou mimo mě. :D
4) Vím, že MP má sociální sítě, ale upřímně, moc jsem je nesledoval. Napravím to!
5) Dozvěděl jsem se o MP tak, že jsem se chtěl nějakým způsobem zapojit do Pirátů. A mládežnická buňka mi přijde fajn.

Tito uživatelé poděkovali autorovi richard.kolena za příspěvky (celkem 3):
mattfa2, Petr.Konecny, Milan.Zeleny
Milan.Zeleny
Místní předsednictvo
Profese: Zdravotník
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Příspěvek od Milan.Zeleny »

Ahoj všem,

Jmenuji se Milan Zelený, je mi 23 let a jsem z Kutné Hory. Členem Pirátů od roku 2019.

Vystudoval jsem Střední zdravotnickou školu v Kolíně - obor: zdravotnické lyceum, dále jsem tento rok dokončil bakalářský obor ergoterapie na FZS UJEP v Ústí nad Labem a nyní pracuji v Nemocnici Kutná Hora na oddělení rehabilitace jako ergoterapeut.

Od roku 2018 jsem v Kutné Hoře členem komise pro bezpečnost a v minulém roce jsem byl zvolen zastupitelem Středočeského kraje, kde jsem členem výboru pro sociální věci a komise pro bezpečnost a IZS. V březnu tohoto roku jsem byl zvolen členem DR Nemocnice Kolín.

Aktuálně se nejvíce věnuji tématům z oblasti zdravotnictví, sociálních věcí a v neposlední řadě i bezpečnosti.

Mladí lidé musí mít své zastoupení včetně témat, která se jich bezprostředně týkají a my bychom měli být schopni tyto problémy pojmenovat a snažit se najít jejich adekvátní řešení.

https://stredocesky.pirati.cz/lide/milan-zeleny/

Tito uživatelé poděkovali autorovi Milan.Zeleny za příspěvky (celkem 6):
Jiri.Snizek, mattfa2, Petr.Konecny, Vojtech.Lukavec, Josef.Bouse, Martin.Martin

Milan Zelený
zastupitel Kutné Hory
+420 723 929 899
milan.zeleny@pirati.cz

Josef.Bouse
Komunální zastupitel/ka
Profese: SW Dev, IT Konzultant
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 367 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josef.Bouse »

Milan.Zeleny píše: 30 říj 2021, 17:40

Ahoj všem,

Jmenuji se Milan Zelený, je mi 23 let a jsem z Kutné Hory. Členem Pirátů od roku 2019.

Vystudoval jsem Střední zdravotnickou školu v Kolíně - obor: zdravotnické lyceum, dále jsem tento rok dokončil bakalářský obor ergoterapie na FZS UJEP v Ústí nad Labem a nyní pracuji v Nemocnici Kutná Hora na oddělení rehabilitace jako ergoterapeut.

Od roku 2018 jsem v Kutné Hoře členem komise pro bezpečnost a v minulém roce jsem byl zvolen zastupitelem Středočeského kraje, kde jsem členem výboru pro sociální věci a komise pro bezpečnost a IZS. V březnu tohoto roku jsem byl zvolen členem DR Nemocnice Kolín.

Aktuálně se nejvíce věnuji tématům z oblasti zdravotnictví, sociálních věcí a v neposlední řadě i bezpečnosti.

Mladí lidé musí mít své zastoupení včetně témat, která se jich bezprostředně týkají a my bychom měli být schopni tyto problémy pojmenovat a snažit se najít jejich adekvátní řešení.

https://stredocesky.pirati.cz/lide/milan-zeleny/

Ahoj díky, určitě neváhej sledovat kalendář pro další schůzi.
Jinak tě jen rychle poprosím o následující odpovědi:

Tvé přijetí, jelikož jsi člen je pouze formalita a mělo by proběhnout poměrně rychle a efektivně.
Díky.

Edit.: Rád zde vidím dalšího středočecha jak rozšiřuje naší vlivnou loby :)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Bouse za příspěvek:
Milan.Zeleny

"every utopia is someone else's dystopia"

Vedoucí Technického oddělení | Zastupitel obce Narysov
SW Developer
IT Consultant

Threads
Twitter
LinkedIn
Steam

erikjicha
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od erikjicha »

Ahoj,
jmenuji se Erik (papírově Erin) Jícha, je mi 20 let a rád bych se zapojil do MP. Studuju první ročník výroby léčiv na VŠCHT v Praze.

• Ano, rád se zapojím, kde bude potřeba
  • Ano, moc rád pomůžu se streamem nebo podcastem (nevím úplně co je to Pirátecon) jak bude potřeba
  • Hraju moc rád PC hry (Minecraft, LOL, Pokemon, a RPG hry) i deskovky, ale poslední dobou na to není moc čas :(
  • o Instagramu vím (sleduji :) ), o twitchi jsem nevěděl určitě se podívám
  • Při dobrovolničení
  • Určitě ano
  • Ano
Tito uživatelé poděkovali autorovi erikjicha za příspěvky (celkem 3):
Josef.Bouse, Petr.Konecny, mattfa2
PospichalRichard
Příznivec Pirátů – Vysočina
Dostal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od PospichalRichard »

Richard Pospíchal

Krátce něco o mně

Ahoj,

jmenuji se Richard Pospíchal, je mi 19 let a jsem v závěrečném ročníku střední umělecké školy se zaměřením na multimediální tvorbu (Tvorba filmu, fotografie, grafika atd..) Takže mé koníčky a záliby jsou vcelku jasné, tvořivost a vše spojené s uměním. Když se v okolí pořádá zajímavá akce, určitě se snažím tam nechybět s připraveným foťákem. Bydlím v zapadlé vesnici ve vinařském kraji, kousek od Brna. Kvůli studiu v Jihlavě ale celý pracovní týden trávím mimo domov, na rodné vysočině.

Proč mladí piráti?

Poměrně aktivně se zajímám o politiku, společenské dění a moji budoucí práci si představuji právě někde v politické sféře. Proto jsem již přes rok RegP u pirátů, no a snažil jsem se dosáhnout i na členství. Bohužel ale se studiem nejde ruku v ruce začínat ,,politickou kariéru" na nějaké vyšší úrovni. Dospěl jsem tedy pokoře, a rozhodl jsem se prvně začlenit do kolektivu mladých pirátů. Zjistit pořádně jak to tady vlastně chodí, seznámit se s lidmi a tvořit se svými vrstevníky různé hodnoty. Rád bych se podílel např. na tvorbě podcastů či jiných mediálních výstupech, které se dají spojit se studiem a zabít tak dvě mouchy jednou ranou.

Další odpovědi

Dříve jsem celkem aktivně hrával na PC, bylo to spíš na odreagování takže žádné skill games. Teď kvůli času ale zapnu PC na hraní jen občas, sem tam si hodím pár zápasů v Rocket League, na dlouhé cesty vlakem HOI IV a další různé strategické hry. Když jsme na chatě, nebo zabíjíme čas s partou tak je jako deskovou jasnou volbou vždy Bang! Srdcovka z tábora, která nesmí chybět na žádné chatě. Mladé Pirátstvo sleduju na instagramu, twitteru a twich také občas zapnu :) O mladých pirátech vím už delší dobu, když jsem se rozhodoval o členství u pirátů, padla také myšlenka se zapojit prvně sem, moje víra v sebe sama a asi i podcenění časové náročnosti ale rozhodlo jinak, proto jsem tady až nyní.

Tito uživatelé poděkovali autorovi PospichalRichard za příspěvky (celkem 3):
Jiri.Rezek, Vit.Zacek, mattfa2
mattfa2
Příznivec Pirátů – Praha
Profese: Student ekonomie
Dal poděkování: 58 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mattfa2 »

Ahoj @richard.kolena , @Milan.Zeleny @PospichalRichard, rádi vás uvidíme na schůzi MP tenhle čtvrtek od 19:30 na https://jitsi.pirati.cz/mladepiratstvo, tam se můžete porozhlédnout, poptat se nebo se kouknout, jestli vás zajímá nějaká konkrétní věc, na které teď děláme : )

Matouš Fiala

Pirát z Letňan, Člen Finančního výboru Prahy 18, Člen Mladého Pirátstva

"... But the Hebrew word, the word timshel'Thou mayest' – that gives a choice. It might be the most important word in the world. That says the way is open. That throws it right back on a man. For if 'Thou mayest' – it is also true that 'Thou mayest not.' " - John Steinbeck

Vojtech.Vengrin
Člen KS Středočeský kraj
Profese: Student
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Vengrin »

Dobrý den,
Rád bych se začal angažovat v Mladých Pirátech jako příznivec, nevylučuji možnost členství

Jmenuji se Vojtěch Vengrin a je mi 16 let. Studuji na Střední škole Emila Kolbena v Rakovníku, v Oboru IT technologie, poté bych rád zamířil na Filozofickou fakultu na politologii.

Mé trvalé bydliště je v Středočeským kraji, konkrétně Lány. Politikou ve světě, ale také i v České republice asi už 14 let. Piráti jsou mi velmi blízcí, a rád bych je viděl růst dále a podal pomocnou ruku. Ve volném čase se učím jazyky, přemýšlím nad sebou a světem, taky sleduji politické dění ve světě.

Rád budu při ruce a s radostí pomohu ve všem co umím a znám, ale vždy se rád něčemu přiučím.

Děkuji.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Vengrin za příspěvky (celkem 4):
Petr.Konecny, Vojtech.Pikal, mattfa2, Samuel.Volpe
Odpovědět

Zpět na „Mladé Pirátstvo“