Novela zákona. o hospodaření energií

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Odpovědět
jzvc
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Re: Novela zákona. o hospodaření energií

Příspěvek od jzvc »

Jakub Sembera píše:
jzvc píše: ... co je kurva komu do toho, jestli si kupujici s prodavajicm dohodne nejaky posouzeni nebo ne ...
"Dobrý den, je ten dům v pořádku ? "
"Na 100 %. To jsem dělal já sám"
"Víte já jsem pekař a moc tomu nerozumím"
"Mě můžete věřit, já to umím. Jsem dělal i tady vedle Frantovi, Pepovi a Lojzovi od vedle" ... nebylo to takhle čistě náhodou za komančů, kde jaký zedník "taky odborník" ;)

BTW Auto nepodléhá technické kontrole při prodeji, ale podléhá technické kontrole po celou dobu jeho provozu, tzn. že "revize" automobilu se musí provést v okamžiku jeho použití. Stejně jako revize "drátů". Pokud si uděláš elektroinstalaci a nikdy se nepřipojíš na rozvod el. energie, což se rovná auto v garáži, pak budiž. V okamžik, kdy rozsvítíš byť jednu žárovku, musíš provést kontrolu technického stavu zařízení, tj revizi elektrorozvodů :)
Chjo ... co je tak strasne nepochopitelneho na jednoduchym principu ... chci neco koupit, nekdo mi udela nabidku, a ja si bud privedu/neprivedu odbornika, ktery posoudi/neposoudi stav veci, ale je to ciste moje vec. A samo, prodavajici muze prohlasit, ze mi takove posouzeni neumozni, a ja to bud akceptuju, nebo ho poslu doprdele, paac cuju podraz.

Auto podleha kontrole v nejakych intervalech - v pripade, ze snim chci jezdit po verejnych komunikacich, a pokud si snim budu jezdit na vlastnim poli, tak zadne kontrole nepodleha.

=> u elektriky je to totez, chces pripojit barak do site = poslu ti revizaka kterej zkoukne, jestli mi to MOJI sit nerozhodi (v realu prijde, sebere prachy a da razitko). Chces si hrat na vlastnim pisecku? Tak si delej co chces. Mimochodem, doporucuju zkouknou na youtube nejaky ty pokusy s VN za pomoci vyrabovanejch MW. Staci to zapojit do 220 a daj se s tim tahat i pulmetrovy oblouky.

2DH: Za par let budes potrebovat psychologickej posudek na to abys moh mit vlastni deti.
Jakub Sembera píše: Zajímavé souvětí, trochu zde pletete jablka, hrušky, broskve a děláte z toho kompot:
1) Osoba kvalifikovaná s vyhláškou 50 elektroinstalaci může provést
2) Revizní technik je taktéž osobou kvalifikovanou a též vlastní vyhlášku 50, z čehož vyplývá, že elektroinstalaci může provést
3) Člověk, který nemá vyhlášku 50 a nemá žádnou potřebnou kvalifikaci je prostě člověk "bez vzdělání" v daném oboru a nemá do elektroinstalace žádné právo zasahovat
Chjo, tak znova, 50tka nema nic spolecneho s odbornosti ani vzdelanim ani kvalifikaci. Sem elektrikar, 50tku aktualne nemam, protoze ji na nic nepotrebuju, ale kdyz ji na neco potrebovat budu (tedy budu chtit nekomu trebas vyfakturovat ten rozvod) tak si ji lusknutim prstu udelam.

A pro tvoji informaci, revizni technik =! muze neco montovat, protoze on tomu vubec nemusi rozumet. Revizak pouze hodnoti, zda jsou ke vsemu spravny papiry, maximalne jeste pak vizuelne zapojeni.

Ad prodluzka - myslis cinskej bazmek za kilo, od kteryho vyhoris vs taky cinskej bazmek za 2kila, do kteryho se aspon muzes podivat abys zjistil jestli tam sou aspon rozumne dimenzovany kontakty? Vzdycky volim variantu 2. Mimochodemm. 1/3 koupenych prodluzek revizi (=promereni ...) !NEPROJDE! - opakovane overeno.
Pokud Vám hoří nemovitost, ohrožujete okolí a to min. nadýcháním škodlivých splodin, nehledě na riziko "přeskočení" požáru a v daný okamžik omezení bezproblémového fungování svých sousedů. Pokud máte rodinu a děti, tak zde snad již není vůbec o čem se bavit.
Pokud ridim auto, tak bezprostredne a v kazdym okamziku ohrozuju svoje okoli, vypoustim nebezpecne splodiny, a muzu kdykoli zabit desitky lidi.
Jakub Sembera

Příspěvek od Jakub Sembera »

@jzvc: Jsem elektrikář, ale nic nemám protože to nepotřebuji, všechno je na lousknutí prstu a revizák kontroluje jen papíry ... to je přesně ono, další "taky odborník". Další debata je myslím bezpředmětná, tímto si své veškeré názory hezky podtrhl. Vzdělání jsi získal na střední škole a ověření máš tak někde z netu co vyčteš, fakt o takový lidi v profesi nestojím a jsem sakra rád, že to funguje jak to funguje ;)
jzvc

Příspěvek od jzvc »

Ano, je videt ze nemas ani paru co 50tka obnasi, ja ji absolvoval nekolikrat.
Jakub Sembera

jzvc píše:Ano, je videt ze nemas ani paru co 50tka obnasi, ja ji absolvoval nekolikrat.
Ano nemám, celý svůj život pracuji ve firmě na výuční list kuchaře a na VN lezu s povolením místní uklízečky :) ... ale je fakt, že lidí je jako sr***k, tak nějakou tu redukci je třeba provést.
Dělejte si tyhle Vaše svobodomyslný pokusy někde na pustině a zatahujte do toho své rodiny a sami sebe, ne jiné.
jzvc

Příspěvek od jzvc »

Ty trpis nejakym mentalnim problemem vid ... celej thread je o tom, ze lidi jako TY chtej lizt lidem do baraku aby si nemohli sami na vlastni riziko delat se svym majetkem co je jim libo!
Jakub Sembera

jj ona taková revize, elektrofikace holostavby či rekonstrukce je spojená s kontrolou daňových dokladů, domovního trezoru, občanského průkazu a očkování psa :lol: :lol:
Petr.Stehlik
Profese: všeuměl
Dal poděkování: 139 poděkování
Dostal poděkování: 354 poděkování

Příspěvek od Petr.Stehlik »

mypower_cz píše:Lze to chapat jako oficialni stanovisko Piratske strany k novele zakona?
Oficiální stanoviska se díky/kvůli přímé demokracii rodí poněkud obtížněji než u SSO, kde ti prostě odepsal Mach a bylo vymalováno.

Zdá se, že i když máme pirátské zásady ve Stanovách a programu, že je pořád někteří neumějí aplikovat na další příklady z běžného života. Proto asi (opravte mě, jestli se mýlím) je v tomto případě zřejmě potřeba zformulovat stanovisko ČPS k tomuto zákonu a nechat ho hlasovat v RV. Výstupem by mohla být nejen "oficiální" odpověď pro MyPower.cz fórum, ale i další nazlobená tiskovka a článeček na webu.
Lukas.Findeis
Člen KS Praha
Profese: běžecký trenér
Dal poděkování: 1424 poděkování
Dostal poděkování: 1375 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Findeis »

Jakub Sembera píše:
mypower_cz píše:V novele zakona se hovori o osobe opravnene provest instalaci zarizeni vyuzivajicich obnovitelnych zdroju energie. Vy tedy s touto novelou a omezenim instalace malych stavebnicovych ostrovnich fotovoltaickych systemu souhlasite a podporujete ji?

Lze to chapat jako oficialni stanovisko Piratske strany k novele zakona?
Ano.
Cože? Jaké stanovisko strany? K takovému vyjádření nemáš mandát. Nevyznám se v předpisech, ale tohle by dost možná mohlo být s nějakým z nich v rozporu.

735 07 66 99, Praha 12

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Nic o oficiálním stanovisku tam není.
Jako uklízečka nejsem pro žádné omezování ostrovů.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10822 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Petr Stehlik píše:Zdá se, že i když máme pirátské zásady ve Stanovách a programu, že je pořád někteří neumějí aplikovat na další příklady z běžného života.
Petre, kontrolni otazka. Absolvoval jsi nekdy zkouzku podle vyhlasky 50, paragraf 6 nebo vyssi? Ptam se proto, ze ze zkusenosti vim, ze nejhorsi "elektrikari" jsou zednici a paradoxne ajtaci bez zkousky.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“