Kdo má pravdu

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
mooph
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: programátor
Dostal poděkování: 22 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdo má pravdu

Příspěvek od mooph »

Přešlápnu. Přešlápnu přes čáru, kterou jsem si sám namaloval. Namaloval jsem si lajnu "nepřikračuj k hodnocení".

Diktátoři jsou různí. Někteří jsou militantní, někteří vraždí vlastní obyvatelstvo, někteří jsou expanzivní. Někteří vládnou odvahou, někteří paranoiou.

Dělí se ale na tři typy:
1) Ty, kteří to ještě neumí.
2) Ty, kteří už to umí.
3) Ty, kteří už to neumí.

Putina nyní můžeme celkem bez problémů zařadit do kategorie 2), bohužel "už to umí". Musí to být (bohužel, tak rád bych jim do toho kecal) Rusové, kteří mu vysvětlí, že nechcou diktátora, praktiky diktátora a diktaturu.

Č

Tito uživatelé poděkovali autorovi mooph za příspěvek:
petrr

Č

petrr
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 27 poděkování

Příspěvek od petrr »

mooph píše: 04 bře 2022, 14:34

Přešlápnu. Přešlápnu přes čáru, kterou jsem si sám namaloval. Namaloval jsem si lajnu "nepřikračuj k hodnocení".

Diktátoři jsou různí. Někteří jsou militantní, někteří vraždí vlastní obyvatelstvo, někteří jsou expanzivní. Někteří vládnou odvahou, někteří paranoiou.

Dělí se ale na tři typy:
1) Ty, kteří to ještě neumí.
2) Ty, kteří už to umí.
3) Ty, kteří už to neumí.

Putina nyní můžeme celkem bez problémů zařadit do kategorie 2), bohužel "už to umí". Musí to být (bohužel, tak rád bych jim do toho kecal) Rusové, kteří mu vysvětlí, že nechcou diktátora, praktiky diktátora a diktaturu.

Č

Co se bavím s kolegy z Ruska nebo Číny, drtivá většina tuto (jejich slovy) “vojenskou operaci, vyprovokovanou US”, podporuje…. Snad mezitím zaberou sankce. Větší strach mám ovšem z toho, že se Evropa nepoučí, Rusko s Ukrajinou se dohodnou na příměří a za pár měsíců se věci vrátí zpátky (více či méně). Je třeba si přiznat, že změkčilý západ prostě zaspal, přičemž svou vini mají i zelení fanatici, kterým vadilo jádro, ale závislost na totalitním Rusku byla OK. Kdyby Putin v zimě utáhl kohouty, tak sociální nepokoje destabilizují Evropu velmi rychle. A jsme zpátky u sluníčkového a idealistického uvažování některých lidí, kteří zapomínají, že narozdíl od genderu a klimatu je v první řadě nutné zachovat mír, který mladá generace považuje za naprostou samozřejmost.

wittgenstein
Profese: existuje
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 146 poděkování

Příspěvek od wittgenstein »

petrr píše: 04 bře 2022, 15:21

Co se bavím s kolegy z Ruska nebo Číny, drtivá většina tuto (jejich slovy) “vojenskou operaci, vyprovokovanou US”, podporuje…. Snad mezitím zaberou sankce. Větší strach mám ovšem z toho, že se Evropa nepoučí, Rusko s Ukrajinou se dohodnou na příměří a za pár měsíců se věci vrátí zpátky (více či méně). Je třeba si přiznat, že změkčilý západ prostě zaspal, přičemž svou vini mají i zelení fanatici, kterým vadilo jádro, ale závislost na totalitním Rusku byla OK. Kdyby Putin v zimě utáhl kohouty, tak sociální nepokoje destabilizují Evropu velmi rychle. A jsme zpátky u sluníčkového a idealistického uvažování některých lidí, kteří zapomínají, že narozdíl od genderu a klimatu je v první řadě nutné zachovat mír, který mladá generace považuje za naprostou samozřejmost.

To se podle mě určitě nestane. Minimálně východní Evropu čekají nové závody ve zbrojení...

Nakonec Vám budou vládnout ti nejméně schopní, protože si to zasloužíte.

petrr

Příspěvek od petrr »

wittgenstein píše: 04 bře 2022, 15:50
petrr píše: 04 bře 2022, 15:21

To se podle mě určitě nestane. Minimálně východní Evropu čekají nové závody ve zbrojení...

Doufejme, že ano.

MirekS
Profese: IT s ekonomickým zaměřením
Dal poděkování: 23 poděkování
Dostal poděkování: 69 poděkování

Příspěvek od MirekS »

Předseda vlády Petr Fiala:

Nežijeme v bezpečném světě a je třeba být silní a připraveni sílu použít.

Je nepravděpodobné, že by ČR vojensky dokázala izolovaně vzdorovat použití ruské vojenské síly. V citátu chybí kontext na blokovou vojenskou obrannou organizaci.

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg:

NATO bude Ukrajinu dále podporovat, nevyhlásí ale nad ní bezletovou zónu, neboť by to vedlo k rozšíření konfliktu za její hranice. Aktivujeme mimořádné obranné plány.

Ministři podle něj diskutovali o posílení stálých jednotek ve východních zemích NATO, ke konečnému rozhodnutí o jejich velikosti či místech působení ale nedospěli.

To něco vypovídá o připravenosti obranné doktríny NATO proti nastíněné ruské doktríně ve výše uvedeném projevu Putina.

Miroslav Štěpánek (alias MirekS)
petrr

Příspěvek od petrr »

MirekS píše: 04 bře 2022, 19:57

Předseda vlády Petr Fiala:

Nežijeme v bezpečném světě a je třeba být silní a připraveni sílu použít.

Je nepravděpodobné, že by ČR vojensky dokázala izolovaně vzdorovat použití ruské vojenské síly. V citátu chybí kontext na blokovou vojenskou obrannou organizaci.

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg:

NATO bude Ukrajinu dále podporovat, nevyhlásí ale nad ní bezletovou zónu, neboť by to vedlo k rozšíření konfliktu za její hranice. Aktivujeme mimořádné obranné plány.

Ministři podle něj diskutovali o posílení stálých jednotek ve východních zemích NATO, ke konečnému rozhodnutí o jejich velikosti či místech působení ale nedospěli.

To něco vypovídá o připravenosti obranné doktríny NATO proti nastíněné ruské doktríně ve výše uvedeném projevu Putina.

U NATO je jeden problém - napadenému členovi jsou ostatní povinni pomoci, nikoli však nutně vojensky. Jak řekl s nadsázkou Cyril Svoboda - i vysláni modlitby splní závazek.
Jistě, naše armáda sama o sobě by neměla šanci, ale zcela sama by snad nestála. Každopádně toto jsou skutečné problémy, a snad to některým aktivistům trochu dodá perspektivy.

mooph
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooph »

Problém se neustále vyvíjí a s ním se vyvíjí portfolio statementů, které jsem ochotný napsat:

Z hlediska NATO by pro nás (NATO) bylo případné kompletní dobití Ukrajiny strategickou katastrofou, protože Ruská Federace by získala obrovskou převahu svých sil co do morálky a zkušeností s operováním na nepřátelském území. Ukrajina je velká a silná země, s Ruskem (a případně dobitou Ukrajinou) sousedí i mnohem slabší členové NATO. Proto jsem odpůrcem appeacementu a hraní si na mír, když pár km odsud žádný není…

Č

mooph
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooph »

Abych jen bezobsažně neřečnil:

Mám zprávy, že na straně Ukrajiny bojují lidé, kteří z Ukrajiny nejsou, je snad jasný že jim hafo fandim!
Vypli Rusko! Desítky až stovky firem zrušily pobočky v Rusku, jsou zablokované účty Rusů nejrůznějšího typu, konfiskován ruský majetek.
Na Roumingu sem četl skvělý vtip o neschopnosti Cara Putina.
Kremlin.ru stále nejede…

Č

Č

Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 707 poděkování
Dostal poděkování: 759 poděkování

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

Abychom se nedivili, až Putler povolá do zbraně i děti:
https://informnapalm.org/cz/junarmija-r ... ove-valky/

Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
mooph
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooph »

Objevilo se vyjádření, že Rusko považuje uvalení sankcí za vyhlášení války. Jsme ve válce, všichni, ať se nám to líbí, nebo ne.

Č

Č

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“