daled píše: ↑16 říj 2021, 14:51Píši to po třetí a naposledy, koalice není politická strana ani hnutí a nemá právní subjektivitu! V žádném případě nemůže přímo vzniknout koaliční klub protože to odstavec 1 prostě neumožňuje. Jediný způsob jak by šlo koaliční klub vytvořit by bylo sloučení dvou a více před tím vzniklých klubů. Podle vašeho výkladu by tedy museli poslanci volebních koalic zůstat celé volební období bez poslaneckých klubů (odstavec 2 nelze použít, protože se týká poslanců kteří změnily, nebo opustili stranu, za kterou byli zvoleni). A jelikož je dopad takovéhoto výkladu naprosto absurdní, jsem si vcelku jist, že jej žádný soud nepřijme.
Na závěr bych chtěl jen podotknout že utvoření separátních klubů nezpochybňuje žádná strana a mezi právníky pouze nechvalně proslulí doktoři Koudelka a Hassenkopf...
Pokud dobře chápu, jsme již ve sporu pouze u původního tvrzení A, tedy že ve volebním zákoně se o samostatně kandidující straně nehovoří.
V B jste mi dal za pravdu a v C|D jsme nikdy ve sporu nebyli.
Poslal jsem minule citát volebního zákona, který rozlišuje mezi samostatnou kandidátkou a koaliční kandidátkou. Z toho podle mne plyne zcela jednoznačně rozlišení, co je samostatně kandidující strana a co ne.
Byli podle vás Piráti samostatně kandidující stranou, aby měli nárok na poslanecký klub 3+ podle odstavce tento samostatnou kandidaturou podmiňující?
Proč řešíte právníky? Ten text je přeci jednoznačný, proč by měl být jeho význam nějakým právníkem přežvýkán do opačného významu?
A když už: kteří právníci konkrétně uvedli, že vytvoření pirátského klubu za těchto podmínek je v souladu s tím zákonem?