Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Petr Jurik
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od Petr Jurik »

@Jaroslav.Nemec,

to by znamenalo, ze VR je jen takova sarada pro lidi a stejne uz je predem rozhodnuto.
Adam.Jaros
Příznivec Pirátů – Praha
Profese: Teoretický alchymista
Dal poděkování: 738 poděkování
Dostal poděkování: 868 poděkování

Příspěvek od Adam.Jaros »

Dan.Lestina píše: 21 říj 2019, 00:31
Jsme strana, která, myslím, chtěla dbát na moderní, příjemné pracovní prostředí. A to nespočívá podle mě v tom, že v kanclíku jsou džusíky k odběru, ale taky v nějaké základní úrovni mezilidské komunikace na pracovišti. Myslím, že je možná trochu manažerské selhání a ne standard, když na sebe lidi křičí nebo si posílají přes maily tohle.
Jo, jen tohle byl zřejmě email, který šel ven omylem, zandávání na kolegyni, se kterou měla zrovna Míša spor, v emailu partnerovi. To považuju za vcelku lidské.
Já bych s tou lidskostí byl opatrnej. Je velkej rozdíl mezi "moje kolegyně je kráva" a "moje kolegyně je kráva, drahý příteli, prosím pěkně, běž jí šlápnout na krk". V kontextu ostatních věcí tam cítím spíš to druhé.
Vit.Fux
Profese: Programátor
Dal poděkování: 3335 poděkování
Dostal poděkování: 751 poděkování

Příspěvek od Vit.Fux »

Mám docela pocit, že podhoubí tohohle problému je dost podobné s tím proč se pravidelně objevují hejty a kopance do RP nebo minimálně do Jakuba Michálka OFFTOPICkterý mě osobně svojí arogancí a ochotou ignorovat argumenty stylem "to je KAMPÁÁÁÁŇ!" nebetyčně sere a proč nemizí podezřívavost vůči Pragocentričnosti.

Kmenovost je problém. Mít kmen je super kvůli spoustě věcem, ale ona by se příslušnost ke stejnému kmeni měla považovat za střet zájmů. Tím hůř když jde o partnerské vztahy.

S tímhle, s touhle náladou, bysme měli začít něco dělat včas, protože zatím je to ve stavu "dělají chyby, ale jsou naši, a tak nějak věříme, že ty chyby nejsou záměrné", ale když to bude pokračovat, tak se nálada změní na "ti zmrdi se snaží zase něco vytunelovat" OFFTOPICcož se už u některých stalo. Zpětná kontrola musí být v každém případě, ale stav paranoie není dobrý pro plánování a spolupráci.
Imho tohle je věc vnitrostranické politiky, kterou by mělo moderovat RP, které ale minimálně v mých očích aktuálně funguje spíš jako součást mediálního odboru a poslaneckého klubu a nevěřím moc, že se bude dostatečně angažovat, už kvůli emočnímu střetu zájmů JM.

Napadá vás nějaký nějaký způsob jak z toho/do toho, aby jsme si tady jen neposteskli, nevylili si srdíčko a nezůstalo to při starém jen trochu podezřívavějším?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vit.Fux za příspěvky (celkem 8):
Vaclav.Fortik, Pavel.Moravec, Dan.Lestina, Petr.Vileta, Josef.Kadlecek, Libor.Adamek, anon539, Zbynek.Konvicka
Antonino.Milicia
Komunální zastupitel/ka
Profese: Strategie, projekty, rozvoj
Dal poděkování: 869 poděkování
Dostal poděkování: 1193 poděkování

Příspěvek od Antonino.Milicia »

David.Wagner píše: 20 říj 2019, 15:48
Já ti nevím. Nemám informaci ani odvahu se vyjadřovat o situaci v Praze. Nemám ani informace a důvody rozporovat, co jsi napsal. A nepíšu to, abych tu hájil MK ani JM. Prvně jmenovanou jsem ani nikdy neviděl a asi chápu antipatie vůči JM a nebudu ho hájit v jeho způsobu práce s lidmi. Ber to tedy prosím tak, že obecně reaguji, když mám pocit, že vidím nespravedlnost. Na fóru to není poprvé, co se pletu do věcí, které mne nepálí, a pak to schytám, ale asi mám hypertrofované vnímaní nespravedlnosti a puzení se zastávat "slabšího", byť s ním nemusím názorově souznít (a mohu věc i špatně pochopit a mýlit se). Jsem si vědom i toho, kolik "lajků" jsi dostal a tedy, že mluvíš z duše mnoha dalších lidí a že patrně na popsaném příběhu MS+JM něco může být. Jsem si také vědom Tvé antipatie k mé osobě. Ani to není důvod, proč bych Ti chtěl oponovat. Ostatně já Ti ani nebudu oponovat, jen chci vyjádřit určité rozpaky a předat pohled zvenku někým situací nezatíženým.

Toto vlákno se jmenuje: "Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)". Přemýšlím, jak a proč se to přihodilo, že jsem teď četl propracovanou studii toho, jak hrozná je MK a JM a vnímám to s ohledem na předmět vlákna jako OT. Také se mi nezdá fér se zde pouštět v ne přímo souvisejících věcech do lidí, kteří jsou teď oslabeni kauzou (do jaké míry si za to mohou sami, nevím, neposuzuji, nesoudím). Už vůbec nesdílím myšlenku, že by se měla konspirativním způsobem publikovat osobní komunikace mezi partnery (legální povahy). To je pro mne nepochopitelné. Představuji si také, jak se mohly dostat ven maily mezi MK a JM, které Ti oni asi neposlali. Napadají ne dva způsoby: buď omylem typu "odpovědět všem", v horším případ sledováním korespondence Pirátů někým, kdo má k tomu prostředky. Tak či tak, publikování takto emoční komunikace asi neprospívá klimatu ve straně a mezilidským vztahům. Pokud by si všichni říkali a zveřejňovali, co si o sobě někdy myslí, tak by asi spolu nemohli spolupracovat. Nerozumím tedy spoustě věci a logicky se mi pak klade na mysl otázka cui bono, jestli je to dělostřelecká příprava před nějakou událostí nebo co. Možná se ale jen snažíš upozornit na hlubší problémy v Praze, do kterých já vůbec nevidím.

PS: (nevztahuj následující prosím k sobě) Zahleděnost do sebe a arogance moci je jedno z největších rizik, které u Pirátů vidím. Bohužel ale neodvratně časem přijdou i první skutečně korupční kauzy a další nové starosti. Boj o 50% je hezká idealistický sen. Mnohem naléhavější by měla být starost o těch 15%, které nejsou samozřejmostí, a vůbec o udržení čistoty strany, která bude čelit pokušení různých příležitostmi a velkých výzev. Ostatně zmíněná arogance moci často začíná upřímnou snahou dělat dobré věci, akorát v tom čím dál více začnou překážet ostatní lidé.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Antonino.Milicia za příspěvky (celkem 5):
Vaclav.Fortik, Josef.Kadlecek, Iveta.Lysonkova, Jiri.Koudelka, Skalmandril

"Tatínek je pirát, ale ten hodný pirát." (Mikeš, 4yo)
Odvaha dělat, co je správné.
Rozhodneš-li se zničit bližního svého, poneseš odpovědnost za důsledky, které to něj bude mít.

Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11520 poděkování
Dostal poděkování: 6591 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Vit.Jurasek píše: 21 říj 2019, 09:41
Tak ono se teď bude volit do různých funkcích, myslím, že je to nejlepší způsob, jak některé věci zohlednit. Tam vidím šanci, aby se některé věci změnili.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 2):
Viktor.Derka, Dan.Lestina

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Adam.Vyplel
Člen KS Jihomoravský kraj
Profese: vodopohodář
Dal poděkování: 103 poděkování
Dostal poděkování: 235 poděkování

Příspěvek od Adam.Vyplel »

Vit.Jurasek píše: 21 říj 2019, 09:41 ....
Napadá vás nějaký nějaký způsob jak z toho/do toho, aby jsme si tady jen neposteskli, nevylili si srdíčko a nezůstalo to při starém jen trochu podezřívavějším?
Já bych si v první řadě strašně rád vyslechnul nějaké ofiko vyjádření ke skutečnostem ze strany RP nebo aspoň jeho členů, cokoliv. Zatím, pokud nepočítám FB, se nic takového nestalo. Vyjádření Jakuba k aktuální kauze v Pirátských listech v tomto případě nereflektuje celkové působení na magistrátu, čili bych očekával, že se vyjádří i k tomuto a zda to považuje za závažné tak, jak to považuje očividně CF.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Vyplel za příspěvky (celkem 7):
Viktor.Derka, Lukas.Dolezal, Pavel.Moravec, Jakub.Dedek, Rostislav.Reha, anon539, Radek.Simkanic
Mikulas.Ferjencik
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3352 poděkování
Dostal poděkování: 6235 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

David.Wagner píše: 20 říj 2019, 15:48 ...
Přijde mi extrémně nešťastné kritizovat špatnou úroveň vnitrostranické komunikace a současně zveřejňovat zprávy, které mohou mezilidské vztahy v Pirátské straně akorát zhoršit. Myslím si, že elementární loajalita ke kolegům by měla být také součástí naší vnitřní politické kultury.

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

Viktor.Derka
Profese: Právník
Dal poděkování: 458 poděkování
Dostal poděkování: 1340 poděkování

Příspěvek od Viktor.Derka »

Antonino píše: 21 říj 2019, 09:42
David.Wagner píše: 20 říj 2019, 15:48
Toto vlákno se jmenuje: "Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)". Přemýšlím, jak a proč se to přihodilo, že jsem teď četl propracovanou studii toho, jak hrozná je MK a JM a vnímám to s ohledem na předmět vlákna jako OT.
S tímto úplně moc nesouhlasím. Kauza je celou dobu o tom, jak působíme navenek a zdá se skutečně chováme, jak deklarujeme, že se chováme. David jen vzal další příklady, kdy standardní postup dle našich vnitřních pravidel byl z nějakých pragmatických důvodů obejit (což dále pak rozvinul J. Němec, na okraj dodávám, že tvrzená manipulace s body ve výběrovém řízení už není žádná sranda, protože potom si vůbec na výběrová řízení nemusíme hrát, když jsou neprůkazná).

Problémem není jen ta aktuální kauza s Tenzerem - problémem je, že již setrvale jsou ze strany JM jakékoliv výtky odpálkovávány tím, že se jedná o kampaň nevím kterého média, čímž se začínáme připodobňovat tradičním stranám, které taky mají často problémy řešit své vnitřní problémy podobného typu, což je něco, kam IMHO sklouznout moc nechceme.
Naposledy upravil(a) Viktor.Derka dne 21 říj 2019, 11:22, celkem upraveno 1 x.
Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Profese: studentka práv
Dal poděkování: 266 poděkování
Dostal poděkování: 625 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katerina.Stojanova »

Mikulas.Ferjencik píše: 21 říj 2019, 10:53
Přijde mi extrémně nešťastné kritizovat špatnou úroveň vnitrostranické komunikace a současně zveřejňovat zprávy, které mohou mezilidské vztahy v Pirátské straně akorát zhoršit. Myslím si, že elementární loajalita ke kolegům by měla být také součástí naší vnitřní politické kultury.
Přesně tohle pojetí "kolegiální loajality" je jedním z faktorů, který významnou měrou přispívají na vyhnívání problémů. To, že se za naším složením na Magistrátu táhnou kauzy podobnýho typu, se CF dozvídá až v momentě, kdy problém nabere na neudržitelnosti a díky médiím vybouchne do éteru.

Nepřijde mi ani nejmenším v pořádku, aby předsedkyně magistrátního pirátskýho klubu po kliknutí na "reply all" nazývala vedoucí PO stylem "zas**ná p**a", nepřijde mi fér, aby svého dosahovala skrze nátlak ze strany svého vysoce postaveného partnera. Kde to jsme? Opravdu jsou přípustný nějaký další diskuzní konstrukce? Namísto toho, abychom řešili, jestli máme reálný zájem o lidi s takovou kulturou na takové funkci, zabýváme se tím, jestli je vůbec košér, že se okolnosti vytáhly na povrch, ve snaze problémy řešit. *facepalm*
Naposledy upravil(a) Katerina.Stojanova dne 21 říj 2019, 12:48, celkem upraveno 1 x.

Kateřina Stojanová
-
Předsedkyně Mladého Pirátstva, místopředsedkyně MS Litoměřicko
Zastupitelka Ústeckého kraje v politickém důchodu

David.Wagner
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 348 poděkování
Dostal poděkování: 3856 poděkování

Příspěvek od David.Wagner »

Mikulas.Ferjencik píše: 21 říj 2019, 10:53
Ta zpráva je důkaz, že místopředseda vynáší informace za partnerkou - a tak nějak všichni, kterých se týká jí měli, tak si nejsem úplně jist co to může zhoršit. To, že se to dozví i někdo mimo adresátů? Ale simtě. To, jaký používá jazyk o normálních a nenormálních lidech je taky jenom jenom pokračování jazyka "vapíků" OFFTOPIC(virtuálně aktivních Pirátů, který stojí za mnohým zlem ve straně - mimochodem, tenhle pojem taky rád používáš), "lůzrů co se spojili proti Praze" a podobných hitů.

A já právě taky věřím, že elementární loajalita ke kolegům je podstatná. Proto mě velmi irituje, když se někdo snaží úmyslně manipulovat svými kolegy a dostávali se ke straně jenom velmi posunuté zprávy. Jestli ti přijde jako větší problém zveřejnit, že někdo někoho označil jak označil tak se mi to zdá trochu mrzutý.

Podporuji myšlenky.

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“