Nenapsali o nás
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Ivo.Vasicek
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: manažer
- Dal poděkování: 2653 poděkování
- Dostal poděkování: 2908 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nenapsali o nás
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvky (celkem 2):
- Filip.Krska, Pavel.Moravec
- Adam.Zabransky
- Krajský zastupitel
- Profese: politik, vystudovaný právník
- Dal poděkování: 473 poděkování
- Dostal poděkování: 1156 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mám Piráty rád. Přinášejí do politiky témata, která jsou a budou pro mou generaci strašně důležitá, daleko více než výše daně z příjmu. Sdílení výsledků duševní tvorby a informací. Ochrana soukromí. Budoucnost práce a příjmové nerovnosti v digitálním světě, kde "vítěz bere vše". Prostě celé to Pirátské kolo (http://falkvinge.net/files/2012/manual/ ... -11-10.pdf), které je základem jejich ideologie. Tomu se u nás uspokojivě nevěnuje žádná jiná strana. Proto Piráti mezi mladými lidmi rychle rostou, hlas pro ně už není jen recesí.
Vidím v Pirátech moderní verzi tradičních liberálních stran typu ODA či FDP. Bohužel se tak ale zatím nevidí oni sami. Ve Švédsku Piráti tíhnou téměř k libertariánství, v Německu jsou zas levicovější než cokoliv vyjma Die Linke. Čeští Piráti v tom nemají moc jasno. Začínali spíše u Švédů, ale vliv Němců a celkové české trendy je posouvá doleva. Navíc přes celkovou profesionalizaci stále nemají nikoho, kdo by opravdu rozuměl ekonomii. Názory Ivo Vašíčka, který jim ekonomický program formuluje, jsou tak mimo mísu, že snad ani Tomio Okamura by nebyl horší.
Dostat se letos do Sněmovny by proto bylo pro Piráty větší pohromou než pro Česko. Za těch pár let se z nuly a bez peněz dostali úžasně daleko. Ale na můj hlas si ještě musí počkat, minimálně do evropských voleb. Těch 300 korun za hlas jim raději pošlu na účet.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Zabransky za příspěvky (celkem 4):
- Janek.Wagner, Filip.Krska, marshmallow, Petr.Vileta
Pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu, vystudovaný právník, bojovník za ochranu zvířat a efektivní altruista.
FB: https://www.facebook.com/piratzabransky Twitter: https://twitter.com/adamzabransky
- Ivo.Vasicek
- Profese: manažer
- Dal poděkování: 2653 poděkování
- Dostal poděkování: 2908 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Odsudek bez argumentů.Adam Zabransky píše:David Antoš:Mám Piráty rád. Přinášejí do politiky témata, která jsou a budou pro mou generaci strašně důležitá, daleko více než výše daně z příjmu. Sdílení výsledků duševní tvorby a informací. Ochrana soukromí. Budoucnost práce a příjmové nerovnosti v digitálním světě, kde "vítěz bere vše". Prostě celé to Pirátské kolo (http://falkvinge.net/files/2012/manual/ ... -11-10.pdf), které je základem jejich ideologie. Tomu se u nás uspokojivě nevěnuje žádná jiná strana. Proto Piráti mezi mladými lidmi rychle rostou, hlas pro ně už není jen recesí.
Vidím v Pirátech moderní verzi tradičních liberálních stran typu ODA či FDP. Bohužel se tak ale zatím nevidí oni sami. Ve Švédsku Piráti tíhnou téměř k libertariánství, v Německu jsou zas levicovější než cokoliv vyjma Die Linke. Čeští Piráti v tom nemají moc jasno. Začínali spíše u Švédů, ale vliv Němců a celkové české trendy je posouvá doleva. Navíc přes celkovou profesionalizaci stále nemají nikoho, kdo by opravdu rozuměl ekonomii. Názory Ivo Vašíčka, který jim ekonomický program formuluje, jsou tak mimo mísu, že snad ani Tomio Okamura by nebyl horší.
Dostat se letos do Sněmovny by proto bylo pro Piráty větší pohromou než pro Česko. Za těch pár let se z nuly a bez peněz dostali úžasně daleko. Ale na můj hlas si ještě musí počkat, minimálně do evropských voleb. Těch 300 korun za hlas jim raději pošlu na účet.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvky (celkem 3):
- Janek.Wagner, Pavel.Moravec, Milan.Muller
- Dalibor.Zahora
- Profese: zakládající člen
- Dal poděkování: 11325 poděkování
- Dostal poděkování: 6503 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Antoš je sice vystudovaný ekonom, ale zrovna frekventantů české ekonomie zásadní změnu či zcela jiný přistup k problému skutečně nečekám a docela chápu, že je názory Iva právem děsí

Konečně tohle pro srovnání:
Na pondělní debatě pořádané Deníkem Referendum na téma Politické strany a občanská společnost vystoupil spolu s jihomoravskými lídry ČSSD a TOP 09 i tahoun zdejší kandidátky Pirátů, jejich místopředseda Ivo Vašíček.
Jeho diskusní příspěvky týkající se zejména ekonomické situace měly nejen nepopiratelné formální kouzlo, ale především pronikavost, s jakou se zde běžně nesetkáme. Vašíčkovy úvahy o proměnách povahy práce v souvislosti s prudce vzrůstající produktivitou strojové výroby, která prostor pro klasicky pojatá zaměstnání zásadně zužuje, ústily v nutnost debaty o reorganizaci času, jež se vedou v nejprogresivnějších sociálně a ekologicky laděných ekonomických kruzích, například v okruhu New Economics Foundation.
http://denikreferendum.cz/clanek/16579- ... -dohromady
Že je Janeček v lepším případě magor, od kterého je lepší se držet co nejdál, sem píšu od záčatku, co se tady začal probírat.Ivo Vasicek píše:Janeček nás ignoruje, i když řeší Změnu.http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/k ... emid=21344

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 5):
- Had_CB, Mikulas.Ferjencik, Jakub, Filip.Krska, Ivo.Vasicek
zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz
- Pavel.Moravec
- Profese: IT
- Dal poděkování: 4228 poděkování
- Dostal poděkování: 2664 poděkování
Už jsem mu na Twitteru napsal - fond proti korupci sice má, ale stranu s nejlepším protikorupčním programem ignorujeIvo Vasicek píše:Janeček nás ignoruje, i když řeší Změnu.http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/k ... emid=21344

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Moravec za příspěvky (celkem 2):
- Filip.Krska, Ivo.Vasicek
Bývalý správce @PiratiJMK i @PiratePartyCZ, bývalý člen KK, bývalý člen.
- Had_CB
- Profese: A/P
- Dal poděkování: 43 poděkování
- Dostal poděkování: 57 poděkování
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Had_CB za příspěvky (celkem 3):
- Vaclav.Malek, Pavel.Moravec, Filip.Krska
Jsem ďáblův advokát, demagog v žoldu objektivity, sjednotitel dvojích metrů, odpískávač argumentačních faulů. Krmič koček.
A jsem natvrdlej, takže některé zjevné pravdy mi nedojdou, pokud nejsou vysvětleny pomalu, srozumitelně a s uvedením souvislostí.
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak já jsem také vyděšenýDalibor Zahora píše:Antoš je sice vystudovaný ekonom, ale zrovna frekventantů české ekonomie zásadní změnu či zcela jiný přistup k problému skutečně nečekám a docela chápu, že je názory Iva právem děsí![]()

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
- Jaroslav.Nemec
- Komunální zastupitel/ka
- Profese: výtvarník
- Dal poděkování: 653 poděkování
- Dostal poděkování: 704 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/media- ... do-finale/
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaroslav.Nemec za příspěvky (celkem 2):
- Filip.Krska, Mikulas.Ferjencik
výtvarník, kurátor architektonických výstav
http://jarnemec.cz
- Martin.Kucera
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 561 poděkování
- Dostal poděkování: 12523 poděkování
(textový přepis grafu)
- Jen žádné experimenty
- TOP 09
Jsem pravicový/á volič/ka a zbožňuji knížete Karla Schwarzenberga - ODS
Pravidelně každé volby volím "modré". Nechci, aby úplně zmizeli z mapy, ale budu kroužkovat - KSČM
Komunisty volím nepřetržitě, před rokem 1989 bylo nejlíp, nevěřím novým stranám.
- TOP 09
- Chce to trochu změny
- KDU-ČSL
Velké pravicové strany zklamaly. Chci, aby se po karanténě vrátila tradiční strana. - SZ
Jsem liberál/ka, pravdoláskař/ka. Nesnáším populismus, především chci slušnost v politice. - ČSSD
Po sedmi letech pravice u moci chci levicovou vládu. Tradiční a silnou, která má šanci sestavit vládu.
- KDU-ČSL
- Úplně jinak, celé rozstřelit
- ANO
Chce to prostě změnu, ale zas ne extrémní. Miliardář Babiš je pro mě východisko z nouze, byť obtížné. - ÚSVIT
Jsem naštvaný/á na všechno. Chci silného vůdce, který se všemi zamete. - SPOZ
Volím levicově, ale komunisté mi nesedí a ČSSD je moc slabá. Uznávám autoritu Miloše Zemana.
- ANO
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 2):
- Filip.Krska, Pavel.Moravec
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová
- Martin.Kucera
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 561 poděkování
- Dostal poděkování: 12523 poděkování
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 008&type=1
(Prý jde jen o ilustrační foto.)
To je na další žalobu, ne?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 2):
- Pavel.Moravec, Filip.Krska
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová