to by me zajimalo kdo si bere hypoteku jen na cca 30% z ceny bytu (to levnejsi v praze). kdyby alspon tyhle hlouposti nemaskovali podporou mladych

Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.
Já jsem se kdysi zabýval odpovědností za autorská práva a na jejím základě jsem chtěl dovodit politickou, nikoliv právní povahu autorského práva. Nakonec jsem dospěl k tomu, že skutečně určitá odpovědnost za kreace tu vždy zůstane, například deliktní odpovědnost za pomluvu, některé zákonem zakázané věci (popírání právní rovnosti občanů, šíření poplašné zprávy, atd.), takže jsem to raději upustil. Šlo mi tehdy o to, ukázat, že odpovědnost za škodu typická pro hmotné objekty (například pokousání způsobené mým psem) nemá u autorského práva oblibu, například ušlý zisk, o který přijde školák tím, že zakrní kvůli hraní počítačových her, epileptický záchvat atd nebo ad absurdum omezení způsobilosti k právním úkonům až smrt. Tyto škody lze narozdíl od věcí smluvně vyloučit (nebo se tak aspoň děje).next_ghost píše:Copyright Dichotomy
Zajímavý pohled na autorská práva, který by stál za překlad a vystavení na nějakém viditelném místě. "Opakem práva je odpovědnost."
Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.
To jsi ten můj pokus o stručné shrnutí článku špatně pochopil. Odkazovaný článek je o tom, že opakem práva vlastnit tvorbu není absence tohoto práva, ale povinnost tvořit výměnou za přístup k tvorbě ostatních. A že v současnosti taková povinnost existuje v morální rovině ve vědeckých a open source komunitách.Jakub Michalek píše:Já jsem se kdysi zabýval odpovědností za autorská práva a na jejím základě jsem chtěl dovodit politickou, nikoliv právní povahu autorského práva. Nakonec jsem dospěl k tomu, že skutečně určitá odpovědnost za kreace tu vždy zůstane, například deliktní odpovědnost za pomluvu, některé zákonem zakázané věci (popírání právní rovnosti občanů, šíření poplašné zprávy, atd.), takže jsem to raději upustil. Šlo mi tehdy o to, ukázat, že odpovědnost za škodu typická pro hmotné objekty (například pokousání způsobené mým psem) nemá u autorského práva oblibu, například ušlý zisk, o který přijde školák tím, že zakrní kvůli hraní počítačových her, epileptický záchvat atd nebo ad absurdum omezení způsobilosti k právním úkonům až smrt. Tyto škody lze narozdíl od věcí smluvně vyloučit (nebo se tak aspoň děje).
Stopuji zásadně v županu.
Pište mi na email jan.podhajsky@pirati.cz ; https://lide.pirati.cz/profil/2811/
Sem pirát i bez předpicu.
Mě se líbí, jak v tý diskuzi Yeti argumentuje, že když budou lidi nucený k tvorbě, tak jak se děje v akademii (o kterou autor argumentaci opirá), tak z tvůrců polezou ještě větší sračky, tak jak je v akademii obvyklý.next_ghost píše:Copyright Dichotomy
Zajímavý pohled na autorská práva, který by stál za překlad a vystavení na nějakém viditelném místě. "Opakem práva je odpovědnost."
Stopuji zásadně v županu.
Pište mi na email jan.podhajsky@pirati.cz ; https://lide.pirati.cz/profil/2811/
Sem pirát i bez předpicu.
člen KS Jihomoravský kraj, zakládající člen
v praze by to asi chtelo koalici proti ODSCSSDJaroslav Kucera píše:Ty ***** z ODS jsou takový *****! *
http://hn.ihned.cz/c1-39980100-ods-ma-t ... ale-strany
* Za hvězdičky si dosaďte libovolná vhodná sprostá slova...
Tak se ty volby napadnou u ústavního soudu. Ústavní soud už v minulosti rozhodl, že už hranice 5% pro postup ve volbách je na hraně a cokoliv vyššího by bylo nepřijatelné. Proto podobné umělé pokusy o zvýšení potřebného počtu hlasů na mandát musí prohlásit za protiústavní.Jaroslav Kucera píše:Ty ***** z ODS jsou takový *****! *
http://hn.ihned.cz/c1-39980100-ods-ma-t ... ale-strany
* Za hvězdičky si dosaďte libovolná vhodná sprostá slova...