Funguje pirátské fórum dobře?

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

ypsilonx
Příznivec Pirátů – Zlínský kraj
Profese: kontrola kvality, networker
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 121 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Funguje pirátské fórum dobře?

Příspěvek od ypsilonx »

petrhor píše: 26 led 2022, 20:55

Díky Petře za snahu pomoct. Po dnešní schůzi už jsem členem těchto skupin, ale nic moc se nezměnilo, zato to otevřelo otázku registrované příznivectví, které je taky dost komplikované a rozhodně ne uživatelsky srozumitelné. Myslel jsem si, že jsem registrovaným, ověřeným členem, ale nebyl jsem. Zpět ke skupinám, teď tedy to, co je pod místním sdružením můžu i přispívat, ale to co je pod krajem ne. Příjde mi to zbytečně věnované úsilí, ono si to nějak sedne.

Petr.Vileta píše: 26 led 2022, 14:56
petrhor píše: 26 led 2022, 14:38

Osobní pokusy než jsem nad fórem zlomil hůl - obeslal jsem asi 4 lidi se snahou mít možnost psát příspěvky do regionálních skupin a možnost tak také sledovat, co děje. Marně, byť nemužu říct, že by chyběla ochota. Pak jsem podle návodu zadal požadavek někde přes profil (super tam vyhledávat v tom milionu skupin - zkuste si to pak představit třeba na mobilu ;-) a neděje se nic, a protože uplynul asi měsíc, tak se ani nic dít nebude. Na všech funkčních platformách, které znám, je to otázka jednoho tlačítka na skupině, která mě zajímá a nejpozději do druhého dne, je požadavek vyřízen a uživatel informován včetně upozornění.

Jenže ty nejsi RegP (registrovaný příznivec) a to může být důvodem, proč se do tebou vybrané skupiny nemůžeš dostat. Každá ze skupin opravňuje ke vstupu do vybraných částí fóra. Někam mohou pouze členové, jinam mohou členové a RegP, zase jinam mohou členové a RegP psát a ostatní jen číst. Která konkrétní skupina tě zajímá?

Místo vylévání si srdíčka bych poprosil abys Petře napsal nebo si popovídal se svým koordinátorem z dané PMS ve které si registrován jako příznivec aby ti ukázal a řekl co a jak - já jsem taky tápal, ale protože disponuji komunikačním minimem, tak jsem se ozval a bylo mi vše vysvětleno a objasněno - jsem tam kde potřebuji být a nejsem tam kde nepotřebuji.
jinak je rozdíl skupina "Regp Zlínský kraj" a "Regp Zlín" -> tohle je třeba příklad u mě... v "Regp Zlín" nepotřebuji být...

Mějme se prostě rádi! :fet:
Profesní profil na LinkedIn

petrhor
Příznivec Pirátů – Olomoucký kraj
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od petrhor »

ypsilonx píše: 26 led 2022, 22:29

Díky Petře za snahu pomoct. Po dnešní schůzi už jsem členem těchto skupin, ale nic moc se nezměnilo, zato to otevřelo otázku registrované příznivectví, které je taky dost komplikované a rozhodně ne uživatelsky srozumitelné. Myslel jsem si, že jsem registrovaným, ověřeným členem, ale nebyl jsem. Zpět ke skupinám, teď tedy to, co je pod místním sdružením můžu i přispívat, ale to co je pod krajem ne. Příjde mi to zbytečně věnované úsilí, ono si to nějak sedne.

Petr.Vileta píše: 26 led 2022, 14:56

Jenže ty nejsi RegP (registrovaný příznivec) a to může být důvodem, proč se do tebou vybrané skupiny nemůžeš dostat. Každá ze skupin opravňuje ke vstupu do vybraných částí fóra. Někam mohou pouze členové, jinam mohou členové a RegP, zase jinam mohou členové a RegP psát a ostatní jen číst. Která konkrétní skupina tě zajímá?

Místo vylévání si srdíčka bych poprosil abys Petře napsal nebo si popovídal se svým koordinátorem z dané PMS ve které si registrován jako příznivec aby ti ukázal a řekl co a jak - já jsem taky tápal, ale protože disponuji komunikačním minimem, tak jsem se ozval a bylo mi vše vysvětleno a objasněno - jsem tam kde potřebuji být a nejsem tam kde nepotřebuji.
jinak je rozdíl skupina "Regp Zlínský kraj" a "Regp Zlín" -> tohle je třeba příklad u mě... v "Regp Zlín" nepotřebuji být...

Milý ypsilonxi, to jsem samozřejmě udělal, detaily mohou být vynechány. Míjíme podstatu - software tu má být pro lidi a ne obráceně. Pálím čas na téhle diskusi proto, že chovám mikroskopickou naději, že změna (v přístupu k software) je možná.

zákony jsou doporučení, hodnoty si nosíme v sobě

ypsilonx
Příznivec Pirátů – Zlínský kraj
Profese: kontrola kvality, networker
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 121 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ypsilonx »

petrhor píše: 31 led 2022, 13:10
ypsilonx píše: 26 led 2022, 22:29

...

...

Milý ypsilonxi, to jsem samozřejmě udělal, detaily mohou být vynechány. Míjíme podstatu - software tu má být pro lidi a ne obráceně. Pálím čas na téhle diskusi proto, že chovám mikroskopickou naději, že změna (v přístupu k software) je možná.

Nijak nerozporuji to, že je třeba přejít na něco novějšího a lepšího a uživatelsky přijatelnějšího... nicméně v takové podobě jaké to je dneska je třeba se trochu edukovat a nechat si pomoci od členů co tu jsou i delší dobu než já samotný...
Nicméně i dneska sleduji to, že moc Pirátských diskuzí se děje i jinde a ne zde.

Mějme se prostě rádi! :fet:
Profesní profil na LinkedIn

anonym51641
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 87 poděkování
Dostal poděkování: 73 poděkování

dost bylo Vilety

Příspěvek od anonym51641 »

kdo to neví, tak zde na fóru byla umožněna nová fantastická vychytávka - Viletu už lze zařadit mezi nepřátele, tzn. mezi ignorované!

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12557 poděkování
Dostal poděkování: 2835 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

A proč by to někdo dělal ?

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

ritch
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování

Příspěvek od ritch »

přesně, přijde mi že Vileta nastavuje zrcadlo straně a některým zdejším zeleným fanatikům ;)

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12557 poděkování
Dostal poděkování: 2835 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

Vileta je živoucí noční můra všech našich byrokratů.

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10918 poděkování
Dostal poděkování: 8807 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Robert.Magni píše: 10 říj 2024, 17:52

Vileta je živoucí noční můra všech našich byrokratů.

smrtihlav.jpg
smrtihlav.jpg (51.09 KiB) Zobrazeno 1535 x

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“