Kam kráčí Pirátská strana - ČPS je jen recese a vtip ?

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Odpovědět
Adam.Soukal
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: právník
Dal poděkování: 428 poděkování
Dostal poděkování: 517 poděkování

Re: Kam kráčí Pirátská strana - ČPS je jen recese a vtip ?

Příspěvek od Adam.Soukal »

Martin Broz píše:Nejsi muj pritel.
A ty ses rozhodl si "odpočinout", tak nepindej do všech a do všeho, kdo nemá stejně oduševnělý názor na svět jako ty ;)
Martin.Broz
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: SMRT MODERACI
Dal poděkování: 426 poděkování
Dostal poděkování: 1100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Broz »

No zrovna ty mas co rikat. :lol:
Adam.Soukal
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: právník
Dal poděkování: 428 poděkování
Dostal poděkování: 517 poděkování

Příspěvek od Adam.Soukal »

Ano mám, já řekl, že nesmím být vidět, ne že si hodlám udělat dovolenou. A jako moderátor, mám stále právo krocení, když si někdo pouští hubu na špacír ;)
Martin.Broz
Profese: SMRT MODERACI
Dal poděkování: 426 poděkování
Dostal poděkování: 1100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Broz »

Hm, a nejlepsi je zacinat s krocenim od konce.
next_ghost
Profese: programátor
Dal poděkování: 465 poděkování
Dostal poděkování: 1741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Zpátky k tématu. Název strany a mediální vystupování působí recesisticky, ale dokud se ta recese nezvrhne v ubohost, tak to vůbec nevadí. Voličům nedokážeme, že to myslíme vážně tím, že si budeme hrát na šedé myši. Šedých myší je naše politická scéna plná a nikdo si jich nevšímá.

Voliče můžeme přesvědčit jedině tím, že i mimo politiku pro ně budeme dělat něco užitečného a viditelného. Pirátské noviny jsou první takový užitečný projekt, protože mají potenciál otevřeně a pravdivě informovat o věcech, které tradiční zpravodajství buď zcela ignoruje, nebo kvůli neznalosti/zaujatosti/lenosti redaktorů plácá nesmysly. Další příležitost jsou včera zvolení pirátští zastupitelé v Hostouni a Štěpánkovicích. ČPS je musí všemi prostředky podporovat, aby v dalších volbách mohla ukázat prstem na Hostouň a Štěpánkovice a říct: "Podívejte se, co naši zastupitelé za svoje funkční období dokázali, tohle nikdo jiný než ČPS neumí/nechce udělat." Rozhodně je ale potřeba rozjet ještě aspoň jeden projekt, který veřejnosti předvede výhody Creative Commons a open source pro celou společnost.

Dosáhnout nějakého velkého volebního úspěchu je bez příkladů toho, co jsme zatím pro veřejnost dokázali udělat a co přinesou naše hlavní myšlenky, jednoduše nereálné. Leda by někdo sehnal pár desítek milionů na kampaň a nějakou slavnou tvář jako volební lídra :lol:

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

Petr.Bajgar
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Pirparta kráčí kam ji hroši tlačí!

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Je po volbách a před následujícím obdobím je podle mého mínění čas hodnotit činnost funkčnost a případné nedostatky dnešní ČPS.

Coby "persona non grata" po nerovném souboji s naštěstí už bývalým místopředsedou a několika jedinci přisvojujícími si ČPS pomalu jako soukromou firmu. Což je naprosto zjevné už z pouhého počtu příspěvků těchto několika jedinců vždy připravených podle jejich mínění jedině správně umravňovat kohokoliv z řádných členů. Výpis jejich příspěvků je velice výmluvný. Na druhé straně vytrvale odmítajících řešit často diskutované slabé nebo nefunkční součásti života této politické strany. Jistě je pro ně velice těžké, krotit své podnikatelské zvyky a ambice, jenže členové politické strany nejsou jejich zaměstnanci natož sluhové či snad dokonce poddaní.

PS: "hroši" - "hoši" neznamená jedna konkrétní osoba ale styl a způsoby které někteří používají a jak si představují demokracii v pirátské straně a její fungování tj. dělejte si co chcete, dokud to bude podle jejich představ.
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Petr Bajgar píše:Coby "persona non grata" po nerovném souboji s naštěstí už bývalým místopředsedou a několika jedinci přisvojujícími si ČPS pomalu jako soukromou firmu
Nevim jak ostatni, ale ja bych byl radsi, kdybys misto vypadu proti jinym clenum venoval napred vetsi peci svym prispevkum. Napriklad citovane vete chybi prisudek a nejspis i dalsi vetne cleny, coz ji (aspon pro me) dost zasadne ubira na srozumitelnosti.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

next_ghost píše:Rozhodně je ale potřeba rozjet ještě aspoň jeden projekt, který veřejnosti předvede výhody Creative Commons a open source pro celou společnost.
Pred casem jsem zacal tohle http://www.ceskapiratskastrana.cz/wiki/ ... leni:start a ted po volbach bych to rad dotahnul do konce. Diskuze k tomu probiha(la) zde https://www.ceskapiratskastrana.cz/foru ... olen%C3%AD Dosavadni klienti te skolici firmy jsou prevazne urednici statni spravy a samospravy a lide z neziskovek. A navic by nasi lektori dostavali financni odmenu a cast by pak mohli darovat CPS.

Takze kdo se muzete do toho nejak zapojit, tak se zapojte, prosim ;)

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

next_ghost
Profese: programátor
Dal poděkování: 465 poděkování
Dostal poděkování: 1741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Petr Vileta píše:Pred casem jsem zacal tohle http://www.ceskapiratskastrana.cz/wiki/ ... leni:start a ted po volbach bych to rad dotahnul do konce. Diskuze k tomu probiha(la) zde https://www.ceskapiratskastrana.cz/foru ... olen%C3%AD Dosavadni klienti te skolici firmy jsou prevazne urednici statni spravy a samospravy a lide z neziskovek. A navic by nasi lektori dostavali financni odmenu a cast by pak mohli darovat CPS.

Takze kdo se muzete do toho nejak zapojit, tak se zapojte, prosim ;)
Tohle je sice super projekt a při nejbližší příležitosti zkusím sepsat něco málo do přednáškových materiálů, ale já měl na mysli něco, co bude víc vidět pro širokou veřejnost. Ideálně by ten projekt měl předvádět nevýhody současného kopírovacího monopolu a proprietárního modelu tvorby.

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

Gee
Profese: student service science

Příspěvek od Gee »

Tohle je sice super projekt a při nejbližší příležitosti zkusím sepsat něco málo do přednáškových materiálů, ale já měl na mysli něco, co bude víc vidět pro širokou veřejnost. Ideálně by ten projekt měl předvádět nevýhody současného kopírovacího monopolu a proprietárního modelu tvorby.
Pouč mě - sice pátým rokem studuju IT a momentálně jsem na stáži jako project manager v jedné velké IT firmě a zároveň jako procesní analytik v jedné menší a přesto mi tyhle věci nějak utíkají. A to je možná poslední překážkou v tom, aby k pirátům u mně začaly převládat sympatie
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“