Tak stres v prenatálním období je něco úplně jiného, než nasranost z toho, že něco nejde podle mého. To není žádný stres, ale dupání nožičkou a na to se za ještě za časů mého aktivního rodičovství ordinovalo pár na zadek.Michaela.Skokanova píše: ↑30 bře 2020, 15:54 Nalinkovala bych ti nějaké studie ohledně vlivu stresu matky v prenatálním období na vývoj plodu, především co se psychiky týče...
Potlačení práv rodičů při porodu a COVID 19
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: právník
- Dal poděkování: 175 poděkování
- Dostal poděkování: 896 poděkování
Re: Potlačení práv rodičů při porodu a COVID 19
- Anna.Ungerova
- Místní předsednictvo
- Profese: veterinární lékařka
- Dal poděkování: 226 poděkování
- Dostal poděkování: 245 poděkování
Nejde o nasranost a dupání nožičkou. Cizí prostředí, cizí lidé, někdy nepříliš vstřícný personál, který nerespektuje potřebu rodící ženy a vnucuje svoje představy. Když se tu řeší osobní zkušenosti, podotýkám, že můj porod byl nádhernej zážitek a porodnice mimořádně vstřícná, personál hodný. Ale trvali na porodu na porodnickém lůžku, nikde jinde, a kdyby tam chlap nebyl, nemohla bych si zvolit polohu, která mi vyhovovala, protože vyžadovala fyzickou oporu. A můžu odpřísáhnout, že to byl obrovský rozdíl, v bolestivosti, rychlosti postupu procesu i v mých nervech, když mě chvíli přemluvili být na zádech, špatně se mi dýchalo a dělalo zle. Když jsem se nedávno dočetla, jak personál násilím vytáhl ženu na kozu s tím, že jako prvorodička nemůže vědět co chce, tak si nebude vymýšlet, udělalo se mi z té představy fakt nevolno. S doprovodem by si to k ní pravděpodobně nedovolili. Mrzí mě od zde diskutujících mužu, že v tom vidí nějakou zpovykanost, je to marginálie a přece o nic nejde. Já z toho zážitku stále žiju a těžím, když to stojí za houby, ženy popisují, že mají trauma srovnatelné se znásilněním a docela tomu věřím.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Anna.Ungerova za příspěvky (celkem 4):
- anon539, Pavel.Moravec, Milan.Dadourek, Lydie.Bartosova
-
- Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
- Profese: IT administrátor
- Dal poděkování: 258 poděkování
- Dostal poděkování: 1393 poděkování
... se divím, že nezakázali přítomnost dítěte při vlastním porodu ... vždyť je to přeci přenašeč a bez roušky!
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondra.kl za příspěvky (celkem 3):
- Vojtech.Pikal, Milan.Dadourek, Anna.Ungerova
-
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 6 poděkování
Právník, který napsal diplomovou práci s názvem "Ochrana práv nezletilého" zde odráží věcné argumenty s nabídkou relevantních zdrojů přirovnáním jednání diskutující k jednání dítěte, které by v době starých dobrých pořádků dostalo na zadek? Jestli si to jen špatně vykládám, tak jaký jiný (ne)smysl tohle sdělení vlastně má? Btw.: Fyzické trestání dětí je v mnoha státech trestné, mansplaning jen není cool.Jiri.Janecka píše: ↑30 bře 2020, 17:13Tak stres v prenatálním období je něco úplně jiného, než nasranost z toho, že něco nejde podle mého. To není žádný stres, ale dupání nožičkou a na to se za ještě za časů mého aktivního rodičovství ordinovalo pár na zadek.Michaela.Skokanova píše: ↑30 bře 2020, 15:54 Nalinkovala bych ti nějaké studie ohledně vlivu stresu matky v prenatálním období na vývoj plodu, především co se psychiky týče...
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Barbora.Hladikova za příspěvek:
- anon539
-
- Dal poděkování: 175 poděkování
- Dostal poděkování: 896 poděkování
Řekl bych, že právě proto, že jde o můj celoživotní zájem si mohu některá tvrzení dovolit aniž bych linkoval či co.Barbora.Hladikova píše: ↑31 bře 2020, 09:13 Právník, který napsal diplomovou práci s názvem "Ochrana práv nezletilého" zde odráží věcné argumenty s nabídkou relevantních zdrojů přirovnáním jednání diskutující k jednání dítěte, které by v době starých dobrých pořádků dostalo na zadek?
Tohle je ovšem zjevné neporozumění psanému textu. Klíčová je věta první.Jiri.Janecka píše: ↑30 bře 2020, 17:13 Tak stres v prenatálním období je něco úplně jiného, než nasranost z toho, že něco nejde podle mého. To není žádný stres, ale dupání nožičkou a na to se za ještě za časů mého aktivního rodičovství ordinovalo pár na zadek.
-
- Dal poděkování: 4649 poděkování
- Dostal poděkování: 1885 poděkování
Tak hlavně, že tak dobře víš, co ženu v těhotenství, při porodu nebo po něm stresuje. Škoda, ze by většina žen nesouhlasila.
- Anna.Ungerova
- Místní předsednictvo
Continuous support for women during childbirth
https://www.cochranelibrary.com/cdsr/do ... .pub6/full
https://www.cochranelibrary.com/cdsr/do ... .pub6/full
- Lukas.Dolezal
- Dal poděkování: 1419 poděkování
- Dostal poděkování: 1317 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Události, komentáře: Zbyněk Straňák a Ondřej Koraba k zákazu otců u porodu,
31. 3. 2020, Duel: Když může matka, proč ne otec?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Dolezal za příspěvek:
- Anna.Ungerova
Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям
і Героїням слава!
. Make ruzzia Small Again. Dosť bolo fica
. Dump trump–krasnov. A za Elišku
.
Vedoucí Místního týmu Brno-Řečkovice a okolí, člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz.
- Anna.Ungerova
- Místní předsednictvo
Hlavní argument, že by otec mohl nakazit toho novorozence. No já už asi nemám sílu se nad tím dál pozastavovat.Lukas.Dolezal píše: ↑04 dub 2020, 11:18 Události, komentáře: Zbyněk Straňák a Ondřej Koraba k zákazu otců u porodu,
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Anna.Ungerova za příspěvky (celkem 2):
- anon539, Pavel.Moravec
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nikoliv. Hlavní argument byl, že by otec mohl nakazit personál. Matka tam jaksi musí, s tím se nedá nic dělat.Anna.Ungerova píše: ↑04 dub 2020, 12:33 Hlavní argument, že by otec mohl nakazit toho novorozence. No já už asi nemám sílu se nad tím dál pozastavovat.

Podobně, když povezete babičku do domova důchodců, pojede tam ona sama sanitkou, nebo tam pojede celá rodina !se rozloučit"? Hádej.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)