Členství v PP-CZ v PPI
Moderátor: Zahraniční
Pravidla fóra
International forum
International forum
- Michael.Polak
- Profese: programátor, poskytovatel Internetu
- Dal poděkování: 1030 poděkování
- Dostal poděkování: 2444 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Členství v PP-CZ v PPI
Zaujala mi možnost hlasovat pro "Rezervu". (Odolal jsem pokušení a nehlasoval pro ní... jsem pouze latentní troll)
⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 478 poděkování
- Dostal poděkování: 429 poděkování
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11364 poděkování
- Dostal poděkování: 9050 poděkování
Setkání IMHO každý týden/14 dní na hodinku dvě plus teda bys měla i něco dělat.
https://wiki.pp-international.net/wiki/ ... d_Meetings
Čili pokud máš prostor na dobrovolnickou pozici u Pirátů a tohle je věc, co by tě bavila/dobře se doplňovala s tím, co děláš, je to cesta.
Čili pokud máš prostor na dobrovolnickou pozici u Pirátů a tohle je věc, co by tě bavila/dobře se doplňovala s tím, co děláš, je to cesta.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
- anon130
-
Mno já svých pirátských projektů mám na tři životy, plus do toho teď nově studium mezinárodních vztahů, takže to bylo spíš takové "asking for a friend". Ale je pravda, že by se mi to aspoň doplňovalo se ZO a až v lednu skončí CF v Ostravě, budu mít zase nějaký čas k dobru. Zvážím a prodiskutuju toVojtech.Pikal píše: ↑28 říj 2019, 19:48 Setkání IMHO každý týden/14 dní na hodinku dvě plus teda bys měla i něco dělat.

- Tito uživatelé poděkovali autorovi anon130 za příspěvek:
- Vojtech.Pikal
- David.Wagner
- Profese: vykonavatel vůle
- Dal poděkování: 348 poděkování
- Dostal poděkování: 3856 poděkování
Já bych tedy preferoval do pozic volených v mezinárodních organizacích které přímo řešíme lidi mimo základní aparát ZO. Dej si jako výzvu najít někoho jiného do PPIVeronika.Murzynova píše: ↑30 říj 2019, 05:38Mno já svých pirátských projektů mám na tři životy, plus do toho teď nově studium mezinárodních vztahů, takže to bylo spíš takové "asking for a friend". Ale je pravda, že by se mi to aspoň doplňovalo se ZO a až v lednu skončí CF v Ostravě, budu mít zase nějaký čas k dobru. Zvážím a prodiskutuju toVojtech.Pikal píše: ↑28 říj 2019, 19:48 Setkání IMHO každý týden/14 dní na hodinku dvě plus teda bys měla i něco dělat.
Čili pokud máš prostor na dobrovolnickou pozici u Pirátů a tohle je věc, co by tě bavila/dobře se doplňovala s tím, co děláš, je to cesta.![]()

- Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvky (celkem 3):
- Marek.Necada, anon130, Vojtech.Pikal
Podporuji myšlenky.
-
Jo, přesně k tomu závěru jsem také po dopití prvního ranního kafe došlaDavid.Wagner píše: ↑30 říj 2019, 08:05Já bych tedy preferoval do pozic volených v mezinárodních organizacích které přímo řešíme lidi mimo základní aparát ZO. Dej si jako výzvu najít někoho jiného do PPIVeronika.Murzynova píše: ↑30 říj 2019, 05:38Mno já svých pirátských projektů mám na tři životy, plus do toho teď nově studium mezinárodních vztahů, takže to bylo spíš takové "asking for a friend". Ale je pravda, že by se mi to aspoň doplňovalo se ZO a až v lednu skončí CF v Ostravě, budu mít zase nějaký čas k dobru. Zvážím a prodiskutuju toVojtech.Pikal píše: ↑28 říj 2019, 19:48 Setkání IMHO každý týden/14 dní na hodinku dvě plus teda bys měla i něco dělat.
Čili pokud máš prostor na dobrovolnickou pozici u Pirátů a tohle je věc, co by tě bavila/dobře se doplňovala s tím, co děláš, je to cesta.![]()
![]()

- Tito uživatelé poděkovali autorovi anon130 za příspěvky (celkem 2):
- Vojtech.Pikal, David.Wagner
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
Jinak rozeslání ZO mělo nějaký efekt, což je fajn a myslím že na dnešní jednání máme nějaký podklad, se kterým to můžeme uzavřít.
Podklad pro jednání za mne;
1) PP-CZ si přeje zůstat jako plný člen PPI a udělá vše pro to, aby to mělo smysl.
2) Požadujemetransparenci bankovních účtů a financí a k tomu ideálně i interní hospodářská pravidla.
3) Zásadní je nasazení systému pro online jednání GA.
4) PPI by se ve své činnosti měla zaměřit na podporu Lidských práv a Základních svobod a zakládání nových Pirátských stran. Dále na kontrolu funkčnosti svých členů a tvorbu, udržování a propagaci komunikace a kooperace mezi Pirátskými stranami.
5) Po naplnění těchto cílů se dále zaměřit na Výzkum v pirátských tématech, kontakt s NNO, vládami a mezinárodními organizacemi a přijetí společného politického manifestu.
Pokud na tomhle vznikne nějaká shoda, dá se realizovat tím, že se pokusíme přiměřeně naplnit, změnit, zlikvidovat či doplnit Standing Comitees: https://wiki.pp-international.net/wiki/ ... Committees
Podklad pro jednání za mne;
1) PP-CZ si přeje zůstat jako plný člen PPI a udělá vše pro to, aby to mělo smysl.
2) Požadujemetransparenci bankovních účtů a financí a k tomu ideálně i interní hospodářská pravidla.
3) Zásadní je nasazení systému pro online jednání GA.
4) PPI by se ve své činnosti měla zaměřit na podporu Lidských práv a Základních svobod a zakládání nových Pirátských stran. Dále na kontrolu funkčnosti svých členů a tvorbu, udržování a propagaci komunikace a kooperace mezi Pirátskými stranami.
5) Po naplnění těchto cílů se dále zaměřit na Výzkum v pirátských tématech, kontakt s NNO, vládami a mezinárodními organizacemi a přijetí společného politického manifestu.
Pokud na tomhle vznikne nějaká shoda, dá se realizovat tím, že se pokusíme přiměřeně naplnit, změnit, zlikvidovat či doplnit Standing Comitees: https://wiki.pp-international.net/wiki/ ... Committees
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 2):
- David.Wagner, Michal.Gill
- Michal.Gill
- Profese: Copywriter, volejbalový rozhodčí
- Dal poděkování: 1188 poděkování
- Dostal poděkování: 1693 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Aktuálně to je co dva týdny, typicky 1-2 hodinky na Discordu a Congressu, většinou pracovní den večer CET (většina je stále z Evropy). Problém ovšem často je, že pokud zrovna nějaká agenda výslovně netlačí, tak to je v těch daných dvou týdnech to jediné, co tomu řada z nás dá. Pokud to má fungovat líp, určitě bych od zájemců čekal vůli dát tomu víc, než se jednou za dva týdny zúčastnit schůze. Bůh ví, že sdílených tabulek s úkoly všeho druhu máme už tolik, že se v nich nikdo nevyzná. Tím zájemce neodrazuju, ale pro nastolení změny potřebujem někoho akčního.Vojtech.Pikal píše: ↑28 říj 2019, 19:48 Setkání IMHO každý týden/14 dní na hodinku dvě plus teda bys měla i něco dělat.

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Gill za příspěvky (celkem 2):
- anon130, Vojtech.Pikal
Ing. Michal Gill • RegP • asistent radních Prahy 3 • mobil: +420 603 590 571 • pevná linka: +420 222 116 782 • michalgill@centrum.cz • gill.michal@praha3.cz
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
Dovolím si překopírovat část zápisu k PPI strategii:
Asi by se dalo vystřelit do strany, jestli někdo chce do těch ostatních.
Pokud bych to pak měl formulovat do politických kroků v PPI, tak se nabízí něco takovéhodle: Dobrovolně se hlásím buď do toho komitétu pro likvidaci nefunkčních stran nebo pro transparenci.3. P P I - s t r a t e g i e
Vojta - shrnuje výsledky ankety: viewtopic.php?f=185&t=48725
výsledky: - nejdulezitejsi, je abysme meli transparentni ucet
- PP-CZ by mělo být plnohodnotným členem PPI
- online systém pro zasedání General Assembly je zásadní
- podpora lidských práv a Základních svobod
- interní hospodářská pravidla
- podpora zakládádní nových politických stran (Vojta: navrhuju z cílů vyhodit zakladani novych piratskych stran;diskuze - David: zní to hezky, ale v praxi by to nedopadlo dobře)
- kontakt s nevladkama, prace na spolecnem polit. manifestu
David: Chceme najít konsensus, co PPI chce mít za priority, ale to znamená mít v PPI někoho, kdo se tomu bude věnovat.
JAK najit lidi do predsednictva PPI?
Michal Gill - ještě rok tam bude
David: Jaké chceš rozjet projekty, a jaké na to chceš lidi?
Michal: Shánet Piráty po světě je těžké, někteří už ani nekomunikuji - a ty je potřeba vyhodit ze seznamu
Asi by se dalo vystřelit do strany, jestli někdo chce do těch ostatních.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 2):
- David.Wagner, anon130