Nejsem sluníčkář a nevolil jsem Zemana ani v prvním, ani ve druhém kole. Důvody proti jeho volbě jsou pro mě dost důležité.Michal.Horak píše:A můžete mi říct, co tak hrozného provedl? Že na rozdíl od sluníčkářského křídla naší strany neběhá s hashtagem "příjímám" ? Proč by to dělal, má prostě opačný názor, to prezident nesmí? Že nazval opozici "řvoucím státem"? Pokud někde stojí dav, který hází vajíčka a řve místo diskuse, tak je to řvoucí stádo.
Již na jiném místě jsem psal, jak se mi líbilo, že se podařilo sestavit stanovisko Pirátské strany k imigrační krizi poměrně slušně vybalancované s analýzou obou extrémů a teď tady na fóru je zase jeden pokus za druhým to pokazit nějakým pitomým pseudointelektuálským sluníčkařením.
Volil jsem v druhém kole prezidentských voleb Zemana a nelituji toho, pokud mám kvůli tomu vystoupit z Pirátské strany, tak ať mi to předseda nebo místopředseda strany napíše.
Ať žije tolerance k jiným názorům než je ten můj vlastní
Je samolibý - to jsou všichni politici, ale u Klause a Zemana to překročilo únosnou míru.
Je mstivý - což je u vysokého politika, natož pak prezidenta, dost nebezpečné (děkani).
Je alkoholik - což je asi nejnebezpečnější. Stačí ho ožrat, nechat něco provést, zdokumentovat to a je vydíratelný.
Má přílišnou náklonnost k Rusku. Buď už je vydírán, nebo je hloupý, nebo podplacený. On přece zažil rok 1968 a dvacetiletou okupaci. Tak proč? Ruská kultura a mentalita se k té naší moc nehodí, stejně jako třeba ta muslimská.
Je příliš starý a jednak se mu to už občas plete (Peroutka) a jednak už nebere ohledy vůbec na nic. To někteří staří lidé dělají "budu tu už jen krátce, tak si nebudu brát servítky".
Je to hulvát. "Kunda sem, kunda tam", takhle si představuje elitu národa, vzor pro občany?
No a při jeho inteligenci si samozřejmě musí být vědom, co jsou zač Okamura, Konvička, DSSS a podobní. Hitlerovi kdysi také tleskalo celé Německo a fakt ho milovali.
A ke řvoucímu stádu: on už asi zapomněl, jak v roce 1989 mluvil z tribunu na Letné ke stádu, které řvalo "Demisi, demisi". Tenkrát mu to nevadilo?