Souhlasím, zrovna nedávno jsem to tu někde psal. Třeba Klaus, jako tvrdý zastánce absolutně volného trhu, tu nechal spoustu blbostí na krku státu, spoustu věcí nevylepšil (neříkám, že vše jde udělat nějak dobře, ale vylepšit určitě ano), ale za to privatizoval (tam se točí peníze)...Michal Rusek píše:Ano heršvec! Tohle opravdu je docela zásadní průšvih! Zrůdná diktatura ZNEUŽILA ideály, pojmenovala je KOMUNISMUS: A dnes když čeští KOMUNISTÉ (stejní prospěcháří jako vládnoucí dvojkoalice) mluví zase třeba o ideálech - tj. o dobrých věcech (!) - podpora rodiny atp., tak to vládnoucí mafie, které to vyhovuje nejvíce (tedy česká "pravice") označí za komunismus, protože zbyde více ve státní kase na rozkrádání. A ono to funguje. Takže komunisté dnes dělají potřebným věcem medvědí službu. Vlastně si myslím, že si je právě proto mafianská pravice u nás pěstuje. To jsou paradoxy. Prostě i 20 let to "nechceme tu komunismus" - tedy podporu rodiny v praxi např. - funguje. Funguje!Spirit píše:Problém je, že všechny komunistické diktatury byly ve skutečnosti fašistické a komunistická (ačkoli naivní) ideologie byla jen jako pozlátko.
Pardon, já si ale nemyslím,že je to až tak banální.
Jsem sice levičák, ale v tomto státě který pro slušné lidi dělá relativně málo, vidím spoustu staromódních blbostí (výdajů a hlavně mechanismů vyplácení těchto výdajů), které jen státu přitěžují... Na druhou stranu (abych nebyl pesimista) si říkám, že jsme sakra bohatý stát, když na tohle máme