Vzpoura proti barvičům
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 1169 poděkování
Re: Vzpoura proti barvičům
Pozn.: adresovani "volicum Piratu" na tomhle foru neni prilis efektivni. Volici Piratu totiz na tohle forum nechodi. Kdyby chodili, nebudou uz volici Piratu 

- Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym72078 za příspěvky (celkem 2):
- Helena.Jarolimkova, Vojtech.Pikal
- next_ghost
- Profese: programátor
- Dal poděkování: 473 poděkování
- Dostal poděkování: 1741 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Je to 2, 3 nebo 5 voličů, kteří pak řeknou 20, 30 nebo 50 svým známým "Hele, ti Piráti bojujou za dobrou věc. Já je budu volit a ty bys měl taky." A když jeden Pirát objede za rok pár desítek provozoven, tak už to nějakou tu tisícovku nových voličů hodí.Petr Vileta píše:Nemám nic proti tomu, že běháš po hospodách a kadeřnictvích a učíš je hrát svobodnou hudbu. Dokonce tomu fandím. Ale připadá mi to jako poměrně neefektivní způsob získávání voličů. Jedna osvobozená provozovna, to jsou 2, 3, nebo 5 voličů?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi next_ghost za příspěvky (celkem 3):
- anonym2064, Frantisek.Navrkal, Martin.Svadlenka
Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10918 poděkování
- Dostal poděkování: 8807 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
A nebo si řeknou "Jo, Piráti mi pomohli se zbavit poplatků, tak je letos budu volit" a pak to celé pustí z hlavy. Když mi někdo pomůže snížit platbu za povinné ručení, poděkuji mu, možná o tom řeknu jednomu, dvěma lidem a pak na to zapomenu. Prostě nesdílím tvůj optimismus.next_ghost píše:Je to 2, 3 nebo 5 voličů, kteří pak řeknou 20, 30 nebo 50 svým známým "Hele, ti Piráti bojujou za dobrou věc. Já je budu volit a ty bys měl taky."Petr Vileta píše:Nemám nic proti tomu, že běháš po hospodách a kadeřnictvích a učíš je hrát svobodnou hudbu. Dokonce tomu fandím. Ale připadá mi to jako poměrně neefektivní způsob získávání voličů. Jedna osvobozená provozovna, to jsou 2, 3, nebo 5 voličů?
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
- Ondrej.Polansky
- Profese: ---
- Dal poděkování: 274 poděkování
- Dostal poděkování: 173 poděkování
Měl bych návrh. Blíží se eurovolby, a máme možnost stanovit si (dopředu) nová pravidla čerpání peněz z těchto voleb. A takový závazek dodržet. Pokud budou tyto nové zásady znít rozumně, mohlo by to být průchozí i u mnohých zastánců současného (imo trochu nešikovně formulovaného) účelového vázání, kteří mají především problém s tím, že by se pravidla měla měnit zpětně.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Polansky za příspěvky (celkem 3):
- Martin.Smida, Martin.Svadlenka, Vojtech.Pikal
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2946 poděkování
- Dostal poděkování: 5856 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já chápu tvou dobrou snahu o kompromis. Ale to, co navrhuješ, je fakticky TŘETÍ BARVA. Pro mě je ovšem přijatelná vždy pouze JEDNA barva, totiž barva neobarvená, neboli TRANSPARENTNÍ. Stejně tak i pro snadnou veřejnou kontrolu Pirátských financí.Ondrej Polansky píše:Měl bych návrh. Blíží se eurovolby, a máme možnost stanovit si (dopředu) nová pravidla čerpání peněz z těchto voleb. A takový závazek dodržet. Pokud budou tyto nové zásady znít rozumně, mohlo by to být průchozí i u mnohých zastánců současného (imo trochu nešikovně formulovaného) účelového vázání, kteří mají především problém s tím, že by se pravidla měla měnit zpětně.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 4):
- Helena.Jarolimkova, Patrik.Koranda, Petr.Vileta, Karel.Rada
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
- next_ghost
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě jsou barevné peníze dobrý nápad, protože to členy nutí vymyslet něco užitečného pro všechny občany, a ne jen vyházet všechny prachy za provozní výdaje a spam.Roman Kucera píše:Já chápu tvou dobrou snahu o kompromis. Ale to, co navrhuješ, je fakticky TŘETÍ BARVA. Pro mě je ovšem přijatelná vždy pouze JEDNA barva, totiž barva neobarvená, neboli TRANSPARENTNÍ. Stejně tak i pro snadnou veřejnou kontrolu Pirátských financí.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi next_ghost za příspěvky (celkem 5):
- Petr.Nemecek, Ondrej.Profant, Vojtech.Pikal, Mikulas.Ferjencik, Ivan.Sirko
-
- Profese: Anarchista
- Dal poděkování: 1180 poděkování
- Dostal poděkování: 237 poděkování
Prosím vyjmenovat ty užitečné nápady, které by bez obarvených peněz nikdo nevymyslel... Dík.next_ghost píše:Podle mě jsou barevné peníze dobrý nápad, protože to členy nutí vymyslet něco užitečného pro všechny občany, a ne jen vyházet všechny prachy za provozní výdaje a spam.Roman Kucera píše:Já chápu tvou dobrou snahu o kompromis. Ale to, co navrhuješ, je fakticky TŘETÍ BARVA. Pro mě je ovšem přijatelná vždy pouze JEDNA barva, totiž barva neobarvená, neboli TRANSPARENTNÍ. Stejně tak i pro snadnou veřejnou kontrolu Pirátských financí.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Helena.Jarolimkova za příspěvky (celkem 2):
- Roman.Kucera, Petr.Vileta
- Ondrej.Profant
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: Náměstek člena vlády
- Dal poděkování: 3729 poděkování
- Dostal poděkování: 1966 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nejde o to nevymyslel, ale spíš dlouhodobě neprotlačoval. Nutí nás to manévrovat zcela jinak, než naší konkurenci. Nutí nás to podpořit dobré projekty. A na fóru je velmi vidět, jak moc tady většině chybí vzdělání... neutrácet za plakáty, ale vzdělat členy!
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvky (celkem 4):
- anonym2064, next_ghost, Mikulas.Ferjencik, Ivan.Sirko
profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika
- next_ghost
- Kontaktovat uživatele:
Prosím vedoucího FO o stručný seznam projektů proplácených z obarvených peněz.Helena Jarolimkova píše:Prosím vyjmenovat ty užitečné nápady, které by bez obarvených peněz nikdo nevymyslel... Dík.
Edit: odpověď Rojovi na OT příspěvek z jiného vlákna
Kdejaký blbec dokáže vyházet 13 mega za provozní výdaje, které straně nepřinesou ani jediný hlas navíc. Němci i Švédové fakticky po svém prvním úspěchu přesně na tomhle dojeli. V případě Švédů jen s tím drobným rozdílem, že prachy začali porcovat ještě dřív, než vůbec na nějaké získali nárok. Veškerá činnost strany směrem ven k voličům v tu chvíli úplně skončila. My díky barvení máme možnost takovou chybu neopakovat.Roman Kucera píše:A my teď veškerou energii věnujeme na to, jak to ochcat, abychom peníze na nutné výdaje běžného provozu strany a běžné kampaně mohli vykázat jako veřejně prospěšné.
"Veřejná prospěšnost" je nutná binární podmínka. A já tvrdím, že ty nejúčinnější způsoby naší propagace jsou zároveň veřejně prospěšné. Uspořádat CryptoParty je podstatně levnější než si pronajmout jeden billboard někde u silnice, ale vzhledem k tomu, jak lidi reklamu kvůli jejímu neustálému přívalu málo vnímají, je ta CryptoParty mnohem účinnější. A jako bonus je to naprosto očividně veřejně prospěšná činnost.Zatímco jiné strany pozuzují efektivitu výdajů na prosazení svého programu. My posuzujeme jakousi dementní "veřejnou prospěšnost" a děláme z králíka slepici. Je to pokrytecké a zbytečné.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi next_ghost za příspěvky (celkem 2):
- Vojtech.Pikal, Mikulas.Ferjencik
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2946 poděkování
- Dostal poděkování: 5856 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k výsledkům mi nezbývá než konstatovat, že v tom případě barvíme málo!Ondrej Profant píše:Nejde o to nevymyslel, ale spíš dlouhodobě neprotlačoval. Nutí nás to manévrovat zcela jinak, než naší konkurenci. Nutí nás to podpořit dobré projekty. A na fóru je velmi vidět, jak moc tady většině chybí vzdělání... neutrácet za plakáty, ale vzdělat členy!
Naprosto irelevantní, tyto projekty nemají s barvením a nebarvením žádnou souvislost a neserte mě furt s tou demagogií.next_ghost píše:Prosím vedoucího FO o stručný seznam projektů proplácených z obarvených peněz.
Jestli nás ty považuješ za blbce, nebo se všichni navzájem považujem za blbce, tak co tady ještě děláme?next_ghost píše:Kdejaký blbec dokáže vyházet 13 mega za provozní výdaje, které straně nepřinesou ani jediný hlas navíc.
To s vysokou pravděpodobností vůbec není pravda, přesto jsem pro pořádání cryptopárty a proti bilboardům u silnice. I bez barvení.next_ghost píše:Uspořádat CryptoParty je podstatně levnější než si pronajmout jeden billboard někde u silnice, ale vzhledem k tomu, jak lidi reklamu kvůli jejímu neustálému přívalu málo vnímají, je ta CryptoParty mnohem účinnější.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 4):
- Helena.Jarolimkova, Dominika.Michailidu, Petr.Vileta, Karel.Rada
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!