Vzpoura proti barvičům

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
anonym72078
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 1169 poděkování

Re: Vzpoura proti barvičům

Příspěvek od anonym72078 »

Pozn.: adresovani "volicum Piratu" na tomhle foru neni prilis efektivni. Volici Piratu totiz na tohle forum nechodi. Kdyby chodili, nebudou uz volici Piratu ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym72078 za příspěvky (celkem 2):
Helena.Jarolimkova, Vojtech.Pikal
next_ghost
Profese: programátor
Dal poděkování: 473 poděkování
Dostal poděkování: 1741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Petr Vileta píše:Nemám nic proti tomu, že běháš po hospodách a kadeřnictvích a učíš je hrát svobodnou hudbu. Dokonce tomu fandím. Ale připadá mi to jako poměrně neefektivní způsob získávání voličů. Jedna osvobozená provozovna, to jsou 2, 3, nebo 5 voličů?
Je to 2, 3 nebo 5 voličů, kteří pak řeknou 20, 30 nebo 50 svým známým "Hele, ti Piráti bojujou za dobrou věc. Já je budu volit a ty bys měl taky." A když jeden Pirát objede za rok pár desítek provozoven, tak už to nějakou tu tisícovku nových voličů hodí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi next_ghost za příspěvky (celkem 3):
anonym2064, Frantisek.Navrkal, Martin.Svadlenka

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10918 poděkování
Dostal poděkování: 8807 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

next_ghost píše:
Petr Vileta píše:Nemám nic proti tomu, že běháš po hospodách a kadeřnictvích a učíš je hrát svobodnou hudbu. Dokonce tomu fandím. Ale připadá mi to jako poměrně neefektivní způsob získávání voličů. Jedna osvobozená provozovna, to jsou 2, 3, nebo 5 voličů?
Je to 2, 3 nebo 5 voličů, kteří pak řeknou 20, 30 nebo 50 svým známým "Hele, ti Piráti bojujou za dobrou věc. Já je budu volit a ty bys měl taky."
A nebo si řeknou "Jo, Piráti mi pomohli se zbavit poplatků, tak je letos budu volit" a pak to celé pustí z hlavy. Když mi někdo pomůže snížit platbu za povinné ručení, poděkuji mu, možná o tom řeknu jednomu, dvěma lidem a pak na to zapomenu. Prostě nesdílím tvůj optimismus.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Ondrej.Polansky
Profese: ---
Dal poděkování: 274 poděkování
Dostal poděkování: 173 poděkování

Příspěvek od Ondrej.Polansky »

Měl bych návrh. Blíží se eurovolby, a máme možnost stanovit si (dopředu) nová pravidla čerpání peněz z těchto voleb. A takový závazek dodržet. Pokud budou tyto nové zásady znít rozumně, mohlo by to být průchozí i u mnohých zastánců současného (imo trochu nešikovně formulovaného) účelového vázání, kteří mají především problém s tím, že by se pravidla měla měnit zpětně.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Polansky za příspěvky (celkem 3):
Martin.Smida, Martin.Svadlenka, Vojtech.Pikal
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2946 poděkování
Dostal poděkování: 5856 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Ondrej Polansky píše:Měl bych návrh. Blíží se eurovolby, a máme možnost stanovit si (dopředu) nová pravidla čerpání peněz z těchto voleb. A takový závazek dodržet. Pokud budou tyto nové zásady znít rozumně, mohlo by to být průchozí i u mnohých zastánců současného (imo trochu nešikovně formulovaného) účelového vázání, kteří mají především problém s tím, že by se pravidla měla měnit zpětně.
Já chápu tvou dobrou snahu o kompromis. Ale to, co navrhuješ, je fakticky TŘETÍ BARVA. Pro mě je ovšem přijatelná vždy pouze JEDNA barva, totiž barva neobarvená, neboli TRANSPARENTNÍ. Stejně tak i pro snadnou veřejnou kontrolu Pirátských financí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 4):
Helena.Jarolimkova, Patrik.Koranda, Petr.Vileta, Karel.Rada
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
next_ghost
Kontaktovat uživatele:

Roman Kucera píše:Já chápu tvou dobrou snahu o kompromis. Ale to, co navrhuješ, je fakticky TŘETÍ BARVA. Pro mě je ovšem přijatelná vždy pouze JEDNA barva, totiž barva neobarvená, neboli TRANSPARENTNÍ. Stejně tak i pro snadnou veřejnou kontrolu Pirátských financí.
Podle mě jsou barevné peníze dobrý nápad, protože to členy nutí vymyslet něco užitečného pro všechny občany, a ne jen vyházet všechny prachy za provozní výdaje a spam.
Tito uživatelé poděkovali autorovi next_ghost za příspěvky (celkem 5):
Petr.Nemecek, Ondrej.Profant, Vojtech.Pikal, Mikulas.Ferjencik, Ivan.Sirko

Helena.Jarolimkova
Profese: Anarchista
Dal poděkování: 1180 poděkování
Dostal poděkování: 237 poděkování

Příspěvek od Helena.Jarolimkova »

next_ghost píše:
Roman Kucera píše:Já chápu tvou dobrou snahu o kompromis. Ale to, co navrhuješ, je fakticky TŘETÍ BARVA. Pro mě je ovšem přijatelná vždy pouze JEDNA barva, totiž barva neobarvená, neboli TRANSPARENTNÍ. Stejně tak i pro snadnou veřejnou kontrolu Pirátských financí.
Podle mě jsou barevné peníze dobrý nápad, protože to členy nutí vymyslet něco užitečného pro všechny občany, a ne jen vyházet všechny prachy za provozní výdaje a spam.
Prosím vyjmenovat ty užitečné nápady, které by bez obarvených peněz nikdo nevymyslel... Dík.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Helena.Jarolimkova za příspěvky (celkem 2):
Roman.Kucera, Petr.Vileta
Ondrej.Profant
Vedoucí resortního týmu
Profese: Náměstek člena vlády
Dal poděkování: 3729 poděkování
Dostal poděkování: 1966 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Nejde o to nevymyslel, ale spíš dlouhodobě neprotlačoval. Nutí nás to manévrovat zcela jinak, než naší konkurenci. Nutí nás to podpořit dobré projekty. A na fóru je velmi vidět, jak moc tady většině chybí vzdělání... neutrácet za plakáty, ale vzdělat členy!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvky (celkem 4):
anonym2064, next_ghost, Mikulas.Ferjencik, Ivan.Sirko

profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika

next_ghost
Kontaktovat uživatele:

Helena Jarolimkova píše:Prosím vyjmenovat ty užitečné nápady, které by bez obarvených peněz nikdo nevymyslel... Dík.
Prosím vedoucího FO o stručný seznam projektů proplácených z obarvených peněz.

Edit: odpověď Rojovi na OT příspěvek z jiného vlákna
Roman Kucera píše:A my teď veškerou energii věnujeme na to, jak to ochcat, abychom peníze na nutné výdaje běžného provozu strany a běžné kampaně mohli vykázat jako veřejně prospěšné.
Kdejaký blbec dokáže vyházet 13 mega za provozní výdaje, které straně nepřinesou ani jediný hlas navíc. Němci i Švédové fakticky po svém prvním úspěchu přesně na tomhle dojeli. V případě Švédů jen s tím drobným rozdílem, že prachy začali porcovat ještě dřív, než vůbec na nějaké získali nárok. Veškerá činnost strany směrem ven k voličům v tu chvíli úplně skončila. My díky barvení máme možnost takovou chybu neopakovat.
Zatímco jiné strany pozuzují efektivitu výdajů na prosazení svého programu. My posuzujeme jakousi dementní "veřejnou prospěšnost" a děláme z králíka slepici. Je to pokrytecké a zbytečné.
"Veřejná prospěšnost" je nutná binární podmínka. A já tvrdím, že ty nejúčinnější způsoby naší propagace jsou zároveň veřejně prospěšné. Uspořádat CryptoParty je podstatně levnější než si pronajmout jeden billboard někde u silnice, ale vzhledem k tomu, jak lidi reklamu kvůli jejímu neustálému přívalu málo vnímají, je ta CryptoParty mnohem účinnější. A jako bonus je to naprosto očividně veřejně prospěšná činnost.
Tito uživatelé poděkovali autorovi next_ghost za příspěvky (celkem 2):
Vojtech.Pikal, Mikulas.Ferjencik

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2946 poděkování
Dostal poděkování: 5856 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Ondrej Profant píše:Nejde o to nevymyslel, ale spíš dlouhodobě neprotlačoval. Nutí nás to manévrovat zcela jinak, než naší konkurenci. Nutí nás to podpořit dobré projekty. A na fóru je velmi vidět, jak moc tady většině chybí vzdělání... neutrácet za plakáty, ale vzdělat členy!
Vzhledem k výsledkům mi nezbývá než konstatovat, že v tom případě barvíme málo!
next_ghost píše:Prosím vedoucího FO o stručný seznam projektů proplácených z obarvených peněz.
Naprosto irelevantní, tyto projekty nemají s barvením a nebarvením žádnou souvislost a neserte mě furt s tou demagogií.
next_ghost píše:Kdejaký blbec dokáže vyházet 13 mega za provozní výdaje, které straně nepřinesou ani jediný hlas navíc.
Jestli nás ty považuješ za blbce, nebo se všichni navzájem považujem za blbce, tak co tady ještě děláme?
next_ghost píše:Uspořádat CryptoParty je podstatně levnější než si pronajmout jeden billboard někde u silnice, ale vzhledem k tomu, jak lidi reklamu kvůli jejímu neustálému přívalu málo vnímají, je ta CryptoParty mnohem účinnější.
To s vysokou pravděpodobností vůbec není pravda, přesto jsem pro pořádání cryptopárty a proti bilboardům u silnice. I bez barvení.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 4):
Helena.Jarolimkova, Dominika.Michailidu, Petr.Vileta, Karel.Rada
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“