preference pirátů

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Ivo.Vasicek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: manažer
Dal poděkování: 2653 poděkování
Dostal poděkování: 2908 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: preference pirátů

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

shaman píše: Je to zajímavé a o funkčnosti se nepřu. jen by se mělo (už zase plkám, ale já prostě za kostru mluvit nebudu), někde hodně výrazně novému příchozímu oznámit, že nejste strana, ale hejno, možná by pak nedocházelo ke zbytečným konfliktům a členové předsednictva si pak nemuseli stěžovat na to, že to každému hlupákovi, jako já, který se k tomu na Piznamu neproklikal, musí polopatě vysvětlovat. :x A nemůžu to udělat já, protože některé věci dělat neumím.
Nepovažuji tě za hlupáka. Snažíme se v rámci možností. Jak psal Ivan, politikou se neživíme, každý z nás pracuje nebo studuje (musíme živit rodiny). Systém určitě nemáme dokonalý, snažíme se ho zlepšit. Vítáme každého, kdo se do našeho "hejna" přidá. Nejvhodnějším nástrojem pro formulaci myšlenek v týmu je Piratenpad např. http://piratepad.net/smirak
zde vlákno - včerejší práce pár lidíviewtopic.php?f=75&t=11454&hilit=%C5%A1 ... D&start=30 asi tak nějak....
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvek:
Daniel.Hradsky
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Petr.Bajgar
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

shaman píše: ... někde hodně výrazně novému příchozímu oznámit, že nejste strana, ale hejno, ...
Možná by jsi mohl mít trochu víc tolerance vůči naší snaze vybudovat stranu odspoda, bez zázemí zkušeností a prostředků. Politická kultura v Česku je naproto minimální a posledních třiadvacet let vedlo k nové normalizaci tentokrát kapitalistické. Němečtí Práti stavějí na zkušenostech bývalých členů strany zelených jenže u nás nic takového nemáme. Zdejší obyvatelé jsou pasivní a v podstatě si nechají s mírným brbláním sr.t na hlavy a mnozí za to ještě slušně poděkují. Destrukce Občanské společnosti a vůbec obecného občanského povědomí dvacet let dominovala. Pirátská strana přes dětské nemoci je velkou oporou povědomí občanů hlavně mladých, že jsou v Česku lidé, kteří chtějí posilovat roli občanů vůči zatím všemocnému režimu. Máme před sebou ještě mnoho práce a naprosto to není jen úkolem pirátů.
Jestli fungujeme jako hejno/strana? kdyby to bylo tak snadné, to by se nám to žilo jen nevím jestli by to ještě byl život. Jiné strany na tom nejsou o mnoho lépe jen se tváří jaksi konzistentněji. Základem je nezajem zdejších obyvatel stát se občany a starat se zodpovědně o své životní zájmy. Všichni to chtějí mit jaksi jasné, přehledné a jednoduché což není v tak komplexním systému jako se lidská společnost zrovna jednoduché a pokud by bylo, asi by to byl fašizmus nebo jiný typ diktatůry. Zatím se tedy společenství lidí v Česku teprve učí poznávat kdo je kdo a co to udělá když! Dlouhá léta byl vykrádám obsah mnoha pro společnost důležitým slovům, dnes je proto z jejich používání mnoho lidí totálně dezorientovaných a zmatených. Školství nepřispívá k orientaci a rozpoznávání v čem žijeme ale v převážné většině cvičí další nemyslící a zmatené roboty čekající na příkazy co a jak mají dělat, aby žili životy, které ani nejsou jejich.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Bajgar za příspěvky (celkem 2):
rvh, Petr.Vileta
Simona.Skorepova
Profese: maminka
Dal poděkování: 261 poděkování
Dostal poděkování: 449 poděkování

Příspěvek od Simona.Skorepova »

Připojuji se k názorům - "pokud to neuděláme my sami, nikdo to za nás nezmění". Jsem nová členka a když jsem posledních pár dní mluvila se svými známými, že jsem pirátka, většina z nich mi řekla, že uvažuje o tom, je volit...jen a tady bych apelovala na příslušné pirátské orgány - ke krajským volbám je nezbytné rozšířit program především pryč s korupcí /já osobně bych usilovala o transparentní účty všech politických stran - at se ukáže, kdo s kým a za kolik/, do voleb bych šla s heslem - snížíme si platy po vzoru francouzské vlády /je to vyjádření soucitu k běžným lidem, kteří se potýkají s krizí/, jednoduše vysvětlit, že "tvůrce" nechceme okrást, tím že chceme volný internet , co je neetické jsou všechny ty agentury, které tvůrce vysávají jako parazit.
Jsem člověk, který je optimistou do konce, česká mentalita je v tomto překážkou - pokud budu mít "blbou náladu", nebudu nic dělat a jen sedět se svou blbou náladou a čekat až koncem roku přiletí mimozemšťané. Není to idealismus, je to jen motivace a sebemotivace.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Simona.Skorepova za příspěvky (celkem 4):
anonym2064, Ivo.Vasicek, rvh, Petr.Vileta
Daniel.Hradsky
Profese: veterinární lékař
Dal poděkování: 104 poděkování
Dostal poděkování: 188 poděkování

Příspěvek od Daniel.Hradsky »

Petr Bajgar píše:
shaman píše: ... někde hodně výrazně novému příchozímu oznámit, že nejste strana, ale hejno, ...
Možná by jsi mohl mít trochu víc tolerance vůči naší snaze vybudovat stranu odspoda, bez zázemí zkušeností a prostředků. Politická kultura v Česku je naproto minimální a posledních třiadvacet let vedlo k nové normalizaci tentokrát kapitalistické. Němečtí Práti stavějí na zkušenostech bývalých členů strany zelených jenže u nás nic takového nemáme. Zdejší obyvatelé jsou pasivní a v podstatě si nechají s mírným brbláním sr.t na hlavy a mnozí za to ještě slušně poděkují. Destrukce Občanské společnosti a vůbec obecného občanského povědomí dvacet let dominovala. Pirátská strana přes dětské nemoci je velkou oporou povědomí občanů hlavně mladých, že jsou v Česku lidé, kteří chtějí posilovat roli občanů vůči zatím všemocnému režimu. Máme před sebou ještě mnoho práce a naprosto to není jen úkolem pirátů.
Jestli fungujeme jako hejno/strana? kdyby to bylo tak snadné, to by se nám to žilo jen nevím jestli by to ještě byl život. Jiné strany na tom nejsou o mnoho lépe jen se tváří jaksi konzistentněji. Základem je nezajem zdejších obyvatel stát se občany a starat se zodpovědně o své životní zájmy. Všichni to chtějí mit jaksi jasné, přehledné a jednoduché což není v tak komplexním systému jako se lidská společnost zrovna jednoduché a pokud by bylo, asi by to byl fašizmus nebo jiný typ diktatůry. Zatím se tedy společenství lidí v Česku teprve učí poznávat kdo je kdo a co to udělá když! Dlouhá léta byl vykrádám obsah mnoha pro společnost důležitým slovům, dnes je proto z jejich používání mnoho lidí totálně dezorientovaných a zmatených. Školství nepřispívá k orientaci a rozpoznávání v čem žijeme ale v převážné většině cvičí další nemyslící a zmatené roboty čekající na příkazy co a jak mají dělat, aby žili životy, které ani nejsou jejich.
Možná jsem použil tvrdou formulaci, ale na věci to nic nemění. Myslím, že se příliš automaticky předpokládá, že každý tento systém zná a umí v něm chodit. Myslím, že právě proto, co říkáš, má se vše nějak jasněji zezačátku prezentovat, aby si členové předsednictva nemuseli stěžovat, že to stále někomu vysvětlují. Bylo by to dobré proto, že si myslím, že většina lidí, kteří se ke straně přidávají v současné době, nevědí nic o "hejnu" jen hledají v současné době jinou politickou stranu. Ti méně aktivní pak tápou, ti aktivnější pak jdou poslepu ode zdi ke zdi.
Na okraj: Chtěl jsem se k vám přidat i se ženou, ta však proklikávání Piznamu vzdala, že na to nemá čas a trpělivost, a kloní se spíš ke Straně svobodných občanů, s tím, že je jí aspoň jasné co chtějí. (Pokud to ta strana dodrží, to je ale vždy sázka do loterie)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Daniel.Hradsky za příspěvek:
Ivo.Vasicek
Kouřím a piju. Jsem tlustej. Mám velký auto. JÁ ale do VAŠEHO života nekecám.
Nejsem pirát, jsem korzár. :twisted:
I černá ovce zůstává ovcí, jen bečí v jiné ohrádce.....
Lukas.Findeis
Člen KS Praha
Profese: běžecký trenér
Dal poděkování: 1423 poděkování
Dostal poděkování: 1375 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Findeis »

Simona Skorepova píše:jen a tady bych apelovala na příslušné pirátské orgány - ke krajským volbám je nezbytné rozšířit program především pryč s korupcí /já osobně bych usilovala o transparentní účty všech politických stran - at se ukáže, kdo s kým a za kolik/, do voleb bych šla s heslem - snížíme si platy po vzoru francouzské vlády /je to vyjádření soucitu k běžným lidem, kteří se potýkají s krizí/, jednoduše vysvětlit, že "tvůrce" nechceme okrást, tím že chceme volný internet , co je neetické jsou všechny ty agentury, které tvůrce vysávají jako parazit.
Na komponentách se průběžně pracuje a každou chvíli se nějaká připomínkuje a schvaluje. Jestli ti něco schází, tak můžeš na další komponentě začít pracovat a předložit ji tu k diskuzi.

S korupcí bojujeme už od začátku strany. Stejně tak prosazujeme transparentní hospodaření politickejch stran, ale ty to určitě samy neudělaj a nařídit jim to nemůžem. Transparence v politice a efektivního boje proti korupci se v nejbližší době určitě nedočkáme. To bysme museli vyhrát volby.

Pokud bude mandát brát Pirát zodpovědně, tak je to náročná práce od nevidím do nevidím, za kterou by jinde za jiných okolností možná moh chtít i víc. To, že se ostatní poslanci flákaj je věc jiná. Pokud peníze Pirát nebude potřebovat, tak je může věnovat třeba na charitu nebo neziskovkám. Snížení platů nic nevyřeší a hledal bych za tím spíš snahu za vylepšení PR vlády. Jaký jiný důvody by mohly vést politika ke snižování vlastního platu?

735 07 66 99, Praha 12

Petr.Bajgar

shaman píše:
Petr Bajgar píše:... Zatím se tedy společenství lidí v Česku teprve učí poznávat kdo je kdo a co to udělá když!
Možná jsem použil tvrdou formulaci, ale na věci to nic nemění. Myslím, že se příliš automaticky předpokládá, že každý tento systém zná a umí v něm chodit. Myslím, že právě proto, co říkáš, má se vše nějak jasněji zezačátku prezentovat, aby si členové předsednictva nemuseli stěžovat, že to stále někomu vysvětlují. Bylo by to dobré proto, že si myslím, že většina lidí, kteří se ke straně přidávají v současné době, nevědí nic o "hejnu" jen hledají v současné době jinou politickou stranu. Ti méně aktivní pak tápou, ti aktivnější pak jdou poslepu ode zdi ke zdi.
Na okraj: Chtěl jsem se k vám přidat i se ženou, ta však proklikávání Piznamu vzdala, že na to nemá čas a trpělivost, a kloní se spíš ke Straně svobodných občanů, s tím, že je jí aspoň jasné co chtějí. (Pokud to ta strana dodrží, to je ale vždy sázka do loterie)

Pro některé věci, které pisatel uvádí byl před nedávněm zřízen Perzonální odbor, který by měl v začleňování zájemců a nových členů působit.
Přesto mám za to, že mnoho věcí je prostě nesdělitelných a jaksi k nim my lidé dospíváme svým osobním poznáváním.
S manželkami a vůbec lidmi je to zvláštní na jedné straně se zlobí kam nás dovedlo akceptování bonmotů a líbivých reklamních a marketingových hesel a na druhé straně jim nestojí za to porovnat si realitu toho co která strana skutečně dělá.
rvh
Profese: zdravotnictví
Dal poděkování: 99 poděkování
Dostal poděkování: 160 poděkování

Příspěvek od rvh »

Lukas Findeis píše:Jaký jiný důvody by mohly vést politika ke snižování vlastního platu?
Urcite jako gesto to sympatie prinese. Ver tomu.
Petr.Nemecek
Profese: IT - sítě a správa systémů
Dal poděkování: 336 poděkování
Dostal poděkování: 231 poděkování

Příspěvek od Petr.Nemecek »

Radim Gal píše:
Lukas Findeis píše:Jaký jiný důvody by mohly vést politika ke snižování vlastního platu?
Urcite jako gesto to sympatie prinese. Ver tomu.
Nope, tohle je přesně ten typ nic neřešící populistické akce, které nám může silně uškodit. Člověk, kterej rozhoduje o miliardách a svým způsobem o budoucnosti lidí má právo být za to náležitě zaplacem a my jako piráti naopak musíme dokázat lidem, že to není špatně a není to "okrádání lidu".

Nezapomínejte, že nelze se zavděčit všem a volič, který to za párek hodí komukoliv, stejně těžko bude náš, protože jsou tu finančně silnější hráči, kteří si jednoduše můžou dovolit rozdat víc párků.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Nemecek za příspěvky (celkem 3):
Petr.Bajgar, Daniel.Hradsky, Ivo.Vasicek
Simona.Skorepova
Profese: maminka
Dal poděkování: 261 poděkování
Dostal poděkování: 449 poděkování

Příspěvek od Simona.Skorepova »

Zřejmě jsme si neporozuměli, Lukáši - to co jsem napsala, jsou návrhy pro body programu ke krajským volbám /něco jako 12, ale rozšířené/
Co uděláme, když vyhrajeme - budeme tlačit, aby účty politických stran byly veřejně kontrolovatelné, snížíme si platy, atd.
Snížení platů je výborné PR, a bez PR ani nemá cenu do voleb jít! Na škole nás učili - úvodní proslov má trvat max 7min, pak posluchači ztrácí pozornost, totéž platí i o mnohostránkových textech, čtenář je "neučte"
Je nutné vymyslet lídrům "sexy" témata, nemohou hodinu mluvit jen o ACTA.
Petře, ale v době, kdy spousta lidí pracuje za 5tic, mě přijde zcela morální když si poslanec a veřjný činitel ukrojí i ze svého krajíce.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Simona.Skorepova za příspěvek:
TiborGanzer
Petr.Bajgar

Preference souvisejí s volitelností a volitelnost a s možnostmi prosazovat program a pokračovat v politické praxi kterou provozujeme.
Na získání aspoň 1,5% ve volbách v roce 2014 potřebujeme aspoň 80tisíc voličů, kteří nám dají svůj hlas. Vzhledem k tomu, že si nechceme kupovat hlasy reklamním politickým marketingem neb na něj nemáme potřebné miliony. Je na nás členech a podporovatelích pracovat tak abychom podporu voličů získali.

Co je na tom složitého? Laciná hesla jsou k ničemu. Je třeba brousit a pilovat naše argumenty, poukazovat na možnosti a výsledky.
Především pak podle mého vyzívat lidi, aby se zapojovali protože je i jejich zodpovědností v čem tady budeme společně žít.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Bajgar za příspěvek:
Ivo.Vasicek
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“