Svoboda shromažďování na Ukrajině v ohrožení!
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Re: Svoboda shromažďování na Ukrajině v ohrožení!
S tim na 100% souhlasim:
http://www.blisty.cz/art/72478.html
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/na ... cum-306631
http://www.blisty.cz/art/72478.html
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/na ... cum-306631
- trinitrofenol
- Profese: chemik
- Dal poděkování: 434 poděkování
- Dostal poděkování: 1235 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
http://npubop.livejournal.com/1817959.html
Staré dobré pochody s pochodněmi, hajlování a pálení knih (včetně Švejka). Náckové jako vyšitý. Akorát to není majdanu, tak nevim, jak se to ujme.
Staré dobré pochody s pochodněmi, hajlování a pálení knih (včetně Švejka). Náckové jako vyšitý. Akorát to není majdanu, tak nevim, jak se to ujme.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi trinitrofenol za příspěvky (celkem 3):
- Adam.Cernoch, Ivo.Vlasaty, Ivan.Sirko
SMRT MODERACI
Free your hate.
-
Jo ten pochod prošel opravdutrinitrofenol píše:http://npubop.livejournal.com/1817959.html
19.2.2009
http://www.ruscrimea.ru/news.php?point=322
a potom ještě
7.1.2014
http://censor.net.ua/photo_news/265681/ ... toreportaj
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ten Had mi začíná bejt nějakej povědomej 

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvek:
- Ivan.Sirko
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
- Ivo.Vlasaty
- Místní předsednictvo
- Dal poděkování: 2661 poděkování
- Dostal poděkování: 1345 poděkování
Možná bys neměl tolik číst novinky.cz a častěji poslouchat přímo Dienstbiera, možná bys měl líp číst, co píšu já, možná bys nemusel tolik faulovat domnělými argumentačními fauly...Had_CB píše:Dienstbierův a Zaorálkův konstantní a velice jednostranně protiruský postoj v médiích a jejich exces s tím, že by rusové měli být za trest vyloučeni z tendru na dostavbu Temelína, dostávají sodu i od zbytku ČSSD.
Říká snad Wolfová něco nového? Očekává se tady ode mě dlouhý rozbor jejího článku? A všech ostatních?dehonestací osoby odvádíš pozornost od obsahu sdělení
Dienstbier neřekl, neřekl a neřeklže by rusové měli být za trest vyloučeni z tendru na dostavbu
Jestli jsi tak sečtělý a kriticky hodnotící, už sis dávno mohl všimnout, že novinky.cz se snaží vytvářet iluzi vnitrostranického rozkolu mezi "dienstbierovým křídlem" a zbytkem strany a navážejí se do Dienstbiera každou chvíli.
Takže jsi mojí tezi, že jej "nikdo" (hyperbola) neposlouchá alespoň za sebe potvrdil.A že je nikdo neposlouchá? Jako vládní činitelé dostávají prostor v médiích!
Odborník je dneska každý druhý. Já jsem jenom konstatoval, že Haas ignoruje problematiku mezinárodního práva, což je fakt, ne faul, pár takových se ale jistě on sám a ty je jistě rád najdeš.Poukazování na mezinárodní právo by s ohledem na zaměření toho komentáře mohlo být označeno za argumentační faul
Takže se snažíš jedním porušením (vnitrostátního) práva ospravedlnit jiné (mezinárodního)?[/quote]Souhlasíš s názorem, že proces svržení prezidenta, vzniku současné ukrajinské vlády a její vehementní uznávání západem je v souladu s právem? Když po právu, tak všem.
Ano, přesně k tomu, abys tu netapetoval, jsem tě vyzval. Jak chceš hlasovat o svobodě projevu, to by mě zajímalo.Máme toho nechat a netapetovat tu? Mohli bychom o tom uspořádat demokratické hlasování, například.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vlasaty za příspěvek:
- Had_CB
pápá strano
dosluhující člen strany, příznivec českobudějovického komunálního týmu
- Ivo.Vlasaty
- Místní předsednictvo
Rusko rozjelo okupaci Krymu, která se začala dopouštět otevřených agresí, byť malého měřítka. To, co dělá, není legální a pokud se to zpočátku mohlo zdát na hraně legitimity, teď už je to jasně za ní, mohlo krym využít jako páku k jednání, místo toho už jen přispívá k eskalaci konfliktu a destabilizaci Ukrajiny. Vypadá to, že referendum, které za daných podmínek rozhodně nebude legitimní, podporuje. K tomu jej ukrajinský převrat prostě nijak neopravňuje.
Nyní je důvod přihlížet i k povaze ruského (do značné míry fašistického - korporativismus, antiliberalismus, protidemokratičnost, propojení s církví, ...) režimu a (pro)ruský nacionalismus a nacismus rozhodně není radno přehlížet.
Nyní je důvod přihlížet i k povaze ruského (do značné míry fašistického - korporativismus, antiliberalismus, protidemokratičnost, propojení s církví, ...) režimu a (pro)ruský nacionalismus a nacismus rozhodně není radno přehlížet.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vlasaty za příspěvek:
- Ivan.Sirko
pápá strano
- Had_CB
- Profese: A/P
- Dal poděkování: 43 poděkování
- Dostal poděkování: 57 poděkování
reakce na Ivo Vlasaty » 10 bře 2014, 00:13
odshora, po odstavcích.
1. Ok, chápu a kaju se. JD něco řekl, ale nemyslel to tak a ještě to ostatní překroutili. nesleduju každé jeho slovo a hodně jsem vycházel z toho, jak se s LZ doplňujou. O LZ nemám v tomto směru žádné pochybnosti. Dopustil jsem se zobecnění.
2. Předmětem neměla být Wolfová, ale ta zpráva. Sám jsem si naběh reakcí na tvoji odpověd.
Ano, ta zpráva pro mne byla nová a ano, dal jsem to sem jako materiál k diskusi. Piráti, pokud vím, jsou v tomto směru poněkud váhaví. Kdybys ji ignoroval, snesl bych to v klidu, tvoji reakci jsem bral jako faul, vypadá to, že moc přísně, rozhodně uberu.
Za ostatními fauly si stojím, už proto, že nikdo další neměl koule je rozporovat.
3. viz 1.
4. viz 1.
5. Bral jsem ten článek jako komentář historie ukrajiny a krymu, o němž a jeho obyvatelích bylo rozhodnuto sice podle práva, ale tak trochu bez ohledu na jejich názor a kteří se jako součást Ukrajiny moc svobodně a demokraticky necítili. Území vs lidé. Ne právo vs právo.
6. Jsem toho názoru, že kdyby EU a USA velmi nezvyklým způsobem nelegitimizovaly samozvanou revoluční vládu vzniklou právě původním porušením vnitřního práva násilným převratem a porušením dohod zprostředkovaných zástupci EU, je možné, že by to nemuselo dojít tak daleko.
Je možné zakládat právo na bezpráví?
Lze vůbec za těchto okolností o porušování mluvit? Putin a poměrně veliká část Krymu tuto vládu neuznává a holt reaguje jak reaguje.
Pokud bych se musel vymezit, tak jsem víc proti EU propagandě. Ze strany EU a USA je to chucpe. Přiklonit se nemohu k žádné a ani mi to nepřísluší.
7. Díky Ivo, na rozdíl od většiny ostatních jsi mne donutil opravdu se nad sebou a tím co čtu a píšu zamyslet.
odshora, po odstavcích.
1. Ok, chápu a kaju se. JD něco řekl, ale nemyslel to tak a ještě to ostatní překroutili. nesleduju každé jeho slovo a hodně jsem vycházel z toho, jak se s LZ doplňujou. O LZ nemám v tomto směru žádné pochybnosti. Dopustil jsem se zobecnění.
2. Předmětem neměla být Wolfová, ale ta zpráva. Sám jsem si naběh reakcí na tvoji odpověd.
Ano, ta zpráva pro mne byla nová a ano, dal jsem to sem jako materiál k diskusi. Piráti, pokud vím, jsou v tomto směru poněkud váhaví. Kdybys ji ignoroval, snesl bych to v klidu, tvoji reakci jsem bral jako faul, vypadá to, že moc přísně, rozhodně uberu.
Za ostatními fauly si stojím, už proto, že nikdo další neměl koule je rozporovat.
3. viz 1.
4. viz 1.
5. Bral jsem ten článek jako komentář historie ukrajiny a krymu, o němž a jeho obyvatelích bylo rozhodnuto sice podle práva, ale tak trochu bez ohledu na jejich názor a kteří se jako součást Ukrajiny moc svobodně a demokraticky necítili. Území vs lidé. Ne právo vs právo.
6. Jsem toho názoru, že kdyby EU a USA velmi nezvyklým způsobem nelegitimizovaly samozvanou revoluční vládu vzniklou právě původním porušením vnitřního práva násilným převratem a porušením dohod zprostředkovaných zástupci EU, je možné, že by to nemuselo dojít tak daleko.
Je možné zakládat právo na bezpráví?
Lze vůbec za těchto okolností o porušování mluvit? Putin a poměrně veliká část Krymu tuto vládu neuznává a holt reaguje jak reaguje.
Pokud bych se musel vymezit, tak jsem víc proti EU propagandě. Ze strany EU a USA je to chucpe. Přiklonit se nemohu k žádné a ani mi to nepřísluší.
7. Díky Ivo, na rozdíl od většiny ostatních jsi mne donutil opravdu se nad sebou a tím co čtu a píšu zamyslet.
-
Jen chci upozornit na par věci:Ivo Vlasaty píše:Rusko rozjelo okupaci Krymu, která se začala dopouštět otevřených agresí, byť malého měřítka. To, co dělá, není legální a pokud se to zpočátku mohlo zdát na hraně legitimity, teď už je to jasně za ní, mohlo krym využít jako páku k jednání, místo toho už jen přispívá k eskalaci konfliktu a destabilizaci Ukrajiny. Vypadá to, že referendum, které za daných podmínek rozhodně nebude legitimní, podporuje. K tomu jej ukrajinský převrat prostě nijak neopravňuje.
Mezinarodni pravo http://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A ... pr%C3%A1vo
Precedens http://cs.wikipedia.org/wiki/PrecedensPrecedent je judikát (=soudní rozhodnutí), které je prvním řešením daného případu, dosud právem neupraveného. Soudní precedent je uznáván jako formálně závazný pramen práva v angloamerickém typu právní kultury (judge made law, case law) a v mezinárodním právu. Dnes již malý význam mají správní precedenty. V kontinentálním typu právní kultury rozhodnutí vyšších soudů nejsou formálně obecně závazná a vymahatelná, ale klíčové judikáty vytvořené podle zákonů a normativních právních smluv mají kvaziprecedenční význam.
Základní znaky
Zasady prava http://www.honzaplsek.cz/law/007.html#1lex posterior derogat priori (ustanovení pozdější ruší dřívější)
Obecný princip celého psaného práva, které se mění pomocí nových zákonů (novelizace). Jde zde spíše o to, že se takto "přebíjí" jednotlivá ustanovení zákona než že by se rušily zákony jako celky.
- Ivo.Vlasaty
- Místní předsednictvo
A proto snad pochopíš mé obavy z toho, že se z porušování a obcházení mezinárodního práva stane (jestli už se nestal) precedens. Trochu podobné to bylo před II.sv.válkou. Z toho důvodu se prostě ruská armáda musí stáhnout z Krymské republiky a Rusko (ochotu použít sílu už demonstrovalo, takže páky má) společně s EU přimět centrální kyjevskou vládu k dohodě a záruce za bezpečnost Krymu (ovšem i pro Ukrajince a Tatary, nejen ruskou většinu). Pak může Krym usilovat o nezávislost (rozhodně se ale nemůže rovnou připojit k Rusku a rozhodně to nemůže udělat v uspěchaném referendu - stačí to srovnat s dlouho dopředu naplánovanými skotským a katalánským o osamostatnění, nebo britským o vystoupení z EU).Megi Bun píše:Jen chci upozornit na par věci:
Mezinarodni pravo ...
Precedens ...
Naposledy upravil(a) Ivo.Vlasaty dne 11 bře 2014, 13:02, celkem upraveno 1 x.
pápá strano
- Ivo.Vasicek
- Profese: manažer
- Dal poděkování: 2653 poděkování
- Dostal poděkování: 2908 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tady je nadpis "svoboda shromažďování v ohrožení" nicméně nyní je možná už pryč demokracie:https://www.youtube.com/watch?v=9fKIq8fE1CE
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvky (celkem 2):
- Ivo.Vlasaty, Had_CB
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)