"Feminismus"

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Roman.Kucera
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: "Feminismus"

Příspěvek od Roman.Kucera »

Kauzalita u feministek je obrácená, než samy tvrdí. Mají určitou psychickou či fyzickou predisposici (dříve "vadu"), nedokážou si najít chlapa a náhradní řešení je, že jsou z nich feministky, ty chytřejší pak institucionalisované a živící se tím. Beru je jako i jiné sekty. Některé sekty dojí své oběti, feministky dojí granty. Ani jedny nepřesvědčíš a nemá to ani smysl, je to ztráta času. A ano, některé se vyléčí samy, ale většinou už pozdě :-)
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Janka.Michailidu
Profese: Akademička na VŠCHT (biotechnologie)
Dal poděkování: 980 poděkování
Dostal poděkování: 1669 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janka.Michailidu »

kluci mají pindíka a holky mají vagínu.. rovnoprávnost po českopirátsku (pardon, musela jsem si akorát ulevit, protože diskuze na tohle téma v naší straně jsem už dávno vzdala.. ze zde naprosto zjevných důvodů)
OFFTOPICObrázek
Tito uživatelé poděkovali autorovi Janka.Michailidu za příspěvek:
Lukas.Findeis
Vaclav.Fortik
Profese: manager
Dal poděkování: 975 poděkování
Dostal poděkování: 757 poděkování

Příspěvek od Vaclav.Fortik »

Vážení, všimli jste si, že tvůrkyně vlákna vždy rýpe do "kontroverzních" oblastí?
Osobně si její posty vyhodnocuji jako provokaci, ať už záměrnou nebo neúmyslnou, nicméně vždy s možným dopadem na negativní prezentaci členů pirátů nebo pirátů jako celku.

Pokud jde o samotnou otázku rovných platových podmínek, dovoluji si tvrdit, že dnes již není důvod, aby do toho stát vstupoval.
Jde-li o státní/veřejnou instituci, jsou tam obvykle tabulkové platy a je max. na vedoucích osobách rozdat odměny navíc - srovnávat tedy v tomto případě platy je nesmyslné.
Jde-li o soukromou instituci je, dle mého, naprosto nepřípustné, aby stát zasahoval do výše odměn na základě čehokoli (rasy, pohlaví, sex. orientace ...). Tedy opět se není nutné o tom bavit.

Abych dodal osobní zkušenost. Ročně odměňují (penězi, službou, materiálně/zbožím ...) několik set osob, finančně několik desítek. Nezkoumal jsem ani nezkoumám zda jde o muže/ženy, homo/hetero, katolíky/evangelíky/židy/ateisty ..., ne/piráty (členové pirátů mají naprosto stejné podmínky, jako voliči pirátů a dokonce i členové nebo voliči jiných stran :)) - všichni dostávají obvykle jednotný základ a pohyblivou motivační složku, která odpovídá "tržní" hodnotě dané osoby a odvedené práci. Tento přístup nikomu nevnucuji, byť ho považuji za správný :).

"feminismus" dnešní doby považuji za přežitek, zhruba jako komunismus nebo enviromentalismus - před desítkami let to bylo něco, co bylo potřeba na zlepšení sociální/ekologické/ekonomické ... situace určité skupiny osob/světa, ale dnes už jsou mnohé problémy vyřešeny a vznikají úplně nové problémy dané vývojem civilizace a pak všechny tyto staré ideologie a hnutí nejen, že řešení problémů nepomáhají, ale ho naopak brzdí a odvádějí do slepé uličky.
Proto jsem spoluzakládal Piráty a proto se kolem nich stále motám, neboť právě pirátské strany alespoň některé reálné problémy pojmenovávají a snaží se hledat řešení.

Takže od psychiatričky očekávám ještě nadhození trestu smrti, vegetariánství, tělesné tresty a dalších pár věcí, kde se posty pirátů pečlivě zaznamenají a budou proti nim/nám použity v pravý čas :).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Fortik za příspěvky (celkem 5):
Roman.Kucera, Ales.Sura, msuchan, Robert.Magni, Lukas.Findeis
Roman.Kucera
Kontaktovat uživatele:

Ale Vašku, když si přečteš ten výkop, tak Alice napsala, že není feministka a v poctatě to samé co ty. A když koukneš, jak teď blbnou Zelení nebo Dinsbír, považuju ten dotaz za celkem přirozený.
Martin.Smida
Republikové předsednictvo
Profese: Kompostář
Dal poděkování: 574 poděkování
Dostal poděkování: 1418 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Smida »

klid...

jsme liberálové...

feminizace není třeba. rovné příležitosti vpodstatě jsou.

na mateřské jsem byl a krom několika divných pohledů se nad tím nikdo nepozastavil.
klidně bych dělal i učitele ve školce, kdyby mi náhodou zkrachovala kompostárna, kde mimo jiné řídím velký nakladač (a i žena by to zmákla).

není nutné označovat jistá povolání za ženská či mužská. na to už se prostě nehraje (ne u liberálů).
znám ženský, co říděj náklaďák, nemám s tím problém...

pokud je někde diskriminace, tak se proti ní postavme, ale určitě bych to neřešil pozitivní diskriminací. Nejsou třeba žádné kvóty.

pokud chcete rozohněnou debatu, tak prosím... have fun

já jsem vklidu...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Smida za příspěvky (celkem 3):
Ales.Sura, Robert.Magni, Vojtech.Pikal
  1. místopředseda Pirátské strany. Neváhejte se na mě obrátit.
Ludek.Blaha
Člen KS Jihočeský kraj
Profese: strategický zkompetentňovatel
Dal poděkování: 132 poděkování
Dostal poděkování: 229 poděkování

Příspěvek od Ludek.Blaha »

Janka Michailidu píše:kluci mají pindíka a holky mají vagínu..
Není mi to dvakrát příjemné, ale přesto...
Možná by Tě, Janko, měl někdo připravit na skutečnost, že někteří kluci mají pinďu, a pár jich má dokonce pinďourá!!!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ludek.Blaha za příspěvek:
Robert.Magni

Aby člověk mohl hlásat pravdu z radnice nebo z parlamentu, musí se tam nejdřív prolhat...
Demokracie je výborná věc. Umožňuje občanům, aby si zcela svobodně zvolili... diktaturu!
Umělá inteligence nedosáhne nikdy až takové úrovně, aby dokázala napodobit myšlení pitomce.
Piráti začali ztrácet přízeň voličů, když začali mít strach, že ztratí přízeň voličů.

Ondrej.dj-bobr.Ulehla
Profese: architekt IT bezpečnosti
Dal poděkování: 484 poděkování
Dostal poděkování: 386 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrej.dj-bobr.Ulehla »

Bejt tohle ve Vlákně úlevném, děsil bych se terminologie užité v následujících příspěvcích.

Bývalý Pirát, úzce spjatý s tradičními dávnými pirátskými hodnotami
2016/2017 flipped to XSFP MBTI co se na vojně naučíš, za to tě v civilu zavřou
porcelánové zařízení, spojující výhody umyvadla a klosetové mísy, se jmenuje umyvadlo (citace, třetí komentář)

Marek.Necada
Člen KS Praha
Profese: silozpytec
Dal poděkování: 3187 poděkování
Dostal poděkování: 2465 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek.Necada »

Martin Smida píše:rovné příležitosti vpodstatě jsou.
V tvojí (liberální) sociální bublině možná. Nicméně maloměšťáckých fašounků (viz zakladatelku tohoto vlákna) je ve společnosti stále značné množství. Vyhlazení této podpopulace je naprosto žádoucí. :twisted: Nejúčinnějším prostředkem vedoucím k tomuto cíli je vzdělání.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Necada za příspěvky (celkem 2):
Michal.Ketner, Robert.Magni

Ministerio de Educación, ¡afuera!

Долой царя!

Michal.Ketner
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 398 poděkování
Dostal poděkování: 969 poděkování

Příspěvek od Michal.Ketner »

OFFTOPIC[quote="Marek Necada"][quote="Martin Smida"]rovné příležitosti vpodstatě jsou.[/quote]
V tvojí (liberální) sociální bublině možná. Nicméně maloměšťáckých fašounků (viz zakladatelku tohoto vlákna) je ve společnosti stále značné množství. Vyhlazení této podpopulace je naprosto žádoucí. :twisted: Nejúčinnějším prostředkem vedoucím k tomuto cíli je vzdělání.[/quote]
Ty furt sníš o té společností plné INTP co ? :fet:

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

Roman.Kucera
Kontaktovat uživatele:

Ludek Blaha píše:
Janka Michailidu píše:kluci mají pindíka a holky mají vagínu..
Není mi to dvakrát příjemné, ale přesto...
Možná by Tě, Janko, měl někdo připravit na skutečnost, že někteří kluci mají pinďu, a pár jich má dokonce pinďourá!!!
Na opačném pólu může někoho zaskočit vagón.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 2):
Ludek.Blaha, Robert.Magni
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“