Názor k článku z iDnes 12.10.2012

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Názor k článku z iDnes 12.10.2012

Příspěvek od Petr.Vileta »

h4xx0r píše:Žádné argumenty, jen urážky a výsměch... neodpověděli jste na původní post, neodpověděli jste ani na můj. Alespoň vím, co jsou piráti skutečně zač.
No jo, co chceš slyšet na tohle?
h4xx0r píše:Cikány nemám v lásce, ostatně jako každý slušný člověk. Vy nejste slušní lidé. Sorry.
Já nemám v lásce parazity, ať jsou černí, snědí, žlutí, nebo bílí jako křída. A nemám v lásce lidi, kteří odsuzují jiné jen na základě barvy pleti, nebo třeba pejzů a velkého nosu. No možná asi nejsem slušný člověk, co?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
anonym53077

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Dalibor.Zahora
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11325 poděkování
Dostal poděkování: 6503 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

A jak se pozná takový parazit? ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 2):
Devilkin, Roman.Kucera

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

h4xx0r

Příspěvek od h4xx0r »

Cikán je pro mě právě takový sociální parazit, na barvě pleti mi vůbec nezáleží. Lidé je nemají rádi proto, že jsou to sociální parazité, velká část z nich krade (to je potvrzeno výzkumy, a 60% všech vězňů jsou Romové). Pak holt to slušné 1% Romů na to doplácí, ale to se není čemu divit. Ti slušní se pak většinou od nich distancují a lidé je už neberou jako cikány.

Troufl bych si tvrdit, ze můj názor se shoduje s názory mnoha lidi v teto republice. Ovšem stále nikdo neodpověděl na podstatnou část mého prvního komentáře a také na původní příspěvek. Vím proč: tato strana přímo podporuje sociální parazitismus a cikánskou kriminalitu a pokud by se dostala do vlády, bude se snažit terorizovat slušně žijící občany.
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Dalibor Zahora píše:A jak se pozná takový parazit? ;)
Zajimava otazka ;) V podstate je to spolecenska verze bezne definice parazita

Cili, jakykoliv clovek (bez ohledu na rasu a spolecenskou tridu) se narodi, do 25 let ho zivi rodice, on zdarma vystuduje stredni a vysokou skolu, rekneme obor "manazer public relation". Po skonceni skoly zije z ruznych davek (zivotni minimum, podpora v nezamestnanosti, davky na deti atd.), pripadne se stane bezdomovcem a bud krade nebo zebra. Takto zije par desitek let a nakonec zemre. Pohreb je samozrejme na statni utraty. Ten clovek cely zivot proflakal a nedal spolecnosti zpet vubec nic.

Do definice parazita ale stejne dobre zapadnou mnozi politici, napriklad Marek Benda a Bohuslav Sobotka. Stejne jako parazit jmeli, jsou k uzitku pouze pro okrasu :lol:

Věř, ale komu věříš měř.

Jan.Kochert
Příznivec Pirátů – Ústecký kraj
Profese: pirate
Dal poděkování: 401 poděkování
Dostal poděkování: 379 poděkování

Příspěvek od Jan.Kochert »

h4xx0r píše:Žádné argumenty, jen urážky a výsměch..
Ok, pár argumentů.
Myslím, že chápu, o co Ti jde. Ale na tomto fóru debata funguje trochu jinak. Na poměry můžeme samozřejmě nadávat celé hodiny, třeba někde na chatu.. ;)
Ale tady jde o fakta.
h4xx0r píše:velká část z nich krade (to je potvrzeno výzkumy)
Prosím o link, na jeden, či raději dva takové výzkumy.
60% všech vězňů jsou Romové
Prosím o link na takovou statistiku.
Pak holt to slušné 1% Romů na to doplácí
Z toho vychází, že 99% je neslušných. Prosím o link na studii/statistiku, která to dokazuje.
Troufl bych si tvrdit, ze můj názor se shoduje s názory mnoha lidi v teto republice.

To bezpochyby. Ale není to 100% občanů ČR a i kdyby bylo, řešení nemůžeme nalézt jinak, než na základě faktů.
tato strana přímo podporuje sociální parazitismus a cikánskou kriminalitu

Ne. Ale i kdybych uznal, že je to problém, jsem si celkem jistý, že nejde o prioritu.
Kompletní náklady např. na sociální dávky (kompletní, tedy včetně neromské populace, zdravotně postižených, sociálně slabých atd.) tvoří pouze zlomek nákladů, které ročně stojí občany ČR např. korupce či, jako horká novinka, církevní restituce. Takže hezky popořadě, prosím :)

Tedy:
Pokud v tomto tématu opravdu vidíš velký problém a prioritu č.1 (na rozdíl od mnoha Pirátů, jak je vidět v tomto vlákně), sem s čísly a fakty. Díky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Kochert za příspěvky (celkem 5):
Dalibor.Zahora, Dominika.Michailidu, Petr.Vileta, Patrik.Dolezal, Lukas.Findeis
I'm not „future”. You're retro.
Profil !
Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11325 poděkování
Dostal poděkování: 6503 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Petře, jen krátce, z jistého hlediska on i ten "parazit" je prospěšný, třeba jen tím, že nekonkuruje na trhu práce. Co s tou nezaměstnaností, že jo sakra? ;)

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Karel.Fuzik
Profese: Kolotočář
Dal poděkování: 383 poděkování
Dostal poděkování: 414 poděkování

Příspěvek od Karel.Fuzik »

Myslím, že se dotyčný "haxor" (dost pochybuju, že kolem skutečného hakera i jenom prošel, takže trestuhodná, podvodná přezdívka) stal jen klasickou obětí mocenského "chléb a hry". Chleba poslední dobou moc nedávají, o to více se snaží s hrami. Máme tady FaktorX, farmáře, Ratha, ubité pejsky na Nově, "nepříspusobivé" Romy, krimi zprávy a tak dále, a tak dále . . . No a někteří lidé to berou vážně (spíše většina aspoň na jednu z těch věcí skočí), národ se baví a nahoře si můžou v klídku dělat, co se jim zlíbí.

A my se tady tím zabýváme jak telata. Odpověď na první post tohoto vlákna měla IMHO znít - "Zmiz k Chocholouškovi". Je to totiž hážení hrachu na zeď (zeť).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel.Fuzik za příspěvky (celkem 3):
Roman.Kucera, Dalibor.Zahora, Lukas.Findeis
Předseda MS Ostrava. "Rozum nakonec vždycky zvítězí, jen co dorazí munice."
Chcete nějaký Bony, Marky? Nechcete? Tak co vlastně chcete . . .
Karel Fuzik
h4xx0r

Příspěvek od h4xx0r »

Jan Kochert píše:Prosím o link, na jeden, či raději dva takové výzkumy.
Jan Kochert píše:Prosím o link na takovou statistiku.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Romsk%C3%A ... riminalita

20-30% jich získává prostředky k obživě nelegální cestou, vězení jsou více než ze 60% romská. Nějaké otázky?

Dále jsem si jistý, ze náklady na sociální dávky tvoří velkou část státního rozpočtu a jejich zneužívání představuje velký problém. Ale není to jen o dávkách - mně osobně vadí drobná kriminalita mnohem víc, než veškerá politická korupce. Chci se cítit bezpečně a ne platit ze svých daní cikány, kteří terorizují své okolí. To už je mu sympatičtější politik, který si namastí kapsu, protože ten mě alespoň neohrozí na zdraví a na životě. Trivializace tohoto problému není na místě - i když vlastně je, protože se pravděpodobně jedná o účelovou pirátskou agendu.
Janek.Wagner
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 1044 poděkování
Dostal poděkování: 1088 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janek.Wagner »

h4xx0r píše:http://cs.wikipedia.org/wiki/Romsk%C3%A ... riminalita

20-30% jich získává prostředky k obživě nelegální cestou, vězení jsou více než ze 60% romská. Nějaké otázky?
Jdi k Chocholouškovi! Kde je ten odkaz na primární zdroj, tedy výzkumnou zprávu?!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Janek.Wagner za příspěvek:
Dalibor.Zahora
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

h4xx0r píše:To už je mu sympatičtější politik, který si namastí kapsu, protože ten mě alespoň neohrozí na zdraví a na životě.
Hmm, takže politik ať ukradne z mých daní třeba miliardu, ale nebudu platit cikánovi jeho měsíčních řekněme 10 tisíc. A nedej bože, aby mi cikán ukradl stokorunu. No to je fakt paráda. :mrgreen:

Jelikož se tu může objevit kdokoliv, kdo se do fóra přihlásí, pravděpodobně bude h4xx0r někdo z Das Schweinische SchutzStaffel ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Dalibor.Zahora

Věř, ale komu věříš měř.

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“