Petr.Vileta: Přemnožená populace, to jsem použil jako termín z biologie-ekologie. Prostý popis stavu populace jednoho živočišného druhu ve vztahu k ekologické únosnosti prostředí. Nehledej v tom víc, ale i takhle to je popis naprostého průseru. Ona i ta naše populace je přemnožená, ale oproti té africké už alespoň neroste. Když už jsme u té biologie, tak se podívej na dynamiku populací.
Nauč ho rybařit, to je sice krásná fráze, ale pokud máš exponenciálně rostoucí populaci v prostředí s omezenými zdroji, tak to od určité chvíle přestává fungovat. Bohužel, pro současnou velikost populace není dostatek zdrojů.
Ondra.kl: Začal bych tím, že bych podmínil ekonomickou pomoc a spolupráci právě přijímáním deportovaných migrantů. Tady mi připadá ten váš postoj "...naopak považujeme za nevhodné řešení podmiňovat rozvojovou či transformační spolupráci...." Za neefektivní. Já bych to rozhodně podmínil.
Nikezeus: Ano, to je rozumný postup. EU by si měla vzít z Austrálie příklad.
Proč jsou pro mne Piráti nevolitelní
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 147 poděkování
- Dostal poděkování: 335 poděkování
Re: Proč jsou pro mne Piráti nevolitelní
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nikezeus píše: ↑15 čer 2021, 17:56Australie je demokraticky stat a resi to treba takto:
"Austrálie uplatňuje velmi přísnou přistěhovaleckou politiku. Běženci, kteří doplují k australským břehům, se nemohou usadit v zemi. Jsou posláni do táborů na australském ostrově Manus a na Vánočním ostrově nebo v ostrovních státech Nauru a Papua-Nová Guinea."
https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/ ... ili-331516
A v ČR je budeme posílat kam? Na Střelecký ostrov? Tak nějak nevím o území, které by bylo tak odlehlé, že střežit ho proti opuštění téměř nedává smysl. Jedině snad Hamburk nebo Česká ambasáda v Moskvě.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
- V__
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
-
Petr.Vileta: Tak Austrálie také nevlastní Nauru, evidentně to jde, když se chce. To je otázkou vyjednání nějakých mezinárodních smluv a jako vyjednávací argument bych použil zrovna tu rozvojovou pomoc. Peněz do zahraničí posíláme dost, takže by to mělo stačit na přesvědčení nějaké země v Africe, aby si zase vzala deportované migranty zpět na zdrojový kontinent. To samé by se dalo udělat ještě v Asii. Ono by těch migrantů zase tolik nebylo. Jakmile by se rozkřiklo, že Evropa nepřijímá, tak by migrace spadla na minimum. Proč by se někdo trmácel na gumovém člunu na jiný kontinent, když ho tam stejně budoucnost nečeká?
No, ale to se zase vzdalujeme od toho pirátského plánu. Dal si někdo alespoň minimální námahu, aby posoudil jeho realizovatelnost, náklady, dopady a přínosy? Vždyť ten text musel napsat nějaký naivní snílek, nebo šílený propagandista. Pomáhat bližnímu svému, to je jistě chválihodné, ale autor toho textu to nemá vůbec promyšlené. Jak může chtít zachraňovat celé kontinenty, když nezvládne ani ty prvotní úvahy?
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak ono to od Klokánie okopírovat moc nejde. Jednak ČR není kontinet obehnaný mořem, Za druhé Austrálie je mnohem bohatší než my a snadno může Papuáncům poslát pár Klokaních dolarů, ať si tam ty imigranty vezmou. Za třetí kolipak válek se vedlo v Papui za posledních 50 let? No a za čtvrté, kolik má Papua obyvatel na čtvereční kilometr?
Kdybychom chtěli platit nějaké africké zemi, aby si brala imigranty na své území, tak jednak na to nemáme, za druhé to tam nejspíš rozkradou a za třetí v Africe vedle sebe nedovedou žít ani 2 různé kmeny nebo náboženství, natož pak tam usadit ještě příslušníky dalších. Vysadíš tam nějakých 10000 lidí a máš tam další kmenovou válku.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
- V__
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
-
- Profese: Logistika
- Dal poděkování: 37 poděkování
- Dostal poděkování: 216 poděkování
Petr.Vileta píše: ↑15 čer 2021, 23:32A v ČR je budeme posílat kam? Na Střelecký ostrov?
Tak nějak nevím o území, které by bylo tak odlehlé, že střežit ho proti opuštění téměř nedává smysl. Jedině snad Hamburk nebo Česká ambasáda v Moskvě.
S ohledem na prutokovy Shengen a spolecne vnejsi hranice je to eurounijni zalezitost. Jednotna migracni a zahranicni politika je omilana kazdou chvili ve vsech padech a jestli ma Shengen normalne fungovat tak jine reseni nez sjednoceni techto politik ani neni.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Nikezeus za příspěvky (celkem 3):
- Vit.Fux, Petr.Vileta, V__
-
- Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
- Profese: IT administrátor
- Dal poděkování: 258 poděkování
- Dostal poděkování: 1393 poděkování
Napsal jste ze odmitate poskytovat rozvojovou pomoc. Takze jeji poskytovani nemuzete nicim podminovat.
-
- Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
- Profese: IT administrátor
- Dal poděkování: 258 poděkování
- Dostal poděkování: 1393 poděkování
Aha ... a vy umite takove sjednocene politiky prosadit i proti vuli clenskych zemi?
-
Petr.Vileta: Dost značná část migrantů přichází do EU po moři (za vydatné pomoci pašeráckých neziskovek), tedy podobně jako do té Austrálie. Podle HDP je Austrálie podobně bohatá, jako EU, takže v tom by problém nebyl. Pokud by se vzala částka, kterou EU platí za náklady spojené s migrací, tak by to na tu platbu mělo stačit bohatě. V Africe vedle sebe nedokážou žít příslušníci dvou náboženství (Ano, problém islám X křesťané tam opravdu je velký), ale máme si myslet, že v EU to bude bez problémů?
Nikezeus: Ano, to máš pravdu. Pokud má EU fungovat jako celek, tak v první řadě musí být zajištěna ochrana vnějších hranic. EU by si konečně měla přiznat, že máme jen dvě možnosti 1) zastavit migraci a vyhlásit přístup " Pevnost Evropa", nebo 2) Podlehnout masové migraci a s mířit se s rozvratem společnosti. V tom druhém případě by v pohodových dobách dostatku nemusela být žádná tragédie. Společnost by se sice změnila, ale pravděpodobně by se jen transformovala a fungovala by dál. V dobách nedostatku zdrojů, která nastala/nutně musí přijít, půjde spíš o kolaps spojený s občanskou válkou. Nebudeme si nic namlouvat, když bude nouze, tak u lidí převládne kmenová mentalita a jednotlivé kmeny začnou soupeřit.
Ondra.kl: Ano, současná forma rozvojové pomoci mi připadá kontraproduktivní a proto ji odmítám. Ovšem ta forma se může změnit. Pokud se spojí pomoc s ochranou našich zájmů, tak by mohlo být rozumné nějaké zdroje poskytnout. Jako základní podmínky bych tam dal omezení migrace a populačního růstu. Investice bych přednostně směřoval na vzdělávací a ekologické projekty.
-
- Profese: Logistika
- Dal poděkování: 37 poděkování
- Dostal poděkování: 216 poděkování
Bezna praxe je, ze podobne veci jsou prace pro politiky, ne pro volice.
Pokud se EU ukaze jako neschopna, tak stejne jako v pripade pandemie, si kazda zeme zacne chranit svoje hranice solo.
Ne kazdy stat touzi mit ze sveho uzemi pruchodak pro nelegaly.
Pak je ale otazka proc odvadet prispevek statum, ktere maji vnejsi hranice EU chranit.
-
Nikezeus: EU jednotlivým státům nedovolí individuální ochranu hranic, ale asi by stačilo, kdyby povolila individuální migrační politiku. Pokud v některé zemi migranti nedostanou sociální dávky a neseženou práci, tak tam nepůjdou ani skrz otevřené hranice. Tedy až na kriminálníky, ale ty by měla být schopná řešit policie (s následnou deportací).