Zápisy z jednání republikového předsednictva

Moderátoři: Republikové předsednictvo - asistenti, Komise předsedajících

Odpovědět
Denisa.Horakova
Kancelář
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Zápisy z jednání republikového předsednictva

Příspěvek od Denisa.Horakova »

Zápis z jednání Republikového předsednictva RP 14/2021

Místo konání: Jitsi
Den a čas konání:12. 4. 2021, 12:00-13:30
Přítomni : Radek Holomčík, Vojtěch Pikal, Ivan Bartoš, Martin Kučera, Olga Richterová
Hosté: Šárka Altmanová, Denisa Horáková, Dan Leština (od 12:12), Janka Michailidu (od 12:28)

Zapisovatel: Denisa Horáková
Předsedající: Vojtěch Pikal
Ověřovatel: Radek Holomčík

Agenda
  1. CF Pardubice
  2. Zpráva a doporučení v souvislosti s konáním VŘ do dozorčích rad a představenstev obchodních firem samospráv
  3. VŘ do správní rady institutu za RP
  4. Co bude dál s členským podnětem?
  5. Předložení memoranda ke schvalování programu RV
  6. Kontrola úkolů z minula
  7. Výsledky dotazníku RT
  8. SMS brána pro info o hlasování - stav
  9. Zasedání RV 8.-9. 5.
  10. Martinovo vnitrostranické okénko

Zápis z uzavřené sekce je k dispozici RP a KK ZDE.

1. CF Pardubice
    Vojta - otázka, jestli se vzhledem k epidemiologické situaci sejdeme.
    Šárka - varianta: kdyby to šlo jen v rámci 100 osob, tak by se to vzalo jako start kampaně.
    Vojta - děkuji za poznámku, asi se tímto směrem budeme muset vydat.
    Ivan - kolik máme času do CF?
    Šárka - má to být 29. 5. Organizátoři to potřebují vědět, aby řešili případný alternativní prostor.
    Vojta - já bych to směřoval k zahájení kampaně.
    Ivan - myslím si, že se to do té doby nevyvrbí.
    Vojta - potřeba tedy zrušit zasedání a navrhuji: zasedání v květnu zrušit, vložit energii na zahájení kampaně.
    Ivan - co ostatní?
    Martin - souhlasím s Vojtou. Jiná cesta nám asi nezbývá, pokud se podmínky nezlepší.
    Radek - štve mě to, ale nemyslím si, že to půjde.
    Šárka - chcete to hlasovat?
    Ivan - obrátil bych se na korona tým a výhled s odůvodněním bych si nechal udělat od nich. Pokud to odpískáme, tak poslat info.
    Vojta - Ivan připraví per rollam hlasování.
    Šárka - Ivane, zkusil bys to do dnešního večera?
    Ivan - ano.

2. Zpráva a doporučení v souvislosti s konáním VŘ do dozorčích rad a představenstev obchodních firem samospráv
    Vojta - RV vrátilo zprávu s tím, že ji máme dopracovat ve spolupráci s dozorčími orgány.
    Ivan - já s tím nic nechci dělat, máš jejich závěr?
    Vojta - závěr viz jejich zápis.
    Dan - nesledoval jsem to poslední týden, jdu se na to podívat.
    Vojta - budeme dopracovávat zprávu?
    Ivan - Šárko, můžeš mi dohledat výhrady? Pokud jsou tam relevantní výhrady, dám si se zástupci call.
    Šárka - ano, zpracuji.

Vojta - zamyslel bych se nad tím, jací lidé byli zvoleni. A zvážit jejich doplnění. Budeme někoho RV doplňovat?

Ivan - myslím si, že Olga chtěla předložit návrh na neúspěšného nominanta jako nominaci za RP.
    Martin - myslím si, že šlo o to, že někteří kandidáti museli znovu doložit své kompetence.
    Vojta - hledáme jen 2 kandidáty.
    Olga - je to o tom, abychom našli rozumné řešení.
    Vojta - souhlasím. Šel bych krok zpátky a zamyslet se, jakými lidmi je chceme doplnit. Pokud nemáme dostatek kandidátů, kteří by do profilu zapadli, tak radši vypsat VŘ a nechat příležitost někde jinde.
    Martin - VŘ bychom měli vypsat každopádně, i když budeme mít dostatek kandidátů.
    Olga - musíme vypsat určitě VŘ. Teď mám praktický ohled - zbytečné lustrovat lidi, kteří tím už prošli. Úkol pro Šárku.
    Radek - v tom výběrku by měli být totožné požadavky. Ať projeví zájem, “Chcete se do toho zapojit?”
    Vojta - nesouhlasím tolik s Radkem. Myslím si, že původní inzerát byl široký, tak dává smysl, aby se inzerát udělal menší, většina věcí byla totiž naplněna.
    Olga - jsem přesvědčena, že hledáme 1 člověka. Chybí člověk s akademickou zkušeností. Vidíme jasněji, kdo nám chybí typově? Havrda mi do toho zapadá skvěle. Napadla mě ještě nějaká neziskovka.
    Radek - chtěl jsem počkat, s čím přijdou z RV.
    Vojta - jsme asi všichni v souladu. Je potřeba se podívat na to, jaký jsme měli inzerát, co je z něj naplněno, jaké osobnosti nám k naplnění chybí a zvážit, jestli sáhneme po nominantech, kterým to těsně uteklo, nebo sáhneme po úplně jiných.
    Martin - musíme vypsat VŘ, i když budeme mít k dispozici už někoho jiného.
    Olga - chybí nám vizionář, který se zabývá přemýšlením budoucností.
    Šárka - chci si ujasnit: chcete v mailu zahrnout koho?
    Vojta - všichni, kteří měli nominaci, nikoli ti, kteří jsou zvoleni.
    Janka - do 14. se může nominovat, hlasování od 16. Lidé většinou píší mně a já je přidám do účastníků.
    Šárka - pokud se chtějí účastnit v rámci RV - napíšou Jance, pokud za RP - napsat Šárce.

Martin - dal jsem dohromady manuál. Vycházelo to z toho prvního. Modifikoval jsem to podle diskuzí. Fungují v Mraku komentáře?

Vojta - ano, zkusil jsem to a fungují.
    Martin - poprosil bych vás, abyste mi to během týdne okomentovali.
    Vojta - poprosím, aby to Šárka v Úkolovníku rozeslala.

5. Předložení memoranda ke schvalování programu RV
    Vojta - je potřeba, abychom to schvalovali? Prosím tedy o hlasování memoranda. Navrhuji schválit usnesení.
    Republikové předsednictvo

1. předkládá Republikovému výboru ke schválení v referendu následující návrh:
    “Republikový výbor schvaluje dokument Memorandum ke schvalování programu”.
    Pro: Ivan Bartoš, Vojtěch Pikal, Radek Holomčík, Martin Kučera
    Nepřítomni: Olga Richterová
    Návrh byl přijat.

Memorandum-ke-schvalování-programu.pdf
    (38.49 KiB) Staženo 53 x

Komentáře pro úkoly plynoucí z 1. fáze projektu respekt je profi - Ivan komentoval. Šárka - pokud k tomu nikdo nic nemá, tak další schůzka by měla být PO. Vojta - komentáře vypořádá Šárka.
    Vojta úkoly:
    Správa telefonů pod kancelář: Šárka - Lucka upozorňuje nad velkým poštovným.
    Radek úkoly:
    Dotažení právního týmu jako nástroje pro právní rovinu pomoci v případech kyberšikany - mám hotovo a zařazeno na příští jednání.
    Dotáhnout mediaci MO+TO - posouváme to, řeší se přes Mikuláše a vypadá to na širší agendu s více odbory.

7. Výsledky dotazníku RT
    Vojta - vyplnilo několik RT. Výsledky různorodé. Potřebovalo by to analýzu.

Radek - chtělo by to dotáhnout, abychom to mohli v pondělí projít a poslat na pracovní skupinu.
    Šárka - chybí asi jen školství.
    Vojta - 17 RT, asi jich chybí více.
    Dan - mohli bychom to řešit na společné pracovní skupině?
    Vojta - Šárko, zeptáš se Báry, jestli by šla udělat faktorová analýza?
    Šárka - zeptám se jí, ale má toho hodně. Postup: nahnat lidi a zjistit, kdo má kapacitu a bude se tomu věnovat.
    Olga (návrat k bodu 12:54) - posláno i na meziresortní týmy. Dala jsem vám odkaz na koláčové grafy a máme z toho rychlý přehled na fungování.
    Vojta - před analýzou by mělo projít konsolidací odpovědí.
    Olga - stručné shrnutí výsledků dotazníku:
    Potřeba nové škály.
    Struktura týmů: ukazuje to, že jsou zastoupeni poslanci v RT, jsou deficity krajských zastupitelů. Spolupráce na nižší úrovni je drhnoucí bod. Přijdou mi zajímavé druhy agendy. Různá témata mají vazby do regionality. Zajímavé nápady, ale je to otázkou peněz. Naše koordinační role by se měla posílit.
    KETy - ukazuje to velice rozdílné fungování.
    Radek - nepoužívejme pojem “seznam spolupracovníků”.
    Dan - škoda, že jsme to nedělali společně, mohli bychom zacílit lépe otázky. Potřebujeme systematicky zapojit všechny zvolené lidi. Jaká je otázka na faktorovou analýzu?
    Vojta - jestli se rozpadnou RT na jednotlivé faktory, které budou mít společné vlastnosti? Je rozdíl něco vidět a vědět podloženými daty.
    Olga - chtěla jsem mít shromážděné pohledy a mít z toho výstupy. Chci navrhnout RP další kroky: dodat vedoucím RT 2 věci: 1) spravování kontaktů, 2) jakmile bude dořešené bezpečnější spravování kontaktů, poté bych vytvořila seznam zastupitelů a dala je týmům, pokud je nemají. Jaký máte na to názor?
    Vojta - vidím tam jako úkol sjednotit data. Dobré reagovat na nějaké odpovědi.
    Dan - víme, že ne každý resort má své krajské zastupitele. Od těchto úkolů existuje pracovní skupiny RP.
    Radek - RP má kompetence dělat takové věci. Dotazníkem jsme si ověřili hypotézy, ale co se týče dalších kroků, jsem pro koordinaci s tou danou skupinou. Pojďme vzít to, co nám z toho vyšlo a přidat to k tomu, co dělá pracovní skupina.
    Ivan - máme data, která vycházejí, jsou uchopitelné. Důležitá je: evidence kontaktů. Snažme se dotlačit, abychom měli unifikovanou platformu ve smyslu kontaktů, vše by mělo být pod jednou střechou. Jakmile budeme mít duplicitně fungující mail, tak by ty evidence měly směřovat pod jeden odbor.
    Olga - nechám si dát jakoukoliv zpětnou vazbu.
    Martin - databáze kontaktů AO komunikuje intenzivně s TO.
    Vojta - potřebujeme iniciativu ke vzdělání, co se týče nakládání s kontakty pro RT.
    Ivan - a co ty další kroky, co navrhuje Olga?
    Vojta - 1) připravit mail o fungování RT + jak nakládat s kontakty, 2) vyštrachat seznam zastupitelů a dát je týmům, pokud je nemají.
    Radek - ať to neblokujeme, tak bych si ten seznam vzal na starost.
    Olga - jste členy pracovní skupiny a můžete vznést připomínky.
    Radek - něco podobného by mělo jít i na KETy, ať to vidíme z jiné perspektivy. A jsem pro to, aby se to koordinovalo z pohledu pracovní skupiny.
    Janka - souhlasím s Radkem, perspektiva KETů může být také důležitá. Bylo by fajn, kdyby se ty informace i zveřejnily.
    Dan - prosím o přístup k té tabulce, vidím jen grafy. Stále nemám všechny informace k analýze.
    Ivan - byl bych opatrný s daty o uchovávání, kde kdo sbírá kontakty. Chybí nám klasifikace přístupů k těm dokumentům. Zvážil bych některé aspekty a pak bych z něčeho udělal závěry. Udělal bych verzi “light” s potenciálními riziky, nebo bych to nastavil ve verzi pro členy KETů only.

8. SMS brána pro info o hlasování - stav
    Vojta - mám za to, že SMS brána se řeší. Cíl je takový, aby si lidé v Nalodění řekli, jestli chtějí SMS a kam.

9. Zasedání RV 8. - 9. 5.
    Vojta - forma bude upřesněna. Otázka, kdo se za nás zúčastní a jaké body se chtějí projednat. Může vás napadnout v průběhu týdne.

Martin - tím, že nám běží volba RV, tak se diskutují vlákna kandidátů. Otázka řešení střetu zájmu ve volených pozicích.
anon102
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od anon102 »

Ahoj Pirátky a Piráti,

návrh programu RP 15/2021 (19.4.2021), je přístupný všem členům ZDE.
anon102

Příspěvek od anon102 »

Ahoj Pirátky a Piráti,

návrh programu RP 16/2021 (26.4.2021), je přístupný všem členům ZDE.
Denisa.Horakova
Kancelář

Zápis z jednání Republikového předsednictva RP 15/2021

Den a čas konání:19. 4. 2021, 12:15-13:05
Přítomni : Vojtěch Pikal, Radek Holomčík, Martin Kučera, Ivan Bartoš
Omluveni : Olga Richterová
Hosté: Šárka Altmanová, Denisa Horáková, Michal Gill (12:24), Dan Mazur (12:37)

Ověřovatel: Vojtěch Pikal

Agenda
  1. Hlasování per rollam
  2. Dotažení právního týmu jako nástroje pro právní rovinu pomoci v případech kyberšikany
  4. Co dál s členským podnětem?
  5. Revize GDPR
  7. Memorandum ke schvalování programu
  8. Organizační bod
  9. Martinovo vnitrostranické okénko
  10. Jen pro info podání od Aleše Jakla

1. Hlasování per rollam
    Vojta - některé věci v hlasování dost zapadly.

Report o vývoji ohledně kandidátek

Vojta - jedná se vnitřní report vývoje kandidátek, není určen pro koaličního partnera.
    Šárka - všichni zásadní se k tomu již vyjádřili.
    Ivan - přidejte k tomu: “Pro potřeby RV”.
    Šárka - dobře, dodám do hlavičky “Jen pro potřeby RV”.
    Vojta - vyřešený dokument.

Navýšení financí na asistenta RV z rezervy

Vojta - nevím, zda se jedná o navýšení záměru na celou dobu / do konce roku? Dle mě to není dobře naformulované.
    Radek - četl jsem, že je to na tento rok, aby měli pokrytou službu asistenta. Při debatě o rozpočtu na příští rok se o tom ještě pobavíme.
    Vojta - beru to tak, že se to stává automaticky závazkem. Dává mi to smysl, abychom jsme měli výkonnější RV. Ale bude se poté věnovat RV více pirátské strategii, jak přislíbilo?
    Radek - vítám to, protože se RV bude v rámci práce posouvat. Pokud vědí, že to pomůže, jsem pro.
    Michal - slibuji, že se RV bude ve strategii posouvat.
    Vojta - jsem pro lepší znění. Je nutnost zvýšit záměr na asistentku a přesunout prostředky z RP na RV.

Vojta - někdo byl zvolen pro doplnění VŘ.
    Michal - myslím si, že jsme to nedohlasovali.
    Vojta - měli bychom si promyslet, jak s VŘ naložit dále, jaký požadovat skills po uchazečích. Příště prodiskutujeme.
    Šárka - připravíme přehledy a pošleme to RP, aby to bylo na příště připravené a mohlo se diskutovat.

Vojta - Martin zaslal návrh, myslím si, že jsem ho komentoval.
    Martin - vím, že Vojta něco komentoval, od ostatních zatím nemám žádný feedback.
    Vojta - jedná se o dobrý návod, ale mám dvě zásadní otázky. 1) AO to vydalo jako návod, nebo příkaz? Když někdo nebude souhlasit s členským podnětem, měla by tam být zmíněna možnost obrátit se na přezkum orgánů a nadřízený orgán. 2) Všiml jsem si věty, která se tam často objevuje - “často se lidé obrací na CF”. Kvůli tomu bych přidal možnost využití ankety členy pro zjišťování dalších názorů.
    Martin - AO to vydalo jako doporučení. Ano, připomínky přijímám.
    Ivan - neměl jsem čas se na to podívat.
    Radek - také ne.
    Martin - kdybyste měli chvilku, koukněte se.

5. Revize GDPR
    David František Wagner během minulého týdne rozesílal email, v němž požádal o revizi GDPR.

Martin - koukal jsem se na zápis z té doby a nic jsem nenašel. První email od Davida mi nepřišel.
    Vojta - původní email mi také nepřišel.
    Šárka - nikomu nepřišel.
    Vojta - bylo by vhodné zavolat Davidovi a zjistit vlastně, co chce.
    Martin - bavil jsem se s ním přes Zulip, o co jde. David mi prvotní email repostnul. Můžeme zavolat Alici / Janě, jestli jim přišel. Screenshot prvního emailu zasílám RP přes Signal.
    Vojta - kvůli našim datům řeší ochranu dat, ale neviděla to vedoucí AO a asi nikdo další. Nevidím potřebu to řešit, když to neviděla vedoucí AO.
    Martin - ano, je pravděpodobné, že ho neviděla.
    Vojta - navrhuji bod přeskočit a řešit ho během týdne.

Správa telefonů pod Kancelář - probíhá jednání s Vodafone.
    Vojta - úpravy JdŘ: s RV domluvím postup, aby to šlo rychle. Upouštíme od faktorové analýzy, zvládneme to ručně.
    Radek - mediace MO a TO: řešíme to s Mikulášem. Nemám pocit, že se tomu věnuje optimálně, slíbil, že se to dořeší během týdne. Vysočina setkání: Olga má tento týden volno, takže na něj půjdu sám, chci to vést neformálně a zmapovat to a pak probrat další postup. Setkání proběhne tuto středu.

7. Memorandum ke schvalování programu
    Vojta - hlasuje se od 16. 4. Čeká to na vyhlášení, většinou schváleno. Zítra můžeme finálně schválit na Radě.

8. Organizační bod
    Vojta - za RP jde Olga. Napadá ještě někoho něco?
    Nikdo se nehlásí.

Vojta - máte někdo další organizační záležitosti?
    Šárka - ve středu se koná menší setkání odborů a zástupců RP. Budete potřebovat zápis?
    Vojta - asi ano, ale není potřeba intenzivní.
    Martin - zápis by byl potřeba, aby nic nezapadlo.
    Denisa - o zápis se můžu případně postarat.

9. Martinovo vnitrostranické okénko
    Martin - ve straně rezonují diskuze kolem Ruska. Ve Fóru vzniklo na toto téma i několik vláken.
    Vojta - je potřeba, aby někdo působil dovnitř?
    Martin - asi by bylo vhodné, aby členům někdo řekl, jaká je situace v našich nejvyšších patrech.
    Vojta - dnes bude tiskovka.
    Ivan - ať se podívají na tiskovku. Případně na Fóru můžu zveřejnit svůj facebookový post.

Vojta - ještě se řeší kumulace pozic.
    Martin - byli bychom pro klouzavý mandát.
    Vojta - už teď pro to byla ústavní většina, takže by to mělo fungovat.

10. Jen pro info podání od Aleše Jakla
    Vojta - chtějí po nás zpracovat komplexní alanalýzu, jak zavést základní příjem a vyřešit všechny akademické otázky v ČR. Chci se nad podnětem zamyslet.

Radek - můj postoj, co jsem u Pirátů, se hodně rozvinul. Myslím si, že myšlenka rezonuje a bude, nějakou hlubší analýzu bychom mít měli. Vidím komunikační riziko, když začneme dělat velkou analýzu. Zeptat se RT Finance, co jsou schopni pro to udělat a v jakém časovém horizontu a podle toho, co nám nabídnout, jednat. Měli bychom to mít prostě zpracované, i když by to byla slepá cesta.
    Vojta - souhlasím, že je to pro RT Finance. Je to komplexní problém, tak nevím, jak to zpracovat, aby to nebylo “plácnutí do vody”. Přijde mi absurdní návrh “Zpracujte v 6 variantách daňovou reformu apod.”. Shoda na tom, že to předáme RT Finance?
    Ivan - měl by to dělat Institut, nebo máme v programu vládní analytický tým. Všechny státy to dělaly jako pilot - v regionu, ve městech. Poslal bych to někomu, kdo nad tím může bádat. Proč to máme dělat my?
    Radek - oddělil bych dvě věci: 1) samotná studie, ale ta může dlouho trvat z důvodu výpočtů, 2) prvotní rámec - abychom mohli reálně uvažovat o podmíněném příjmu, musí být splněno to a to. Měli bychom poslat dotaz RT Finance, jestli jsou schopni to ideově zpracovat. Nějaký výkop, od kterého jsme schopni se odpíchnout.
    Ivan - nechci tahat tyto témata před volbami. Pojďme se bavit o kapacitě. Nechci řešit, kdo co vytahá z Fóra, hrnul bych to na Institut.
    Vojta - navrhuji to řešit po schválení volebního programu.
    Radek - souhlasím, ale napišme to Alešovi.
    Ivan - souhlasím.
    Vojta - Alešovi napíšu přes Redmine.
Denisa.Horakova
Kancelář

Zápis z jednání Republikového předsednictva RP 16/2021

Den a čas konání: 26. 4. 2021, 12-13:45
Přítomni: Radek Holomčík, Ivan Bartoš (odchod 12:50), Vojtěch Pikal, Olga Richterová, Martin Kučera
Hosté: Šárka Altmanová, Denisa Horáková, Aleš Krupa (uzavřená sekce), Jakub Dedek (uzavřená část), Janka Michailidu (12:05), David František Wagner (13-13:05)

Ověřovatel: Olga Richterová

Agenda
  1. Hlasování per rollam
  2. Mimořádná odměna Veronice Šmídové
  3. Podklady od nominačního týmu
  4. VŘ do správní rady institutu za RP
  5. Co dál s členským podnětem?
  6. Právní tým
  7. Kontrola úkolů z minula
  8. Spolupráce s DE Greens
  9. Infobod - změna termínu podzimního SVÝT
  10. Pro info - pověření RV k ref. odbor. polit. sekce
  11. Připomínka RP+PKS dnes od 17 do 18:30
  12. Martinovo vnitrostranické okénko

1. Hlasování per rollam
    Vojta - potřebuje něco někdo k hlasování, které běží? Co můžeme udělat pro to, abychom hlasování per rollam bylo per rollam?
    Ivan - urgovat, u mě nejlépe přes asistentky. Šéf TO mi kladl na srdce, že jsou tam některé urgence.
    Vojta - nechci hlasovat pro návrh s chobotnicí, koncepčně se mi to nelíbí.
    Ivan - možnost TO do zítřka/středy posunout?
    Vojta - ano, zavolám si s nimi.

2. Mimořádná odměna Veronice Šmídové
    Ivan - chci požádat RP, konzultovat jsem to i s MO. Veronika pracovala nad rámec své práce, proto navrhuji částku 6000 Kč. Bavil jsem se s vedením MO, oni to taktéž pokryjí. Ta částka míří na něco, co je relevantní. Kdybych věděl, že to pokrýváme jen my, tak bych navrhl více.
    Radek - souhlasím. S Veronikou jsem spolupracoval a byl jsem s ní spokojen.
    Vojta - v pořádku to odměnit.
    1) souhlasí s udělením jednorázové mimořádné odměny ve výši 6tis. Kč Veronice Šmídové, za podporu nominačního procesu vládního týmu a konsolidaci materiálů pro nominační tým.
    Pro: Ivan Bartoš, Olga Richterová, Vojtěch Pikal, Radek Holomčík, Martin Kučera
    Návrh byl přijat.

3. Podklady od nominačního týmu
    Ivan - potřeboval bych, abychom si domluvili harmonogram, jak to dopadne. Jsme v situaci, kdy nominační tým prošel všechny uchazeče a dal k nim resumé, nikdo z toho nebyl vyřazen. Teď jsme ve stádiu, kdy pro každého máme hodnocení od nominačního týmu, tudíž je správné v tuto chvíli materiály postoupit RP a směřovat v pondělí na hlasování jednotlivých nominací k CF. Chtěli jsme to zatlačit již minulý týden, ale jsme ve zdržení a nepřijde nám dobré, aby volba tohoto týmu předběhla kampaň. V brzkém sledu bude Pirate TV a posléze se to navolí. Na tomto jsme se dohodli i na koaliční radě se STAN.

Vojta - mělo přijít cca 20 nominací a měli bychom je schválit. Schválíme je celkově všechny nebo budeme hlasovat jednotlivě?
    Ivan - doplnil bych: 1) požádal jsem nominační tým o hodnotící list a my rozhodneme, jestli je vhodný / nevhodný; 2) nominanti jsou součástí RP, může být objektivní důvod, proč pro daného kandidáta nechce hlasovat, očekává se, že kandidáti za RP se zdrží hlasování o sobě.
    Radek - přimlouval bych se za to, jestli bychom to nemohli schválit jako celek.
    Vojta - navrhuji hlasovat po bodech. Připravit to jako per rollam hlasování. Potřeba administrativní podpory, aby upozorňovala na CF a Pirate TV.
    Ivan - 5 min prezentace a 10 min diskuze. Pirate TV je nadstavba, nedělal bych z toho velkou show, je to nadstavba klasické nominace.
    Vojta - potřeba předem vyřešit dostupnost Pirate TV - aby to viděli členové a registrovaní příznivci. Potřebuju někoho, kdo bude řešit TV a harmonogram.
    Ivan - osobní výhrady by nominační tým měl poslat lidem do pátku, pokud je to žádoucí. Až se spustí proces na CF, musí se kandidátům říci, aby neuváděli v prezentaci své personálie atd., které byly jen pro nominační týmy.

4. VŘ do správní rady institutu za RP
    Olga - zjišťovala jsem, jak to probíhalo v RV. Dali si výzvu, koho chtějí.
    Vojta - ti, kteří měli nominaci a důvěru od CF a kandidovali v RV, tak byli vybráni čistě politicky. Tímto směrem bych orientoval VŘ.
    Olga - stačí nám ti, co zbyli?
    Martin - mělo by se konat VŘ, protože je to ve stanovách.
    Olga - musíme si zdůraznit skills, které nám chybějí. Chybí nám dostatečné znalosti v právních procedurách, zkušenost s finančním řízením a z akademického prostředí.
    Vojta - za mě nenaplněna oblast: finanční řízení, znalost právních procedur, u akademického řízení částečně naplněno. Zkušenost z celorepublikové organizace by měla být více zastoupena, zkušenost z Pirátské strany není natolik dostačující.
    Olga - ještě důležité naformulovat, že máme kandidáty z předchozích kol a chtějí být zařazeni do kola za RP. Inzerát per rollam ještě dnes.
    Vojta - Šárka předloží inzerát. Do hodnotící komise se hlásí Martin. Požádáme PO o někoho?
    Olga - potřebujeme projít CV, motivační dopis a případně reference. Beru si to za úkol.

Martin - mám v PC Vojtovy připomínky a musím doplnit nějaké odkazy a pak vám ho předložím per rollam.

6. Právní tým
    Radek - rozdělení na 2 část: 1) schválíme / neschválíme fungování, 2) promítnu, jak se to projeví v rozpočtu. Poslal jsem návrh koncepce PT, připomínkoval mi to Vojta, všechny připomínky jsem v dokumentu vzal v potaz, ve stručnosti: měl by fungovat tak, že by měl být vedoucí, změní se lehce jeho status, měl by být odměňován, měl by to být člověk, který má právní vhled, 1) vezme podnět a vyhodnotí ho a pošle ho dál, 2) bude sedět na databázi na těch dřívějších odpovědích (vedoucí by sáhnul do předpřiravených odpovědí a případně je poopravil), 3) pokud by se jednalo o větší věci - zaúkoloval by nasmlouvaného advokáta. Jinak by to fungovalo obdobně. Z hlediska funkčního zařazení by PT spadal pod kancelář strany a byl by řízen RP, resp. by RP možnost strategických rozhodnutí. Dává nám to v této podobě smysl? Na příště bych připravil usnesení s dopadem na rozpočet a hlediska výběru vedoucího PT.

Vojta - byl bych opatrný ve finančních věcech. Co po nás chceš, abychom rozhodli?
    Radek - jen chci vědět, jestli je nějaký nesouhlas.

Vojta - schválit zápis z minulého týdne. JdŘ - schůzka bude ve středu.
    Radek - mediace MO a TO: problém není, Honza s Jirkou hledají termín, jsme ve fázi, kdy se to v brzké době zrealizuje. Martin - zaznamenal jsem, že Jirka rozebírá TO někde na facebooku. Radek - myslím si, aby se vedoucí neformálně sešli s minimální účastí někoho dalšího.

8. Spolupráce s DE Greens
    David - vznikl dojem, že by bylo dobré sdílet “zelené” zkušenosti z Německa. Velmi vysoká šance, že budou mít zelenou kancléřku a pirátského premiéra. Na zemské úrovni mají dlouhodobou exekutivní zkušenost a udržují si popularitu. Jsem v kontaktu s lidmi, kteří to řeší. Proběhlo by setkání na technical úrovni. U nás lidé jako Petr Fojtík + MO, jde o prezentaci. Pak druhá linie PR - u nich také volby v září, rádi bychom se potkali se sociálním a mediálním týmem, jak dělají kampaň.

Vojta - na PR věci bych tě odkazoval na volební štáb, jinak první část je super.
    David - přijímám nadšeně jakékoliv návrhy.

9. Infobod - změna termínu podzimního SVÝT
    Šárka - po dohodě s Prahou jsme museli posunout termín SVÝTu kvůli kampani. Datum se přesouvá z 12. 9. na 5. 9. 2021. Denisa rozešle změnu termínu na ostatní týmy společně s odkazem na zápis.

10. Pro info - pověření RV k ref. odbor. polit. sekce
    “Republikový výbor pověřuje Dana Leštinu, Janku Michailidu, Jana Bednaříka a Danu Balcarovou, aby v rámci příslušné pracovní skupiny ve spolupráci s republikovým předsednictvem připravili a předložili návrh úpravy předpisů ohledně odborně-politické sekce strany, resortních týmů a souvisejících témat.”
    Vojta - nikdo není proti.

11. Připomínka RP+PKS dnes od 17 do 18:30
    Šárka - připomínám program dnešního setkání RP + PKS.
    Vojta - chce k tomu ještě někdo něco dodat?
    Nikdo se nehlásí.

12. Martinovo vnitrostranické okénko
    Martin - mírně ve straně rezonuje stále Rusko, nyní čerstvě předložení programu, připomínky k tomu, jak proces fungoval. A samozřejmě volba RV.

Vojta - jak čekáme výsledky RV?
    Martin - měla by skončit o půlnoci z úterka na středu.
    Janka - bylo by fajn, až bude schváleno, abychom si k tomu dali call - RP a RV. Také nám končí tento pátek asistentka a nevíme, jestli do té doby stihneme vybrat někoho jiného.

Martin - stálo by za to, abychom se zamysleli nad kompozici Pirátských listů.
    Radek - myslím si, že na vnitrostranickou diskuzi máme fórum. Listy - jedná se o výstup skupiny, je to příspěvek k veřejné diskuzi, není to program. Bylo by dobré mít oddělené názory členů a postoje strany.
    Martin - Pirátské listy jsou nezanedbatelnou součástí strany - jako stranický tisk.
    Olga - ukázalo to rezervy v programových dokumentech. Něco na Wiki, pak máme dlouhodobý program, pak do sněmovny 2017. Máme nějaký jednoduchý způsob, jak říci, že určité věci jsou neaktuální?
    Radek - pokud je dlouhodobý program neaktuální, tak ho zaktualizujeme.
    Janka - problém je s umístěním, kdyby to bylo v sekci komentáře, problém není, ale je to v odborné sekci.
    Vojta - návrh: pozvat si zástupce MO a probrat Pirátské listy. Potřeba zamyslet se do budoucna nad existencí Pirátských listů.
    Olga - podněty k Pirátským listům jsou výborné. Odborné texty by měly být oponované.
    Vojta - pojďme si pozvat lidi z PL a řešit vizi do budoucna. Jaká je jejich obecná koncepce?
    Olga - tedy zadání: koncepce, konkrétní rubriky a kteří lidé se na tom podílejí.
anon102

Příspěvek od anon102 »

Vážené Pirátstvo,

návrh programu RP 17/2021 (3.5.2021), je přístupný všem členům ZDE.
Denisa.Horakova
Kancelář

Zápis z jednání Republikového předsednictva RP 17/2021

Den a čas konání: 3. 5. 2021, 11:07-12:30, 13:30-14:00
Přítomni : Vojtěch Pikal, Martin Kučera, Olga Richterová, Ivan Bartoš
Omluveni: Radek Holomčík
Hosté: Šárka Altmanová, Denisa Horáková, Jakub Dedek (od 11:07), Veronika Murzynová (13:30), Klára Kocmanová (13:30), Pavel Gruber (13:30), Mikuláš Ferjenčík (13:30)

Ověřovatel: Martin Kučera

Agenda
  1. Hlasování per rollam
  2. Vládní tým - schválení harmonogramu dalšího postupu
  3. Co dál s členským podnětem?
  4. Právní tým
  5. Kontrola úkolů z minula
  6. Organizační okénko
  7. Průběžný report k “předání” PO
  8. Martinovo vnitrostranické okénko
  9. Ateliérové fotografie
  10. Kanál pro komunikaci RP+PKS

Zápis z uzavřené části je k dispozici KK a RP ZDE.

1. Hlasování per rollam
    Vojta - pokud neproběhlo hlasování žádosti OVK, budu kontaktovat AO. Jinak vše vyřešeno.

2. Vládní tým - schválení harmonogramu dalšího postupu
    Vojta - jsme v mírném skluzu, který není ale problematický, nejpozději 14. 5. potřebujeme hlasovat per rollam. 18. 5. je start kampaně, který nechceme narušit. Za mě lepší varianta dvě - hlasování neproběhne a výsledky budou až 13. 6, nebudeme tím pádem pod takovým stresem s organizací.
    Martin - nastartoval bych to 21. 5., aby to šlo rovnou do newsletteru a budeme mít více času na rozmyšlenou.
    Ivan - 18. 5. je start kampaně, minimálně do neděle by se to nemělo stát. Nevázal bych to na newsletter, ideálně 24. 5. Dal bych do usnesení i debaty s kandidáty v rámci Pirate TV.
    Vojta - zveřejnění podkladů posuneme tedy na neděli?
    Ivan - bylo by dobré poradit se s Kájou, co by se stalo, kdybychom to zveřejnili v neděli. Já bych byl pro pondělí ráno, ať máme dostatek času na reakci.
    Šárka - organizační hledisko ohledně Pirate TV, kolik budeme hledat termínů?
    Vojta - 3 termíny, tedy tři 2 hodinové úseky.

1. schvaluje harmonogram pro sestavení vládního týmu s termínem hlasování celostátního fóra 11.-14. 6.
    Pro: Ivan Bartoš, Olga Richterová, Vojtěch Pikal, Martin Kučera
    Návrh byl přijat.

3. Co dál s členským podnětem?
    Martin - nestihl jsem doupravit, tento týden se k tomu dostanu.
    Vojta - RV mělo prioritu program.
    Ivan - zapišme si, že až to bude za RV, tak bych nótou poděkoval. Vytvořil bych usnesení a dál ho třeba do newsletteru.
    Vojta - pokud budeme děkovat Jakubovi, tak ať pošle i členy celého týmu, ať můžeme poděkovat všem.

4. Právní tým
    Vojta - Radek se omluvil, chceme projednávat bez něj? Jsem pro přeskočení.
    Bod odložen na příště.

5. Kontrola úkolů z minula
    Ivan - výtky RV k té zprávě o VŘ: jsem domluven s P. Fojtíkem, že to tento týden uděláme.
    Vojta - dotazníky RT: potřeba vytahat připomínky, které tam teď byly.
    Martin - členský podnět k per rollam.

6. Organizační okénko
    Šárka - jaké body chcete řešit na strategii odborů?
    Vojta - víme, že za nás by tam měl být rozpočtový výhled. Primárně toto chceme prezentovat. Dále chceme probrat narovnání personálních otázek, je dobré si říci, jak to odbory vnímají.

Šárka - ve středu supervize 13-14.30, pošlu informace ohledně vstupu.

Šárka - RV má zasedání v sobotu a v neděli, v sobotu se za RP zúčastní Olga a Martin, v neděli Vojta. V neděli bude v 10-10.45 bod k dělbě moci.
    Vojta - novým členem RV je J. Michálek, který by rád diskutoval pirátskou strategii.
    Ivan - my pouze dohlížíme na plnění strategie. Spíše se zeptat RV, jak kontroluje plnění priorit.
    Olga - měli bychom mít vizi, jak to chceme.
    Ivan - pokud Aleš někoho trvale urguje, ať mi pošle seznam osob, kterých se to týká.
    Šárka - Aleš už se tomu tolik nevěnuje, už je nechce popohánět. Vyzjistím tabulku a termíny od Aleše a pošlu Ivanovi.
    Olga - mám prosbu, kdyby bylo něco, co by tam mělo zaznít, tak mě prosím upozorněte.

Vojta - máme harmonogram mého působení v Ústí?
    Šárka - dnes budu posílat, nejpozději zítra.

7. Průběžný report k “předání” PO
    Olga - veřejně je vyvěšena rezignace Jany. Chceme povzbudit naplánovaný předávací proces od současné vedoucí. RP vítá, že budou vyhlášeny možnosti o zapojení zájemců. Vítáme, že současný tým PO dá zpětnou vazbu zájemcům. Chceme průběžné informace k 24. 5., jak pokračuje zapojovávání zájemců (úkol pro PO).
    Ivan - měli bychom zapojit i kompetence. Dát odkaz na kompetenční požadavky, protože by s tím mohli poměřovat, jestli je naplňuje nebo ne.
    Vojta - odkaz na předchozí volbu volbu.
    Olga - poděkování Janě (přichystat ke konci práce).
    Ivan - usnesením a newsletterem, připravme příště.
    Olga - připojit dárek na úrovni např. poukázky na únikovku. Přijde mi adekvátní vymyslet odměnu v hodnotě nižších tisíců.
    Vojta - schválíme příště.

8. Martinovo vnitrostranické okénko
    Martin - nejvíc rezonuje program, občas zazní Vrbětice, diskuze o nepodmíněném základním příjmu, věci kolem covidu. Taky ještě probíhají diskuze o volbě do RV.

Ivan - hlídat dovolbu RV, je to orgán s velkými kompetenci, ať dojede v režimu vysoké účasti.
    Vojta - těší mě, že se v prvním kole zvolilo hodně lidí. Je dobré, když se posílaly SMS v prvním kole, měly by se posílat i v druhém.
    Olga - SMS jsou důležité, protože to funguje. Přivádí mě to k tomu, že byla obrovská operace změna operátora a to by asi taky stálo za poděkování.
    Šárka - administrativně jsem se na tom podílela, pomohla jsem s předáním SIMek, teď už to má jen po správou Lucka.
    Olga - jsem nadšená, jak to klaplo a z organizace. Mám starosti, dostali jsme žádost k nepodmíněnému základnímu příjmu. Přijde mi to nefér vůči procesu, takto těžká věc by se nejdříve měla řešit interně. Nechci utlumovat vnitrostrasnickou debatu, nemá se to dělat jako veřejný stream.
    Ivan - tuto situaci dořeším do středy.

Ivan - další volba RV je kdy?
    Martin - až 21. 5.
    Ivan - na RP 17. 5. dejme bod na program: kontrola procesu sms pro nadcházející hlasování RV.
    Vojta - pokud chceme oslavovat úspěchy, tak je důležité zmínit i úspěšné fungování chobotnice. Probíhá i volba nového vedoucího ZO. Přihlášena je Veronika. Pokud tomu chceme věnovat pozornost, mělo by zaznít v newsletteru.

9. Ateliérové fotografie
    Klára - mám informace, že minulý týden na setkání mediálních spojek panovala nespokojenost s fotkami. Připadáme se neautenticky. Odhlasovali jsme si usnesení “VŠ Středočeského kraje nesouhlasí s ateliérovými fotkami”. Veřejně se tomu nevyjádřily další kraje. Vytáhla jsem téma na Zulip a napsala jsem prvním 5 kandidátům ze všech krajů, odezvy byly smíšené. Chci vědět, že ze strany RP tomu bude věnována dostatečná pozornost.

Ivan - obecně, co jsem viděl, nejsem spokojený, ale jsem schopen s tím žít. Nelze to řešit individuálně per kraj. Musíme si skutečně říci, jak budeme postupovat, když se něco pokazí. Spíše si myslím, že jde o komunikační problémy než o faktické. 100 % nebudou vždy spokojeni všichni. Email jsem četl, dle mého vizuální stránka věci je individuální, ale představoval jsem si to jinak.
    Pavel - 1) nebudeme to hrát na urgenci, je čas; 2) nechci tlačit na sílu: když s tím nebude někdo souhlasit, nebudu ho nutit; 3) klíčový problém je ve středních Čechách; 4) agentura připravila finální náhled, který bude zítra. Celý ten koncept nás představuje jinak. Nemělo by to nijak ohrozit naše voličské jádro.
    Mikuláš - hrozí dřívější použití fotek než v září, ale pouze na webu, billboardová fáze bude v září. Dva problémy: 1) koncept byl posuzován na základě ukázek, které neodpovídaly realitě; 2) nešťastné hodnotit fotky jednotlivě, ale měly by se v rámci billboardu.
    Ivan - chci poprosit Pavla, jestli máme nějaké lidi mimo centrální agenturu, který nám k tomu dávají feedback a jestli je možné ho použít jako argument. Nemělo by být problém fotku nafotit znova, pokud má někdo individuální potřebu, ale dělat to jinak než celorepublikově je hloupost. Každá fotka je zobrazena jinak na každém zařízení. Důležité je vědět užití konkrétní fotky.
    Miky - dva aspekty: 1) koncept; 2) individuální potřeby těch lidí.
    Klára - rozumím konceptu, ale provedení samotné není šťastné. Přála bych si, aby se počkalo s nějakým schválením, aby se sebrala zpětná vazba těch kandidátů, kterých se to týká a na základě toho by se to schválilo, případně by se individuálně přefotilo.
    Olga - rozumím konceptu, co se stane, když budu přefocena? Když je většina lidí v pohodě a koncept ok, můžou garantovat změnu těch lidí, kteří to chtějí?
    Vojta - asi by bylo dobré znovu zmapovat, jestli někdo není spokojený.

10. Kanál pro komunikaci RP+PKS
    Vojta - jsem zastáncem toho, že chat pro více jak 70 nebude mít tolik mojí pozornost.
    Šárka - zkoušela jsem vymyslet, jak to udělat. Chat pro 70 lidí není ideální. I na Signalu nejsme schopni zajistit bezpečnost a aktuálnost. Napadla mě varianta udělat menší chat - RP a předsedové, aktuálnost a bezpečnost se uhlídá.
    Vojta - prakticky se každý měsíc se mění složení, jsem schopen vyrobit subfórum na fóru, které bude uzavřené, jen pro předsednictva a RP, ale vím, že tam lidé nebudou chodit.
    Olga - souhlasím s kompromisem to mířit na předsedy. Mám prosbu, pokud vás napadnou nápady, proč to neudělat na Signálu s 14 předsedy, tak to prosím řekněte teď.
    Martin - pro rychlou komunikaci by byl vhodnější Signál nebo Zulip a souhlasím s variantou “jen předsedové”.
    Olga - já chápu, že Zulip je systémovější. Já jsem schopna kontrolovat Signal, Zulip moc nepoužívám.
    Vojta - vyrobíme Signal RP s předsedy a zároveň bych inicioval vznik v Zulipu, kde se předsednictva budou kontaktovat navzájem.
    Olga - souhlasím, v signalovým chatu by z RP měl být ten, kdo chce. Pojďme je povzbudit jejich spolupráci i na Zulipu.
    Šárka - s Denisou se poradíme a založíme Signal, budeme tam obě dvě pro případ zastoupení.
anon102

Příspěvek od anon102 »

Ahoj Pirátky a Piráti,

návrh programu RP 18/2021 (10.5.2021), je přístupný všem členům ZDE.

Denisa.Horakova
Kancelář

Zápis z jednání Republikového předsednictva RP 18/2021

Den a čas konání: 10. 5. 2021, 11:30-13:15
Přítomni : Vojtěch Pikal, Martin Kučera, Olga Richterová, Ivan Bartoš, Radek Holomčík
Hosté: Šárka Altmanová, Denisa Horáková, Aleš Krupa (11:00-11:23), Jakub Dedek, Janka Michailidu

Ověřovatel: Vojtěch Pikal

Agenda

1. Hlasování per rollam

2. Harmonogram pro volbu vládního týmu - úprava

3. Poděkování vedoucí PO

4. Poděkování za program

6. Právní tým

8. Info z RV

9. Kontrola procesu rozesílání SMS

11. Debrief RV

12. Formát dalšího SVÝT 18.6. (na základě supervize)

13. Psychohygiena v rámci

Zápis z uzavřené části je k dispozici KK a RP ZDE.

1. Hlasování per rollam
    Vše odhlasováno.

2. Harmonogram pro volbu vládního týmu - úprava
    Martin - varianta 2 počítá s dobou na rozmyšlenou 3 dny, ale správně by mělo být 14 dnů.
    Ivan - začátek bych neposouval, bavíme se, do kdy to doběhne a to není už relevantní. Mohli bychom navrhnout zkrácení debaty na 7 dní.
    Vojta - harmonogram je špatně a musíme ho aktualizovat v souladu s jednacím řádem, a o to bych požádal Martina.
    Martin - potřebovali bychom zahájit jednání ve čtvrtek 20. 5.
    Olga - zajímá mě, jestli bude možnost aktualizovat podklady?
    Vojta - dnes dostaneme podklady, nic nezveřejňujeme, my jako RP budeme jednotlivě hlasovat. Pro každého kandidáta bude založeno vlákno, kde bude mít možnost vložit své podklady. Pak běží 14 dní rozpravy, stanovisko lídra a následně hlasování.
    Ivan - myslím si, že minimálně ten dokument od nominačního týmu by měl být neměnný, nebo ho notifikovat. Je tam prostor pro libovolnou prezentaci atd.
    Šárka - z minulých RP mám poznámku, že by měli být vyzváni pro změnu - výmaz personálií atd.
    Vojta - pro mě by bylo nejlepší, že to, co se zveřejnění, za to si budou odpovědni kandidáti.
    Ivan - souhlasil bych, že je to zodpovědnost kandidáta. V metodologii bych jim napsal, ať si znova ověří GDPR údaje, osobní věci atd.
    Vojta - pokud se nám přihlásí v průběhu někdo nový, tak by se na něj měl podívat ještě NT. Kdokoliv si teď může udělat členskou nominaci a představit tabulku. Tím pádem by NT měl kandidáta zhodnotit a celostátní tým by měl zaujmout stanovisko. Pokud RV NT neschválí, tak stanoviska lídrovi bude dávat někdo jiný NT.
    Martin - chyby na dvou stranách: 1) RP nezveřejnil předpis; 2) my jako RP jsme nepožádali o schválení RV.
    Vojta - potřeboval bych někoho na organizaci Pirate TV s kandidáty. Teoreticky někdo z MO.
    Radek - byl bych rád, kdyby to mělo na starost PO. PO má zkušenost s organizací těchto událostí.
    Vojta - proces jsme posunuli, jsem ok pro organizaci ze strany PO. Informace předá Šárka.
    Olga - reporty od PO chceme, jestli jde vše dobrým směrem.

3. Poděkování vedoucí PO

Děkujeme Janě Koláříkové za roky práce v personálním odboru a jeho posun na vyšší úroveň. A přejeme hodně štěstí v další práci.

Pro: Ivan Bartoš, Olga Richterová, Vojtěch Pikal, Radek Holomčík, Martin Kučera
    Návrh byl přijat.

4. Poděkování za program
    Bude projednáno příští týden.

5. Co dál s členským podnětem
    Martin - zapracoval jsem připomínky. Asi to dáme k hlasování per rollam. Doufám, že jste to všichni viděli a četli, připomínkoval to jen Vojta. Dnes vám zformuluji usnesení.

6. Právní tým
    Radek - prosím nechme tento bod na příští týden. Potřebuji probrat jednu věc ohledně vedoucího týmu. Návrh počítám s tím, že ten člověk by měl práci částečně hrazenou a nevím, jak to pojmout.
    Vojta - můj návrh: dočasně to bude vykonávat tento člověk a současně vypisujeme VŘ, do kterého se tento člověk může přihlásit.
    Radek - pokud by to vše bylo správně, můžeme to takhle udělat.

Olga - asi více z nás by mělo mít elektronický podpis, prosím Šárku, aby mi to ve středu připomněla.
    Vojta - prosím o oddělení úkolu: anonymizace hodnotících listů pro nominanty do VT.
    Radek - MO a TO: mediace proběhne 11. 5. v 14.30.

8. Info z RV
    Olga - zúčastnila jsem se části jednání RV. Za důležité považuji, že strategii budeme zkoušet v prac. týmu. Část metrik, co teď máme, nejsou tolik užitečná a měli bychom to doplnit o TO a nás samotných do konce týdne. Nejdříve bych doklepla strategii, která mi přijde důležitá z hlediska strany. Aleš posílal tabulku k plnění metrik orgánů.
    Šárka - dříve jsme to reportovali jako RP a odbory, ale pokud by to mělo být za všechny, tak si musíme ujasnit, co máme reportovat.
    Olga - je dobré, že RV si chce dělat samotné reporty. Navrhuji: 7 dní před RV zaslat podklad. Můj návrh: můžeme se dohodnout, kdo bude odesílatel sms za RP v oblasti metrik.
    Ivan - já si to vezmu na starost (pro motivaci tématu).
    Olga - máme jasné termíny SVÝTu, voleb apod. Bylo by fajn, kdybychom si stanovili termíny zasedání RV - pro včasné schvalování rozpočtu. Jestli je možné během 3 týdnů, aby si RV stanovilo pevné termíny zasedání a my bychom na to navázali.

9. Kontrola procesu rozesílání SMS
    Chtěli bychom si zkontrolovat proces před volbou do RV.

Vojta - můžu se spojit s TO, jak to teď vypadá.
    Olga - Alice správně psala, že to musíme naplánovat. Je to i téma na spolupráci se správci hlasování.
    Ivan - myslel jsem, že tento bod je zařazen na jednání 17. 5. Je pro mě důležité vědět, jestli to pokračuje.
    Martin - toho 17. by mělo být jasné, jestli ta brána bude připojena nebo to bude rozesíláno ručně. Jestli ručně, tak by bylo dobré to rozeslat v pátek. Při ručním odesílání nelze odfiltrovat lidi, kteří tyto sms nechtějí.
    Vojta - tento bod zařazen na jednání 17. 5.

Martin - rezonuje grafická stránka kampaně, jsou z ní lidé rozčarování. Bylo by dobré jim to komunikovat.
    Ivan - předpokládal jsem, že bude nějaká Pirate TV, kde bude vše vyřešeno.
    Radek - stálo by za zprávu, kde by to bylo před Pirate TV vysvětleno.
    Ivan - zařídím, že to bude vysvětleno. Je to záležitost KS a lídrů jim to vysvětlit. Zajistím s Gruberem a můžeme to na KR zítra vynést.
    Olga - návrh: vysvětlit, co je kampaň. Možná zapojit agenturu a MO, abychom si nechali poradit s příběhem, ať není vše na Ivanovi.
    Radek - marketingovou stránku věci jsem schopen členské základně vysvětlit.
    Ivan - budeme muset vytvořit Pirate TV, ještě dohodnu na KR, domluvím se i Gruberem.

11. Debrief RV
    Vojta - proběhla diskuze ohledně restartu a možnosti rozdělení kompetencí mezi RP a RV.

12. Formát dalšího SVÝT 18.6. (na základě supervize)
    Olga - SVÝT jsme chtěli stručnější, ale stojíme si za konáním.
    Šárka - nechceme zasekat lidi na celý den. Navrhla jsem jen půldenní setkání - dopolední / odpolední formát, netahat to do večera a udělat minimalistickou variantu. Třeba vypustit navrhování témat.
    Olga - navrh: aby Šárka udělala návrh pořadu, my to okomentujeme a příště schválíme.
    Většina pro odpolední termín, Šárka navrhne a předloží příště.

13. Psychohygiena v rámci
    Olga - chceme předcházet tomu, že se sami vyšťavíme. Myslet na urgentnost, uvádět, jestli je nutnost jít do skupinového chatu. Je nutnost být občas offline.
    Radek - nevýhoda chatů je, že vás to může zasáhnout v nevhodné situaci. Tento formát komunikace vás vtáhne do té diskuze, i když to není důležité.
    Olga - dát do newsletteru upozornění a respektovat, že emoce s námi budou cloumat. Když tak pomohu Šárce s formulací této zprávy do newsletteru.

anon102

Příspěvek od anon102 »

Ahoj Pirátky a Piráti,

návrh programu RP 19/2021 (17.5.2021), je přístupný všem členům ZDE.

Odpovědět

Zpět na „Celostátní orgány - otevřená část“