novela koncesionářských poplatků

Fórum pro diskusi a připomínkování připravovaných předpisů a jiných legislativních návrhů.

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Fórum slouží pro diskuzi, připomínkování a přípravu předpisů vnějšího světa(zákonů, vyhlášek, evropské legislativy, mezinárodních smluv) - vnitrostranické předpisy diskutujeme zde
  • Do fóra vkládejte návrhy předpisů označené jejich názvem případně návrhy na změnu předpisů.
  • Do prvního příspěvku v tématu vložte odkaz na plný text návrhu.
[iwiki]/zakony/start[/iwiki]
Jakub.Janicek
Člen KS Praha
Profese: chem. analytik farmacie
Dal poděkování: 10 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Re: novela koncesionářských poplatků

Příspěvek od Jakub.Janicek »

https://www.echo24.cz/a/Hg3hH/zpravy-do ... -internetu

Tohle zní krásně, konečně nějaká redukce toho neskutečného molochu nazývaného Česká Televize. Nemluvě o tom, že volby v USA jasně ukázaly, že televize již není mainstream médium. Tak proč bychomu u nás měli danit občany, jen aby pan ředitel mohl mít 6 kanálů lineárnho vysílání :roll:...

Doufám, že návrh se neprojedná a bude smeten ze stolu :fet:

Jana.Syrovatkova
Člen KS Praha
Profese: VŠ pedagog
Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
Dal poděkování: 233 poděkování
Dostal poděkování: 722 poděkování

Příspěvek od Jana.Syrovatkova »

Jakub.Janicek píše: 22 lis 2024, 19:21

Tohle zní krásně, konečně nějaká redukce toho neskutečného molochu nazývaného Česká Televize. ... Tak proč bychomu u nás měli danit občany, jen aby pan ředitel mohl mít 6 kanálů lineárnho vysílání :roll:...

Popravdě mě na tom fascinuje nejvíce to, že vyhrožují, že pokud nezačnou platit lidé, co NEmají televizi, ale mají internet, tak zruší D-čko, které ale na internetu v podstatě nevysílá. Čili já to vidím jako vydírání, že pokud nezačnu platit nějakých 150 Kč měsíčně za televizi, tak dítě při návštěvě prarodičů nebude mít D-čko. Případně vydírání, že pokud lidé, co NEplatí TV poplatky, je nezačnou platit, tak těm, co je dosud PLATÍ, zruší D-čko.

To je něco, jako by mi začli vyhrožovat, že pokud si nezpalatím permanentku do ZOO v Ostravě, tak budou muset osekat služby (i když jsem v ostravské ZOO zatím nikdy nebyla a je pro mne 400 km).

Pro vysvětlení jděte na D-čko a mrkněte se na aktuální vysílání - zatím co jsem se kdy dívala, tak z nabídky 5ti pořadů za sebou minimálně 3 nebyly dostupné z internetu. Takže kdybych chtěla, aby se dítě dívalo na D-čko místo youtube, tak mám stejně smůlu. Voyo je fajn, ale mě se moc líbí, jak televize skládá za sebou různé díly různých seriálů - tzn. má za sebou docela rozumně vybrané pohádky. Ale toto tak maximálně když jsme u babičky, jakmile jsme doma, tak smůla, tam to nefunguje.

Ano, pokud je součástí návrhu to, že D-čko začne vysílat na internetu, tak nemám nic proti - ale proč už teda třeba rovnou nenavazují na poplatky možnost přihlašovacích údajů pro vysílání na internetu? Proč se nejde přihlásit dobrovolně, ale s tím, že ty služby budou na internetu fungovat.

Ale současně mne napadá, že v tom článku na echo24 je zmíněno tohle: "Domácnosti mají nově platit za zařízení schopné jakýmkoli způsobem přijímat vysílání, tedy i prostřednictvím internetu, nejen s televizním či rozhlasovým přijímačem jako dosud. " - tzn. pakliže můj počítač nebude schopen přijímat vysílání D-čka (třeba proto, že vysílání není dostupné na internetu), tak NEjsem schopná přijímat vysílání = poplatek neplatím. Tzn. buď to udělají tak, že to na internetu dostupné bude pro všechny - nebo to naopak dostupné na internetu nebude = poplatky pro internetové uživatele platit nebudou.

Jakub.Janicek
Člen KS Praha
Profese: chem. analytik farmacie
Dal poděkování: 10 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Příspěvek od Jakub.Janicek »

Pan ministr Baxa vymyslel krásný podvod na své spoluobčany, aby mohl vytáhnout z našich peněženek nově 2500 Kč ročně. (Pro ODS asi pohoda, když budou ty německý platy :lol: ). Tak k novele zákona o zvyšování poplatků PŘILEPÍ, že influenceři se nebudou muset registrovat u RRTV.

Ve zkratce nám vláda sděluju, že můžeme mít svobodu slova, ale zdaní nás za to :evil:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audi ... ida-265334

2:50 A co s tím uděláte? – Rozhodl jsem se k radikálnímu řešení: Navrhnu zrušení té části zákona o audiovizuálních mediálních službách na vyžádání, které ukotvují tu povinnou registraci. Prostřednictvím pozměňovacího návrhu v Poslanecké sněmovně navrhneme, aby se zrušila povinnost registrace pro ty, kteří podle zákona mohou být poskytovateli audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání, čímž mimo jiné také zmizí ten bič poměrně vysokých pokut, které v tom zákoně jsou.

5:10 Jak rychle to prosadíte? – Jsem připraven to dát jako pozměňovací návrh k velké mediální novele.

eladar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Příspěvek od eladar »

... a co nejhoršího ss stane, pokud se zruší RRTV?

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12557 poděkování
Dostal poděkování: 2835 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

Nic.

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11364 poděkování
Dostal poděkování: 9050 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Hele a nemohla by se rušit výroba zábavních pořadů a nákupu sprotovních událostí, místo osekávání publicistiky?

Nemáme někde nějakou dobrou definici té veřejné služby pro ČT, kde by se to mohlo řešit? Já si za výrobu kvalitního, všeobecně dostupného a důvěryhodného zpravodajství v CZ rád zaplatím, i když tu televizi nemám. Ale proč dotovat něco, co můžou v pohodě dělat soukromé televize, protože to nese netuším.

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Mikulas.Ferjencik
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3352 poděkování
Dostal poděkování: 6235 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Když ČT nebude mít úspěšné komerční pořady, tak se na její zpravodajství nikdo nebude dívat, to jen na okraj diskuse o ČT.

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

Leonard.Varga
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: volná noha
Dal poděkování: 58 poděkování
Dostal poděkování: 28 poděkování

Příspěvek od Leonard.Varga »

Rozpocet CT je 7 miliard a CT24 neukousne ani 10%. Zaroven CT posila rocne tisice lidi do exekuce. Zruseni koncesionarskeho poplatku + vazna debata o tom co je verejnopravnost musi byt program Piratu do voleb.

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12557 poděkování
Dostal poděkování: 2835 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

Mikulas.Ferjencik píše: 01 pro 2024, 21:17

Když ČT nebude mít úspěšné komerční pořady, tak se na její zpravodajství nikdo nebude dívat, to jen na okraj diskuse o ČT.

Pokud má komerční úspěch, k čemu potom potřebuje ještě vlastní dan ?

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Jana.Syrovatkova
Člen KS Praha
Profese: VŠ pedagog
Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
Dal poděkování: 233 poděkování
Dostal poděkování: 722 poděkování

Příspěvek od Jana.Syrovatkova »

Robert.Magni píše: 01 pro 2024, 21:46

Pokud má komerční úspěch, k čemu potom potřebuje ještě vlastní dan ?

Přesně - a dejte mi D-čko (a ideálně i ten zbytek pro dospělé, co nemá licenci bez hesla) na internetu a já za něj klidně ty měsíční poplatky budu platit (pro rejpaly - už platím VOYO a ČT je i po návrhu navýšení levnější než VOYO, takže by mi i dávalo smysl VOYO zrušit a platit ČT, zvláště kdyby měla podobnou nabídku a navíc dětský kanál, kde se střídají pohádky = dítě nekouká pořád dokola na to stejné).

Odpovědět

Zpět na „Připravované předpisy“