Jakub.Janicek píše: ↑22 lis 2024, 19:21
Tohle zní krásně, konečně nějaká redukce toho neskutečného molochu nazývaného Česká Televize. ... Tak proč bychomu u nás měli danit občany, jen aby pan ředitel mohl mít 6 kanálů lineárnho vysílání
...
Popravdě mě na tom fascinuje nejvíce to, že vyhrožují, že pokud nezačnou platit lidé, co NEmají televizi, ale mají internet, tak zruší D-čko, které ale na internetu v podstatě nevysílá. Čili já to vidím jako vydírání, že pokud nezačnu platit nějakých 150 Kč měsíčně za televizi, tak dítě při návštěvě prarodičů nebude mít D-čko. Případně vydírání, že pokud lidé, co NEplatí TV poplatky, je nezačnou platit, tak těm, co je dosud PLATÍ, zruší D-čko.
To je něco, jako by mi začli vyhrožovat, že pokud si nezpalatím permanentku do ZOO v Ostravě, tak budou muset osekat služby (i když jsem v ostravské ZOO zatím nikdy nebyla a je pro mne 400 km).
Pro vysvětlení jděte na D-čko a mrkněte se na aktuální vysílání - zatím co jsem se kdy dívala, tak z nabídky 5ti pořadů za sebou minimálně 3 nebyly dostupné z internetu. Takže kdybych chtěla, aby se dítě dívalo na D-čko místo youtube, tak mám stejně smůlu. Voyo je fajn, ale mě se moc líbí, jak televize skládá za sebou různé díly různých seriálů - tzn. má za sebou docela rozumně vybrané pohádky. Ale toto tak maximálně když jsme u babičky, jakmile jsme doma, tak smůla, tam to nefunguje.
Ano, pokud je součástí návrhu to, že D-čko začne vysílat na internetu, tak nemám nic proti - ale proč už teda třeba rovnou nenavazují na poplatky možnost přihlašovacích údajů pro vysílání na internetu? Proč se nejde přihlásit dobrovolně, ale s tím, že ty služby budou na internetu fungovat.
Ale současně mne napadá, že v tom článku na echo24 je zmíněno tohle: "Domácnosti mají nově platit za zařízení schopné jakýmkoli způsobem přijímat vysílání, tedy i prostřednictvím internetu, nejen s televizním či rozhlasovým přijímačem jako dosud. " - tzn. pakliže můj počítač nebude schopen přijímat vysílání D-čka (třeba proto, že vysílání není dostupné na internetu), tak NEjsem schopná přijímat vysílání = poplatek neplatím. Tzn. buď to udělají tak, že to na internetu dostupné bude pro všechny - nebo to naopak dostupné na internetu nebude = poplatky pro internetové uživatele platit nebudou.