Distanc Pirátů od rozhodnutí RHMP k tisku R-50050 RHMP - Memorandem o rozvoji území v projektu Staroměstská brána

Místo pro členské podněty, žádosti o nominaci apod.

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha, Pražští předsedající

Pravidla fóra

Do tohoto fóra vkládají členové KS Praha písemné návrhy, které chtějí předložit krajskému fóru k projednání.

• U každého podnětu založte zvláštní vlákno s textem návrhu, zdůvodněním a dalšími náležitostmi a anketní otázkou s možnostmi "Pro", "Proti" a "zdržuji se". (Anketa se zadává v záložce "Anketa" pod příspěvkem, u ankety neomezujte trvání, nastavte viditelnost výsledků a možnost změny hlasu.)

• Členský podnět, který získá aspoň stanovený počet hlasů, rozešle na žádost navrhovatele administrativní odbor všem členům sdružení mailem s odkazem na dané vlákno, a to nejpozději do jednoho týdne od žádosti. Stanovený počet hlasů se pro účely tohoto pravidla vypočítá jako odmocnina z počtu členů sdružení zaokrouhlená nahoru na celé číslo. (Pro 257 až 289 členů je to 17 hlasů.)

• Krajské fórum bude svoláno, požádá-li o to nejméně dvě odmocniny počtu členů. (Pro 273 až 289 členů je to 69 hlasů.) Přičemž nesmí být více členů proti svolání, než pro svolání.

• Do již svolaného jednání budou začleněny další návrhy, které získaly podporu alespoň odmocniny členů. (Platí i pro návrh kandidáta do funkce volené celostátním fórem.)

Aktuální počet členů naleznete zde, velikost potřebných skupin pro libovolný počet si můžete spočítat tady

Podporuji distanc Pirátů Praha od rozhodnutí RHMP o memorandu v tisku R-50050 RHMP

Pro distanc

25
53%

Proti

19
40%

Zdržel/a se

3
6%

Celkem hlasujících: 47 - Celkem hlasů: 47

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 23897 poděkování
Dostal poděkování: 19741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Distanc Pirátů od rozhodnutí RHMP k tisku R-50050 RHMP - Memorandem o rozvoji území v projektu Staroměstská brána

Příspěvek od Petr.Vileta »

Adam.Zabransky píše: 07 bře 2024, 17:33

OK, pochopil jsem, že pokud někdy bude Robert v pozici, že si bude vybírat lidi do sekretariátu, bude po nich chtít čestná prohlášení o tom, že volí Piráty. Já takhle nefunguju ...

Tobě fakt nevadí, že někdo z tvého sekretariátu například volí ODS, nebo dokonce SPD, Trikoloru, atd? :roll: Nemusíš chtít čestné prohlášení, že volí Piráty, ale mohl bys chtít, že nevolí "dezoláty" nebo konkurenci. Ono to jde většinou po nějaké době poznat,když "dáš rozkaz" a dotyčný hledá důvody proč to nejde. :)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 2):
Robert.Veverka, tomas.cada

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Robert.Veverka
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Profese: vydavatel
Dal poděkování: 121 poděkování
Dostal poděkování: 173 poděkování

Re: Distanc Pirátů od rozhodnutí RHMP k tisku R-50050 RHMP - Memorandem o rozvoji území v projektu Staroměstská brána

Příspěvek od Robert.Veverka »

Adam.Zabransky píše: 07 bře 2024, 17:33

OK, pochopil jsem, že pokud někdy bude Robert v pozici, že si bude vybírat lidi do sekretariátu, bude po nich chtít čestná prohlášení o tom, že volí Piráty. Já takhle nefunguju, je pro mě důležitější, jestli podporují program, který mi budou pomáhat realizovat, a co odvádějí za práci. Nechápu sice souvislost se situací, kdy jde pirátský politik na demonstraci pořádanou jinými politickými stranami, která je potenciálně namířená proti jeho kolegům (což je to, na co upozorňoval Viktor), ale upřímně ani nemám potřebu se to snažit pochopit.

Šmankote, Adame. To jsi napsal velmi zbytečně útočný koment na můj dotaz, který jsi nepochopil nebo jak píšeš, pochopit nechceš. Já reagoval na Viktorova slova ohledně nespolupráce s konkurencí, které jsem zase nepochopil já s ohledem na to, že pozice v pirátských kanclářích na magistrátu obsadili mimojiné lidi z jiných politických subjektů. Považoval jsem jeho apel z tohoto důvodu za zbytečný, ale chtěl od něj vysvětlit a na příkladu doložit, jak přesně to myslel a na koho se ten jeho apel vztahuje, neb jsem nabyl dojmu, že na všechny vyjma jeho kolegů na magistrátu.

Nerozporuju a nekritizuju svým dotazem vaše transparentní výběrka na erudované a loajální asistenty a jiné spolupracovníky na magistrátu, to je především vaše věc a právo výběru. Ale Viktorův apel (a obsáhlejší, než jak si ho vysvětluješ ty) mi přišel vážně zbytečný a nepochopitelný. A tak to zatím zůstává. Pokud není zájem ho vysvětlit, považuju debatu k tomuto tématu za uzavřenou.. Klidný den přeji.

Jana.Raiterova
Člen KS Praha
Profese: korepetitor (Pražská konzervatoř)
Dal poděkování: 239 poděkování
Dostal poděkování: 147 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jana.Raiterova »

Trochu mě mrzí, že se tady zamluvil původní problém, kterým je, že 3 ze 4 radních MHMP hlasovali ve věci memoranda o zastavění náměstí M. Formana navzdory jasnému postoji místních Pirátů, stanoviska KET územní rozvoj, stanoviskům státních orgánů a také platnému usnesení MČ Praha 1 a především proti postoji místních občanů. Jedinou radní, která byla proti Memorandu, byla @Jana.Komrskova , která si věc nastudovala a vyslechla také naše argumenty.
Můj členský podnět byl podán především proto, že jsme nestáli našim zbylým radním ani za to, aby nám svůj postoj vysvětlili. A k demonstraci jsme se připojili, protože vystihovala naše stanovisko, které je veřejně známé a je PROTI možnosti zastavění nám. M. Formana. Stejně tak tam byli i další zástupci občanů a občanských aktivit, kteří opravdu žijí v Praze 1. Život místních je pro mě jasná priorita proti rozložení politických sil. Navíc demonstraci svolala strana, která v Praze 1 vyhrála volby a má tedy nejvíc hlasů místních lidí. My jsme v současné chvíli mimo politické funkce a nemáme díky nerespektování stranických principů dnes již bývalými členy strany žádné zástupce v zastupitelstvu. O to víc bychom potřebovali podporu spíš než přehlížení. Myslím si, že je opravdu potřeba víc propojit MHMP a místní sdružení. To je prostě velké specifikum Prahy.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Raiterova za příspěvky (celkem 4):
tomas.cada, Nikol.Svecova, Robert.Veverka, Jiri.Koudelka
Odpovědět

Zpět na „Členské podněty Praha“