Mno, tak z pohledu RegP, jo?
Martin.Kucera píše: ↑12 lis 2019, 09:36
- Právo vystupovat na jednáních oblastních fór a celostátního fóra. Podstatné. Je zcela na místě požadovat, aby tam každá osoba vystupovala jen pod jedním uživatelským účtem. V reálu s sebou taky nikdo netahá klony.
Nepodstatné. Pokud chceš, aby na fóru měl tvůj hlas aspoň nějakou váhu, musíš si stejně vybudovat reputaci jakous takous osobní integrittou a neujetými názory; což je náročné už tak u jednoho účtu, nedovedu si dost dobře představit že by někdo takhle udržoval 10 mulťáků. Navíc je obrovský rozdíl mezi tím, jak tě vnímají lidi, které osobně znáš, a pro které jsi jenom nick na fóru - ty nikdo nebere vážně, stačí se podívat na počty palců pod příspěvky těch poloanonymních RegP, zvlášť poslední dobou, že

Jediný průšvih z hlediska strany by bylo kdyby si někdo přes 10 "respektovaných" RegP mulťáků v jednom jednání protlačoval jeden konkrétní názor - v praxi jsem tohle ještě na fóru nezahlídl.
- Právo být volen do komisí a jmenován do odborů. Méně podstatné. Vedoucí odborů si samozřejmě hlídají, koho do odboru pustí.
- Právo účastnit se primárních voleb při sestavování kandidátních listin. Méně podstatné. Mulťáka těžko někdo zvolí na kandidátku, navíc by se na podvod přišlo při odevzdávání prohlášení kandidáta.
Jak píšeš, méně podstatné. Stalo se vůbec někdy v posledních třeba 3 letech, že jste do komise nebo na kandidátku dali někoho, kdo je mulťák?
- Právo hlasovat v primárních volbách při sestavování kandidátních listin, pokud to schválí příslušné předsednictvo. Velmi podstatné. V současné době nelze v praxi realizovat, protože nemáme nijak zaručeno, že jedna osoba bude moci hlasovat jen z jednoho uživatelského účtu. (V rámci komunálních primárek proběhly ojedinělé pokusy s ručním vytvářením skupin "zaručeně reálně existujících" RegP, což ale nelze realizovat ve větším měřítku.)
Jo, tohle jediné mi dává smysl.
Sečteno, podtrženo: Tohle vše jsou "výhody" z pohledu strany: potřebujete v tom mít ordnung, jasně. Ale zamyslel se nad tím někdo z pohledu RegP? Zůstat RegP má z pohledu příznivce teď smysl jenom tehdy, pokud chceš hlasovat při sestavování kandidátní listiny v primárkách. Je-li ti to fuk a chceš jenom pomáhat (můj případ), tak ti nové ověřené RegP nenabízí žádné výhody prosti stavu "nečlen", kromě jiné barvy jména na fóru.
Co mi vadí je, že se otočil přístup: předtím byl status registrovaného příznivce možností dát "veřejně" najevo, že Piráty podporuji a že jsou mi blízcí. Tedy akt podpory. Teď je to spíš akt prosby: tady je občanka, dovolíte mi prosím být vaším příznivcem? Plus z toho na hony smrdí jakási apriori nedůvěra, což je asi nejvíc odrazující.