INTERGRAM

Pirátská strana podporuje liberální autorské právo a odstranění výsadního postavení OSA.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Pravidla fóra
  • V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.

• Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek

Roman.Kucera
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: IT
Dal poděkování: 2946 poděkování
Dostal poděkování: 5856 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: INTERGRAM

Příspěvek od Roman.Kucera »

Stačí, když ho dá na web, případě pošle Vám. Je to ze strany OSAmafie jen obstrukce a zastrašování. Smlouvu nepodepisujte Kdyby došlo na soud, vyhrajete, ale to oni vědí, proto k němu nikdy nedojde.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
kobl

Příspěvek od kobl »

Dobrý den,

a existuje nějaký předpis který bych případně mohl zaslat ať už audiostock.com nebo přímo tomu umělci? V licenci od audiostock.com je napsané, že jejich umělci nejsou členy žádné z těchto mafia-uskupení, ale nevím, jestli to stačí.

Každopádně děkuji za info
Roman.Kucera
Kontaktovat uživatele:

Stačí. Je přece jasné, že tito umělci dali svou vůli dostatečně jednoznačně najevo.
honzabarty

Příspěvek od honzabarty »

Dobrý den, mám obdobný problém u Intergramu. Měli jsme kontrolu a ačkoliv hrajeme svobodnou hudbu, tak nám zaslali smlouvu. Na to jsem jim poslal mail ve znění vzorových odpovědí z webu hudba.pirati.cz a dostal jsem následující zprávu, se kterou si teď nevím úplně rady:
V zaslaném prohlášení, které jste převzal z webových stránek http://www.pirati.cz/hudba je uvedeno, že na základě ustanovení § 101 odst. 9 písm. d) AZ může kolektivní správce udělit licenci k provozování vysílání díla i za nezastupované autory, a že se to vztahuje i na výkonné umělce, výrobce a pro provozování ze záznamu. Prohlášení však dále neuvádí, že smluvně nezastupovaný nositel práva dle zmíněného ustanovení ve smyslu současné právní úpravy AZ v rámci takovéhoto způsobu užití předmětů ochrany (tj. v případě provozování uměleckých výkonů a záznamů v rámci rozhlasového či televizního vysílání) nemůže vyloučit účinky hromadné smlouvy. V tomto případě je nutné sjednat s kolektivními správci příslušnou licenční smlouvu.
Dle ustanovení § 101 odst. 9 písm. a) AZ tj. v případě provozování uměleckých výkonů ze zvukového záznamu vydaného k obchodním účelům nebo k provozování takových zvukových záznamů (užití dle ustanovení § 20, resp. §§ 74, 78 a 82 AZ) nositel práva může vyloučit účinky hromadné smlouvy na jeho osobu, ale musí tak učinit přímo vůči INTERGRAMu a vůči uživateli. V případě tohoto způsobu užití předmětů ochrany je tedy potřebné, aby nezastupovaní výkonní umělci a výrobci jejichž výkony a záznamy veřejně užíváte ve Vaší provozovně, dodali do INTERGRAMu písemné prohlášení o výše uvedeném a Vy jako provozovatel těchto výkonů a záznamů dále potvrdil užití skladeb pouze uvedených nezastupovaných výkonných umělců a výrobců.
Zákonné ustanovení o rozšířené kolektivní správě je podobné povinně kolektivně spravovaným právům s tím rozdílem, že nositel práva může vyloučit účinky hromadné smlouvy, netýká se to však udělovaných licencí k provozování rozhlasového či televizního vysílání předmětů ochrany a to bez ohledu na to, zda k zpřístupňování předmětů ochrany dochází prostřednictvím přímo rozhlasovým či TV přístrojem nebo jiným přístrojem, které takovéto vysílání umožňuje.
Dále v zaslaném prohlášení je uvedena mylná informace týkající se provádění kontrol ze strany kolektivního správce. K této činnosti má kolektivní správce zcela zákonné právo a dle §100 odst.3 AZ je provozovatel kontrolované provozovny povinen umožnit kolektivnímu správci řádný výkon kolektivní správy a bez vážných důvodů kolektivnímu správci neodmítnout poskytnutí k tomu potřebných informací.
Jelikož technicky způsobilým přístrojem umožňujete zpřístupňování předmětů ochrany, což zcela naplňuje podmínku sdělování na veřejnosti ve smyslu §20 nebo §23 autorského zákona, je Vaší zákonnou povinností mít k takovému způsobů užití uzavřenou příslušnou licenční smlouvu (užití dle §23) nebo Vás vyzýváme k dodání potřebného ve smyslu AZ dle výše uvedeného (užití dle §20).
Rozhodně nehodláme těmto mafiánům nic platit... Můžete mi prosím poradit, jak dále? Nejsem bohužel právně moc sběhlý a ve všech těchto "paragrafických" formulacích se trochu ztrácím :-)
Mám jim snad zaslat seznam všech skladeb, které hrajeme a které mají licenci Creative commons? Jak mám na takový dopis reagovat?
Moc díky za odpověď.
Honza
Jana.Syrovatkova
Člen KS Praha
Profese: VŠ pedagog
Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
Dal poděkování: 233 poděkování
Dostal poděkování: 722 poděkování

Příspěvek od Jana.Syrovatkova »

Mě k tomu napadá jediné - zeptat se jich, jak tedy autoři, které dle jejich slov zastupují, mohou dostat zpět peníze, které vyberou a že to platíte přímo autorům. Musím říci, že se mi nelíbí představa, že ač jsme jako kapela vydali CD-čko pod CC licencí, stále se tu někdo tváří, že nás zastupuje. Protože tomu se pak opravdu říká mafie.
Roman.Kucera
Kontaktovat uživatele:

Asi bych v odpovědi napsal, že jste připraveni se soudit. Na to obvykle slyší. Couvnou, protože precedens by byl to nejhorší, co by je mohlo potkat.
dan

Příspěvek od dan »

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat na situaci ohledně jamendo.com už to někdo dotáhl tak daleko, že mu dali pokoj všechny mafie (OAZA, Inergram, OSA a další)? Nebo jsou všichni ve stádiu dopisování, výhrůžek a soudů?
My platím už rok OSA 2500 a nedavno přišel Integram za cely rok 2013 dalších 2500. Integram už poslali vyhružku na odeslání smlouvy. OSA teď chce zapaltit další rok.
Podporovat ty haj... nechci, ale firma je ženy a ona se bojí jít s nimi do sporu s nejasným výsledkem.
Je tedy možné provozovat jamendo.com na tabletu s dvěma bedýnkama bez velkých obstrukcí a výhrůžek ze strany mafie?
Díky moc
Sadyx

Příspěvek od Sadyx »

dan píše:Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat na situaci ohledně jamendo.com už to někdo dotáhl tak daleko, že mu dali pokoj všechny mafie (OAZA, Inergram, OSA a další)? Nebo jsou všichni ve stádiu dopisování, výhrůžek a soudů?
My platím už rok OSA 2500 a nedavno přišel Integram za cely rok 2013 dalších 2500. Integram už poslali vyhružku na odeslání smlouvy. OSA teď chce zapaltit další rok.
Podporovat ty haj... nechci, ale firma je ženy a ona se bojí jít s nimi do sporu s nejasným výsledkem.
Je tedy možné provozovat jamendo.com na tabletu s dvěma bedýnkama bez velkých obstrukcí a výhrůžek ze strany mafie?
Díky moc
Prosím ostatní o reakci, taky bych to chtěl řešit prostřednictvím jamendo.com, ale nerad bych skonččil tím, že budu platit OSA, INTERGRAM a jamendo....
Dále mám dotaz. Manželka má malé fitness studio, kde si zakoupila cvičební stroj VacuShape, jehož součástí je autorádio a TV. To proto, aby když na tomto stroji cvičí jedinec si mohl pustit rádio nebo přehrát film z DVD. Jak naložit s tímto? Mohu nechat každého cvičícího podepsat nějaké prohlášení, že si tyto přístroje zapíná pro soukromé užití a tím za toto nenese fitness žádnou odpovednost vůči OAS,...?
Díky moc za rady
Roman.Kucera
Kontaktovat uživatele:

Není mi znám žádný případ, který by "dopadl špatně", když se živnostník řídí našimi radami. Na druhou stranu těžko definovat, kdy lze případ považovat za "vyhraný" Vypadá to, že OSA a Intergram nikomu nikdy nenapíše dopis "kašleme na vás, vyhrál jste" :-) Takže všechny kauzy jsou v procesu.
S tím fitnessem to ale vidím skepticky. Je to rádio a je určeno pro zákazníky. Z toho se asi vykroutit nejde.
Sadyx

Příspěvek od Sadyx »

Roman Kucera píše:Není mi znám žádný případ, který by "dopadl špatně", když se živnostník řídí našimi radami. Na druhou stranu těžko definovat, kdy lze případ považovat za "vyhraný" Vypadá to, že OSA a Intergram nikomu nikdy nenapíše dopis "kašleme na vás, vyhrál jste" :-) Takže všechny kauzy jsou v procesu.
S tím fitnessem to ale vidím skepticky. Je to rádio a je určeno pro zákazníky. Z toho se asi vykroutit nejde.
Takže VacuShape padá, jedná se o veřejnou produkci, jako pronajímatel pronajímám veřejně zařízení umožňující příjem TV a rozhlasového vysílání.
JAMENDO.COM se řídí Lucemburskými zákony - nejsem právník, ale asi si nepomůžeme, poněvadž JAMENDO zřejmě nezasílá seznamy umělců, autorů, zpěváků,... které zastupuje do naší "OSY ZLA", a legislativa je napsaná lobbisticky pro skupinku lidí, tedy pseudo svazů, která z těchto poplatků živí i politické vepříny, takže se legislativa jen tak nezmění.
Dnes mi v INTERGRAM řekli, že s podpisem smlouvy na r 2014 mám ještě vyčkat, že nemají ceníky. Na otázku jak se oficiálně postaví INTERGRAM ke skutečnosti, že se musí podepsat smlouva 30 před zahájením produkce, jinak hrozí postihy mi řekli, že to je v pohodě, že tohle ví, že to říkají všem ať ještě počkají a že z toho nebudou nic dělat.... Prosím, udělejte si obrázek sami ... i známá komedie ABSURDISTÁN se tomuhle nemůže rovnat.
Odpovědět

Zpět na „Kopírování“