Protoze tam nemam co napsat. Jsou tu lide, kteri rikaji "Centralni registr NE". Ja se pouze ptam "Kdyz ne centralni registr, tak jak udelat digitalizaci lekarskych dat?" Ja to nevim.Petr Kopac píše:Muzu se Te teda zeptat, proc jsi to jeste nenapsal do toho padu?
Myslenka centralniho registru sama o sobe neni spatna, mozna by ale mel byt decentralizovany, tedy ne jeden server na jednom miste, ale treba 1000 serveru v kazdem zdravotnickem zarizeni s nepretrzitym provozem a nejaky server pro ostatni lekare, kteri v 17:00 zavrou ordinaci a jdou domu a tim by jejich dokumentace pacientu prestala byt dostupna. Problem je, ze u nas se vsechno vykeca a proda a rozkrade, tedy problem je s bezpecnosti tech dat. Podle me je ale urcite spatne ve 21. stoleti udrzovat papirovou dokumentaci a posilat si ji mezi lekari postou nebo po pacientech.
Ono to totiz v dusledku prodrazuje zdravotni peci. Nedavno mi obvodacka delala krevni testy. Pak me poslala na odborne vysetreni a tam mi tytez testy delali znovu. Pritom ty prvni byly stare jen 5 dnu. To si fakt doktori navzajem tak neveri, nebo se zenou za kazdou korunou za vykon? Ja tomu jako pacient nerozumim.