stáž v Evropském parlamentu

Zahraniční odbor komunikuje s dalšími členy mezinárodního Pirátského hnutí, zejména přináší v zahraničí osvědčené nápady do strany, vypracovává společný postup při projednávání mezinárodních problémů.

Moderátor: Zahraniční

Jana.Syrovatkova
Člen KS Praha
Profese: VŠ pedagog
Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
Dal poděkování: 233 poděkování
Dostal poděkování: 722 poděkování

Re: stáž v Evropském parlamentu

Příspěvek od Jana.Syrovatkova »

Jestli jsem to dobře pochopila, tak jediné věci, které pro to musel stážista udělat, bylo ozvat se, že má zájem a splnit kvalifikační předpoklad spočívající ve znalosti nějakého jazyka, aby se domluvil. Petr Kopáč se ozval, vyřídil si to a je tam. Kdo jste tam chtěl taky, proč jste se neozvali, když se to tu nabízelo? A pokud chcete jet pořád, tak se snad můžete poptat, zda je ještě místo, ne?

Ale detaily jsou jistě zajímavé - dá se za těch 700 EUR vůbec nějak rozumně přežít nebo to chce mít vlastní finance s sebou?

A co se na takové stáži dělá? Rozhodně mě zajímají drby, zprávy a info.

Neumím anglicky natolik, abych mohla sama vypadnout, tak si jen ráda počtu, jak to kde chodí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Syrovatkova za příspěvky (celkem 5):
Ivan.Bartos, Mikulas.Ferjencik, Petr.Cap, Vojtech.Pikal, Vit.Konecny
anonym72078
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 1169 poděkování

Příspěvek od anonym72078 »

Jana Syrovatkova píše:Petr Kopáč se ozval, vyřídil si to a je tam. Kdo jste tam chtěl taky, proč jste se neozvali, když se to tu nabízelo? A pokud chcete jet pořád, tak se snad můžete poptat, zda je ještě místo, ne?
Presne tak Jano.

Pouze najem stoji cca 750 eur (zdroj). Plus strava (300 e), plus doprava (50-100 e) - na mesic, coz je takova priblizne Praha. FYI prumerna mzda je 2200 eur, minimalni 1492 eur. Brusel je jedno z nejdrazsich mest v Evrope.

Neni to uplne lehky, ale zvladam to. Nakonec, kdo by cekal, ze Piratska staz bude dovolena, ze jo. ;)
Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11520 poděkování
Dostal poděkování: 6591 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Děkuji za odpovědi. Takže z toho vyplývá, že si to vlastně ještě sám dotuješ ze svého, což tedy není vůbec idealní.

Nicméně, mě to ve světle tvých předchozích vyjádření (Chorvatsko) zaráží, ale zase se to dá chápat jako svého druhu investice.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
anonym72078

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Homo.Pyratus
Profese: Pyratství
Dal poděkování: 559 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování

Příspěvek od Homo.Pyratus »

Jestli tou investicí máš na mysli, že to dělá Kopáč pro peníze a ne pro lidi, tak se podle mě nepleteš.-)
Petr.Kopecny
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: Automatizační Inženýr a Astronom
Dal poděkování: 109 poděkování
Dostal poděkování: 238 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Kopecny »

Pyrat Morsky píše:Jestli tou investicí máš na mysli, že to dělá Kopáč pro peníze a ne pro lidi, tak se podle mě nepleteš.-)
Těžce pochybuji že to je kvůli zisku... spíše pro zisk kontaktů a zkušeností... plus dá se to moc krásně napsat do životopisu ;-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Kopecny za příspěvky (celkem 4):
anonym72078, Petr.Vileta, Michaela.Krausova, Vit.Konecny
Petr Kopečný
Člen KS Moravskoslezský, správce Pirátského kalendáře
GSM: +420 731 552 845
Homo.Pyratus

to muze delat i v ČR, kde je to podle me i dulezitejsi ty OFFTOPIC....... .-)))
Ivan.Bartos
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Dal poděkování: 901 poděkování
Dostal poděkování: 4238 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.Bartos »

A já si myslím a včera jsme se na tom shodli s Léňou i Mikim, že je to minimálně každýho věc, co dělá v kariéře, studiu nebo osobním životě. Kdyby se Petr domluvil stáž u SNKED, tak bych se tomu divil, což by bylo tak max, co bych s tím mohl a chtěl dělat. Jinak nechápu o co vám jde. Vy Petra Kopače nějak dotujete, strana ho platí, že ho tady zpovídáte? Petr o své činnosti mimo zcela požadovaný rámec informuje na blogu, FB i ve fóru. Dejte si obkládek. Nebo nasadíme standard, že je každý člen odteď povinnen reportovat své každodenní aktivity? Neplechu ukončit bych myslel.

Sorry Miki a Lenko, že jsem opět předběhl, ale jsem dneska skrze chřipku trochu v ráži a tohle vlákno už mě vadí fakt dlouho.

Buďte rádi, že máme nadstandardní info ze EU.

OT: Joj, kéž bych neměl žádný závazky a mohl si takovou stáž sám hodit a ufinancovat. I ten Erasmus bych si dal. Nebo nějakou Sorosovinu třeba v Anglii, což je prý standardem RP. Možná právě tohle někomu vadí aneb jak se zazdít vztahem, dětmi, hypotékou či prací a nemít možnost se urvat.

EDIT: Jinak si myslím, že je silně úchylný řešit něčí motivaci k soukromé aktivitě tímto způsobem.
Čtvrt roku po té stáži nikdo ani nevzdechl. IMHO závist.
Naposledy upravil(a) Ivan.Bartos dne 25 kvě 2013, 14:59, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Bartos za příspěvky (celkem 4):
Homo.Pyratus, Vojtech.Pikal, Mikulas.Ferjencik, Vit.Konecny
Homo.Pyratus

Tak nemyslete a zacnete premyslet vy OFFTOPIC....... .-)))
Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11520 poděkování
Dostal poděkování: 6591 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Takže transparence se na pirátské stážisty nevztahuje? Nebo Petr je tam čistě jako soukromá osoba a nemá v tomhle s Piráty nic společného?

Zajímavé, ale bohužel mě tahle kruhová obrana za každou cenu nepřekvapuje. (A jakoby zrovna tahle oblast nebyla nechvalně známa z českého parlamentu.)

OFFTOPICUzdrav se. Nasad bylinky, salvej, klidne za den vypij cca 2 litry, to tu chripku vymlátí. ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
Homo.Pyratus

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Ondrej.Profant
Vedoucí resortního týmu
Profese: Náměstek člena vlády
Dal poděkování: 3729 poděkování
Dostal poděkování: 1966 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Dvě poznámky:

1) Stáže se tu nabízely od začátku. IMHO jsme o tom s Amelii mluvili již, když v Praze byla poprvé. Bylo tu o tom několik vláken, ale nebudu se je namáhat hledat, protože spamujete. Akorát nešlo o pracovní inzerát, ale spíš nastínění možnosti. Bylo potřeba se jí chytit a vyjednat si to.

2) Za Prahu mohu říct, že Petr se mnou spolupracuje a že to v blízké budoucnosti přinese nejspíše docela zajímavou akci.

Dalibor: IMHO je tam Petr soukromě. Kdyby nebyl, tak by PP-CZ vydávala např. doporučující dopis nebo tak, ne?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvky (celkem 4):
Ivan.Bartos, anonym72078, Mikulas.Ferjencik, Vit.Konecny

profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika

Zamčeno

Zpět na „Zahraniční odbor“