Osobní OT z pravidel (přijímání)

Fórum pro práci týmu Seniorů na Palubě.

Moderátor: Senioři na palubě - vedení

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Osobní OT z pravidel (přijímání)

Příspěvek od Petr.Vileta »

Martin.Polak píše: 01 zář 2024, 23:52

Já nevím co je to ten pověstný centrista ale představuji si člověka jako je Petr Vileta, někdo kdo nemá žádný názor a vlastní agendu.

Ale to je hluboký, ale hluboký omyl. :D Já mám naopak názor na všechno, všemu rozumím, všude jsem byl, od všeho mám klíče (a dvakrát) a všechno vím (a co nevím, to si vymyslím). :P :lol: A jako člen Výboru pro zadávání veřejných zakázek zastupitelstva statutárního města Plzně a člen Kontrolního výboru zastupitelstva městského obvodu Plzeň 2-Slovany, mám i svoje agendy. ;)

Jen nemám rád revoluce, ani v politice, ani v technice. Mám raději postupný vývoj (evoluci), kdy ze slepé uličky jde ještě včas uhnout na správnou, lepší, nebo méně špatnou cestu.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 3):
Jiri.Belsan, Jan.Adam, Jaroslav.Toman

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Jan.Adam
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 237 poděkování
Dostal poděkování: 508 poděkování

Příspěvek od Jan.Adam »

Martin.Polak píše: 01 zář 2024, 23:52

Nechci nikoho hájit ale chci jen obecně poznamenat, že je těžké mít ve straně jen centristy, protože se stále objevují nová a nová témata na kterých se členstvo štěpí. Na svém počátku byla Pirátská strana asi dost chaotická ale vzhledem k úvodnímu manifestu na serveru Linuxexpres bylo prvotní téma jasně dané.
Jak šel čas, tak někdo řekl že jsme vlastně politická strana a že by jsme se měli bavit třeba o globálním oteplovaní. Hned se mu někdo výše postavený vysmál, že se náboženstvím zabývat nebudeme (reálná historka). A od té doby to prostě na nás padá - prohibice, pandemie, válka, vstup do reálné politiky a furt se jenom štěpíme. Prostě se hádáme a tvrdíme že oponent úplně opačného názoru ve straně nemá co dělat a stále se snažíme stranu očistit. Já nevím co je to ten pověstný centrista ale představuji si člověka jako je Petr Vileta, někdo kdo nemá žádný názor a vlastní agendu.

To je zase sbírka demagogií, bože můj. Já tedy jako úplně nevím, kdo o kom říkal, že člověk opačného názoru nemá ve straně co dělat.... jsou tu jistá specifická témata, kde je to prostě neoddiskutovatelné (válka na Ukrajině, apod.). Mluvilo se o tom v okamžicích, kdy někdo šel na vlastní pěst a pro vlastní prospěch proti programu nebo schválenému většinovému názoru (ideolog Peksa a jaderky/GMO, vatnici Kučera, Kotas, Wagner, do jisté míry účast Michailidu na xleft akci); těmto jedincům byl společný většinou deficit politického citu nebo naopak jeho přemíra.
To o centristovi jako člověku bez vlastního názoru je už totální cringe a ta urážka Petra Vilety je trapná. U Pirátů se mi vždy líbilo to, že si byli vědomi, že mezi bílou a černou je spousta odstínů šedé - což je často pozice centristy.

Jan.Adam
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 237 poděkování
Dostal poděkování: 508 poděkování

Příspěvek od Jan.Adam »

Martin.Polak píše: 02 zář 2024, 22:56
Jan.Adam píše: 02 zář 2024, 08:34

.... jsou tu jistá specifická témata, kde je to prostě neoddiskutovatelné (válka na Ukrajině, apod.). Mluvilo se o tom v okamžicích, kdy někdo šel na vlastní pěst a pro vlastní prospěch proti programu nebo schválenému většinovému názoru (ideolog Peksa a jaderky/GMO, vatnici Kučera, Kotas, Wagner, do jisté míry účast Michailidu na xleft akci); těmto jedincům byl společný většinou deficit politického citu nebo naopak jeho přemíra.

Proti schválenému většinovému názoru?
Ještě jsem nezaznamenal moc témat kde by se Piráti shodli. Ano máme tady hlasování ale neúčastni se jich všichni členové a možnosti v nich nejsou často jen ANO/NE ale celé spektrum možností. A to až po odložení na řádné jednání CF, což každé téma rozmělní a vyhraje ta možnost která má sice nejvíce hlasů, ale přesto pro ní hlasoval jen zlomek celkového počtu členů.
A navíc vlastně skoro všechny oficiální hlasování na Heliosu jsou jen o vnitřních předpisech a nebo o vylučování členů, ty hlasování na fóru jsou jen nezávazné ankety kde se dají dle důkazů z minulosti manipulovat výsledky. :? :lol:
Často ani nejde o nějaký rozpor s programem, ale že některá akce některých členů se momentálně nehodí do krámu našim čelním představitelům.
Třeba ta Michailidu, by byla ve zdravé straně úplně marginální řádová členka, kdyby bylo ve straně více lidí s názorem a dokázali jsme ještě uvnitř tvořit nové tváře a nechávali nové lidi vyrůst. Tahle strana je nemocná a proto neroste v počtu členů a pak tady tady vidět každý kdo prezentuje nějaký názor a reálně píše ten program strany pro volby.
A když už jsme u toho schválenému většinovému názoru, tak o Michailidu se už hlasovalo už xkrát podle většinového schváleného názoru je v pohodě, tak proč si ji bereš do úst? :lol:
Ok, tak Vileta není centrista ale Vileta je takový bodrý muž který rád švejkuje, dělá humory a rád píše na fórum. Bohužel si jej nepamatuji když byl vedoucím AO.

Tyhlety nářky "starých Pirátů", co bohužel nikdy nepobrali, kdy a kam se strana se vstupem do velké politiky posunula, a mentálně zůstali i po X letech na úrovni nadšenců z linuxového fóra, plných vizí a prostých jakékoli zodpovědnosti, jsou vždycky zřídlem perel.

Ano, tahle strana je nemocná. Buď přijme zodpovědnost, očistí se, zefektivní svoje fungování a postará se, aby hrstka všehoschopných jedinců nemohla sabotovat, co se jí namane, anebo spadne zpátky do obskurity a ignorace. Pro Piráty z roku 2010 není v současnosti na politické scéně místo, pro ty z let 2017-2021 možná, pokud se vzchopí. A pokud se nevzchopí? Ti schopní lidé snad budou v politické práci pokračovat jinde, kde je budu moci dále podporovat a volit, a zbytek se tu může do alelujá hádat, zda bylo hlasování XY správně podle byropředpisu 2487, jestli to mělo jít před tenhle výbor, podvýbor, nadvýbor či lampárnu.... anebo se seberou a půjdou za Kadeřávkem, který podle toho, jak se poslední dobou na X vyjadřuje (třeba okolo Durova), bude asi brzo kandidovat za Stačilo nebo dělat vedle Vidláka asistenta Dostálovi.

Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Akorát že bez těch "starých pirátů" by se strana v 2017 do sněmovny nedostala.
A jedna věc je nutný vývoj, ale druhá věc je pošlapávání našich základních principů (viz kauza eTurista).

(A co se týče hrstek všehoschopných jedinců, máme ve straně taky jedince, kteří ji chtějí přizpůsobovat, ba podřizovat svým kariérním ambicím.)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
Lukas.Novy

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Marie.Jungmannova
Místní předsednictvo
Profese: překladatelka s učitelskou praxí
Dal poděkování: 113 poděkování
Dostal poděkování: 89 poděkování

Příspěvek od Marie.Jungmannova »

Dámy a pánové, klidně si v tomto OT vyjasňujte své názory dál. Může to být dokonce i v jistém smyslu inspirativní.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Marie.Jungmannova za příspěvky (celkem 2):
Jaroslav.Toman, Vojtech.Pikal

• místopředsedkyně MS Praha 5
• členka KET školství Praha
• členka RT školství

Odpovědět

Zpět na „Senioři na palubě“