PP-DE (Německo)

Informace a reporty ze zahraničních stran a jiných Pirátských organizací

Moderátor: Zahraniční

Pravidla fóra
Ke každé straně (organizaci) založte vlastní vlákno. Je-li třeba se stranou začít organizovat nějaký projekt, založte samostatné vlákno ve fóru ZO.
(Působí-li v zemi více organizací, založte ke každé samostatné vlákno.)
Odpovědět
Petr.Bajgar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Re: PP-DE (Německo)

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Mikulas.Peksa píše:Z popudu předsednictva proběhl v uplynulých dnech velký vnitropartajní průzkum, která témata Piráti považují za klíčová.
Jak to dopadlo? Jaká tedy témata jsou pro kolegy z PP-DE klíčová.
Zatím toho až na několik lidí nevíme mnoho ani o samotném fungování PP-DE.

Natož abychom aspoň nějak základně tušily co se děje u další PP aspoň ze zemí EU a tedý nám nejbližších.
Mikulas.Peksa
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Petr.Bajgar píše:
Mikulas.Peksa píše:Z popudu předsednictva proběhl v uplynulých dnech velký vnitropartajní průzkum, která témata Piráti považují za klíčová.
Jak to dopadlo? Jaká tedy témata jsou pro kolegy z PP-DE klíčová.
Zatím toho až na několik lidí nevíme mnoho ani o samotném fungování PP-DE.

Natož abychom aspoň nějak základně tušily co se děje u další PP aspoň ze zemí EU a tedý nám nejbližších.
Kdybys rozkliknul přiložený odkaz OFFTOPIChttps://www.piratenpartei.de/2015/06/03 ... sentliche/, dozvěděl by ses to.

A neměj péči, co se děje u sousedních PP budeš tušit, když si přečteč toto a další odpovídající vlákna. Proto tu jsou. Rozhodně se neostýchej se dále sebevzdělávat.
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Petr.Bajgar

Mikulas.Peksa píše:Kdybys rozkliknul přiložený odkaz OFFTOPIChttps://www.piratenpartei.de/2015/06/03 ... sentliche/, dozvěděl by ses to.
A neměj péči, co se děje u sousedních PP budeš tušit, když si přečteč toto a další odpovídající vlákna. Proto tu jsou. Rozhodně se neostýchej se dále sebevzdělávat.

Rád rozkliknu i mnoho jiných odkazů pokud se z nich cokoliv k této věci dovím.
Bohužel nevládnu(a určitě nejsem sám) jazyky všech evropských zemí ve kterých jsou založeny PP.

Velice rád se budu vzdělávat o vývoji v dalších PP pokud mi(doufám že nebudu sám) k tomu kolegové ze ZO dají aspoň základní možnosti.

PS: Google překladač opravdu není všemocný natož optimální.
Marek.Necada
Člen KS Praha
Profese: silozpytec
Dal poděkování: 3187 poděkování
Dostal poděkování: 2465 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek.Necada »

Petr Bajgar píše:Bohužel nevládnu(a určitě nejsem sám) jazyky všech evropských zemí ve kterých jsou založeny PP.
Учиться, учиться, учиться...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Necada za příspěvky (celkem 3):
Alexandr.Mansurov, Mikulas.Peksa, Roman.Kucera

Ministerio de Educación, ¡afuera!

Долой царя!

Mikulas.Peksa

Petr.Bajgar píše:
Mikulas.Peksa píše:Kdybys rozkliknul přiložený odkaz OFFTOPIChttps://www.piratenpartei.de/2015/06/03 ... sentliche/, dozvěděl by ses to.

Rád rozkliknu i mnoho jiných odkazů pokud se z nich cokoliv k této věci dovím.
Bohužel nevládnu(a určitě nejsem sám) jazyky všech evropských zemí ve kterých jsou založeny PP.

Velice rád se budu vzdělávat o vývoji v dalších PP pokud mi(doufám že nebudu sám) k tomu kolegové ze ZO dají aspoň základní možnosti.

PS: Google překladač opravdu není všemocný natož optimální.
Jakkoli v ZO občas jsou lidé, kteří příslušným jazykem vládnou, jistě chápeš, že není v našich silách překládat každý text, o který si naší jazykově nevybavení spolustraníci řeknou. Základní možnosti - google překladač, online slovníky a příslušný text máš, nyní musíš začít kultivovat svoje vlastní schopnosti porozumění, abys mohl vylepšit svoje zapojení do mezinárodní činnosti naší politické strany. Jedině tak přestaneme být bandou neužitečných gameboys a staneme se relevantní silou tolik potřebnou pro naše spoluobčany nejen v Českém ale i celoevropském měřítku.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 4):
Mikulas.Ferjencik, Alexandr.Mansurov, Roman.Kucera, Vojtech.Pikal

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Petr.Bajgar

Mikulas.Peksa píše:Jakkoli v ZO občas jsou lidé, kteří příslušným jazykem vládnou, jistě chápeš, že není v našich silách překládat každý text, o který si naší jazykově nevybavení spolustraníci řeknou. Základní možnosti - google překladač, online slovníky a příslušný text máš, nyní musíš začít kultivovat svoje vlastní schopnosti porozumění, abys mohl vylepšit svoje zapojení do mezinárodní činnosti naší politické strany. Jedině tak přestaneme být bandou neužitečných gameboys a staneme se relevantní silou tolik potřebnou pro naše spoluobčany nejen v Českém ale i celoevropském měřítku.

Zkouším si to představit jak všichni kteří by se případně chtěli zapojit do činnosti ZO a vladnou pouze jedním nebo devěma z jazyků osmadvacítky louskají každý potenciálně zajímavý text z webu PP z 28 zemí EU. Je to docela zvláštní představa součinnosti, transparentnosti komunikace.

Nežádal jsem o žádný překlad šlo my pouze o informaci jaké preference jsou pro kolegy v PP-DE zásadní.

PS: možná se mi to jen zdá, ale připadá my že tě TE(nebo někdo jemu podobný) naučil používat místo vstřícnosti aroganci, což určitě nebude ku prospěchu našeho snažení.
Mikulas.Peksa

Petr.Bajgar píše:PS: možná se mi to jen zdá, ale připadá my že tě TE(nebo někdo jemu podobný) naučil používat místo vstřícnosti aroganci, což určitě nebude ku prospěchu našeho snažení.
Já si občas výrazové prostředky záměrně vybírám, když chci sdělit ještě něco dalšího. Samozřejmě by asi nebyl zase takový problém vzít první 3 hesla v tom seznamu a přeložit je. :)

Jenže, když tazatel jakoby cíleně opomene slovíčko "prosím" a znectí v rámci dotazu naší "zpravodajskou činnost" prohlášením, že v PP-CZ o okolních stranách nic ani základně netušíme, mohu mít tendenci reagovat poněkud předpojatě...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 3):
Mikulas.Ferjencik, Alexandr.Mansurov, Roman.Kucera

Petr.Bajgar

Mikulas.Peksa píše: Jenže, když tazatel jakoby cíleně opomene slovíčko "prosím" a znectí v rámci dotazu naší "zpravodajskou činnost" prohlášením, že v PP-CZ o okolních stranách nic ani základně netušíme, mohu mít tendenci reagovat poněkud předpojatě...
Aha už tomu rozumím a velice se omlouvám za svoje nešikovně neobratné vyjádření. Velice si vážím toho co Mikuláši s Alexem a dalšími v ZO děláte při navazování zahraničních vztahů.

Moje vyjádření směřovalo k obecnějšímu povědomí mezi Piráty v PP-CZ o dění a vývoji v dalších PP.

Prosím, prosím, prosím o sdělení případně sdělování jaké preference mají kolegové v PP-DE případně v dalších PP stejně jako by mě zajímalo jak se vyvíjí jejich politická činnost. Jak se jim osvědčuje struktura jejich stran kterou si ustavili aby podporovala jejich společnou činnost a další zásadnější věci v jejich činnosti. Administrativní záležitosti přitom považuji spíš za pomocné než za zásadní ale jiní mohou považovat administrativu za vrchol politické činnosti. Mě osobně zajímají spíš lidské schopnosti spolupracovat a přitahovat k naší činnosti další skupiny a jednotlivce tak aby naše hnutí mohlo nabírat na síle a politických schopnostech prosazovat naše programové cíle.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Bajgar za příspěvek:
Mikulas.Peksa
Mikulas.Peksa

Ok, beru. :)

tedy takto - jsou tam dva průzkumy, v nich jsou jednotlivé odpovědi řazené podle podpory (barvičky jsou určitě ano/spíše ano/spíše ne/určitě ne). Ten první se zaobírá tématy, která by Piráti měli řešit.

https://www.piratenpartei.de/wp-content ... themen.png

Když si to přečteš, dominují tradiční internetová témata - soukromí, transparence, ochrana whistleblowerů, informační svoboda. Naopak propadají témata, řekl bych, mainstreamová - důchodová politika, rodinná politika, zemědělství atp.

Druhá grafika je o politických metodách.

https://www.piratenpartei.de/wp-content ... ssagen.png

Úspěšná byla obecně tvrzení, podporující jasnou a úzkou profilaci strany, realistické požadavky, používání techniky atp. Naopak silně neúspěšné bylo schvalování trestné činnosti při prosazování politických cílů, celkem neúspěšné byly i radikální požadavky typu "předsednictvo je jen správní úřad, nemělo by dělat vlastní politiku" nebo "měli bychom kompletně zrušit autorské právo".

Každopádně díky za podnět, jsem rád, že jsem si to ještě jednou prošel a spojil si určité souvislosti. Napadlo mě, jestli bych neměl výsledky téhle ankety přeložit a poslat do Pirátských listů...co si o tom myslíte?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 2):
Petr.Bajgar, Ondrej.Profant

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Rozhodně ano. Já su radikálnější než Němci, ale na Amálku nemám ;-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvek:
Mikulas.Peksa
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Odpovědět

Zpět na „Flagship“