Imigranti
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Josef.Kadlecek
- Člen KS Praha
- Profese: revizní technik elektro, energetik
- Dal poděkování: 704 poděkování
- Dostal poděkování: 759 poděkování
Re: Imigranti
Babiš jim to téma nepustí... Od začátku tvrdím - platí mezinárodní dohody o válečných uprchlících a patrně špatné nejsou. Jen je třeba je dodržovat. Jo a když Babiš mluví o pašerácích, krom malých ryb nikoho nechytli a neodsoudili. Divné. Je třeba sledovat toky peněz, ty jsou neomylné. Umí to někdo? Ani Babiš, a ten je v tomhle oboru kujón, na nikoho neukázal. Možná se bojí.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Kadlecek za příspěvek:
- V__
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 9 poděkování
A kde to procento vidíte? Že podle ČSÚ v ČR žije půl milionu cizinců a to jsou jen ti, co zatím nemají občanství.Roman.Kucera píše: ↑23 čer 2015, 09:00 Tak teď chvíli vážně. Do určitého procenta je imigrace prospěšná a v Česku jsme zatím hluboko pod tím procentem. Ve Francii, Itálii jsou už nad ním. Takže bychom si jednorázově nějaké vzít mohli. Ale ne nějaký závazek brát je na věčné časy v exponenciálním trendu.
Ono to podle mne vůbec není o procentu ale o formě integrace a kvalifikaci příchozích.
Pokud namísto asimilace příchozích vznikají národnostní enklávy a ve školství se musí dětem namísto vzdělávání vymývat mozky multi-kulti propagandou, tak to asi těžko budu hodnotit jako přínos. A naopak, asimilovaný imigrant, bude nejpozději v druhé generaci nerozeznatelný od našince. Za souseda mám tuším Chorvata či odněkud tamtud, a nikdy bych to nepoznal, kdyby mi to onehdy mezi řečí nesděloval (ani jméno jsem neřešil). Asi protože dřív nám nikdo do palice nevtloukal, že musíme dělat cavyky kolem jeho odlišností, naopak on sám se snažil nové domovině přizpůsobit.
Pokud navíc dotyční vytvoří silnou uzavřenou komunitu, přirozeně začnou přetvářet své okolí k obrazu své původní domoviny. Na tohle má obrovský vliv nikoliv přijímající společnost a její tolerance ale masovost imigrace. Stačí se podívat na rozdíl mezi Ukrajinskými a Ruskými přistěhovalci dnes v ČR: možná nejsem úplně v obraze, ale vnímám Ukrajince jako rozptýlené za prací po celé zemi. Naopak Rusové vytváří diaspory a stávají se bezpečnostním rizikem. Podobně Turci v Německu, žijí tam desítky let, pro jejich vnímání jako součást německého národa se udělalo mnohé (nazdar Simíre a další hvězdy německých kriminálek) a beztak jsou nadále více Turky než Němci.
K vlivu kvalifikace imigrantů či šířeji jejich původu a způsobu integrace doporučuji texty ekonoma Kovandy:
https://finmag.penize.cz/ekonomika/3029 ... nt-no-a-co!
https://finmag.penize.cz/ekonomika/3029 ... em-stoleti
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
A co toto? Otevrel jste nekdo koran? Po prvnich strankach kde se zasadne pise jen my a oni, zakaz kritiky textu. Si nejsem uplne jisty jejich integraci a obohacenim.Martin.Smida píše: ↑23 čer 2015, 09:55 když to shrnu:
Jsem proti kvótám (vysvětleno v článku a rozhovoru)
Jsem pro standardní azylové řízení.
Za největší hrozbu považuji vzájemnou radikalizaci obou táborů (muslimů i nacionalistů)
Multikultura je nevyhnutelná budoucnost, musíme se s ní vyrovnat.
Imigranti mohou být ekonomicky přínosem ale i rizikem. To se teprve uvidí, záleží na nastavených pravidlech, která by ovšem měla platit pro všechny stejně.
jedni chtějí přibrat všechny, starat se o ně a dělat jim všemožné ústupky, druzí je chtějí střílet na hranicích.
šrtl jsem extrémy a formuloval názor. klidně s ním polemizujte.ale slušně, please.
meme1.jpg
křestanizace.jpg
https://m.youtube.com/watch?v=1Bxj1r7BbJg
-
- Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
- Profese: IT administrátor
- Dal poděkování: 258 poděkování
- Dostal poděkování: 1393 poděkování
To já jsem si úplně jistý. Knihy do lidské společnosti integrovat nejde.Lottr píše: ↑03 říj 2018, 11:45A co toto? Otevrel jste nekdo koran? Po prvnich strankach kde se zasadne pise jen my a oni, zakaz kritiky textu. Si nejsem uplne jisty jejich integraci a obohacenim.