Rozhovor s Kalouskem

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Ivo.Vasicek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: manažer
Dal poděkování: 2653 poděkování
Dostal poděkování: 2908 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: rozhovor s Kalouskem

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Tomas píše:Martine>
Preslap byl to, ze video je prezentovano jako spot CPS. Videl jsem video a pobavilo me. Vubec u me tim Kalousek neklesl, vadi mi na nem uplne jiny veci. Rekl svuj subjektivni nazor. Ze si mysli, ze CPS jsou kokoti? No a? Nerekl ho v mediich, aby snizil duveryhodnost politickych protivniku, rekl ho do oci klukum, kteri tam byli pritomni. Zmedializovali jste to vy. Proc by si nemohl myslet ze CPS jsou kokoti. At si mysli, co chce. Neberte mu to. Ma o vas velmi povrchni info a pochybuji, ze cetl program CPS a nebo o nem vi vic nez povrchni klise, "pirati = podpora pro kradeze filmu, muziky a softwaru". Citete se jim byt urazeni? Na tom videu mi to neprislo jako ze by se nekdo citil byt urazen. Odlehcena scena s ponekud ovinenym Kalouskem. I sebe podepsal "kokot Mirek" tak proc nemuze CPS taky zustat ponekud nad veci. Pak ctu tuhle diskuzi a nejvic se podivuji tvym prispevkum. Nejvic tomu jak trpi tvoje ego, kdyz ma nekdo opacny nazor. A navic, vetsina diskutujicich se nezastava Kalouska, protoze je jim Kalousek sum a fuk. Jen jim vadi, ze se CPS timto snizuje na uroven, tech ktere kritizuje. Politicky boj ma byt o souboji argumentu, o programu a o resenich. Ne o ukazovani ovinenych politickych protivniku. Tot vse. Skalni priznivce toto jiste neodradi, nerozhodnute volice jiste nepresvedci k tomu volit CPS.
Nemám čas číst celé vlákno. Fórum jsem posledních pár dnů nesledoval, protože jsem byl "v ulicích". V parlamentu jsem na medializované akci byl, takže to nemám z druhé ruky. Setkání s Kalouskem nebylo ze strany ČPS plánované (nemohu vědět, zda to nebyl ze strany TOP09 záměr, to že jsme v parlamentu s kamerou vědělo hodně lidí - bylo nás celkem vidět a ta kamera byla klasická profi (na rameno)). Co se týče těch kokotů - domnívám se, že takto Kalousek označuje všechny (substitut někdejšího vole) a s politikou to nesouvisí.
Myslím, že to všichni berou příliš vážně. Jediné vážné však je, že Kalousek následně lže. O tom, že to dáme na FB věděl velice dobře- Ivan mu to zcela jednoznačně řekl.
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Okolojdoucíí

Příspěvek od Okolojdoucíí »

Samozřejmě, že to všichni berou vážně. Chtějí vás mít za vážnou (čti seriózní) politickou stranu. Jestli chcete sranda-stranu, přeloďte.
Jakubisko
Profese: překladatel
Dal poděkování: 11 poděkování
Dostal poděkování: 31 poděkování

Příspěvek od Jakubisko »

Martin Broz píše:
Mimo jine sem v kontaktu s redakci zpravodajstvi TV Prima. Volal sem pred chvili redaktorce a vyslovil znacne znepokojeni nad tim, jak to TOP09 prezentuje uz i prostrednictvim Karla Schw.
A ze by stalo za to shrnout celou vec od zacatku dokonce a ukazat jak se k tomu kdo postavil, aby to nebyly jenom utrzky, ale fakta pohromade od zacatku do konce.
Odpoved byla celkem jednoznacna. Pred volbama to nedame, bez ohledu na to jestli nekdo lze nebo mluvi pravdu. A po volbach mozna, podle toho jake vzniknou koalice a jak dopadne vlada.
A jiná média (televize) jsi zkoušel?
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ivo Vasicek píše:
Tomas píše:Martine>
Preslap byl to, ze video je prezentovano jako spot CPS. Videl jsem video a pobavilo me. Vubec u me tim Kalousek neklesl, vadi mi na nem uplne jiny veci. Rekl svuj subjektivni nazor. Ze si mysli, ze CPS jsou kokoti? No a? Nerekl ho v mediich, aby snizil duveryhodnost politickych protivniku, rekl ho do oci klukum, kteri tam byli pritomni. Zmedializovali jste to vy. Proc by si nemohl myslet ze CPS jsou kokoti. At si mysli, co chce. Neberte mu to. Ma o vas velmi povrchni info a pochybuji, ze cetl program CPS a nebo o nem vi vic nez povrchni klise, "pirati = podpora pro kradeze filmu, muziky a softwaru". Citete se jim byt urazeni? Na tom videu mi to neprislo jako ze by se nekdo citil byt urazen. Odlehcena scena s ponekud ovinenym Kalouskem. I sebe podepsal "kokot Mirek" tak proc nemuze CPS taky zustat ponekud nad veci. Pak ctu tuhle diskuzi a nejvic se podivuji tvym prispevkum. Nejvic tomu jak trpi tvoje ego, kdyz ma nekdo opacny nazor. A navic, vetsina diskutujicich se nezastava Kalouska, protoze je jim Kalousek sum a fuk. Jen jim vadi, ze se CPS timto snizuje na uroven, tech ktere kritizuje. Politicky boj ma byt o souboji argumentu, o programu a o resenich. Ne o ukazovani ovinenych politickych protivniku. Tot vse. Skalni priznivce toto jiste neodradi, nerozhodnute volice jiste nepresvedci k tomu volit CPS.
Nemám čas číst celé vlákno. Fórum jsem posledních pár dnů nesledoval, protože jsem byl "v ulicích". V parlamentu jsem na medializované akci byl, takže to nemám z druhé ruky. Setkání s Kalouskem nebylo ze strany ČPS plánované (nemohu vědět, zda to nebyl ze strany TOP09 záměr, to že jsme v parlamentu s kamerou vědělo hodně lidí - bylo nás celkem vidět a ta kamera byla klasická profi (na rameno)). Co se týče těch kokotů - domnívám se, že takto Kalousek označuje všechny (substitut někdejšího vole) a s politikou to nesouvisí.
Myslím, že to všichni berou příliš vážně. Jediné vážné však je, že Kalousek následně lže. O tom, že to dáme na FB věděl velice dobře- Ivan mu to zcela jednoznačně řekl.
Jasne ze lze. Co od nej cekate? Ze si nasype popel na hlavu a omluvi se vsem zucastnenym? Video melo vypadat jinak. Kdyz uz dopadlo jak dopadlo, stalo opravdu za zverejneni? Co si mam myslet o pobavenem usmevu p.Bartose do kamery? To bud dobrej material. Tohle musime zverejnit, to se lidi budou divit. Nebudou, kazdej ma na politiky svuj nazor. Sorry fandim vam, ale proste si myslim, ze tohle nikomu nepomohlo. A za 2 dny stejne vysumi doztracena. Media zas meli chvilku o cem psat, kazdej to prekroutil po svym a CPS diky tomu pusobi jak je napsano kousek vys jako sranda-strana. Stalo se, treba to vzit jako zkusenost. Nic vic, nic min.
Tomas

Příspěvek od Tomas »

Jakubisko píše:
Martin Broz píše:
Mimo jine sem v kontaktu s redakci zpravodajstvi TV Prima. Volal sem pred chvili redaktorce a vyslovil znacne znepokojeni nad tim, jak to TOP09 prezentuje uz i prostrednictvim Karla Schw.
A ze by stalo za to shrnout celou vec od zacatku dokonce a ukazat jak se k tomu kdo postavil, aby to nebyly jenom utrzky, ale fakta pohromade od zacatku do konce.
Odpoved byla celkem jednoznacna. Pred volbama to nedame, bez ohledu na to jestli nekdo lze nebo mluvi pravdu. A po volbach mozna, podle toho jake vzniknou koalice a jak dopadne vlada.
A jiná média (televize) jsi zkoušel?
Hmm. Tak to jeste Martinku tlac do televize. Mozna to nejdriv prober s vedenim vlasni strany a ne jako svou hura akci, aby sis dokazal, ze se tady vsichni tvy oponenti myli a ty mas pravdu. Ja myslim, ze je to fakt kontraproduktivni, ale myslet si samo muzu co chci.
Martin.Broz
Profese: SMRT MODERACI
Dal poděkování: 426 poděkování
Dostal poděkování: 1100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Broz »

Tak jeste jednou pokud mozno naposledy, ale jeden nikdy nevi :-)
Volali mi z Primy ze chtej to video. Rekl sem jim, ze podle me to neni do televize ale do Silvestra, ze nejde o skandal ale o legracni video. Bral sem to s nadhledem.
Nase kampan nebyla postavena na konfrontaci, ale na faktech. A nebyla to kampan my vam dame nejvic, ale podivejte se co se stane, kdyz... a zajimejte se sami a brante svoje prava, jestli vam za to stoji.
Prijeli si pro nej a ve zpravach ho nedali. Pripravil sem titulkovanou verzi pro net aby lidi vedeli kdo je kdo.
Pak sem se uz o to nestaral. Nemam ani prava neco takoveho oficialne tlacit ven. Zverejneni melo svoje mouchy to sem nikde nepopiral a od zacatku sazim na obsah a fakt co se stalo.
Co me nastvalo byla reakce Kalouska, ktery si tu historku vymyslel po svym.
Co me nastvalo podruhy bylo jak ty komentare vnimaj lidi, ktery ctou clanky ruznych (vsech!) "zpravodajskych" serveru.
Co me pije krev je, ze se predseda TOP09 nezajima o fakta a chrani Kalouska prohlasenim jako by pirati obtezovali jeho.
Fakt, ze o filmovani Kalousek vedel doplnime jenom pro uplnost pozdeji fotodokumentaci, protoze prehlednout 5tikilovou kameru s objektivem nelze.
Leda ze by si to druhej den nepamatoval.
Nechteli sme z toho delat kauzu, melo to byt vtipne a legracni. A to bylo. Ale ne vsichni se u toho smali.
Rekl jsem k tomu uz vsechno a tak zbytek asi po soukromych zpravach.
i@brooch.cz
Jiri.Kaderavek
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 642 poděkování
Dostal poděkování: 1909 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

Pockam si na dalsi verzi piratske strany - jeji zakladatel - ten kluk s rodinou, co byl v zive.cz - a choval se racionalne - ten me tenkrat silne oslovil.
To jsem asi já. Kalousek má právo se nažrat a my máme právo udělat úsměvné video. S takhle schematickým uvažováním, které předvádíš to máš sakra těžké. Jak si navíc přišel na tom, že lidé na videu jsou v čele strany. Z vedení tam byl jen Ivan a jak ho znám, tak se prostě smál proto, že ta situace pokud nebyla k pláči, byla alespoň k smíchu. Jestli jsem tě tenkrát oslovil, tak věz, že nikdy bych nenazval skupinu okolních lidí kokoty. To bylo skutečně ukázkou s jakým despektem se Kalousek dívá na lidi s jiným názorem. Kalousek nemá nic společného s demokratem, je to prostě povýšený mamlas. A to, že následně celou situaci lživě popisuje to potvrzuje. Je v pořádku, že to video šlo ven. Není v pořádku, jak se chová předseda parlamentní strany k lidem.
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
Mikulas.Ferjencik
Člen KS Praha
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3311 poděkování
Dostal poděkování: 6223 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Já ještě jednu otázku ka argumentaci kolemjdoucího, že nám to nemůže pomoci. Podle průzkumu Sanep náz zná zhruba 50% internetové populace (nevím, kdy to tak bylo), což je cca 30 procent obyvatel. V ulicích jsem při kampani potkával spoustu lidí, co o nás nikdy neslyšelo, takže být den před volbami na všech významných zpravodajských serverech (byť v kontroverzním kontextu, to uznávám a chápu všechny rozčarované) nám pomoci může. Návštěvnost našeho webu včera stoupla na dvojnásobek a to s blížícím se volbami stále rostla.

toť jen poznámka na okraj.

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

Ivo.Vasicek
Profese: manažer
Dal poděkování: 2653 poděkování
Dostal poděkování: 2908 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Okolojdoucíí píše:Samozřejmě, že to všichni berou vážně. Chtějí vás mít za vážnou (čti seriózní) politickou stranu. Jestli chcete sranda-stranu, přeloďte.
Já píši o videu s Kalouskem. Je to náhodná a nepodstatná událost, i když zábavná a medializovaná.
Práce ČPS je zcela seriozní, nechápu poznámku. Humorná situace (a tou setkání s Kalouskem rozhodně bylo) si žádá humorný přístup s nadhledem. S Kalouskem jsme neměli domluvené žádné oficiální ani neoficiální setkání.
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
jzvc
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Příspěvek od jzvc »

Navstevnost vzrostla natolik, ze ma server co delat to udejchat, ze Krtku ;) .
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“