Tak Hamáček, neblahé paměti, také dával "sto šedesáté sedmé vážné varování" vládě, kde byl ministrem vnitra.
Quo vadis, Piráti?
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Quo vadis, Piráti?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
- anonym51641
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
- Vlastimil.Bednarik
- Místní předsednictvo
- Profese: Sabatikl
- Dal poděkování: 115 poděkování
- Dostal poděkování: 115 poděkování
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 86 poděkování
- Dostal poděkování: 73 poděkování
Museli jsme to vzít, druhá možnost byla, že by ANO šlo s ODS,“ vysvětloval v neděli Bosák. https://www.novinky.cz/clanek/volby-kom ... u-40409715
Takto smýšlejí dnesni pirati. Opozice no way.
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Kontaktovat uživatele:
kaze píše: ↑25 zář 2022, 18:00Museli jsme to vzít, druhá možnost byla, že by ANO šlo s ODS,“ vysvětloval v neděli Bosák. https://www.novinky.cz/clanek/volby-kom ... u-40409715
Takto smýšlejí dnesni pirati. Opozice no way.
Máš naprostou pravdu, opozice no way.
Čtyři roky jsem byl opozičním zastupitelem na plzeňské "velké" radnici a neprošlo nám jediné usnesení. Ne proto, že by bylo v rozporu s programem koalici, nebo by bylo špatné pro občany, ale proto, že přímo v koaliční smlouvě ODS, TOP09, ČSSD a ANO bylo napsáno, že "koaliční poslanci nepodpoří žádné usnesení, které nebylo v koalici předjednáno." Asi to není úplně přesná citace, ale v tomto duchu to bylo. Zkoušeli jsme několik návrhů "předjednat", ale nikdo se s námi o tom nechtěl bavit.
Prošly nám naprosté prkotiny. Například jsem v bodě "různé" navrhnul, aby se svěšené dokumenty z elektronické úřední desky nemazaly, ale přesouvaly automaticky natrvalo do archivu. Tohle prošlo, protože to a) bylo jednoduše realizovatelné, b) objevily se první zprávy, že to bude povinné v novele zákona a c) zásluha za to se připíše ODS.
Realita je taková, že v Plzni má Spolu (ODS) 15, ANO 15, STAN 4, Piráti 4, SPD 4 a PRO Plzeň 5. Myslitelné koalice jsou pouze
Spolu + PRO Plzeň
Spolu + ANO
ANO + STAN + Piráti + přeběhlíci
menšinová koalice ANO + STAN + Piráti
menšinová koalice Spolu + PRO Plzeň
Jen upozorním na fakt, že (s nadsázkou) rozdíl mezi Spolu a PRO Plzeň je jako mezi Kamorou a Ndranghetou No a menšinouvou koalici asi nechce vůbec nikdo.
Kmotři v Plzni vládnou už 20 let a pouze v jediném volebním období měli primátora Socani.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 2):
- Jan.Zavadil, Jaroslav.Toman
Věř, ale komu věříš měř.
-
- Profese: fotograf
- Dostal poděkování: 15 poděkování
"podporuji např. lidská práva vč. práv menšin" - No já jsem tedy pro to, aby všichni lidé měli stejná práva. Nechápu proč by nějaká menšina měla mít svá extra práva. To je teď taková móda mluvit o právech menšin. Mluví o nich hlavně lidi žijící v relativním přepychu, kteří neřeší existenční problémy a tak z nudy vymýšlí nová témata. A pak jsou ti, kteří chtějí si něco pro sebe urvat z veřejných financí.
Největší zločin, kterého se lidstvo dopustilo, je průmyslový a laboratorní chov zvířat, jehož krutost nemá v dějinách obdoby.
-
- Profese: fotograf
- Dostal poděkování: 15 poděkování
Dříve jsem bral Piráty, jako stranu s liberálními postoji, kteří například chtějí bojovat proti korupci transparentností. Piráty jsem bral jako lidi preferující kritické myšlení před ideologií. Proto takový úspěch ve volbách do parlamentu v roce 2017. Jenže pak jsem si všiml různých tendencí prosazovat různé moderní ideologie, přicházet s různými levicovými návrhy, což může řadu voličů z roku 2017 odradit od další podpory v příštích volbách.
Největší zločin, kterého se lidstvo dopustilo, je průmyslový a laboratorní chov zvířat, jehož krutost nemá v dějinách obdoby.
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Kontaktovat uživatele:
janb píše: ↑29 zář 2022, 18:25Dříve jsem bral Piráty, jako stranu s liberálními postoji, kteří například chtějí bojovat proti korupci transparentností. Piráty jsem bral jako lidi preferující kritické myšlení před ideologií. Proto takový úspěch ve volbách do parlamentu v roce 2017. Jenže pak jsem si všiml různých tendencí prosazovat různé moderní ideologie, přicházet s různými levicovými návrhy, což může řadu voličů z roku 2017 odradit od další podpory v příštích volbách.
Hodně takových Pirátu tu ještě je, ale skutečně se na nás lepí různí zachránci světa, pachatelé dobro a zastánci nejrůznějších práv menšin, prosazovaných třeba i proti jejich vůli. A drží se nás jako asfalt podrážky.
Tak se přidejte a pomozte tyhle hysterické křiklouny trochu mírnit. https://wiki.pirati.cz/_media/ao/sablon ... ska_a4.pdf
V každé organizaci, pokud to není diktatura jedince, nakonec nad moudrou většinou zvítězí křičící bláznivá menšina., A organizace postupně odumře a rozpadne se.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
- Jan.Adam
Věř, ale komu věříš měř.
- Martin.Kucera
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 561 poděkování
- Dostal poděkování: 12523 poděkování
Nejde o to, aby nějaká menšina měla nějaká extra práva, ale aby "všichni lidé mají stejná práva" platilo i v každodenním životě a ne jen na papíře.
janb píše: ↑29 zář 2022, 18:25Piráty jsem bral jako lidi preferující kritické myšlení před ideologií. Proto takový úspěch ve volbách do parlamentu v roce 2017. Jenže pak jsem si všiml různých tendencí prosazovat různé moderní ideologie, přicházet s různými levicovými návrhy, což může řadu voličů z roku 2017 odradit od další podpory v příštích volbách.
Však právě - člověk, který preferuje kritické myšlení před ideologií, se při posuzování nějakého návrhu nezabývá tím, jestli je ten návrh považován za levicový či pravicový.
(Nehledě k tomu, že rozhodně neplatí, že by každý "levicový" návrh byl automaticky špatný/škodlivý a každý "pravicový" návrh dobrý/prospěšný, a neplatí to ani naopak.)
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
- Kaminek
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Martin.Kucera píše: ↑30 zář 2022, 11:04Nehledě k tomu, že rozhodně neplatí, že by každý "levicový" návrh byl automaticky špatný/škodlivý ...
Co jsem tak vypozoroval za 66 let života, tak každý ne, ale většina jo.
Věř, ale komu věříš měř.
-
- Dal poděkování: 5 poděkování
- Dostal poděkování: 11 poděkování
Petr.Vileta píše: ↑30 zář 2022, 22:21Martin.Kucera píše: ↑30 zář 2022, 11:04Nehledě k tomu, že rozhodně neplatí, že by každý "levicový" návrh byl automaticky špatný/škodlivý ...
Co jsem tak vypozoroval za 66 let života, tak každý ne, ale většina jo.
A kde stojí Piráti?
Četl jsem jen začátek (k Michailidu: když ženská má koule říct pravdu... aneb kde byl kdy demokratický komunismus?) a je to pořád a všude stejné: proti sociální spravedlnosti se vždy ohradí uctívači neviditelné ruky trhu s křikem, že ti chudí si za to mohou sami (téma o řešení energetické krizi už jsem mjutnul). A to Piráti koketovali se základním příjmem (který bych rád přejmenoval na minimální dávku a rovnou říkám, že mi vždy šlo o efektivně progresivní danění složené z rovné dávky a rovné daně). A svoboda? Svoboda k čemu?
Kdybych měl sociální jistoty a mohl si vybrat, co budu dělat, tak je ze mne nejspíše fyzik a právě bych buď hledal lepší zdroje energie (fúze) nebo se snažil najít teorii všeho (spojit relativitu s kvantovkou). Ty jistoty jsem neměl, takže jsem si na mat-fyzu vybral raději informatiku, OS a překladače. Dnes jsem programátor, vychovávám syna a čekám druhého. Nemám se špatně, ani v této krizi (dnes mi tchán se švárou přivezl dřevo a kmotřenka s kmotřencem si hráli se synem, zatím co jsme to dřevo rovnali). Jsem vlastně kluk z vesnice (spíše předměstí nemalého města), co si čuchnul k ledasčemu, ale pořád jsem obyčejný človek a jsem za to rád. Jen mám takový dojem, že právě na ty obyčejné se při té velkolepé politice stále zapomíná.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi firda za příspěvky (celkem 2):
- Vojtech.Pikal, anon123
Základem jakékoliv diskuze je ochota přijmout (či alespoň pochopit) jiný názor. Jinak to není diskuze ale paralelní monology.