Velmi naivní (a take hloupy) pohled.
Takovejch, co si tohle myslelo, uz tu v poslednim stoleti par bylo … a hle, ono to nefungovalo.
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
Velmi naivní (a take hloupy) pohled.
Takovejch, co si tohle myslelo, uz tu v poslednim stoleti par bylo … a hle, ono to nefungovalo.
Pavel.Kohoutek: Já nějak nevidím žádného potenciálního nepřítele. Proti komu se hodí takové předražené hračky, například stíhačky? Proti ohrožení z jihu jsou nepoužitelné, proti západu je nepotřebujeme, protože ten nás obsadil bez boje, východ přestaneme zajímat hned, jak mu přestaneme škodit. Sever se mi zdá také v pohodě. Naivní jsou chciválkové, které se markeťákům zbrojovek podařilo vyděsit. Já si myslím, že přiměřený arzenál ručních palných zbraní a munice v domácnostech by byl docela dostatečný (takže ve výcviku a vyzbrojení civilů bych přidal, ale to je docela levná záležitost) a ušetříme stovky miliard (které navíc ani nemáme a musíme si je půjčovat na dluh).
Myslíte ty Migranty, které do Evropy proaktivně pašuje Rusko, Bělorusko a někdy trochu Turecko? (O organizacích v nefunkčních státech na severu Afriky nemluvě?)
Ty které sem žene nestabilita regionu produkovaná (nejen) spalováním fosilních paliv, jejichž prodej představuje pro ruskou ekonomiku zásadní příjem?
Vojtech.Pikal: Ne, myslím hlavně ty migranty, které sem pašují různé ne-ziskovky ze severu Afriky a pak ty co jdou z Asie (ano, třeba skrz Turecko). Migrace Ruskou a Běloruskou cestou bude vedle toho docela zanedbatelná. Pokud jde o nefunkční státy na severu Afriky, tak třeba v případě Libye je to následek agrese Západu.
Nestabilitu těch regionů nezpůsobují fosilní paliva, ale hlavně populační exploze a s tím spojená destrukce ekosystémů a vyčerpání zdrojů.
Tomu opravdu verite?
No, docela smutné.
Pavel.Kohoutek: Na koho je ta otázka?
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
Petr.Vileta: Ty jsi Pavel.Kohoutek? Proč jsi tady dvakrát pod různými jmény?
Jsem tady pod jedním jménem, ale když mohu, pomohu.
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
https://cs.wikipedia.org/wiki/Appeasement
kdo nebrání svobodu souseda je sám brzo poroben, politika ústupků není přínosná a málokdy vede k trvalejším diplomatickým řešením válek
mimochodem české letectvo, tanky a děla pak Německo použilo ve své invazi proti Francii
ruská hybridní válka je v ČR dnešní realita, invaze migrantů je tradiční strašák, značně vyčpělý, nemáte něco novějšího?
Marek Křejpský
emeritní místopředseda KS Vysočina, zakládající člen MS Žďársko
profil na webu
Instagram profil